Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Simplitatea este cea mai complexă viziune cu care poți pătrunde esența lucrurilor, fără să te încurci în balastul apucăturilor omenești, este capacitatea de a vedea cu ochii minții și de a simți cu inima ceea ce face ca lucrurile să se întâmple. Ceea ce pentru un inițiat este simplu, pentru un profan poate fi foarte complicat sau chiar imposibil. Simplitatea înseamnă rigoare, echilibru, omenie, înseamnă să te bucuri de toate darurile pe care deja le ai, înseamnă să înțelegi, să apreciezi, să i.

aforism de din Hrană pentru zei (2016)
Adăugat de Aculin LevitzkiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Citate similare

Orice gând este o etichetă, dar nici o etichetă nu este și nu poate afecta natura conținutului. E un paradox, deși gândul, eticheta e cel mai complicat lucru din lume el pretinde că poate înțelege simplitatea, simplitate care de fapt e lipsită de gând. Asta înseamnă să fii simplu, nu-ți fă păreri despre nimic, doar contemplă în inima cea sfântă a observării totul!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul este constituit din două părți: esență și personalitate. Esența omului este ceea ce este el. Per­sonalitatea omului este "ceea ce nu este el". "Ceea ce nu este el" înseamnă: ceea ce este venit din afară, ceea ce a învățat, sau ceea ce reflectă toate urmele impresiilor exterioare lăsate în memorie și în senzații, toate cuvin­tele și toate mișcările care i-au fost inoculate, toate aceste sentimente create prin imitație, toate acestea "care nu sunt el", toate alcătuiesc personalitatea.

în Fragment dintr-o învățătură necunoscută
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu gândești ca ceilalți, asta nu înseamnă că gândești "greșit". Poate ei se înșeală, chiar dacă sunt majoritatea, iar tu ai dreptate. Dacă nu îți plac aceleași lucruri care îi încântă pe alții, asta nu înseamnăeste ceva neregulă cu tine. Dacă alții nu îți oferă validare sau confirmări, asta nu înseamnă că nu faci bine ceea ce faci. Ești diferit, autentic, original și asta este tot ceea ce contează. Caută-ți întotdeauna calea și adevărul proprii pentru că ele te vor face fericit, indiferent de opinia altora. Atât timp cât nu încalci libertatea celorlalți, fii așa cum simți!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Să fii adult din punct de vedere psihic înseamnă că alegi faci diferența dintre realitate și iluzie, discerni între necesar și inutil și, mai ales, să înțelegi că suferința este opțională. Imaturitatea psihică predispune la reacții emoționale copilărești care nu rezolvă nicio problemă, ci doar o agravează. Maturitatea psihică înseamnă să înțelegi că suferi întotdeauna din cauza gândurilor tale, a felului în care gândești despre ceea ce se întâmplă și nu suferi din cauza evenimentelor în sine. Nimeni și nimic nu-ți poate face rău - ci tu gândești (conștient sau inconștient) într-o manieră care îți provoacă suferință. Atunci când ai echilibru psiho-emoțional, înțelegi cu adevărat faptul că suferința este opțională și este dată doar de gândurile tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Montesquieu

Este adevărat că, în democrații, poporul pare facă ceea ce vrea; dar libertatea politică nu constă de fel în a face ceea ce vrei. Într-un stat, adică într-o societate în care există legi, libertatea nu poate consta decât în a putea face ceea ce trebuie vrei și în a nu fi constrâns faci ceea ce nu trebuie vrei. Trebuie ne fixăm în minte ce înseamnă independență și ce înseamnă libertate. Libertatea este dreptul de a face tot ceea ce îngăduie legile; și dacă un cetățean ar putea facă ceea ce ele interzic, el nu ar mai avea libertate, pentruși ceilalți ar putea facă la fel.

în Despre spiritul legilor, partea a doua / cartea XI / cap. III (1748)
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Osho

Singura funcție a minții este de a diviza la nesfârșit. Rolul inimii este de a vedea ceea ce unește, lucru de care mintea nu este deloc capabilă. Mintea nu poate să înțeleagă ceea ce se află dincolo de cuvinte; ea poate să înțeleagă numai ceea ce este corect din punct de vedere lingvistic, ceea ce este corect din punct de vedere logic. Ea nu este preocupată de existență, de viață, de realitate. Mintea este, ea însăși, o ficțiune. Poți trăi și fără minte. Însă nu poți trăi fără inimă. Și cu cât existența ta este mai profundă, cu atât este și inima ta mai implicată.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

A înțelege un lucru ca un caz particular al unei legi mai generale - ceea ce înseamnă să înțelegi un principiu fundamental sau o structură - înseamnă să fi învățat nu numai conținutul corect al unui lucru, dar, de asemenea, un model pentru înțelegerea altor fenomene pe care le poți întâlni mai târziu.

în Procesul educației intelectuale
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Casanova

Simplitatea spirituală înseamnă prostie, cea a inimii înseamnă inocență.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Petru Daniel Văcăreanu

Complicat de simplu

Să fii simplu e complicat
Intr-o lume complexată
Să pară cât mai simplă
Complicând nesiguri
Simplități simple
Cercetând, judecând complex
Tot ce e prea simplu
Disecând maladiv
Un simplu gest
Să-i găsească o condiție
Căutând pentru simplu
Un complicat motiv
Motivând simplul
In scopuri ce nu sunt înțelese
Prea complexați fie simpli
Simplu e foarte complicat
In lumea complexată
De tot ce e simplu
O nebunie prea frumoasă
Simplitatea de a fi simplu

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Frank Zappa

Dați-mi voie recapitulez pentru dumneavoastră. Informația nu înseamnă cunoaștere. Cunoașterea nu înseamnă înțelepciune. Înțelepciunea nu înseamnă adevăr. Adevărul nu înseamnă frumusețe. Frumusețea nu înseamnă dragoste. Dragostea nu înseamnă muzică. Muzica înseamnă tot ce este mai bun.

citat clasic din
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Să îți menții atenția în clipa Acum nu înseamnă să-ți refuzi lucrurile de care ai nevoie în viață, înseamnă să-ți dai seama de ceea ce este cu adevărat important. Apoi, vei putea să te ocupi cu mai multă ușurință de ceea ce este secundar ca importanță. Nu înseamnă că spui: "Nu mă mai ocup de nimic, pentru că nu există decât clipa Acum." Nu. Mai întâi află ce este cel mai important și fa din clipa Acum prietenul, nu dușmanul tău, întâmpină-l, onorează-l. Atunci când clipa Acum este fundația și principala preocupare a vieții tale, ea se va desfășura cu ușurință.

în Linistea vorbește, traducere de Ovidiu George Vitan
Adăugat de ValentishSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Și oare la ce anume se referă persoana când spune că "ea chiar privește in interior!"? Se referă la doamna minte, nu-i așa? Dar a privi în interior nu înseamnă deloc a privi mintea, pentru că tot ceea ce e în minte e doar "exterior" cu pretenții de interior. A privi cu adevărat în interior nu înseamnă a privi tot exteriorul prin minte ci înseamnă a vedea în spatele minții! Ai recunoscut tu această neclintire eternă a Conștiinței? A privi în interior înseamnă a privii, a te topi fulgerător în oceanul imobilității veșniciei, și nu a privi la gândurile care nu se mai termină. Mintea se mișcă încontinuu și vede, dar cel care vede mintea agitată se mișcă? Se schimbă vreodată? Îi pasă lui de ce vrea sau nu vrea mintea? A privi în interioritate înseamnă a te scufunda în neclintirea vieții veșnice, în conștiință, în Sine. E atât de simplu și e atât de evident!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I: Ce înseamnă să fii simplu? A. M: Să fii simplu în lumea gândului este imposibil. Aș spune totuși că a fi simplu înseamnă să îl pui în centrul existenței tale pe Dumnezeu, atât de complet, încât să te dizolvi în El. Această comuniune în care nu mai rămâne nici o urmă de "eu și al meu" este apogeul simplității. Dumnezeu este teribil de simplu! I: Ce înseamnă să fii om? A. M: A te crede un ego separat de Dumnezeu, care "își trăiește viața", este suferința lucie de a fi om. I: Ce este o ființă superficială? A. M: O ființă care fuge, urmează orbește gândul, fie că e gândul "voi lua covid" sau gândul "sunt iluminat", este o ființă teribil de superficială. O ființă care îl urmează tot timpul pe "eu și al meu" este o ființă cutremurător de superficială.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Fernando Pessoa

Se întâmplă întotdeauna ceea ce trebuie să se întâmple, și nu ceea ce ar trebui, iar asta nu înseamnă că e mai bine sau mai rău, înseamnă că e așa cum e.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "A Little Larger Than the Entire Universe: Selected Poems Paperback" de Fernando Pessoa este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 43.99 lei.

Ca să poți creste și evolua este necesar fii oricând pregătit renunți la gânduri, obiceiuri, comportamente, situații, oameni, job-uri care te țin pe loc sau te trag în jos. Evoluția nu este posibilă fără schimbare, fără să ai capacitatea să renunți la ceea ce nu-ți folosește pentru a face loc noului în viața ta. În acord cu legile universului, este mult mai greu (chiar imposibil) rămâi la fel decât să te schimbi pentru că singura constantă din viețile noastre este schimbarea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este un mit că adevărata iubire înseamnă să intri în grațiile minții celuilalt. Chiar atunci când crezi că ai reușit, vei vedea că așa ceva este imposibil. Adevărata iubire este să îl ajuți realizeze în mod nemijlocit, nu doar că el nu e mintea, ci că mintea este un simplu mit care nu există.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cea mai puternică lecție pe care o pot da pentru fiul meu e aceeași ca pentru fiica mea: cum fie ceea ce își dorește fie. Și cel mai bun mod de a face asta este ca eu fiu ceea ce sunt și să sper că el va învăța din asta nu cum fie ca mine, ceea ce imposibil, ci cum fie el însuși. Și asta înseamnă să te ghidezi după vocea interioară, nu după acele voci aspre și amenințătoare dinăuntru, care te presează fii ceea lumea vrea fii.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Black Unicorn: Poems Paperback" de Audre Lorde este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -65.99- 55.99 lei.

Dezordinea nu este numai ceea ce poți vedea, este și ceea ce nu poți vedea. Ea perpetuă orarele supraaglomerate, angajamentele fără sfârșit și temerile copleșitoare. O minte dezordonată înseamnă o gândire exagerată, un comportament exagerat, analiză exagerată, îngrijorare exagerată și angajamente exagerate.

citat din
Adăugat de Lidia ResteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Întâmplarea face ca nu tot timpul primești ceea ce îți dorești... dar asta e bine. Vei primi exact ceea ce ai nevoie pentru a învăța dobândești singur ceea ce vrei, fără a-ți creea dependențe. E nevoie doar privești cu inima deschisă spre întâmplările din viața ta și îți vei da seama că ea chiar îți oferă toate posibilitățile pentru a învăța ce înseamnă independența. Încetează să te plângi și încearcă schimbi puțin perspectiva din care privești lucrurile. Toate vor primi un nou înțeles.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Inconștient sau conștient ne alegem mentori în viață. Știi care este cel mai rapid și mai natural mod prin care poți obține mai mult din ceea ce îți dorești? Care este primul pas către viața pe care acum probabil o vezi doar ca pe un vis? Admirația. Nu poți deveni ceea ce urăști. E imposibil. Însă poți deveni ceea ce apreciezi. Admiră oamenii care te inspiră. Admiră oamenii care sunt și trăiesc ceea ce tu vrei trăiești și să fii. Spune-le asta. Nu ține doar pentru tine. Vei fi uimit cât de mult se pot deschide către tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook