Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nu se poate îndruma temeinic agricultura țării dacă nu vom avea întinse cercetări științifice aplicate la condițiile noastre de pământ și de climă, la plantațiile și animalele adaptate mediului nostru, la organizarea economică cea mai potrivită pentru condițiile economice și sociale în care ne găsim.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Nu se poate îndruma temeinic agricultura dacă nu vom avea întinse cercetări științifice aplicate la condițiile noastre de pământ și climă, la plantele și animalele adaptate la mediul nostrum , la organizarea cea mai potrivită pentru condițiile economice și sociale în care ne găsim.

citat din
Adăugat de Dr. Ilaria DoucetSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Friedrich Engels

Pentru noi, condițiile economice determină toate fenomenele istorice, iar rasa face parte și ea din condițiile economice.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Origin of the Family Private Property and the State Paperback" de Friedrich Engels este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -65.99- 56.99 lei.
Neale Donald Walsch

Fiecare suflet creează pentru el însuși exact acei oameni, evenimente și împrejurări de care are nevoie ca să îndeplinească ceea ce dorește să îndeplinească. Cu alte cuvinte, nimeni nu este ''dezavantajat'' dacă luăm în considerare ceea ce sufletul dorește să realizeze. De exemplu, sufletul poate să dorească să lucreze cu un corp handicapat, sau într-o societate represivă, sau în condițiile de constrângere politică sau economică enormă, pentru a i se oferi condițiile necesare să realizeze ceea ce a hotărât dinainte. Vedem că oamenii se confruntă cu "dezavantaje" în sens fizic-dar acestea sunt, de fapt, condițiile metafizice corecte și perfecte.

în Conversații cu Dumnezeu, volumul II
Adăugat de TraianSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Conversations with God Book 4: Awaken the Species Hardcover" de Neale Donald Walsch este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -98.99- 87.99 lei.

Deși nu vom ajunge niciodată, cu ajutorul cunoștințelor moderne ale fizicii, în interiorul Soarelui și al stelelor, putem determina relativ ușor structura lor și putem cunoaște condițiile fizice în care se găsește substanța stelară. Aceste condiții s-au dovedit foarte simple, deși cu totul neobișnuite în comparație cu condițiile de pe Pământ.

în Fizica stelelor
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sergiu Celibidache

Există o întreagă viață în care te documentezi, faci cercetări care duc la rezultate neinterpretabile, deci științifice... Cauți să afli din punct de vedere filosofic, pe de o parte, cum lucrează sunetul asupra spiritului uman, și pe de altă parte care sunt condițiile în care sunetul este recâștigat de cosmos de la care a fost furat de om.

citat celebru din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O lege politică bună sporește numai posibilitatea faptelor bune, dar nuși motivarea acestor fapte; motivarea vine din sufletul individual. Din bogăția acestui suflet individual răsar toate bunurile sociale: legile, moravurile, știința, arta și toată cultura societății; fără el nimic nu se produce; cum fără sămânță nu poate răsări nici firul de iarbă, cu toate că atmosfera dimprejurul lui ar fi în condițiile cele mai prielnice. Politica reglementează numai condițiile externe ale vieții sociale, sămânța faptelor sociale stă însă în sufletul fiecărui cetățean. Fără calitatea acestei semințe, nici-un progres nu este cu putinț㠖 oricâte legi politice s-ar face...

în Psihologia poporului român
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Puterea Sufleteasca. Editia definitiva" de Constantin Rădulescu-Motru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.14- 19.99 lei.
Sigmund Freud

Dependența sau relativitatea comicului este mult mai mare decât cea a cuvântului de spirit; deoarece acesta din urmă este întotdeauna produs și nu descoperit, producerea sa poate avea în vedere condițiile în care este acceptat. Dezoltarea afectelor este unanim acceptată ca fiind condiția cea mai nefavorabilă pentru comic.

în Eseuri de psihanaliză aplicată
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.
George Bernard Shaw

Versuri sociale

Locuim în cavourile pline de viață-ale unor bestii
Ucise pentru-a procura burților noastre suculente digestii.
Nu facem pauză-între festinuri pentru a ne-întreba dacă
Animalele, asemeni omului, n-au niște drepturi anume.
Duminica, ne rugăm să fie lumină-n lume,
O lumină care pe drumul vieții pașii noștri să-i îndrume.
Suntem sătui de lupte, de-a gloanțelor clănțănitoare toacă–
Gândul la război ne-nspăimântă peste poate,
Și totuși – ne îmbuibăm cu mii și mii de trupuri moarte.

Precum corbul de stârv, ne hrănim cu trupuri de ied și de miel,
Nepăsători la suferințele și la durerile pe care
Le pricinuim altor suflete, iar dacă tratăm astfel
Animalele făr' apărare, pentru sport sau pentru parale,
Cum putem spera că pe-acest pământ vom avea noi
Parte de PACEA pentru care ne-nchinăm în catedrale?
Noi care pe hecatombele atâtor victime și-atâtor strigoi,
Rugându-ne lui Dumnezeu, ofensăm toate legile morale?
Această cruzime-și zămislește progenitura – RĂZBOI.

poezie celebră de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Pygmalion" de George Bernard Shaw este disponibilă pentru comandă online la numai 24.99 lei.

Aglomerarea rapidă a imaginilor, discontinuitatea radicală vizibilă dintr-o singură privire și surpriza impresiilor - acestea sunt condițiile psihologice pe care metropola le generează. Cu fiecare traversare a străzii, cu tempo-ul și multiplicitatea vieții economice, ocupaționale și sociale, orașul creează un contrast adânc cu orășelele mici și cu viața rurală în ceea ce privește fundația senzorială a vieții psihice.

în Metropola și viața mentală (1905)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Informatica și IT&C (Tehnologia Informației și a Comunicațiilor) – Computing, sunt domeniile cu cele mai spectaculoase evoluții în ultimii 80-85 de ani, prin impactul pe care l-au avut asupra celorlalte domenii științifice, tehnice, economice, sociale etc., asupra societății omenești, în general. Azi, ne întrebăm dacă tinerii au posibilitatea să afle despre eforturile și rolul oamenilor de știință din România în acest efort internațional, încă de la începutul apariției informaticii și utilizării calculatoarelor electronice în lume. Foarte rar găsim astfel de aspecte în manualele școlare sau în cursurile universitare.

în proiectul ROINFO Romanian Informatics 2018-2022 (mai 2021)
Adăugat de Marin VladaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Rani deschise. Volumul 4" de Solomon Marcus este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -62.00- 43.99 lei.
Isabel Allende

Dacă un compatriot revine în țară, nimeni nu îl întreabă unde a fost și ce a văzut; dacă vine un străin în vizită, i se spune imediat că femeile noastre sunt cele mai frumoase din lume, că drapelul țării noastre a câștigat un misterios concurs internațional și avem o climă idilică.

în Țara mea inventată
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Island Beneath the Sea" de Isabel Allende este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -70.00- 28.99 lei.
James Allen

ne iubim viziunile. Să ne iubim idealurile. Să iubim muzica ce ne face inima să cânte, frumusețea care dă aripi minții noastre, puritatea care dă strălucire gândurilor noastre, pentruîn ele se află toate condițiile care asigură construcția și creșterea lumii noastre proprii.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cd Cum gandeste omul" de James Allen este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -23.00- 21.85 lei.

Infracțiunile își au baza în nevoia de face bani. Oamenii vând droguri pentru a face bani. Dar, dacă vom avea grijă de toată lumea, ei nu vor mai vinde droguri, iar dacă nu vor mai exista bani, nu vei mai putea vinde droguri și dacă ai vrea. Nu ar mai exista lucruri precum jocurile de noroc, prostituția, trădarea sau mituirea unui senator sau guvernator. Nu vor mai exista senatori și guvernatori așa că nu vei mai putea să-i mituiești. Dacă elimini condițiile care generează comportamentul aberant, nu vei mai avea comportament aberant.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Dacă arta din prezent iubește tehnologia și organizarea, dacă aspiră la precizie și respinge tot ce este vag și visător, acest lucru implică o repudiere instinctivă a haosului și dorința de a găsi forma potrivită pentru zilele noastre.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
asistență socială
Asistența socială este profesia care asigură sprijin pentru indivizii, grupurile și comunitățile dintr-o societate aflată în schimbare și creează condițiile sociale favorabile bunăstării oamenilor și societății.

definiție de în Practica asistenței sociale (2004)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Subconștientul nu duce lipsă de idei. Trebuie doar să-l dinamizați, să-l determinați să vi le comunice. Odată amorsat acest proces, el vă va oferi numeroase modalități de a duce o viață îmbelșugată, indiferent de fluctuația pieței sau de situația economică a țării în care trăiți. Prosperitatea obținută pe această cale, nu va depinde de condițiile exterioare. Nu veți fi afectați de scăderea valorii banilor, căci banii nu reprezintă decât simboluri ale bogăției.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.

Dacă prețuim independența, dacă ne deranjează conformismul crescând al cunoașterii, al valorilor, al atitudinilor pe care le induce sistemul nostru actual, atunci s-ar putea să vrem să stabilim condițiile de învățare care facilitează unicitatea, auto-orientarea și învățarea pe cont propriu.

citat clasic din
Adăugat de Elena GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "Terapia centrata pe client. Practica ei actuala implicatii si teorie" de Carl R. Rogers este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -66.47- 39.99 lei.

Din datele de care se dispune pînă în prezent, se poate declara cu deplină certitudine că aceste acțiuni cu caracter terorist au fost organizate și declanșate în strînsă legătură cu cercuri reacționare, imperialiste, iredentiste, șoviniste și cu serviciile de spionaj din diferite țări străine.
Scopul acestor acțiuni antinaționale provocatoare a fost acela de a provoca dezordine în vederea destabilizării situației politice, economice, de a crea condițiile dezmembrării teritoriale a României, distrugerii independenței și suveranității patriei noastre socialiste.

în Mesajul adresat poporului român în seara zilei de 20 dec.1989
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am găsit și "hotărât" un loc de așezământ în pădurea de la Cheia. Dacă vom reuși să ni-l facem, vom avea colțul nostru de liniște, aproape de Dumnezeu și departe de lume. Vom fi cu picioarele pe pământ, dar vom trăi în cer...

în scrisoare către Octavian Goga (27 iunie 1920)
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antoine de Saint-Exupery

Condițiile fericirii nu sunt niciodată căutare a fericirii. Fericirea, după ce ai creat, îți este acordată ca răsplată. Iar condițiile fericirii sunt lupta, constrângerea și răbdarea.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Frumoasa poveste a Micului Print" de Antoine de Saint-Exupery este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.00- 34.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook