Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

"De ce îmi vorbești despre chestii de bază și mă pui să le repet în practică? Crezi ca sunt începător? Le știu deja, dă-mi ceva superior., ceva mai înalt, mai profund." Exact asta e problema. Crezi că știi deja. Dacă ai fi știut, ai fi apreciat bazele și le-ai fi îmbrățișat definitiv, nu ai mai fi căutat altceva. Ai fi devenit bazele, le-ai fi trăit prin fiecare respirație. Dacă ai fi știut, ai fi înțeles, fără explicații, că superiorul și inferiorul sunt același lucru și că fără rădăcini nu există înalt. Că de fapt, înaltul este baza și invers.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Renascut din propria cenusa" de Paul Avram este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 21.99 lei.

Citate similare

Orice practică înseamnă efort. Dacă practici înseamnă dorești. Înseamnă că există "cineva" care vânează. Dacă vânezi stări elevate - recunoștința, de exemplu - înseamnă fugi de ceva și cauți altceva. Asta înseamnă minte lacomă. Singura practică posibilă este cea a înlăturării bolovanilor din trecut. Când aceștia sunt dați deoparte, acceptarea, recunoștința și iertarea (care sunt iubire), se relevă natural.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lia: Luci, nu vreau te supăr...
Lucian: Nu m-ai supărat deloc... Deci, sunt comandantul. Acum, aici, da, sunt. Ai dreptate! Și ce-i cu asta? Crezi cumva , fiind comandantul misiunii, nu m-aș putea îndrăgosti? Sau că nu mi-ar fi permis acest lucru? Comandant sau nu, la urma urmei, sunt doar o ființă umană, ca toate celelalte; am totuși, sentimente! Nu sunt insensibil! Sau îți închipui că în cazul meu, nu e posibil?! Ce crezi tu, de fapt, despre mine? Că sunt un monstru, incapabil de a avea sentimente, ca oricare alt om? Sigur, doar tu i-ai băgat în cap fostei tale colege de cameră, Ly, fi un tip rău, foarte rău... Deci, sunt rău, nu-i așa?! În ce sens sunt oare rău?!
Lia: Luci, te rog... Ceea ce i-am spus atunci colegei mele de cameră, Ly, a fost doar o greșeală din partea mea. N-ar fi trebuit -i fi spus nimic, ea nu avea cum înțeleagă...
Lucian: Cum înțeleagă, ce?!
Lia: Anumite chestii.
Lucian: Anumite chestii?! Nici eu nu înțeleg acele anumite chestii. Deci, nu crezi aș putea fi îndrăgostit, mai exact, nu crezi aș putea fi îndrăgostit de tine. De ce oare?! Doar pentru că sunt comandantul? Asta e o aberație! Atunci, de ce, totuși?! Crezi că-mi este interzis fiu îndrăgostit, sau mai exact, fiu îndrăgostit de tine?! Ăsta fie motivul? Am greșit cu ceva, îndrăgostindu-mă de tine?! Pentru , dacă doar asta-mi e greșeala, atunci nu regret deloc, nimic...

replici din romanul Proxima, Partea a-IV-a: "Adio, Proxima!" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Astăzi singura certitudine este că totul se mișcă. Când știința și rațiunea nu ne pot ajuta, un singur lucru ne poate salva: conștiința noastră. De aceea avem nevoie de o Ecologie a Sufletului!..
Cine crede în minuni, ridice mâna!!! Apoi ridică din nou cine a înțeles ce înseamnă să ai credință.
Și apoi din nou cei care spun că nu cred în Dumnezeu, dar înțeleg "cine" ESTE EL!!! Da, pentru dacă spui crezi sau nu în ceva sau în cineva, trebuie mai întâi să ai o idee clară despre asta și măcar să știi exact despre cine sau despre ce vorbești..!

în Ochii pământului sunt în ochii cerului (noiembrie 2011)
Adăugat de Jimmy Somerville - Citatepedia.RoSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce ironie a sorții trăim. Să ai deja totul, fii deja totul și să ai o părere atât de proastă despre tine. Să alergi după iubire, abundență și să nu știi că ele deja sunt în tine și te-ar putea hrăni din plin în orice clipă ai decide tu. Să trăiești crezând ești condamnat la sărăcie așezat cu fundul pe comoară, și să îți plângi de milă. Ion Creangă ar scrie fără probleme "Prostia omenească 2". Într-o zi, vei râde cu lacrimi în ochi, lacrimi de râs dar și de bucurie, când te vei uita la cum ai trăit viața prins de atâtea limitări imaginate, suferind de atâtea lipsuri închipuite, căutând suferi cu orice preț și găsind justificări pentru asta în permanentă, pentru că nu ai știut o altă cale. Vei râde de tine și în același timp vei înțelege că nu te-ai fi putut bucura de tine, de iubire și o putere atât de mare fără să fi putut avea termen de comparație. Nu poate exista întuneric fără lumină, nu am știi nici binele fără rău. La fel, nu ne-am putea cunoaște și experimenta propria măreție fără să ne fi știut prima oară... micimea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pacey (pe ecranele televizoarelor): Chestia asta e deschisă? Așa. Bun. Hei. Sunt eu... evident. Dacă ai putea te apropii puțin și nu-ți face griji, nu o te mușc. Vin cu gând de pace. Tu și eu... noi o stăm ceva timp aici. Se pare destul de mult. Așa eu cred ar fi cel mai bine dacă am putea ajunge la o înțelegere. Și ca să ne fie mai ușor, sunt dispus recunosc că sunt un adevărat dobitoc, lucru pe care îl știi deja. Mai bine decât oricine, decât toți oamenii de pe planeta asta. Dar îndepărtez de la subiect. Propunerea mea este următoarea: lăsăm trecutul în trecut acolo unde îi este locul de fapt și să încercăm îndulcim situația asta în care ne aflăm și să ne facem comozi. Cu alte cuvinte, ți-am cumpărat ceva. De fapt nu ți-am cumpărat ceva. Mai bine zis am procurat ceva, dar oricum înțelegi tu. E pe tejghea. (Ea se uită cu atenție și vede el a pus pe tejghea o pereche de pijamale și o pereche de papuci) Nu mai știu sigur care e mărimea pentru a trecut ceva timp, dar le putem schimba oricând. Și dacă îmi accepți propunearea, vei putea oricând pe o perioadă limitată să mă obligi fac singurul lucru pe care nu vreau -l fac nici în ruptul capului. Ceea ce nu înseamnă că nu ai mereu această putere asupra mea, dar mi-am dat seama așa a început noaptea asta de calvar. Făceai ceva pentru mine ce nu îți făcea plăcere căci pentru asta sunt prietenii.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Noi categoric trebuie lăsăm loc pentru îndoială, sau nu va exista progres și nici învățare. Nu există învățare fără să trebuiască să pui o întrebare. Și o întrebare necesită îndoială. Oamenii caută certitudinea. Oamenii sunt înspăimântați - cum poți trăi fără să știi? Nu este ciudat deloc. Tu de fapt doar crezi că știi. Și majoritatea acțiunilor tale sunt bazate pe cunoștințe incomplete și de fapt tu nu știi cu adevărat despre ce e vorba, sau care este scopul lumii, sau să știi o grămadă de alte lucruri. Este posibil trăiești și să nu știi.

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Six Not-So-Easy Pieces: Einstein's Relativity Symmetry and Space-Time Paperback" de Richard P. Feynman este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.
Viorica Iliescu

* * *

eu stiu câte ceva
despre ceea ce crezi
ești si simti
când plouă ca acum
peste oase de îngeri
unde esti?
tot mai singură luna
zâmbește din punga
de sub ochi
unde naiba te duci
îngere
cărei molime lași hrană
vietuitoarelor din neagra noapte a ta

eu vreau cred că știu ceva
tu știi dacă mai crezi?

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lucian: Ce-i cu tine? Ce se întâmplă cu tine, Lia? Încearcă -ți revii odată! Fii tu însăți din nou! Nu crezi dacă aș fi avut de gând -ți fac totuși ceva, aș fi făcut-o de cum am intrat pe ușă, înainte de a te fi trezit? Te rog... Ce naiba?! Drept cine iei? Nu sunt vreun psihopat, pervers, obsedat sau altceva de genul ăsta... Sincer, încă mai am capul pe umeri, adică judec normal și sunt conștient de acțiunile mele.
Lia: Da. Bine. Pricep. Și... Am să-mi revin. De fapt, deja mă simt mult mai bine. Acum poți să mă lași singură.
Lucian: Ești sigură te simți bine?! Știi, cred ar trebui porți o cămașă de noapte mai sigură; acesteia prea îi cad breteluțele mereu, după cum am observat. În plus... Mi-a plăcut foarte mult poziția... Știi prea bine care! Ah; încă un singur lucru. După aceea, gata, am ieșit. Îmi pare rău dacă te-am supărat cu ceva și te-aș ruga să mă ierți dacă am greșit față de tine. Asta-i tot. Te aștept afară. Să te echipezi repede. Grăbește-te! Colegii ne așteaptă.

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de (2009)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Walter Fane: Din prima clipă în care m-am căsătorit cu tine am știut că ești egoistă și răsfățată. Dar te iubeam. Știam te vei căsători cu mine doar pentru a pleca cât mai departe de mama ta. Și am sperat într-o zi... va fi ceva mai mult. M-am înșelat. Nu ai acel ceva.
Kitty Fane: Dacă un bărbat nu este capabil facă o femeie îl iubească, atunci este vina lui, nu a ei.
Walter Fane: Oricum. Mâine dimineață plecăm spre Mei-tan-fu, sau înaintez actele.
Kitty Fane: Walter, nu poți vorbi serios cănd îmi spui că mă duci într-un focar de holeră.
Walter Fane: Crezi că nu?
Kitty Fane: Dumnezeule. Asta vrei, nu-i așa? Chiar crezi Charlie îți va permite faci acest lucru?
Walter Fane: Nu cred Charlie are vreun cuvânt de spus în problema aceasta.
Kitty Fane: Tot ce ai spus este adevărat. Totul. M-am căsătorit cu tine chiar dacă nu te iubeam. Dar știai acest lucru. Nu ești la fel de vinovat ca și mine pentru ce se întâmplă acum cu noi?

replici din filmul artistic Vălul pictat
Adăugat de Andreea Tanase, Student MTTLC , Universitatea BucuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Mihai: Luci...
Lucian: Ce-i, Mihai?
Mihai: Azi e vineri, spuse acesta.
Lucian: Da. Și?!
Mihai: Săptămâna viitoare, tot vineri, va fi deja 15 iunie și am examenul de licență; rezultatul final o -l aflu luni, cealaltă săptămână, pe 18 iunie. Și de fapt, săptămâna asta care vine o am câte o probă în fiecare zi, începând de luni.
Lucian: Și care-i problema? Doar n-o să-mi spui ți-ar fi frică...
Mihai: Nu chiar, deși am totuși unele emoții... destul de mari.
Lucian: Hai, măi, fii serios! Examenul ăsta o fie mult mai ușor decât cel pe care l-ai susținut pentru a deveni membru al echipajului nostru; și iată acum: Ești șeful securității misiunii! Deci, n-are de ce să-ți fie teamă. Nu se poate să nu promovezi și acum. La noi în echipaj ai intrat cu notă maximă.
Mihai: Așa-i, dar... Chiar crezi erau dificile subiectele alea?! Adică, ale mele au fost întocmite de geograful cel înalt...
Lucian: Nis.
Mihai: Întocmai.
Lucian: Și ce crezi, el ar fi fost mai indulgent?! O părea el cam aiurit, nărod și tăntălău, dar... Nu-i chiar așa! Adică, nu întotdeauna...
Mihai: Și totuși...
Lucian: Spune!
Mihai: Mă gândeam , dacă vrei, ai putea ... Să te uiți puțin peste proiectul meu de diplomă; -ți dai părerea.
Lucian: Eu?! Stai puțin! Proiectul tău de diplomă... E vorba despre roboții aceia, pe care-i vom lua în misiune?
Mihai: Exact. Le-am introdus deja în memorie date despre echipaj, despre navă, despre misiune, despre rolul lor...
Lucian: Păi, eu nu prea pricep la așa ceva, nu cred te-ar ajuta părerea mea.
Mihai: Vreau doar să-mi spui dacă, în general, ți se pare bine întocmit proiectul, bine realizat, nimic mai mult. Deci, doar părerea ta.
Lucian: Asta ar mai merge.

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mintea are obiceiul de a se "supraalimenta" cu exact ceea ce deja există în ea. Adică dacă ești vesel, mintea caută și găsește și mai multă veselie, dar dacă ești trist, o cauți tot ceva care îți întrețină tristețea. Acest lucru eu îl numesc inerție a minții. Este ca și cum mintea nu dorește își schimbe starea inițială, ci preferă păstreze starea pe care deja o are.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alice Munro

Asta se întâmplă ( extras din FUGAR )

Asta se întâmplă. Îl pui deoparte pentru un timp – și din când în când
te uiți prin dulap căutând altceva și-ți amintești, te gândești și-ți spui, curând.
Apoi devine ceva despre care știi că-i acolo, în dulap, și alte lucruri
se îngrămădesc în fața și deasupra lui, iar tu nu te mai gândești deloc la el.

Acel lucru a fost comoara ta cea mai scumpă. Nu te mai gândești la el.
O pierdere pe care cândva n-o credeai posibilă, iar acum a devenit ceva
despre care abia-ți mai amintești.

Asta se întâmplă.

Puțini oameni, foarte puțini, au o comoară, iar dacă tu o ai, ține-o lângă tine.
Nu trebuie te lași luat de val – comoara-ți va fi luată.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Moons of Jupiter" de Alice Munro este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.00- 27.99 lei.

Comunicarea este văzută de publicul larg ca un act, o acțiune. Prin urmare, a comunica bine înseamnă a vorbi corect, a vorbi mult, pentru a te face înțeles în formă. Dacă am denumi acest domeniu "A te face înțeles" în loc de "Comunicare", perspectiva s-ar schimba. Comunicarea, ca profesie, este despre Înțeles. Există de multe ori mai mult înțeles în absența unei acțiuni de a transmite ceva ("a comunica"). Ar trebui vedem acești profesioniști ai comunicării ca niște chirurgi. Informația ne modifică efectiv, minut de minut. Dacă tu crezi ești același om fizic după citirea acestui articol, te înșeli.

în ziarul Zi de Zi, interviu (8 noiembrie 2015)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu încerci faci ceva peste cunoștințele pe care deja le-ai deprins, nu ai cum crești.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Woody Allen

Boris: Întrebarea e dacă am învățat ceva despre viaț㠖 doar ființa umană e alcătuită din trup și minte. În minte se formează cele mai nobile aspirații, poezia sau filosofia, dar trupul e, de fapt, toată distracția. Cred că e cel mai important e să nu fii dezamăgit... Dacă Dumnezeu există, nu cred că e rău. Cred cel mai urât lucru pe care îl poți spune despre El e că e un elev mediocru. Sunt totuși lucruri mai rele decât moartea. Dacă v-ați petrecut vreodată seara cu un agent de vânzări, știți exact la ce mă refer. Ideea e să nu te gândești la moarte ca la un sfârșit, ci ca la un mod foarte eficient de a-ți reduce din cheltuieli. În ceea ce privește dragostea... ei, bine, ce pot spun? Nu numărul relațiilor sexuale contează, ci calitatea lor. Și dacă nivelul ăsta scade la fiecare opt luni, atunci trebuie faceți ceva în privința asta. Cam atât de la mine. La revedere.

replică din filmul artistic Dragoste și moarte, scenariu de (10 iunie 1975)
Adăugat de Georgiana Mîndru, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Play It Again Sam Paperback" de Woody Allen este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Monolog de dragoste și uitare

cât de nervoasă sunt –
îmi spunea ea –
bineînțeles pe tine
sau poate că nu
oricum, nu mă interesează
am chef țip la tine
asta e tot -

în timpul acesta
eu o urmăream cu privirea
prin casă
cum îmi aducea o cafea neagră
și mă tachina
spunându-mi că a pus zahăr în ea

apoi a devenit iarăși serioasă: -
nu pot scăpa de sentimentul
vorbim
ca doi morți

te-am visat acum câteva zile
e prima oară când te visez
trebuia scriu ceva important
eram foarte emoționată
iar tu ți-ai tăiat mâinile
de la încheieturi
și mi le-ai dăruit

apoi am aflat mâinile tale
îmi trebuiau
abia ziua următoare
iar ele, nefolosite
începuseră deja să putrezească
și nu te mai găseam
ți le dau înapoi

atunci am început râd
ore întregi
fără sens
atât de zgomotos
dar fără sens

vezi tu – continuă ea
între noi doi nu există învingători
ci doar învinși

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Joey: Cred că sunt îndrăgostită de tine.
Pacey: Crezi sau știi?
Joey: Știu. Am știut asta din momentul în care m-ai sărutat și poate chiar înainte de asta. Și oricât de înspăimântător ar fi, nu mai vreau neg asta, Pacey. Nu mai vreau fug de sentimente și nici nu vreau să le las dispară.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

A fi răspunzător și a-ți asuma este cel mai înalt grad de egoism și paranoia. De fapt întreaga ta așa-zisa răspundere sau asumare e doar paranoia controlului camuflată în acestea. A fi răspunzător sau a-ți asuma însemnă tu crezi voința ta este mai presus de cea a lui Dumnezeu. Dar asta înseamnă fii orb și să nu vezi doar te visezi o persoană desprins de el. Doar gândul care e un simplu păduche, un parazit se crede important și face lucrurile în numele tău pe care mai apoi le vei regreta. Dacă tu crezi poți fii răspunzător de ceva uiți în nimicnicia ta că și următoarea suflare de viață e la Mine. Mai întâi află cine și ce ești și apoi vei vedea dacă te poți face răspunzător de un vis.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pictorul de nuduri

Cunoști prea bine contururile nud,
Le-ai mângâiat atâta de profund!...
În minte ți-au rămas întipărite,
Le-ai zugrăvit de parcă-s fete ne-mplinite.
Prin culoare-ai făcut fie
Ceva din frumusețea vie.
Și cum lascive le-ai pictat,
Privindu-le, îți fuge gândul la păcat.

poezie de din Memoria clipei,Dorohoi, 2017 (2016)
Adăugat de Adrian TimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Curajul este o DECIZIE. CURAJUL este DECIZIA. Și dacă suntem vii, suntem capabili de decizie, prin definiție. Așadar nu există scuze. Un alt lucru foarte interesant este că suntem cei mai singuri oameni în lume atunci când facem ceva CURAJOS. Însă, în următoarea clipă, întreaga lume vrea ni se alăture. Singurul moment în care nu trebuie fii curajos este atunci când îți pui viața în pericol. Atunci nu mai e curaj, e prostie. Soldații sunt antrenați în primul rând SĂ NU MOARĂ. Dar, în orice lucruri care îți provoacă teamă, întotdeauna vei avea CURAJUL la dispoziție. Știi care este diferența dintre destin și soartă? Destinul este ceea ce ți se întâmplă în urma acțiunilor tale. Soarta este ce ți se întâmplă fără să poți face nimic. Se poate discuta mult despre cât de mult e destin și cât e soartă în viața unei persoane. Puțini curajoși ar putea spune că e numai destin. Dacă se întâmplă, de exemplu, vină o inundație și să îți ia casa, zici că asta e soarta. Dar dacă te-ai fi gândit stai lângă un râu și că, dacă o plouă mult, poate iese râul din matcă și nu sunt suficiente măsuri de protecție (diguri, etc...), atunci, POATE ți-ai fi putut lua soarta în propriile mâini. Dacă ai fi știut!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook