Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nu aș încuraja pe nimeni să încerce să studieze viața, pentru că niciodată nu o poți înțelege. Nimeni nu poate nici măcar începe să înțeleagă un moment al măreției sale, al misterului său, al gloriei sale absolute. Trebuie să te îndrăgostești pe deplin de chiar inima existenței și apoi esența sa este în mod miraculos descoperită cumva – un fel de cunoaștere intuitivă se întâmplă din această dragoste. Dar studiul asupra vieții nu funcționează, pentru că atitudinea ta și chiar tu, căutătorul, e doar un fenomen trecător. Trebuie să plonjezi în primul rând în interiorul tău, până nu mai există "tu" și "viața" – ci există doar Viața. Nu există o "persoană" care trăiește viața. Este doar Viața exprimându-se ca, în și prin această formă numită persoană, observată simultan în conștiința pură. Ce amuzant e că cea mai simplă învățătură pare a fi cea mai dificilă. Acesta este ca un circ de concepte. Luptăm, creând diavoli de nicăieri, cu scopul de a ne apăra propria identitate – pură ignoranță. Acum am spus-o și acum vreau să o văd vie în tine. Vreau să o văd germinând înăuntrul inimii tale. Trebuie să înflorească, să dea roade și să dea umbră. Asta este!

citat din (13 februarie 2013)
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vaster Than Sky Greater Than Space: What You Are Before You Became Paperback" de Mooji este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 35.99 lei.

Citate similare

E doar gândul care salvează gândul. Gândul sunt o persoană mă face fiu o persoană. Nu numai că nu găsești nimic, afli că tu ești Nimic. Trebuie să fii Vidul, ca să poți să găzduiești o manifestare. Trebuie să fii Nimicul, ca să poți să găzduiești ceva - o persoană. Atâta timp cât eu nu plec cu mintea cumpăr viața, pur și simplu rămân ca Viața, rămân ca "Eu-Sunt"! Toate găurile negre din pământ le vizitezi doar în speranța ca acest zbucium interior înceteze. Dar atâta timp cât mintea există, zbuciumul nu va înceta. Trebuie să vezi că mai este ceva în afara minții, este însăși Conștiința. Când această Conștiință este văzută, zbuciumul încetează. Urmărește vezi Acum, în Această Clipă, dar nu ceea ce spune (a spus) nici Adyashanti, nici Mooji, nici Atmaji, ci Ceea Ce Este Acum, Aici! Îi lipsește ceva acestui Ceea Ce Este, ca eu mă duc pe ceea ce cineva a spus? Pentru atâta timp cât trăim în minte, simțul separației există, chiar și atunci când două ființe se iubesc uluitor de mult.

în Acela dinainte de "Eu-Sunt" mai poate fi pierdut?, Partea 4
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Caută să nu mai cauți, ci doar observă ființa infinită ce se arată în absența gândului. Chiar și gândul "eu" – căutătorul - cu care te identifici apare în conștiința infinită și fără formă care o ești. Caută să nu mai cauți, doar astfel căutătorul își va găsi sfârșitul în pacea care este reînceputul eternei tale veșnicii. Și ea, pacea este dintotdeauna Aici. Cel care caută este gândul care pleacă din această clipă își găsească sfârșitul în următoarea. Dar în prezența, grația Gurului, Sinelui, gândul își găsește sfârșitul chiar acum. Guru nu te pune cauți nicăieri, nu te trimite într-o nouă călătorie spirituală, el îți arată prin propria lui Prezență, născută din Absență că și tu ești Acasă chiar acum, iar gândul care caută este doar un veșnic pribeag ce trebuie abandonat grației de "A-Fi" chiar în această clipă! A recunoaște că niciodată nu ai fost gândul înseamnă a fi veșnicul Sine. Nu poți face absolut nimic pentru asta, poți doar abandona orice facere Pentru asta. Tu ești viața, Sinele care există etern în această clipă, și nu rătăcitul gând ce mereu apare în ea și caută ceva. Doar clipa de față o ai tot timpul, dar mintea îți spune ai rătăcitul ei copil gândul care apare și pribegește în ea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Rebelul trăiește individual - nu ca o spiță într-o roată, ci ca o unitate organică. Viața sa nu este decisă de nimeni altcineva, ci numai de propria sa inteligență. Aroma pătrunzătoare a vieții sale este cea a libertății - nu numai el trăiește în libertate, dar îi permite oricărui altul trăiască de asemeni în libertate. El nu îngăduie nimănui să se bage în viața sa, și nici el nu intervine în viața altcuiva. Pentru el, viața este atât de sacră - iar libertatea este cea mai de preț valoare - încât își poate sacrifica totul pentru ea; respectabilitate, statut, chiar însăși viața.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Pacea este vibrația dragostei în sufletul oamenilor, această dragoste ce poate să se amplifice printr-un exercițiu susținut. Pacea este calea înțelegerii, a încrederii, calea unei prietenii sincere între popoare, este condiția fericirii pe pământ. Viața poate să înflorească atunci când există o pace durabilă. Trebuie să luptăm pentru menținerea păcii pe Planeta albastră, pentru a oferi tinerei generații șansa de a-și trăi viața în plenitudinea tinereții, de a-și afirma personalitatea, de a-și dărui întregul lor potențial fizic și intelectual pentru progresul umanității, pentru bunăstarea societății. Pentru orice stare conflictuală trebuie găsite una sau mai multe soluții pacifiste și de fiecare dată când există, trebuie folosită calea tratativelor, pentru a le rezolva. Pacea favorizează dezvoltarea armonioasă a tinerei generații, cea care poate să găsească o cale eficace a unei comunicări favorabile între oameni. Idealul păcii este viața prosperă, căci astfel banii nu mai sunt dirijați pentru a produce moarte, distrugere, mizerie, ci pentru a face să înflorească floarea vieții. Pacea oferă energia creatoare care poate construi o lume, pacea aduce fericirea, acea fericire care vine îmbogățească viața noastră, această fericire atât de dorită pe pământ. Pacea este șansa unei munci care poate înnobila omul, care determină progresul tehnic și cultural. Pacea este înțelegerea, armonia dintre oameni, viață fericită pe pământ, fără atrocitățile războiului.

în Reflecții / Reflexions (2006)
Adăugat de Ecaterina ChifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Conștiința Pură nu este Forța prin care se manifestă Conștiința, pentru că, odată ce manifestarea începe, există un proces de creație, care duce automat la existența vibrației, iar Conștiința Pură nu are vibrație, ci este Sursa vibrației. Așadar, Esența nu este energie, ci Sursa energiei, pentru că energia este o creație. Esența este Sursa oricărei creații. Iar când Esența se manifestă, devine creație, iar creația este purtătoare de vibrație. Deci, niciun sunet nu poate susține existența Esenței în Sine, pentru că orice formă de sunet există în lumea relativă, în timp ce Esența în Sine există în mod Absolut, fiind Liniștea Absolută în Sine.

în Întoarcerea la Liniște, Conștiința pură
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.

Cred că cea mai simplă urare de "La mulți ani!" este să recunoști în tine Viața veșnică pe care inima ta deja o este și doar gândul o poate pierde pentru că n-a putut-o Niciodată câștiga. Noi toți suntem "Viața Veșnică" condamnate de "Dumnezeul" nostru Gândul în biete făpturi muritoare. TU ești Viața care are "un corp", Niciodată corpul care are viața. Îți urez vezi Asta de ziua ta căci nu cunosc nici o altă urare sau fericire mai mare!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Viața e făcută din gânduri, fericirea din alegeri." Oare cum e făcută "viața" din gânduri pentru un fluture sau o rândunică și ce alegeri face ea? Nu vedem că doar omul poartă din greu această povară atât de iluzorie... Tocmai de aceea omul nefericit trăiește gânduri crezând că trăiește "viața". Tu ești Viața, care nu poate fi făcută de nimeni și de nimic. Dacă părinții tăi ar fi avut doar gânduri despre tine, corpul tău nu ar mai fi acum aici, nu-i așa? Gândul nu poate cunoaște viața, ci doar alte gânduri care pretind sunt despre "viață"; după cum Adevărata viață nu are deloc gânduri. Gândul=frica=separare, dar Viața ființează ca prea-fericire a fericirii, doar în absența gândirii. Orice alegere e doar un gând ce te trimite în sclavie. De ce, pentru că orice alegere e despre devenire, nu e despre această clipă. A spune "aleg fiu aici și acum" e un complet non-sens, pentru că sunt deja aici și acum, Sunt Viața din aceasta clipă și nu gândul care apare în ea și pretinde că o poate alege, dar nu ca gând, ca alegere, ci ca Viață liberă de devenirea gândirii înlănțuitoare. Contemplă asta!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Somnul nu este ignoranță; este starea ta pură. Starea de veghe nu este cunoaștere; este doar ignoranță. Există o Conștiință profundă în somn; există o ignoranță totală în veghe. Natura ta reală le acoperă pe amândouă și expansionează chiar dinaintea lor. Sinele este dincolo de cunoaștere și ignoranță.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Spiritual Teaching of Ramana Maharshi Paperback" de Ramana Maharshi este disponibilă pentru comandă online la 77.99 lei.

Libertatea începe cu tine, deci fii tu primul care o recunoaște dizolvându-se în ea. A. M: E tragic și până ce mulțimile nu realizează drama, tragedia continuă. I: Mă rog le dea înțelepciune! A. M: E prea multă frică la mijloc și exact din acest punct începe legiferarea absurdului. I: Cum și cine le va anula frica? Doar un Moș, Ion Roata... A. M: Gândul și frica sunt una; gândim, presupunem pentru că ne frică de infinitul necunoscut sau viața veșnică pe care o suntem. Credem gândul care poate să existe doar prin corp și de aici frica, înțelegi? Dacă am putea vedea suntem viața și nu corpul de vis pe care gândul ne spune îl suntem și care frica lui ar vrea -l salveze, atunci legile acestei lumi ar fi de prisos. A. M: Până ajungă oamenii vadă așa... Iar acum chiar că-s orbi bine! A. M: Asta e capcana pe care ne-o întinde mereu și mereu gândul: "Devenirea"! Dar de ce "până", căci viața veșnică pe care o suntem este chiar aici. Dacă nu atingi nici un gând chiar acum, chiar aici, viața pe care o ești rămâne liberă de persoana care pare că o ești. Acum tu unde ești, nu ești Aici? Toți suntem Aici, iar Dumnezeul nostru gândul ne trimite "acolo", în fricile lui, înțelegi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Scopul vieții nu este doar să satisfaci proiecțiile minții. Deși ne imaginăm o altfel de viață ar fi una fericită, nu ar fi o viață bună. Îți irosești viața urmărind vântul. Dar să îți dedici viața Adevărului, asta e extraordinar. Și este o alegere insuflată de însăși Inima. Te rogi din Inimă: "Fie ca viața asta fie una cu sursa ei." Aruncă-l afară pe vechiul chiriaș numit ego. Oferă această casă altfel încât fie folosită în serviciul Ființei Supreme și să devină astfel un templu al luminii. Nu te vei mai întoarce niciodată să spui: Oh, nu-l mai vreau pe Dumnezeu fie aici. Era mai bine când diavolul era aici." Nu, nu vei regreta niciodată asta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Top

Întâi e viața asta. Doi:
e cea numită Viața de Apoi
iar trei... e doar o constatare tristă
a treia viață nu există!
Un gând persistă:
Cu cât îmbătrânești
Nu mai trăiești. Doar ești!

poligramă de din Catrene cu trenă
Adăugat de Girel BarbuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Maestrul este ușa spre dincolo.
Iar Dincolo există în unitatea organică, în comuniune, în contopirea, în topirea maestrului și a discipolului. Este cea mai înaltă formă de iubire. Este cea mai profundă rugăciune, cea mai profundă recunoștință și cea mai extatică,, experiență,, disponibilă conștiinței umane.
Maestrului îi lipsește ceva când este singur, este ca un ocean, în care nu se topește niciun râu. Un discipol este cu siguranță doar un nimeni fără un maestru. Cu un maestru el devine întreaga existență. Ambii sunt împliniți într-o unitate.
Și pentru că această unire nu este a trupului, nu este a eului, ci a ceea ce este dincolo de minte în tine, este posibil să o atingi și să nu o pierzi niciodată. Dragostea este mereu în sus și în jos, un moment vesel, un alt moment trist, dar dragostea despre care vorbim - iubirea între două spirite, între două ființe - doar începe, nu se termină niciodată.

citat clasic din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu există moment potrivit, ci există doar atitudinea potrivită. Atitudinea e în puterea și în controlul tău, doar că tu îți refuzi ce stă cu adevărat în puterea ta și te agăți de ce nu poți controla; și apoi te miri că nu ți-e bine. Nu îi poți controla pe cei din jur și acțiunile lor, dar îți poți controla emoțiile și gândurile, astfel încât fii fericit și să simți iubire orice s-ar întâmpla în jur. Nu îți poți asuma responsabilitatea pentru viața altora, dar sigur ți-o poți asuma pentru a ta. Educația și evoluția ta sunt în puterea ta, iar ce îți aruncă viața în cale, nu ține de tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pacea este vibrația dragostei în sufletul oamenilor, această dragoste ce poate să se amplifice printr-un exercițiu susținut. Pacea este calea înțelegerii, a încrederii, calea unei prietenii sincere între popoare, este condiția fericirii pe pământ. Viața poate să înflorească atunci când există o pace durabilă. Trebuie să luptăm pentru menținerea păcii pe Planeta albastră, pentru a oferi tinerei generații șansa de a-și trăi viața în plenitudinea tinereții, de a-și afirma personalitatea, de a-și dărui întregul lor potențial fizic și intelectual pentru progresul umanității, pentru bunăstarea societății.

în Reflecții / Reflexions (2006)
Adăugat de Ecaterina ChifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața, doar viața îți scrie și îți spune: "Oprește-te să mai rătăcești pe cărările înguste ale minții căutându-mă. Abandonează gândul, abandonează chiar acum mintea și vei ajunge în sfârșit la mine!" Ce altă invitație la libertate, și ce dragoste mai mare ca asta cunoști? Doar viața disociată de gând este apogeul întregii iubiri, nu există o altă libertate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Întreaga ta cunoaștere spirituală cu care te fălești acum, în fața morții nu va valora nici măcar cât o ceapă degerată. Prinde tu și îngroapă chiar acum moartea în inima vieții veșnice și atunci cuvintele tale vor aduce cu ele suflarea inimii Nenăscutului. În ființa ta adevărată, chiar și moartea stă în genunchi și se roagă moară. Unde ai mai auzit asta? Cunoașterea doar îți intoxică viața, pe când ființarea ți-o beatifică. Aceasta este culmea extazului de A-FI ce nici o minte nu o poate ști.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Hristos este veșnic viu, el nu s-a născut, nu a murit și nici nu a înviat vreodată. Dacă nu poți vedea asta, trebuie dai la o parte falsul din întreaga ta religie. Hristos care s-a născut, a murit și a înviat a treia zi, ascunzându-se de fapt după scripturi e doar o poveste de adormit copiii, nu este inima cea vie a Preaiubitului. Dacă Dumnezeu se naște și moare sau reînvie, adică dacă se schimbă odată cu efemerul, este o parodie a minții umane și nu Dumnezeu ce veșnic este chiar aici, chiar acum. Hristos este Viața Veșnică, nu un trup pribeag care se naște și merge spre moarte prin ea. Tu nu ești corpul-minte, ești doar o biată victimă ce trăiește o "viață" de mormânt, în această închisoare. Câți dintre voi puteți accepta sunteți doar o biată victimă a minții și vă hrăniți cu suferință?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu ești Viața. Viața este incomensurabilă pe când gândurile "tale", chiar și gândul Dumnezeu; începe și se termină Aici. Nici un gând nu poate atinge Viața, pentru că nu durează mai mult decât o clipă. Tocmai de aceea gândul construiește, fără succes persoana, o imagine care nu există.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața nu este doar bucurie și plăcere, ci înseamnă și lecții învățate în urma experiențelor dureroase. Conștientizează ai trecut prin toate până acum și la fel vei face și de acum încolo. Pentru unde este frică este și curaj, unde există greutăți există și puterea de a le depăși, unde ceva se încheie începe altceva. Mergi cu încredere înainte!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul e doar o invenție a gândului din capul tău, nu există o astfel de etichetă. Trebuie să fii extrem de naiv dacă tu crezi Dumnezeu poate fi aflat prin polemică sau cunoaștere excesivă. Tot ceea ce te separă de Sinele tău este iluzia cunoașterii. În esență întreaga cunoaștere este apogeul ignoranței. Voi nu realizați cel mai evident lucru: ca să cunoști ceva trebuie omiți întregul și să te identifici cu elementul de cunoscut. Exact această separare iluzorie îți dă iluzia ești un eu desprins de întreg care gândește și tot ea este rădăcină nebănuită a întregii tale suferințe. - Tu nu exiști, ești un balon evanescent de săpun o creație a gândului. - Doar Dumnezeu există, pentru că e unicul etern, fără formă. - TU EȘTI DUMNEZEU!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook