Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nicolae Iorga

Suntem un stat de necesitate europeană. Răzimată pe cetatea carpatică și veghind asupra Gurilor Dunării, străjuind aici în numele și interesul întregii Europe din spatele ei, ba încă și mai departe, se cheamă că România noastră trăiește și vorbește aici nu numai pentru dânsa singură. Statul nostru este deci în atenția estului și vestului, nordului și sudului deopotrivă și în tot timpul. El deține, cum s-a spus, o pozițiune cheie, iar atenția aceasta a altuia pentru tine poate fi grijă și simpatie, poate fi ocrotire, dar poate fi și apetit sau primejdie. Un stat cu o astfel de situație în care te urmează în tot locul vânturile valurile, dator este cel dintâi să cunoască această situație, să-și dea permanent seama de toate, bune și rele, câte se ascund într-însa. Toți membrii acestui stat și în primul rând pătura lui conducătoare trebuie să-și aibă gândul mereu ațintit la ele.

în Geopolitica
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Istoria romanilor Vol. 1" de Nicolae Iorga este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.00- 54.99 lei.

Citate similare

Platon

Socrate (către Charmides): Zamolxe, regele nostru, care este un zeu, ne spune după cum nu trebuie a încerca îngrijim ochii fără ținem seama de cap, nici capul nu poate fi îngrijit, neținându-se seama de corp. Tot astfel trebuie să-i dăm îngrijire trupului dimpreună cu sufletul, și iată pentru ce medicii greci nu se pricep la cele mai multe boli. Pentru că ei nu cunosc întregul pe care îl au de îngrijit. Dacă acest întreg este bolnav, partea nu poate fi sănătoasă căci, toate lucrurile bune și rele pentru corp și pentru om în întregul său, vinde la suflet și de acolo curg ca dintr-un izvor, ca de la cap la ochi. Trebuie deci, mai ales și în primul rând, tămăduim izvorul răului pentru ca să se poată bucura de sănătate capul și tot restul trupului. Prietene, sufletul se vindecă prin descântece. Aceste descântece sunt vorbele frumoase care fac să se nască în suflete înțelepciunea.

replică celebră din povestirea Charmides de
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Phaidros sau Despre frumos" de Platon este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -27.00- 18.99 lei.

Libertatea începe cu tine, deci fii tu primul care o recunoaște dizolvându-se în ea. A. M: E tragic și până ce mulțimile nu realizează drama, tragedia continuă. I: Mă rog le dea înțelepciune! A. M: E prea multă frică la mijloc și exact din acest punct începe legiferarea absurdului. I: Cum și cine le va anula frica? Doar un Moș, Ion Roata... A. M: Gândul și frica sunt una; gândim, presupunem pentru că ne frică de infinitul necunoscut sau viața veșnică pe care o suntem. Credem gândul care poate să existe doar prin corp și de aici frica, înțelegi? Dacă am putea vedea suntem viața și nu corpul de vis pe care gândul ne spune îl suntem și care frica lui ar vrea -l salveze, atunci legile acestei lumi ar fi de prisos. A. M: Până ajungă oamenii vadă așa... Iar acum chiar că-s orbi bine! A. M: Asta e capcana pe care ne-o întinde mereu și mereu gândul: "Devenirea"! Dar de ce "până", căci viața veșnică pe care o suntem este chiar aici. Dacă nu atingi nici un gând chiar acum, chiar aici, viața pe care o ești rămâne liberă de persoana care pare că o ești. Acum tu unde ești, nu ești Aici? Toți suntem Aici, iar Dumnezeul nostru gândul ne trimite "acolo", în fricile lui, înțelegi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lev Tolstoi

Doresc cu patimă un singur lucru: -i implor pe oameni, de la Nicolae al II-lea până la ultimul tâlhar, să se cruțe pe sine, uite tot, toate cugetările despre Dumnezeu, despre viața viitoare, nu mai vorbesc de stat, familie, propriul trup, și să-și îndrepte toată atenția, toate puterile asupura unui singur lucru, singurul care este fără de tăgada, viața lor, și să n-o dea nici pentru patrie, nici pentru glorie, nici pentru bogăție, nici pentru Dumnezeu, ci trăiască pentru sine, pentru binele lor, să se folosească de binele vieții care e în puterea noastră. Binele ăsta care nu ni se poate lua, care atârnă mai greu decât orice altceva, care distruge tot ce poate fi greu în viața noastră. Binele ăsta e iubirea, iubirea față de tot ce e însuflețit, și chiar neînsuflețit, ba chiar și iubirea față de sine, față de sufletul nostru. E starea aceea a duhului în care totul e bine. Mă chinuie, mă ațâță, mă torturează, mă bat, iar mie mi-e milă de cei care fac asta, îi iubesc și mă simt cu atât mai bine cu cât ei sunt mai răi cu mine. Sădește în suflet sentimentul ăsta, căci e cu putință, și totul va fi bine, tot ce e considerat nenorocire, inclusiv moartea, totul se va transforma în bine.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.
Richard Nixon

Ceea ce vreau spun, totuși, este că distinsul nostru oaspete (Nicolae Ceaușescu) din seara aceasta, dintre toți oamenii de stat din lume, a jucat unul dintre cele mai însemnate roluri ale unui om de stat de pe glob, prin faptul că a văzut ansamblul problemelor mondiale cu care suntem confruntați și nu numai pe acelea care implicau propria sa țară sau o altă țară, cu al cărei conducător el putea discuta într-un anumit moment. El a dat dovadă de înțelepciune și înțelegere și a contribuit enorm la deschiderea unor dialoguri care, altfel, ar fi rămas, poate, închise pentru totdeauna".

în Conferința de presă a Clubului Național al Presei din Washington, Dialog româno-american (5 decembrie 1973)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În orice caz, nu se poate ca întreprinderile, chiar la nivel republican, să nu fie sub o îndrumare unitară, sigur, cu multă autonomie, cu multe drepturi. Cu vreo 20 de ani în urmă le-am dat și noi drepturi foarte multe și primul lucru pe care l-au făcut a fost ia credite și să facă tot felul de investiții neeconomice. Atunci noi le-am restrâns drepturile și am gândit că trebuie să ținem în mână anumite lucruri, deoarece pentru România 11 miliarde de dolari datorie în 1980 constituia o situație foarte grea. De altfel trebuie să vă spun că în discuțiile pe care le-am avut atunci cu Brejnev, el mi-a spus de câteva ori: nu te duce faci datorii. De câteva ori mi-a atras atenția asupra acestui lucru, însă am greșit, am dat multe drepturi întreprinderilor și toți s-au apucat și au spus că dacă avem drepturi, atunci luăm credite din străinătate.

în Dialogul ruso-român; Ceaușescu - Gorbaciov (4 decembrie 1989)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce îți dorești de la partenerul ideal? Să aibă grijă de tine? Să îți acorde atenție? Să îți spună cuvinte frumoase? Să îți ofere cadouri? Să te încurajeze și să creadă în tine? Ei bine, toate aceste lucruri trebuie să le faci tu pentru tine ÎN PRIMUL RÂND. Nimeni nu te va trata mai bine și nu va avea mai multă grijă față de tine decât vei avea tu însuți. Și cum ar putea? Dacă tu fumezi, te poate convinge cineva că nu e bine? Dacă te neglijezi, poate cineva să te convingă e bine faci schimbări înainte îți dorești tu schimbarea? Tu trebuie să ai grijă de viața ta financiară și dacă tu nu înveți îți câștigi banii de care ai nevoie, economisești și să fii o persoană responsabilă cum crezi va veni cineva facă asta în locul tău? Poate dacă are anumite interese, altcineva va avea grijă de tine financiar, însă vezi ce distractiv va fi când interesul nu mai e și tu rămâi în fundul gol, fără ai abilitățile necesare pentru a-ți purta singur de grijă. Ajungi cerșetor. Înainte de a cere celor din jur atenție, iubire sau orice altceva oferă-ți ție în primul rând acel lucru.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nicolae Iorga

Desigur că în țara aceasta sunt antagonisme. Ele vor fi rezolvite prin cea mai energică și devotată acțiune a celor care se vor dovedi astfel oameni de Stat adevărați. Dar azi nu se poate vorbi de ele. E păcat să se vorbească de ele.

în Neamul românesc (9 martie 1915)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

■"Vulnerabilitate de securitate națională: promovarea incompetenței, imposturii și a lipsei totale de moralitate în aparatul de stat și instituțional românesc. Serviciile secrete străine ostile contribuie cu "abnegație" la dezvoltarea acestui proces degradant la nivelul societății românesti. Un stat slab, capturat poate ceda teritorii importante altor state în contextul geopolitic actual, indiferent dacă este apărat de anumite suprastructuri militar-economice. Un stat puternic, meritocratic, cu grijă față de nivelul de viață al cetățenilor săi poate să-și apere cu inteligență și eroism frontierele naționale, sacre."■
☆Adrian Ibiș

în Cartea "Intelligence. Studii de securitate", Editura Pansofia, 2012 (2012)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ion Moraru

Democrație - surogat

Azi, românul, consternat,
Vede zilnic, cu mirare,
Cum puterile în stat
Se tot calcă în picioare.

După cum s-au,, separat",
Pot spună foarte multe,
(Că s-au desecretizat),
Protocoalele oculte.

România, -n mod hilar,
E un stat de drept model
Fi-ndcă, perpendicular,
Șade...,, statul paralel"!

DNA e contestat
De acei ce au ciolanul,
Cum că este,, stat în stat"
Ca în Roma, Vaticanul!

se facă întrutotul
La putere azi rocada,
Nu mai hotărăște votul
Ci, doar UE și cu strada!
(Și, desigur... Ambasada!)

Membrii UE,-n legea lor,
Au poziție bizară:
Unii din interior
Ar dori iasă-afară.

Pleacă-n Vest românii stoluri
Azi, deși avem de toate:
Droguri, crime și violuri,
Homosexualitate...

Azi mercurialul nu-i
Iar românul nostru, flețul,
Simte -i a nimănui
Când se umflă-n pene... prețul!

Ies în Piață, la Palat,
Unii, din motive varii,
de ce s-au majorat
Astăzi pensii și salarii?!

La Parchet, un inculpat
Musai trebuie s-arate,
Chiar de e nevinovat,
Cum -i vinovat de toate!

Licitațiile-n plic,
Sau acelea cu strigare,
Merg pe prețul cel mai mic
Dar, de fapt, e cel mai mare!
........................................
Așadar e-un surogat
Azi democrația-n țară,
De-aia e de preferat
Dictatura... proletară!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dumitru Sârghie

Spovedania unui învins

Din statu-acesta roșu, blestemat,
În care scrie MITĂ pe drapel,
Aș emigra în Statul Paralel,
Ca respir și eu în alt climat!

Dar, frică mi-i -ndată ce-am plecat,
Fără regret și fără de drept de-apel
Vai!, Statul Paralel va fi chiar cel
În care, Doamne, până ieri am stat.

Permite-mi, deci, ca mă răzgândesc,
nu mai caut stat într-un alt stat
Și mă străduiesc ca trăiesc,

În pace,-n statu-acesta blestemat,
În care, zilnic, șuții se-nmulțesc
Și-n care tot mai este de furat!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu acela care nădăjduiește să-și întărească puterea absolută prin neîndestulătoarele legi ale statului este suveranul cel mai puternic înrobit unuia sau mai multor robi ai săi, cum poate fi el suveran absolut?... În zadar decretează legi noi, proclamă prosperitatea poporului sau proslăvește înțelepciunea cârmuirii sale. O astfel de situație nici nu poate dura mult... La un moment dat, toți caută rupă lanțurile nesuferitei robii. Și atunci ce este statul? Un colos care se menține prin lanțuri. Lanțurile se rup, colosul se prăbușește și se năruie de la sine...

în Cugetări asupra legilor obligatorii ale statului
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Red: Zidurile astea sunt ciudate. Mai întâi le urăști, iar apoi te obișnuiești cu ele. După ceva vreme, ajungi depinzi de ele. Asta-i instituționalizarea.
Heywood: Pe naiba. N-aș putea ajunge așa niciodată.
Un prizonier: Nu zău? Să zici asta după ce-ai stat aici tot atât cât a stat și Brooks.
Red: Ai dreptate. Te trimit aici pe viață, dar tocmai asta-ți iau. Cel puțin partea care contează.

replici din filmul artistic Închisoarea îngerilor
Adăugat de Cristiana Ghiță, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gândul vine tot timpul să-ți ceară drept tribut Atenția ta, dar ce se întâmplă dacă nu i-o dai? Gândul vine tot timpul să-ți ceară drept tribut Atenția ta. Fără realizezi exact ACEASTA ESTE CAUZA LIPSEI TALE PERMANENTE DE ENERGIE, lipsei de farmec și spontaneitate, pe care încerci să o compensezi prin și mai multă "gândire controlată", deci ce se întâmplă dacă nu-i mai dai gândului TRIBUT atenția ta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unde este atenția ta în orele în care nu dormi? Atenția ta se poate împrăștia în multe locuri. Orice nu servește direct sau indirect vocația ta, este pierdere de vreme. Dacă ești nefericit, este pentru că nu ești în stare de flux, adică atenția ta nu este orientată spre evoluția și creșterea ta ci spre orice altceva. Ce mușchi ai antrenat azi? Ce abilitate nouă îți dezvolți? Cum vei contribui cu ceva valoros pentru oamenii din jurul tău? Nu te speria. Vocația nu înseamnă azi trebuie să ai impact asupra planetei. Azi e nevoie ai impact măcar asupra ta. Așa începe orice vocație. Cu tine. Pentru tu ești vocația, să nu uiți asta. Pe măsură ce tu crești, crește și vocația ta deci și impactul tău. Azi ai impact asupra ta și asupra creșterii tale personale. Mâine ai impact asupra a trei oameni, cei mai apropiați, apoi asupra a cinci. Într-o zi, ai impact asupra a zeci, sute, mii și de ce nu, milioane. Creșterea ta personală și vocația ta merg împreună, de mână. Tu în ce investești zilnic?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Valeriu Butulescu

Nerva: Un animal la casa omului înseamnă răspundere. Un animal într-o instituție de stat capătă personalitate juridică... Presupune răspundere sporită. Mai ales în această nouă etapă de dezvoltare a societății civile... Când peste tot se vorbește despre drepturile animalelor... Desigur, câinele trebuie dus la doctor... Poate că a răcit... A stat mult pe covor... Dar nu e vina mea! Nu eu l-am pus să-și aleagă această meserie... (Zâmbește). Fără îndoială, se va face bine... Doamna Merry iubește animalele la nebunie... (Pauză). Și acum recapitulăm: material de propagandă avem: pateuri, saleuri și jeleuri... (Scoate un plic din buzunar). Avem și stimulente în numerar! Avem și sucuri naturale... (Privește spre Poporan). Din păcate, martirul meu încă doarme! E obosit! Cine nu-l înțelege este rugat -i citească biografia. Cinci mandate de senator, cinci divorțuri, cinci procese de partaj... Un divorț, la fiecare legislatură... Dar, trebuie să recunoaștem, poziția aceasta de martir are mare priză electorală. Trezește compasiune și respect, pe orice palier social. Cum să nu votezi un bărbat, care suferă atât de profund pentru binele omenirii?

replici din piesa de teatru Partidul Național al lui Tata (Fantezie balcanică), scenariu de (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Cornelia Georgescu

Stela: Stai liniștit! Chiar dacă vorbim, te rog să nu-mi dereglezi aparatura.
Lucian: Îmi pare rău, nu mi-am dat seama... Dar cum poți spune una ca asta? Evident că nu acesta este motivul pentru care s-a apropiat de tine. Și de ce crezi n-ar avea pe cine altcineva aleagă? Blonda, hai spunem, iese din discuție acum, nu mai este liberă, dar pe tot parcursul călătoriei până aici a fost mereu liberă, deci, dacă ar fi avut de gând să se apropie de ea, nu văd ce anume l-ar fi reținut. În plus, încă mai e Lia, care e și ea liberă, la fel ca și tine, apoi Ly, care, s-o spunem drept, e foarte atrăgătoare. De altfel, ar mai fi Sonya, cât și o mulțime de alte fete de aici, de pe Proxima, care de care mai frumoase, deci, ar fi avut totuși de unde alege.
Stela: Poate, Luci. Dar le luăm pe rând. Maria sigur nu mai poate intra în discuție acum, Lia are o fire aparte, retrasă, distantă, rece, dificilă, Alex n-ar fi reușit niciodată să se apropie de ea, iar în ceea ce o privește pe Ly, ea e de mult în vizorul campionului, iar Alex n-ar fi în stare -i facă una ca asta mai tânărului nostru coleg, adică să se pună între el și Ly. Cât despre Sonya și celelalte fete de pe planeta Proxima, or fi ele într-adevăr frumoase, dar nu l-aș vedea pe Alex, sau pe vreunul, oricare dintre voi, îndrăgostit de o fată de pe o altă planetă.
Lucian: Păi, doctore, ar fi deja Mihai; doar ce ai zis el și Ly...
Stela: Cu Ly e cu totul altceva.
Lucian: Altceva?! Ce altceva?! E sau nu de pe Proxima? Din câte știu eu, e chiar fiica domnului To Kuny, conducătorul local, deci, despre ce altceva ar putea fi vorba?
Stela: Ai, dreptate, dar Ly... Nu știu, parcă e altfel, am această ciudată senzație; ori poate doar din cauză ne-am obișnuit noi cu ea...
Lucian: Chiar e o senzație ciudată, doctore.
Stela: Să lăsăm asta.

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Viața e făcută din gânduri, fericirea din alegeri." Oare cum e făcută "viața" din gânduri pentru un fluture sau o rândunică și ce alegeri face ea? Nu vedem doar omul poartă din greu această povară atât de iluzorie... Tocmai de aceea omul nefericit trăiește gânduri crezând că trăiește "viața". Tu ești Viața, care nu poate fi făcută de nimeni și de nimic. Dacă părinții tăi ar fi avut doar gânduri despre tine, corpul tău nu ar mai fi acum aici, nu-i așa? Gândul nu poate cunoaște viața, ci doar alte gânduri care pretind sunt despre "viață"; după cum Adevărata viață nu are deloc gânduri. Gândul=frica=separare, dar Viața ființează ca prea-fericire a fericirii, doar în absența gândirii. Orice alegere e doar un gând ce te trimite în sclavie. De ce, pentru că orice alegere e despre devenire, nu e despre această clipă. A spune "aleg fiu aici și acum" e un complet non-sens, pentru că sunt deja aici și acum, Sunt Viața din aceasta clipă și nu gândul care apare în ea și pretinde că o poate alege, dar nu ca gând, ca alegere, ci ca Viață liberă de devenirea gândirii înlănțuitoare. Contemplă asta!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Statul... la sânul ..rii

Avem un stat, de n-ar mai sta,
Sta-i-ar în gât tot ce ne ia.
Că noi am vrut altfel de stat,
E stat de drept doar... la furat.

epigramă de din Când pleca odată, la război, un om... (2010)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Modul în care analizezi o situație este foarte important, pentru că modul în care analizezi o problemă te poate duce la eșec încă dinainte de-a începe. Când ești descurajat sau trist, încearcă -ți schimbi atitudinea negativă cu una pozitivă, și-ai vezi cum ți se schimbă și viața. Ține minte, atitudinea ta față de o situație te poate ajuta să o schimbi - tu ești cel care creează atmosfera pentru victoria sau înfrângere.

citat din
Adăugat de Sinziana MihalacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Școala pregătește o profesiune, dar viața are nevoie de toate profesiunile. Profesiunea învățată în școală este o inițiere vagă, care numai încadrată în viață capătă contururi precise. Omul are nevoie să cunoască bine, foarte bine profesiunea sa, dar trebuie să aibă și o cultură generală, să aibă anumite orientări și despre celelalte profesiuni și realități sociale, politice, culturale, religioase din timpul său pentru ca să-și dea seama, să se încadreze în condițiunile cele mai optime cu activitatea, cu profesiunea, cu specialitatea sa.

în Credința în zeghe. Preot Dumitru Zamisnicu – Evocări (2013)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook