Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Adolf Hitler

Sufletul maselor nu este accesibil decât pentru ceea ce este întreg și puternic. La fel cum femeia este puțin impresionată de raționamentele abstracte, cum ea încearcă o nedefinită aspirație sentimentală către o poziție neștirbită și cum se supune celui puternic, dominându-l în schimb pe cel slab, masele preferă să venereze pe stăpân și se simt mai în siguranță neadmițând pe nimeni altcineva în preajma lor, decât prin toleranță liberală. Toleranța le dă senzația de abandon, ele nu mai au ce face. Când se exercită asupra lor un nerușinat terorism intelectual, când se dispune de libertatea umană: toate acestea le scapă complet și ele nu presimt nimic din toată rătăcirea doctrinară. Ele nu văd decât manifestările exterioare, voite de o forță determinată și de brutalitate, cărora li se supun întotdeauna.

în Mein Kampf, volumul I (1997)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.

Citate similare

Adolf Hitler

Așa cum nu se poate vindeca o boală decât dacă i se cunoaște cauza, la fel trebuie acționat și cu relele politice. Desigur, sunt îngrijite doar manifestările exterioare ale unei boli, acelea care izbesc privirea și sunt mai ușor de deosebit și de descoperit decât cauza adâncă. Și de aici motivul pentru care atâția oameni nu ajung nicicând distingă efectele exterioare și le confundă chiar cu cauza lor; ei preferă chiar nege prezența unei asemenea cauze.

în Mein Kampf
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ca să fii rege

Ca fii rege peste animale, nu-i cine știe cât.
Trebuie doar fii mai puternic decât ele. Și-atât.

Ca fii rege peste păsări este puțin mai greu. Dar frumos.
Trebuie zbori mereu mai înalt decât ele, niciodată mai jos.

Ca fii rege peste flori, trebuie scoți la hotare mărăcinii și spinii,
Și, mai ales, trebuie înmiresmezi către lume mai mult decât crinii.

Ca fii rege peste stele, trebuie te așezi printre luceferi-călător spre Orion,
Și, reprivindu-te de jos, fii mai luminos decât oricare. Și fără tron.

Ca fii rege peste ape și vânt, trebuie înveți osanale, ca îngerii,
Și să le-aduci pe pământ, alinare pentru lacrima orbilor din Valea Plângerii.

Ca fii rege peste oameni, este mai greu decât toate altceva.
Trebuie trăiești și să mori pentru ei, învățându-i ce-nseamnă a iubi, a ierta...

Dar, cel mai minunat este să poți fi rege peste tine însuți,
Atunci când alegi binele, fie din bucuria altuia, fie din plânsu-ți.

Și încheiem înțelept și frumos. Și, mai ales, cum se cuvine.
Încoronarea ta o face Hristos, când mergi pe drumul dintre rău și bine.

În clipa aceea, Veșnicia te cumpănește.
Dacă vrei fii rege, alege binele!
Hai, grăbește!

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Abecedand prorociile. Predica de pe cruce" de Benone Burtescu este disponibilă pentru comandă online la numai 19.95 lei.
Descartes

La ce servesc toate pasiunile și cum ne dăunează ele. Este ușor de înțeles, că utilitatea tuturor pasiunilor nu constă decât în aceea că întăresc și fac durabile în suflet gândurile pe care este bine să le păstreze, și care, fără aceasta, s-ar putea ușor șterge. De asemenea, tot răul ce pot pricinui constă în aceea că ele întăresc și păstrează aceste gânduri mai mult decât este nevoie, sau întăresc și păstrează altele, asupra cărora nu este bine ne oprim.

în Pasiunile
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Lao Tse

Oamenii superiori nu au virtute lumească, ei au Virtute. Cei ce țin la virtutea lor nu au virtute. Virtutea superioară corespunde Non-Acțiunii, ea nu are intenții. Virtutea comună nu acționează decât cu intenția ascunsă de a fi apreciată și recunoscută. Bunătatea superioară acționează întotdeauna fără intenții. Justiția înaltă acționează însă cu intenții. Ceremoniile care acționează ca și cum nimeni nu li se supune, sfârșesc prin violență. Când omenirea a pierdut cunoașterea, nu a mai avut decât Virtutea. Pierzând Virtutea, i-a rămas bunătatea; pierzând bunătatea, a găsit dreptatea; pierzând dreptatea, a stabilit în final ceremoniile. Dar ele nu sunt decât umbra virtuții și izvor de dezordine. Cunoașterea falsă este aparența Cărării și începutul prostiei. Omul de seamă prețuiește ceea ce este de seamă și nu ceea ce este ușuratic; el are în vedere fructul, nu floarea; pe aceasta o nesocotește și se alătură rodului.

în Tao Te King, 38
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tao Te Ching. Cartea despre Tao si calitatile sale" de Lao Tse este disponibilă pentru comandă online la numai 14.00 lei.
Seneca

Este mai ușor înlături pasiunile tulburătoare decât să le stăpânești. E mult mai la îndemână să le respingi de la început decât să le domolești, odată ce s-au abătut asupra ta. Căci, în clipa când ajung pună stăpânire pe cineva, pasiunile sunt mai puternice decât cel care-și închipuie că le conduce și nu vor putea fi cu nici un chip îndepărtate sau diminuate. Și-apoi, chiar rațiunea, care ar trebui să le înfrâneze, este puternică numai atâta timp cât se ține departe de pasiuni;dacă s-a amestecat însă cu ele, rațiunea nu le mai poate înfrânge, căci odată ațâțată și stârnită, mintea se va supune celui care îi poruncește. Dacă la început putem înfrânăm unele pasiuni, mai târziu ele ne supun cu forța și ne împing înainte. Omul care se prăbușește în prăpastie nu mai știe de sine și nici n-are cum să se împotrivească sau întârzie căderea, prăbușirea îndepărtând orice hotărâre sau părere de rău, iar el nu se mai poate opri să nu ajungă acolo, unde de fapt n-ar fi trebuit pornească. Tot așa sufletul, dacă e cuprins de mânie, de dragoste sau de alte pasiuni, nu i se mai îngăduie să-și înfrâneze pornirea;va trebui să se prăbușească cu toată greutatea până în fundul prăpastiei, mânat de natura viciilor.

în Dialoguri
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Four Tragedies and Octavia" de Seneca este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -68.00- 26.99 lei.
Lucian Blaga

Femeile n-ar trebui citească decât ceea ce li se potrivește. Nimic pentru a se instrui dincolo de ceea ce e scris în anatomia ființei lor. Nimic din tot ceea ce le-ar putea face să gândească altfel decât gândesc. Nimic din tot ceea ce le-ar constrânge simtă altfel decât ceea ce simt într-adevăr. În caz contrar ele se deteriorează. Uite, zeița Venus stă întinsă pe covorul de clorofilă. Un fluture mare zboară și i se așează pe mână. O clipă fluturele strânge aripile, apoi se desface subt ochii ei ca o carte. Zeița încearcă să descifreze semnele de pe aripi. Aceasta e singura ei lectură.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Trilogia cunoasterii" de Lucian Blaga este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -66.47- 46.99 lei.
Aristotel

În prietenia erotică însă, uneori cel ce iubește se plânge că iubirii sale pasionale nu i se răspunde la fel, chiar și când întâmplarea face să nu aibă nimic demn de iubit; la rândul său, cel iubit se plânge adesea că celălalt, care la început îi promisese totul, acum nu-și respectă niciuna dintre promisiuni. Asemenea lucruri se întâmplă când primul iubește urmărind plăcerea, celălalt interesul, și când nici unul, nici altul nu găsește în legătura lor avantajul urmărit. Și cum acestea erau mobilurile prieteniei lor, ea este sortită să se destrame când scopurile pentru care s-a întemeiat nu sunt atinse. Spre deosebire de ele, prietenia bazată pe afinități de caracter, neexistând decât pentru ea însăși, rezistă în timp.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Nichita Stănescu

* * *

Ca un orb sunt în fața oglinzii,
cuvintele insuportabile
mă dor mai tare decât mizerabilul trup.
Ah, ele sunt mute în fața cântecului,
semnul lor mă doare
cu mult mai puternic decât crucea de lemn
a oaselor de os
și din spinarea lor.

poezie celebră de
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

În cazul unei alegeri dificile pe care trebuie s-o rezolve voința noastră, decizia finală rămâne secretă pentru noi, la fel ca decizia unui străin, atât timp cât n-am tranșat, când credem că va înclina de o parte, când de cealaltă, în funcție de motivul care-i este prezentat voinței de către înțelegere, motiv care, chiar în momentul acela, își încearcă forța asupra ei. În sfârșit, motivul cel mai puternic se impune asupra voinței, iar rezultatul alegerii este adesea diferit față de cel pe care l-am fi presupus inițial. Așadar, nimeni nu poate ști cum va acționa într-o împrejurare determinată alt om, nici măcar el însuși, înainte de a se găsi în circumstanțele respective. De-abia după ce va trece prin acea situație va putea fi sigur de ceilalți și de sine.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ivo Andric

Poduri

Dintre toate pe care omul le ridică și le construiește din necesitatea
de a trăi, nimic, în ochii mei, nu este mai valoros decât podurile.
Ele sunt mai importante decât casele, mai sacre decât templele.

Aparținând tuturor și fiind imparțiale cu toți, utile, întotdeauna
construite cu un rost, în locul unde se încrucișează cele mai multe
nevoi omenești, ele sunt mai durabile decât alte construcții
și nu servesc în folosul unor scopuri secrete sau rele.

poezie clasică de din Semne pe marginea drumului, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Bridge on the Drina Paperback" de Ivo Andric este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.
Descartes

Cum se face că pasiuni foarte diferite concordă prin aceea că sunt forme ale iubirii? Nu este necesar nici deosebim tot atâtea feluri de iubiri câte obiecte diferite există pe care le putem iubi. Căci de exemplu, cu toate că, pasiunile pe care un ambițios le are pentru glorie, un avar pentru bani, un bețiv pentru vin, un brutal pentru o femeie pe care vrea s-o violeze, un om de onoare pentru prietenul său sau pentru iubita sa și un tată bun pentru copiii săi, se deosebesc mult între ele, totuși, prin aceea că sunt forme de manifestare ale iubirii, ele sunt asemănătoare. Primii patru însă n-au iubire decât pentru posesiunea obiectelor la care se referă pasiunea lor, neavând deloc iubire pentru obiectele însele, față de care simt doar o dorință amestecată cu alte pasiuni aparte. În schimb iubirea pe care o nutrește un tată bun pentru copiii săi este atât de curată, încât el nu dorește aibă nimic de la ei și nu vrea deloc -i stăpânească altfel decât îi stăpânește și nici să și-i alipească mai strâns decât acum;privindu-i ca pe alte întrupări ale lui sine -însuși, el urmărește binele lor ca pe al său propriu, ba chiar cu mai multă grijă. Afecțiunea pe care oamenii de onoare o au pentru prietenii lor este de aceeași natură, cu toate că rareori ea este atât de perfectă;iar afecțiunea pe care o au pentru iubita lor ține în bună măsură de o asemenea iubire, dar ține oarecum și de cealaltă.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Este necesar doar alegi între a căuta sau a continua o relație cu un partener electric ușor accesibil sau a face un efort puternic și plin de hotărâre de a nu rămâne cu nimeni altcineva decât cu propriul partener divin și magnetic - sufletul pereche.

în Sufletul pereche te cheamă, Partenerul magnetic
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Sufletul pereche te cheama. Metode de activare a constientei si succesului in relatii" de Russ Michael este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.

Nu vă îngrijiți pentru sufletul vostru ce veți mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veți îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana și trupul decât îmbrăcămintea? Priviți la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitnițe, și Tatăl vostru Cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai presus decât ele? Și cine dintre voi, îngrijindu-se poate adauge staturii sale un cot? Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiți? Luați seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc. Și vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceștia. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este și mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor? Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? Că după toate acestea se străduiesc neamurile; știe doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de ele. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă.

în Sfânta Evanghelie după Matei, Despre milostenie, rugăciune și post. Să nu ne străduim numai după cele pământești. - 6:25-33
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Frații Grimm

A fost odată ca niciodată un rege ce avea 12 frumoase fiice. Ele dormeau în 12 paturi din aceeași cameră. Atunci când mergeau la culcare, ușa dormitorului lor era închisă și bine încuiată. Cu toate acestea, în fiecare dimineață, pantofii lor erau atât de tociți, ca și cum ar fi dansat întreaga noapte. Nimeni nu știa ce se întâmplă cu ele sau unde mergeau.

începutul de la Cele 12 prințese dansatoare de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cele mai frumoase povesti de fratii Grimm" de Frații Grimm este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -49.90- 24.99 lei.
Dale Carnegie

De ce să vorbim întotdeauna de ceea ce noi dorim? E zadarnic, pueril, absurd. Desigur, fiecare se interesează de ceea ce dorește. Toți ceilalți sunt la fel cu el în această privință și nu se preocupă decât de propriul lor scop și de propria lor aspirație. De aceea, singurul mod de a influența pe altul este de a-i vorbi despre ceea ce el vrea și de a-i arăta cum poate obține aceasta.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Quick and Easy Way to Effective Speaking" de Dale Carnegie este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 26.99 lei.
Daniela Achim Harabagiu

Să trec pe lângă sentimente?

Eu nu știu nimic
Și văd puțin.
Dar, mai mult simt.
Mai mult decât oricine,
Simt aerul pe care îl respiri,
Cum îmi arde stomacul,
Simt mai mult decât pământul,
Udat de un potop,
Cum mă inundă
Lacrima, din suflet, din destin,
Din al tău ochi.

Eu nu știu nimic.
Și Doamne, câte mai am
De văzut, de aflat!
De simțit, de ce nu?
Să pot să simt,
Cum trece de mine
Dorul pe care mi-l lași!
Ar fi păcat,
Ca tinerețea-mi treacă
Fără rost,
Pe lângă sentimente,
nu mai pot să simt
Un aer proaspăt
Și-o ploaie caldă
Ca pe un duș reconfortant!
Un râs puternic,
Să-mi iasă din plămâni.

Să-mi simt din nou puterea,
În mâini,
În cuget și-n voință,
Să vreau să simt, că trăiesc iar!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Odată avută Recunoașterea Adevăratei tale Ființe, orice întrebare ca și orice răspuns încetează, iar ceea ce ești tu, cel adevărat; Tăcut Ființează. Odată ce entitatea gând-rădăcină falsă numită "eu" moare, cine să mai întrebe și ce mai este de întrebat? Cuvintele pot răsări la fel de tăcute ca soarele, iar lumina lor va ilumina lumea, dar nu există nimeni care vorbească, nimic de spus și nimeni care să le asculte. Și totuși, ele vor elibera ființele care se cred ignorante din Maya, din ghearele încătușării, la fel cum soarele te eliberează din ghearele întunericului. Nimeni nu face o astfel de iubire și totuși ea este mai vie ca viața și este Aici în toate timpurile și în toate epocile, dăinuind una cu veșnicia, ca veșnicia.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Din adevăr și din iubire

Din adevăr și din iubire îmi fac și patrie și crez
În viața mea mai sus ca ele nimic nu vreau să mai așez.
Pentru-adevăr îmi dau viața, pentru iubire moartea-mi dau
Nimic să nu-mi vreau fără ele, cu ele orișice -mi vreau.
Nici adevărul, nici iubirea nu pot cu nimeni să le-mpart
Cu ele-ntregi mă duc oriunde, de ele-n veci nu mă despart.
Merg cu-adevărul și iubirea la marginile lumii chiar
Dar fără ele, oricine-ar zice, nu pot și nu pot, e-n zadar.

Se rupe inima din mine când mi le văd în două stări
Decât cu dragostea-mpărțită, mai bine mort pe-a ei cărări
Decât cu adevăr fățarnic, mai bine mort cu cel frumos
Decât viața cu Satana, mai bine moartea cu Hristos.

poezie celebră de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Euripide

Cum se facenimeni nu resimte continuu plăcerea? Nu cumva intervine oboseala? Căci nicio facultate umană nu este capabilă de o activitate neîntreruptă. Prin urmare, nici plăcerea nu poate fi continuă, din moment ce ea însoțește activitatea. Din același motiv, și unele lucruri ce ne încântă prin noutatea lor, mai târziu nu ne mai trezesc același interes, căci la început ele ne stimulează și ne antrenează gândirea într-o activitate intensă (la fel cum se întâmplă, în cazul vederii, când îți fixezi privirea pe ceva), dar mai târziu activitatea își pierde din intensitate și, odată cu ea, scade și plăcerea.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eu văd eșecurile nu ca pe ceva negativ, nu ca pe un pas înapoi, ci sunt ca niște prăpastii și atunci când cad în ele, aterizez pe o trambulină care mă aruncă și mai sus decât eram înainte. De fiecare dată am ceva de învățat din ele și pentru asta nu pot decât să le iubesc și să fiu recunoscător pentru ele. Atât succesul cât și eșecurile sunt pași către evoluție, dacă ai atitudinea potrivită.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook