Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

De altfel, acest fenomen al tâmpirii prin iubire nu se limitează în niciun caz la dimensiunea ei sexuală. Îl regăsim în aceeași doză și în dragostea oarbă a părinților față de copiii lor nereușiți, în dragostea spirituală a călugărițelor față de mirele lor ceresc – ca să nu mai vorbim de iubirea cvasireligioasă a supușilor pentru patrie sau pentru conducătorul iubit.

în Despre iubire și moarte
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Perfume: The Story of a Murderer Paperback" de Patrick Suskind este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 38.99 lei.

Citate similare

Copiii moștenesc în inconștientul lor copilăria, dorința și istoria părinților lor, în aceeași măsură în care moștenesc și diferența sexuală.

în Familia în dezordine (2006)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Freud: In His Time and Ours Hardcover" de Elisabeth Roudinesco este disponibilă pentru comandă online la 156.99 lei.

Privesc cărțile din bibliotecă. Deschid o carte, a ta, a mea... și pun în mișcare o întreagă Lume, ideile încep prindă viață într-o altă dimensiune spirituală. Trăim prin dimensiunea spirituală a Realității sociale dar și Realitatea Cărților. Dispare dimensiunea ideatică, dispare ființarea noastră. Prin Cărți, copiii noștri învață dimensiunea Spirituală, deschid cartea daruită de noi, deschid basmele lor și visele noastre despre Fericire.

în Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice (martie 2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când sfaturile părinților ''nu-ți mai sunt pe plac'' că ești copil mare (!), iar hainele lor (sfaturile atât de bune) sunt demodate și mici față de tine, îmbracă-te în dragostea de ei, aceea din copilărie, când iubirea lor era mierea vieții tale.

în Miez dulce
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ceea ce ar trebui înțelegem în această lume plină de lumini și umbre este fidelitatea, dragostea și devotamentul față de un crez, față de un jurământ de iubire făcut cândva, cuiva. În pofida tuturor relelor sau durerilor noastre, acel crez, acel jurământ de iubire nu ar trebui -l încălcam niciodată, pentru niciun motiv.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Cum se face că pasiuni foarte diferite concordă prin aceea că sunt forme ale iubirii? Nu este necesar nici deosebim tot atâtea feluri de iubiri câte obiecte diferite există pe care le putem iubi. Căci de exemplu, cu toate că, pasiunile pe care un ambițios le are pentru glorie, un avar pentru bani, un bețiv pentru vin, un brutal pentru o femeie pe care vrea s-o violeze, un om de onoare pentru prietenul său sau pentru iubita sa și un tată bun pentru copiii săi, se deosebesc mult între ele, totuși, prin aceea că sunt forme de manifestare ale iubirii, ele sunt asemănătoare. Primii patru însă n-au iubire decât pentru posesiunea obiectelor la care se referă pasiunea lor, neavând deloc iubire pentru obiectele însele, față de care simt doar o dorință amestecată cu alte pasiuni aparte. În schimb iubirea pe care o nutrește un tată bun pentru copiii săi este atât de curată, încât el nu dorește aibă nimic de la ei și nu vrea deloc -i stăpânească altfel decât îi stăpânește și nici să și-i alipească mai strâns decât acum;privindu-i ca pe alte întrupări ale lui sine -însuși, el urmărește binele lor ca pe al său propriu, ba chiar cu mai multă grijă. Afecțiunea pe care oamenii de onoare o au pentru prietenii lor este de aceeași natură, cu toate că rareori ea este atât de perfectă;iar afecțiunea pe care o au pentru iubita lor ține în bună măsură de o asemenea iubire, dar ține oarecum și de cealaltă.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Baruch Spinoza

Dacă cineva își imaginează că un altul își apropie lucrul iubit prin aceeași legătură de amiciție sau printr-una mai strânsă decât aceea prin care și-l câștigase numai pentru el, va fi afectat de ură față de însuși lucrul iubit, și va fi invidios pe celălalt. Această ură față de lucrul iubit, legată de invidie se numește gelozie, care, de aceea, nu este decât o șovăială a sufletului născută dintr-o iubire și, în același timp, dintr-o ură, însoțită de ideea altuia pe care îl invidiem. Apoi, această ură față de lucrul iubit va fi mai mare, în raport cu bucuria de care gelosul obișnuia fie afectat de iubirea pe care i-o dădea la rândul său lucrul iubit, și de asemenea în raport cu afectul de care era mișcat față de acel cu care își imaginează că lucrul iubit era asociat. Căci, dacă îl ura, prin chiar aceasta va urî lucrul iubit, fiindcă își imaginează că lucrul iubit afectează cu bucurie ceea ce el însuși urăște;și de asemenea pentru că este silit asocieze imaginea lucrului iubit cu imaginea aceluia pe care-l urăște.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Copiii își închipuie tot timpul că viața sexuală a părinților lor încetează odată cu conceperea lor.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Uncommon Reader Paperback" de Alan Bennett este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Iubirea pentru Dumnezeu, mai mare decât pentru orice există pe lume, în viața obișnuită, se manifestă ca o iubire interioară față de lumea înconjurătoare, fără niciun fel de pretenții față de aceasta.

în Diagnosticarea Karmei - Iubirea
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Creatura rațională este legată prin dragoste de Creatorul ei și doar legătura dragostei îi aduce împreună cu atât mai fericit cu cât este mai puternică. De aceea, pentru a fi din ambele părți o unitate nedespărțită și o înțelegere perfectă, este dublu nodul făcut din dragostea de Dumnezeu și dragostea pentru aproapele, astfel încât prin dragostea de Dumnezeu toate fie atașate de unul singur, iar prin dragostea de aproapele toate devină între ele una, pentru ca ceea ce fiecare nu ar percepe din acest unu la care sunt toate atașate poată fi avut mai deplin și mai desăvârșit în celălalt, prin dragostea față de aproapele, și pentru ca binele tuturor devină în întregime al fiecăruia în parte.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Didascalicon. Editie bilingva" de Hugo de Saint-Victor este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.67- 25.99 lei.

În artă, vechiul are un farmec aparte, o proiecție menită transmită mesajul clar al frumosului dobândit prin dragoste: dragostea – acest fenomen al vieții care dezrobește omul de urât; dragostea – acest fenomen incendiar care aduce omului un anotimp permanent de frumusețe și dăruire.

în Zidul gândurilor, Răscolim trecutul pentru a inventa viitorul
Adăugat de Elena GheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vorbim despre iubire

Vorbim despre iubire în aste vremuri care
I-au dat iubirii nume de ură și uitare.
Mai sunt puțini cei care, vorbind despre iubire,
Îi înțeleg menirea și-o poartă în simțire.

Cuvantu-i la tot pasul, e uneori prea des
Rostit cu ușurință și fără înțeles.
Vorbim despre iubire, mereu vorbim de ea,
În schimb, cu al ei nume, descriem dragostea.

Iubirea nu înseamnă doar ceasu'-acel-al nopții,
Poți -ți iubești copiii, părinții și nepoții;
Poți iubești un câine, o floare sau, știu eu,
Poți găsești iubire, iubind pe Dumnezeu.

poezie de
Adăugat de Marin BungetSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dumitru Stăniloae

Treimea nu se reduce la o esență divină abstractă și impersonală, ci este o Treime de Persoane Care Se iubesc, Care-și extind iubirea Lor peste noi și în noi, în Hristos Care pătimește pentru noi, Care este întreg iubire pentru noi. Hristos ne cheamă de asemenea înaintăm cu ajutorul Său spre o umanitate asemenea umanității Sale: o umanitate care vrea sufere pentru ceilalți ca să-i înnobileze, ca să facă bucurie Tatălui ceresc, dându-I bucuria de a vedea că înaintăm prin iubirea dintre noi spre iubirea față de El.

citat clasic din
Adăugat de Loredana FocaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii - vol. 7" de Dumitru Stăniloae este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 29.99 lei.

Copiii ăștia

Copiii ăștia ce mai cresc
Cu harul lor ceresc!
Privim la ei când azi, când înapoi,
Și ne-nfruptăm cu nostalgii;
Ei pleacă, și rămânem doi,
Să plângem pe fotografii.

Copiii ăștia ne-au îndulcit iubirea
Și-au prelungit din nou simțirea,
Ne-au îmbunat și ne-au secat,
Ne-au stors și ne-au catifelat;
Ce le-am făcut, fu cu temei;
Ce suntem, suntem pentru ei.

Ne mângiie a lor privire
Și al lor har cu implinire.

poezie de din So many words (1 august 2010)
Adăugat de Laurian TalerSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Veselia este doctoria cea mai bună și cea mai ieftină pentru copiii voștri și pentru voi înșivă. Dați-o lor într-o doză mare. Aceasta vă va scuti de rețetele doctorilor și, făcând pe copiii voștri mai fericiți, măriți și șansa lor de a fi fericiți în viitor.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Părinții învață de cele mai multe ori ce este iubirea adevărată și necondiționată atunci când fac un copil. De aceea, marea majoritatea a părinților putem spune că își iubesc copiii. Asta însă nu îi ajută să nu greșească grav față de ei. Scopul părinților ar trebui fie pregătească tânăra ființă pentru a se descurca singură în viață. Pentru că părinții ne văd ca pe o prelungire a lor, au tendința ne supraprotejeze fără să se gândească cum ne răpesc oportunitatea de a învăța ne descurcăm singuri și mai ales ce ne vom face când ei nu vor mai fi. De aceea, părinții din prea multă iubire ajung își saboteze copiii. Un părinte educat, știe că are nevoie dezvolte abilități în copil, abilități care îi vor servi în viață și astfel nu îl ferește de toate încercările vieții și îl susține când acesta are nevoie încercând însă intervină cât mai puțin în viața lui.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cea mai mare responsabilitate pentru orice rău care intervine în căsătorie o au bărbații, deoarece nu își manifestă dragostea față de soțiile lor. Iubesc femeile, dar, din nefericire, nu pe ale lor. Aceasta este rădăcina răutății. Atunci apar gelozia și bănuiala.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dragostea mea nu-i aducea nimănui fericire pentrunu aduceam niciun sacrificiu acelora pe care îi iubeam: iubeam pentru mine, pentru propria mea satisfacție, îmi satisfăceam doar o necesitate stranie a inimii, sorbind cu aviditate simțămintele lor, duioșia lor, bucuriile și suferințele lor - și niciodată nu puteam mă satur.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Silvia Dumitrescu

În top e întotdeauna dragostea, pentru mine, dragostea față de soțul meu, de fiul meu, față de prieteni, de natură și de Dumnezeu. Este, cred, cel mai frumos sentiment care te ține în viață, împreună cu muzica, care e și ea tot un soi de dragoste.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adina-Cristinela Ghinescu

Dragostea egal înălțare spirituală. Cu alte cuvinte, dacă nu evoluezi spiritual, nu se poate numi că experimentezi dragostea adevărată, ci o pseudo-dragoste din care ai doar lecții de învățat și atât, ceea ce înseamnă că acea experiență te pregătește pentru dragostea desăvârșită, care poate fi trăită numai prin înălțare spirituală.

aforism de din Pentru suflet - Colecție de citate și aforisme (2013)
Adăugat de CorinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Și totuși, pare mai potrivit să vorbim despre prostirea temporară a omului prin iubire. E un lucru știut că nu se poate purta o discuție rațională cu un îndrăgostit. Iar dacă discuția are ca temă obiectul iubirii, raționalitatea iese definitiv din joc.

în Despre iubire și moarte
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook