Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Mihai I al României

Cred că toată lumea a văzut până acum că nu merge treaba. Mi se pare că nu sunt atacate mai deloc sau sunt atacate cu jumătăți de măsură problemele importante. Pe de altă parte oamenii o duc greu și, deși sunt aproape de toate, nu pot să-și cumpere aproape nimic. Acesta este un semn că economia nu e foarte bună. E adevărat că unii au făcut bani, dar eu mă gândesc foarte mult la omul de rând, cel care este baza țării, în definitiv. Și el o duce cel mai greu.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

E foarte greu să crești un copil. Credeam va fi ușor. Toată lumea crește copii, cât de greu poate fi, mi-am zis eu. Ohhh... n-aveam nici cea mai vagă idee. E greu, dar e extraordinar în același timp. E cel mai grozav lucru pe care l-am făcut până acum.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Joey (lăsându-i un mesaj pe telefon lui Dawson): Hei Dawson, eu sunt. Am vrut te sun. Sunt la o petrecere cu Jack, Jen și colega mea de cameră nebunatică. Ghici ce? Mă distrez pe cinste, dar oricât de bine ar fi, lipsește ceva: tu. Nu ești aici și știu am spus că sunt în regulă cu faptul că nu ai venit weekendul acesta, dat știi ce? Nu este în regulă pentru îmi lipsești. Și în seara asta era un băiat care se dădea la mine sau cel puțin așa cred. Și era foarte drăguț, iar eu l-am alungat și nu știu sigur de ce am făcut asta. Dar sunt destul de sigură am făcut-o din cauza ta. Mi-am petrecut ultimele două luni sperând că o să apari la ușa mea într-o bună zi, dar nu este așa. Tu ești undeva în lumea asta și îți urmezi visele și eu vreau faci asta. Dawson, cred că este timpul te las -i contunui viața. Și îmi este foarte greu să fac asta pentru știu există o parte din mine care te va iubi mereu. Dar toată situația asta, visatul cu ochii deschiși, fuga nu ne fac bine. Așa asta fac acum, încerc ne eliberez, lucru pe care ar fi trebuit -l fac acum trei luni. Spun rămas bun, Dawson. Să suni. Pa.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Mihai: Ah, deci, asta te-a deranjat atât de mult, i-ai văzut împreună, la masă, la restaurant.
Lucian: Nu, doar asta, nu... Dacă ar fi fost doar atât, tot nu m-ar fi de-ranjat atât de mult, însă la un moment dat, ea l-a îmbrățișat și l-a sărutat! Chiar acolo, la restaurant! De față cu mine, poate special ca s-o văd eu, sau... nici nu știu de ce. Și am reacționat cum n-ar fi trebuit!
Mihai: L-a... sărutat?! Lia?! Pe... Sid?!
Lucian: Da... La naiba! Chiar l-a sărutat... Nici acum nu-mi vine cred într-adevăr a făcut asta! Curată nebunie! Mă tot întreb de ce, dar nu înțeleg...
Mihai: Luci, calm, te rog!
Lucian: Sunt foarte calm, Mihai. Sau voi fi, de îndată... Lasă-, -mi revin imediat... Pentru că nu mai vreau să mă gândesc la nimic! Toate astea sunt lipsite de orice sens. Și v-am promis solemn, vouă și-n primul rând chiar mie, că nu voi mai face nimic prostește și am de gând -mi țin cuvântul dat, așa , gata! Rămân indiferent la orice; nu mă mai interesează! Nimic! Sau așa ar trebui, să nu mă intereseze, deloc. Nu știu în ce măsură reușesc, însă străduiesc, serios...

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alexandru Paleologu

Cu adevărat importantă e fericirea. Veți spune: ei, bravo, mare descoperire! Toată lumea e de acord cu asta! (Aproape toată lumea; sunt unii, feriți-vă de ei, care fac pe grozavii și disprețuiesc fericirea.) De fapt, sunt foarte puțini cei care dau importanță cu adevărat fericirii. Aleargă dupa niște surogate, unele plăcute, altele plicticoase, la care acced sau nu, dar care în cele din urmă se dovedesc insipide. În cele din urmă. Acest "în cele din urmă" anulează retroactiv toate agrementele, toate vanitățile, prestigiul și puterea de care vei fi avut parte. Sigur, povestea aceea cu cămașa fericitului nu e decât un apolog fără cine știe ce relevanță. Tot sigur este că marile lipsuri sunt teribile piedici în calea fericirii. Însă nu insurmontabile. După cum plăcerile, huzurul, îndestularea sunt, dar nu negreșit, propice fericirii. Totul depinde de felul cum sunt primite. Acestea sunt arhiștiute, repetate de milenii. Le repet și eu acum. Arhistiute, dar in fond nu prea stiute.

citat din (21 septembrie 2011)
Adăugat de kissbrunetaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Mihai I al României

Conducătorii de acum sunt educați într-un anumit fel ori e foarte greu să-și schimbe mentalitatea.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Sever: Și va trebui ne răspunzi la câteva întrebări. Prima ar fi dacă-l cunoști pe acuzat?
Mihai: Desigur, îl cunosc, deși nu foarte bine, pentru că nu-l știu de prea mult timp.
Sever: Ce părere ai despre el?
Mihai: Până acum, o părere foarte bună; îl admir, îmi place de el. Cred că e un băiat bun.
Sever: Ți s-a părut cumva ar fi încrezut, arogant?
Mihai: Nu, deloc; dimpotrivă, are o fire foarte prietenoasă.
Sever: Crezi că este impulsiv, nervos?
Mihai: În nici un caz.
Sever: Dar agresiv, violent?
Mihai: Nu.

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mihai I al României

Sunt disensiuni, pentru după toată această perioadă oamenii nu mai pot să se unească și să gândească împreună. Nu este neapărat un pericol, ci o dificultate pe care o avem, pentru , mai demult, datorită educației, oamenii erau solidari. Sistemul însă i-a schimbat în rău. Acum, oamenii trec cu vederea lucruri care înainte ar fi fost inacceptabile. De aceea disensiunile, indisciplina, lipsa solidarității fac ca lucrurile fie greu de făcut.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu cred decât

Nu cred că o să iasă ceva extraordinar,
Pe sfera acesta albastră bântuită de neliniști,
Cum nu cred că lumea este veșnică,
Cel puțin în actuala formă atât de volatilă și incertă,
Dar,
Cred că visele,
Oricât de nebunești și fantasmagorice ar fi ele,
Uneori, chiar pot se pot împlini
Și deveni realitate.
Într-o lume în care aproape fiecare nimic,
Vrea cucerească celelalte nimicuri
Și să devină un stăpân de nimic,
Fiecare e liber creadă în steaua lui sortită,
Sperând va putea vreodată să o atingă.
Nu cred în glasuri profetice și anoste,
Ce propovăduiesc sfârșitul sfânt,
Distrugerea de va veni,
E mult, mult mai perfidă,
O știu prea bine căci...
Este în noi,
Cei ce vrem cucerim nimicul.

Nu cred decât în mine și în Cel de Sus
Și sunt convins că este de ajuns!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am observat, de-a lungul timpului, persoanele care nu reșesc să-și atingă obiectivele, au inclusiv credințe limitative legate de bani, de prosperitate și oameni care au bani. La un moment dat, un prieten mi-a spus că e mai bine cu bani decât fără bani. Da, așa este pentru poți faci multe lucruri. Alt prieten mi-a spus banii rezolvă problemele pe care lipsa banilor o creează. Dacă stai și te gândești, oamenii nu se ceartă pentru că au prea mulți bani ci pentru că au prea puțini, sau că duc lipsă de bani. Nu bogații sunt nefericiți, ci oamenii care se consideră săraci, care vor mai mult și nu știu cum să se raporteze la ceea ce vor. Din păcate, când vorbim despre relația de obiective care este în strânsă legătură cu relația cu banii, pot să spun cele mai greu accesibile obiective sunt cele legate de bani.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există un așa zis proces de TREZIRE care ne arată trei moduri de a fi, fiecare are caracteristicile proprii și cu o anumită tipologie de rezultate. Vorbim despre trecerea de la statutul de victimă la statutul de om de acțiune și la statutul de lider. Trei roluri pe care le jucăm în viața de zi cu zi. Ideea este că suntem cam toate, în funcție de context. Câteodată suntem victimă în mai mare măsură, alteori suntem om de acțiune în mai mare măsură. Acest lucru depinde foarte mult de modul de viață și de rezultatele pe care le-am avut în trecut, depinde de mediul care ne înconjoară, de oamenii care ne sunt aproape, de mentorii pe care ni i-am ales și de modul cum ne privim noi pe noi. Din experiență pot spune peste 90% dintre oameni sunt în statutul de victimă, foarte puțini oameni sunt de acțiune și sunt și mai puțini oameni care sunt lideri în momentul acesta. Gândește-te la statutul pe care îl ai în acest moment. Dacă ești victimă, om de acțiune sau lider.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mă tem Jocurile Paralimpice nu mă prind, dar îmi este ușor spun asta, deoarece nu mi-a plăcut niciodată sportul. Pe de altă parte, știința este un domeniu foarte bun pentru persoanele cu dizabilități, deoarece exploatează doar gândirea. Desigur, majoritatea experimentelor științifice nu sunt la îndemâna unor asemenea oameni, dar munca teoretică este aproape un ideal. Handicapul nu a reprezentat un obstacol în domeniul meu, cel al fizicii teoretice. M-a protejat de munca administrativă și pedagogică pe care altfel aș fi fost nevoit să o desfășor. Totuși, am reușit ajung până aici doar cu mult ajutor din partea soției, copiilor, colegilor și studenților mei. Am descoperit că oamenii, în general, sunt foarte dispuși te ajute, dar trebuie îi încurajezi, astfel încât simtă eforturile depuse pentru tine sunt justificate; cum poți face acest lucru? Încercând fii cel mai bun cu putință.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.
Cornelia Georgescu

Iar dacă treaba mersese greu în cazul produselor nealimentare, nici în cazul celor alimentare nu se dovedi a fi mai ușoară; mergea destul de greu, oricât de priceput ar fi fost Mihai. În plus, deja sosiseră o parte din produsele, de data asta alimentare, deci, erau nevoiți să se ocupe și de depozitarea lor, sau cel puțin de coordonarea acestei activități. Ah; și cât de multe erau! Însă, evident, toate erau foarte necesare, chiar în cantități mari, așa cum le comandaseră, sfătuiți de director (dânsul avea mare grijă să nu cumva omită ceva de pe liste, pentru că nu dorea le lipseasă nimic, iar grija dumnealui nu era deloc exagerată). Treaba mergea greu, anevoios; noroc însă președintele întârzia; foarte probabil fusese reținut pe traseu, din cauza altor probleme, politice sau nu; erau destule.

citat din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vrei mai mulți bani? Îți dorești relații mai bune cu cei din jur? Te uiți cu admirație la cei care reușesc comunice foarte simplu și eficient sau să își creeze foarte ușor relații cu necunoscuți? Vrei fii mai sănătos și să ai alături oameni care să te inspire sau să te încurajeze? Toate se reduc la cine ești tu! La ce înseamnă normalitatea pentru tine. Iar un prim pas ca îți dai seama din ce poziție pleci este să te uiți la oamenii alături de care petreci cel mai mult timp din viață în momentul ăsta. Direct și indirect, calitatea oamenilor care ne sunt aproape, ne influențează. Așa hotărăște-te ce vrei, începe prin a lucra la tine și fii foarte atent la oamenii din jurul tău. Îți pot accelera sau îți pot frâna evoluția mai mult decât crezi. Iar asta tot de tine depinde! Succesul înseamnă prieteni mai deștepți decât tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sentință la adevăr

Între adevăr și minciună,
Există un gând
Care poate face lumea mai bună,
Sau să o mențină cum este acum, plângând.

Degeaba cerul este albastru,
Viața nu pare să fie roz,
Toți parcă prevestesc dezastru,
Dar le pasă? Da, de un câștig la loz.

Natura moare încet,
Pământul nu mai rodește,
Ele nu pot fi lipite cu aracet,
Dar omul? Mai gândește?

Se așteaptă o minune,
Și pare că a venit,
Instanța strigă: "Evaziune!!"
Și pușcăria: "Bine ai venit!!"

Tentația e mare,
Când sunt goluri în stomac,
Dar se pare
acum o dau pe față, nu se mai prefac.

Ușa se deschide larg,
Ei intră pe rând,
Pahare de șampanie se sparg,
Dar doar în gând.

Vise americane,
Cu jointuri și figuri,
Acum sunt spulberate,
Fiindcă trebuie primească iarna, cu friguri.

O dorință, cerință aș mai avea,
Să vină odată Dumnezeu,
Și să facă ordine pe aicea,
Că tare mai este greu...

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Simone Weil

Deși astăzi oamenii par să o ignore, formarea facultății atenției este adevăratul scop și aproape unicul interes al studiilor. Cea mai mare parte a exercițiilor de școală au de asemenea un interes intrinsec; dar e un interes secundar. Toate exercițiile care fac realmente apel la capacitatea de atenție sunt interesante în același chip și aproape în aceeași măsură.

în Forme de iubire implicită a lui Dumnezeu (2005)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Waiting for God Paperback" de Simone Weil este disponibilă pentru comandă online la 57.99 lei.

Îndrăgostește-te de vreo activitate, și fă-o! Nimeni nu își dă seama despre ce este viața și nu contează. Explorează lumea. Aproape toate lucrurile sunt foarte interesante dacă le vei aprofunda suficient. Muncește din greu și cât de mult vrei la lucrurile care îți plac cel mai mult să le faci. Nu te gândi la ceea ce vrei fii, ci la ce vrei faci. Ține pasul la minim cu celelalte lucruri astfel încât societatea să nu te împiedice faci orice.

citat clasic din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Six Not-So-Easy Pieces: Einstein's Relativity Symmetry and Space-Time Paperback" de Richard P. Feynman este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.

Oamenii caută foarte mult în exterior crezând acolo este fericirea. Revelația se produce când omul obține măcar o parte din ceea ce credea îl face fericit și vede starea lui interioară nu s-a schimbat deloc. Și atunci se întreabă, sau ar fi bine să se întrebe, dacă el și-a dorit lucrurile acelea, în primul rând, sau i-a fost băgat în cap odată de către alții acele lucruri sunt importante, trebuie să și le dorească.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Bărbații sunt ca gențile. Vei avea alături întotdeauna acel bărbat cu care te simți cel mai bine și pe care îl simpatizezi. Aceasta este geanta pe care o porți peste tot. Apoi ai geanta superbă cu care vrei te vadă toată lumea, dar de regulă este un nemernic sau costă foarte mult. În cele din urmă, ai alte genți care îți plac foarte mult, dar cu care nu vrei fii văzută.

în Sugar and Spice
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Lauren Conrad Style Paperback" de Lauren Conrad este disponibilă pentru comandă online la 58.99 lei.
Silvia Dumitrescu

În ciuda faptului că sunt foarte copilăroasă, în problemele importante sunt foarte matură și știu exact ce am de făcut.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Erica: Dr. Tom, ce vrei spui?
Dr. Tom: Ah, secretele cele mai importante; sunt greu de suportat, sunt greu de ținut și e foarte greu să te abții să nu le descoperi odată ce știi de existența lor.

replici din filmul serial În mintea Ericăi
Adăugat de Corina OnofreiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook