Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Președinții de stat vor fi aleși de noi, din rândul celor care ne dau ascultare. Fiecare dintre ei trebuie să aibă câte un punct negru, vulnerabil în trecut, pentru ca să putem exercita presiuni asupra lor, spre a putea da legilor sensul dorit de noi și pentru a putea modifica constituțiile. Dându-i președintelui drepturi depline, ca și dreptul de a declara război, vom căpăta influență asupra armatei.

în Noul Testament Diabolic (1785)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Adolf Hitler

Trebuie fim gata dăm lupta cea mai crâncenă pe care vreun popor a trebuit vreodată s-o înfrunte. Doar după ce vom fi trecut prin această încercare a voinței, vom fi apți de a exercita hegemonia pentru care suntem chemați. Va fi de datoria mea port acest război fără țin seama de pierderi. Sacrificiile în vieți omenești vor fi enorme. Fiecare dintre noi știe ce înseamnă un război total. Ca popor vom dobândi o duritate de oțel. Nu mi-e teamă de distrugeri. Orașe întregi vor cădea în ruine, nobile edificii vor dispărea pentru vecie. De data aceasta pământul nostru sfânt nu va fi cruțat. Dar toate acestea nu mă sperie...

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.

La 4 aprilie aviația americană, venită de la Foggia, bombardează capitala pentru a face presiuni asupra României ca sa grăbească întoarcerea armelor împotriva nemților. Să ne vină în ajutor nu putea, dar să ne bombardeze - da. Cei doi consilieri ai președintelui Roosevelt, anume Hopkins și Kys, cu care el va veni la Yalta, țineau cu orice preț fie agreabili lui Stalin. Ulterior s-a făcut dovada că Kys era agent sovietic, fapt pentru care a și fost condamnat. Bombardamentele americane continuă nu numai asupra capitalei, ci și asupra Ploieștilor, Brașovului, Timișoarei etc.

în Amfiteatre și inchisori, Actul de la 23 VIII 1944 (1991)
Adăugat de drcirsteaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Gustav Jung

Nimic nu are o influență mai puternică din punct de vedere psihologic asupra mediului lor și, în special, asupra copiilor lor decât viața netrăită a părinților.

citat clasic din
Adăugat de Elena GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "Opere complete. Vol. 16: Practica psihoterapiei" de Carl Gustav Jung este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.00- 35.99 lei.
Paulo Coelho

Cel care merge înainte are gândurile ațintite nu numai asupra țelului de atins, ci și asupra a tot ce se întâmplă în jur. Adeseori este silit se oprească fiindcă nu mai are putere. Atunci apare Iubirea și spune: "Crezi că te îndrepți spre un punct, însă acest punct există numai pentru că îl iubești. Odihnește-te puțin, dar, de îndată ce vei putea, ridică-te și mergi înainte. Pentru că imediat ce va afla că vii spre el, va alerga și el în întâmpinarea ta."

în Manuscrisul găsit la Accra, "Voință - calea vieții"
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Egoismul, proiecțiile, fricile și zeci de alte procese emoționale și mentale vin polueze relațiile noastre cu cei mai dragi oameni din viața noastră, fără să ne dăm seama că nu le oferim celor pe care pretindem că îi iubim exact ceea ce au ei cu adevărat nevoie, singurele lucruri de care au nevoie de la noi: Încurajare. Acceptare. Respect pentru drumul evoluției. Compasiune. Ascultare. Non-judecată. Uităm de multe ori fim prieteni adevărați, părinți iubitori, parteneri ce sprijină și nu care sabotează. Cum am putea noi să știm ce este mai bine pentru un alt om, indiferent în ce situație se află, când nu știm nici ce e bine pentru noi și ce surprize ne rezervă viața, ce lucruri noi vom descoperi despre noi și lume și prin ce experiențe vom trece? Nu putem ști nici pentru noi și cu atât mai puțin pentru alții. Atunci cum ar fi să le oferim celor din jur acceptare, încurajare și o îmbrățișare, având încredere că tot ce se întâmplă este spre binele lor? Și dacă ne dorim schimbări, le facem atunci în viața noastră până când nu mai simțim nevoia schimbăm viețile altora în timp ce rămânem pasivi în ale noastre.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În lume, în general, noi foarte rar putem vota pentru un principiu sau o anume rânduială a lucrurilor. Noi votăm un om care se preface că crede în acel principiu sau promite că va realiza acea rânduială. Noi nu vrem un om, noi ne dorim o stare de pace și belșug - sau, s-ar putea, vrem război și sărăcie - dar noi TREBUIE votăm pentru un om...

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu vreo 35 km pe fiecare secundă vine Vega spre noi, cu 20 km pe secundă ne îndreptăm noi spre ea, deci apropierea se face cu vreo 55 km pe fiecare secundă și cu toate acestea așa vedeau elinii și romanii steaua Vega și tot cu aceeași strălucire o vor vedea și cei cari vor trăi peste 2-3000 de ani după noi, când vom fi trecuți la rândul nostru în rândul celor antici. Ar trebui poate zeci de mii de ani ca să observăm vreo sporire a strălucirei acestei stele. Vega se află la mari depărtări; nu i se cunoaște bine destinația, dar s'a socotit că-i trebuie luminei acestei stele cel puțin vreo 30 de ani ca să ajungă până la noi.

în Cum să înveți stelele
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Folosiți echipa pentru a face presiuni asupra indivizilor recalcitranți. Ori de câte ori se poate, determinați-i pe ceilalți facă presiuni în mod natural.

citat din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când am dăruit ceva am renunțat definitiv la posesie asupra darului cu toate că darul respectiv îl trimite pe primitor întotdeauna la cel care a dăruit. Darul a încetat de a mai fi al meu și devine al tău, el devine cumva al nostru, dar un al nostru în care celălalt are drepturi depline asupra lui și totuși un loc, un mediu, o materie comună de întălnire. Darul devine al nostru pentru că el activează mereu în cel care îl primește prezența dăruitorului. Prin dar noi punem în posesia cuiva ceva al nostru dar nu-l înstrăinăm de noi.

citat din (martie 2009)
Adăugat de Marius DanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Dacă vom descoperi o teorie complet㠖 a originii universului – trebuie ca ea poată fi înțeleasă, în principiu, de fiecare om, nu doar de câțiva oameni de stiință. Atunci vom putea cu toții – filozofi, oameni de știință și oameni obișnuiți, luăm parte la discuții asupra întrebărilor de ce noi și universul existăm. Dacă vom găsi răspunsul adevărat la această întrebare, acesta va fi, totodată, trimful ultim al rațiunii umane, pentru că atunci vom cunoaște mintea lui Dumnezeu.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.
Mihail Sadoveanu

Oriunde se întâlnesc doi oameni, mai ales pentru întâia oară, se grăbesc lase o bună impresie despre sine unul altuia și prind a zvârli săgeți asupra regelui, asupra oamenilor politici, asupra administrației, asupra armatei, asupra poporului. Bineînțeles că Austria, Serbia, Bulgaria, mai ales Bulgaria, sunt date ca pilde spre dovedirea nemerniciei noastre

în Răni sub mătasa cuvintelor - "Cercurile culturale" (1911)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Fratii Jderi" de Mihail Sadoveanu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -47.50- 42.99 lei.
Deepak Chopra

Dacă vom ști să ne îngrijim unii de alții, plini de iubire și de seninătate, noi putem crea o viață prosperă pentru noi și pentru cei din jurul nostru. Abia atunci vom putea spune că a meritat trăim clipa prezentă.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.

Prin cunoașterea interacțiunii ce are loc între conștient și subconștient, vă veți putea transforma întreaga viață. Pentru a schimba condițiile exterioare, trebuie să acționați asupra cauzei care le-a produs. Majoritatea oamenilor încearcă modifice circumstanțele și situațiile cu care se confruntă doar prin acțiuni directe și superficiale asupra lor. Pentru a suprima neînțelegerile, dezordinea, sărăcia sau neputința, trebuie însă înlăturată chiar cauza lor și această cauză rezidă tocmai în felul în care gândiți.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.
Mircea Cărtărescu

Nimeni nu iese din propria viață curat. Toți purtam cu noi traumele, nefericirea, ofensele, eșecurile, nedreptățile, adversitatea celorlalți. Cei mai buni dintre noi încearcă nu perpetueze răul, nu-ntoarcă asupra altora, la rândul lor, răul care li s-a făcut. Dar fiecare ne torturăm pe noi înșine amintindu-ne în detaliu, cu o claritate halucinantă, în atâtea nopți fără somn, episoade din viața noastră în care răul și perversitatea au triumfat.

în Frumoasele străine (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Solenoid. Ed. cartonata" de Mircea Cărtărescu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.00- 62.99 lei.

Ne vom urî, ne vom ierta și vom uita...

Au trecut anii peste noi, străino...
Și, deși credem că te-am cunoscut,
Azi, realizez c-a fost doar timp pierdut.
"Du-te", tu, fiind, iar eu fiind "vino"...

Au trecut anii, și-au trecut degeaba,
Cu investiții ce nu-și aveau rostul.
Au trecut ani, pe lângă noi frumosul...
Din noi, rămânând doar cocioaba.

Au trecut ani, lăsându-ne pustii
Și vor mai trece și-alții, din păcate...
Vor trece peste răni nevindecate
Și nu ne vom putea adăposti...

Vor trece ani punându-ne în față,
Tot ce a prins, urât, viața din noi...
Vor trece ani, aruncând la gunoi,
Tot ce am investit fără speranță!

Vor trece ani și nu va mai conta,
Nici cine-a fost străinul și nici prostul.
Vor trece ani și își vor cere costul.
Ne vom urî, ne vom ierta și vom uita...

poezie de din Începuturi (19 ianuarie 2019)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Krishnamurti

Pentru a înțelege un copil trebuie să îl privim când se joacă, îl studiem în diferitele sale stări emoționale. Nu putem proiecta asupra sa prejudecățile, speranțele și fricile noastre proprii, sau îl modelăm ca să se potrivească în tiparele dorințelor noastre. Dacă judecăm constant copilul în conformitate cu plăcerile sau neplăcerile noastre personale automat vom crea bariere și piedici în relația noastră cu el și în relația lui cu lumea. Din păcate majoritatea dintre noi doresc să-și formeze copilul într-un mod care este îmbucurător pentru propriile lor orgolii și idioții. Noi găsim diverse grade de confort și satisfacție în proprietate exclusivă și în dominație.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Dumitru Stăniloae

Treimea nu se reduce la o esență divină abstractă și impersonală, ci este o Treime de Persoane Care Se iubesc, Care-și extind iubirea Lor peste noi și în noi, în Hristos Care pătimește pentru noi, Care este întreg iubire pentru noi. Hristos ne cheamă de asemenea înaintăm cu ajutorul Său spre o umanitate asemenea umanității Sale: o umanitate care vrea sufere pentru ceilalți ca să-i înnobileze, ca să facă bucurie Tatălui ceresc, dându-I bucuria de a vedea că înaintăm prin iubirea dintre noi spre iubirea față de El.

citat clasic din
Adăugat de Loredana FocaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii - vol. 7" de Dumitru Stăniloae este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 29.99 lei.
Marlon Brando

Timp de 200 de ani, noi am cerut indienilor, care luptau pentru pământul lor, pentru viața lor, pentru familiile lor și pentru dreptul lor la libertate: lăsați jos mâinile, prieteni, și vom trăi împreună! Și când ei au coborât brațele, noi i-am ucis.

citat clasic din
Adăugat de Doina BumbuțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine altcineva decât femeia ar putea opri mintea întunecată și brațul ucigaș al lui Cain, de a se deslănțui? Astăzi, în aproape toate țările, femeile au aceleași drepturi cu bărbații, drepturi preconizate cu circa 2400 de ani în urmă de primul gânditor feminist al lumii, Platon. Cum femeile constituie majoritatea populației globului, ar trebui să aibă dreptul de a decide, dacă bărbații lor să meargă sau nu la război. Care femeie din lume ar fi de acord cu războiul? Niciuna!

în Umanitatea și pacea (2006)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mahomed

O, oameni buni, soțiile voastre au anumite drepturi asupra voastră și voi aveți anumite drepturi asupra lor. Purtați-vă bine cu ele și fiți buni cu ele, pentru că ele sunt partenerele, sprijinul vostru.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook