Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Poem în arc de cerc

La ora de geometrie
rămân așezat pe scaun
și iau în considerare axul copacilor,
sau mai bine o pădure cu plopi
pentru că aici totul este aliniat.
Evitând calculele plictisitoare
în special atunci când sunt uitate formulele,
pentru a repera o simetrie în peisaj
nu folosesc instrumente,
doar privirea.
Corpul meu dispare și el -
este desigur un semn bun;
caut figurile care se ascund aici
prin colțuri apărând unele unghiuri
a căror sumă o fac imediat
și o proiectez în orice punct
ale cărui coordonate au ceva poetic.
Este chiar distractiv!
Apoi, mă gândesc la enunțul unei probleme
pe care o las în locul meu
revenind în sfârșit la cărțile mele.

poezie de , traducere de Doina Maria Tudor
Adăugat de Doina Maria TudorSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Cindy Crawford

Cu trecerea timpului, sunt chiar mai încântată de corpul meu, pentru că este corpul pentru care am depus efort, am o relație mai bună cu el. Din punct de vedere strict estetic, corpul meu arăta mai bine când aveam 22, 23 de ani. Dar nu mă bucuram de el, pentru că eram prea ocupată să îl compar cu al altora.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Întrebarea grea pentru ego-ul tău este cum de ai o "familie a ta, sau un copil al tău" când absolut totul este al meu? Chiar și bătăile inimii tale sunt ale mele? Ți-am dat Eu o familie, sau un prostituat de preot a făcut-o în numele meu tocmai ca tu să uiți pe Mine? Da, e adevărat, am vrut să îmi iau copilul Acasă datorită egoismului tău, și într-o zi, fiule, așa egotic cum ești, te voi lua și pe tine. Doar datorită acestui egoism ai lăsat diavolul de gând să te trimită la doctori și la babe. Eu am vrut să îmi iau pruncul născut prin picioarele și din burta fiicei Mele Acasă în speranța egoismul tău va fi secerat și tu te vei reîntoarce la Mine! Dar când am văzut insiști să îi lași deșertăciunii lui "eu și al meu" primul loc în viața ta, am știut mie nu o să-mi oferi niciunul. Așadar, când mintea te-a trimis la bietul cascador să cerșești ca un milog corpul copilului meu în această lume deșartă, am spus să treacă de la mine și paharul acesta al amărăciunii! OARE LA CE BUN SĂ VĂ RUGAȚI CHIAR ȘI LA ÎNGERI CÂND EU ÎNSUMI MĂ DĂRUI FIECĂRUIA DINTRE VOI? Oare nu am spus Eu: "Căutați mai întâi împărăția cerului și apoi toate celelalte vi se vor adăuga?" Ai făcut, tu asta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Monica Bellucci

Corpul meu este atât de impotant pentru mine... fața mea, brațele mele, picioarele mele, mâinile mele... Folosesc orice pot pentru ele.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu există căi pentru Adevăr deoarece Adevărul este Veșnic Aici, înaintea oricărei căi. Orice cale te va scoate psihologic din această clipă care este însăși Adevărul și te va duce în devenire. Doar stai Aici ca Aici fără să te asociezi cu nici un gând care-ți oferă o cale ca să te aducă aici. Nu te asocia nici măcar cu gândul "aici". Aici este inima ta, Aici este așramul tău, Aici este biserica, credința ta, Aici este casa ta, Aici este Totul din Întreg... Orice ar fi, nu părăsi - cu gândul - această clipă și te vei regăsi ca Libertatea întregii veșnicii.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Autoportret cordial

Totul este închipuit în mine:
filozofia oțetului și filozofia fierii.
Dorm alături de mine ca lângă o piatră
care visează pene pe apă.
Nu am trăit cu mine, nu voi trăi cu mine.
Am trăit și voi trăi împotriva mea,
La oamenii care rămân în interiorul meu
pentru a-și îndrepta nodul de la cravată
și pentru a-și tăia pielițele de la unghii.

Toate cele în mine interzise,
sunt interzise și în tine, mamă.
Dar de aici tristețea nu e mai mică
decât uciderea, prin lovire de trunchiul mărului
a nemaipomenit de mulți căței nou-născuți.

Dar în interiorul meu îndreptai totul
atât de delicat, cum pricep mai bine,
chiar fața ta, văzută prin frunze de șparanghel.
Și asta e tot ce-aș vrea să fac,
pentru ca din frunzele de nuc ale ploii
să fiu chemat, nu mai puțin duios decât un câine.

poezie celebră de din Lirică poloneză (1996), traducere de Valeriu Butulescu
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Einstein

Ce bizari suntem noi, muritorii! Fiecare dintre noi se află aici pentru un scurt sejur; nu știe pentru ce scop, deși uneori are impresia simte de ce. Dar fără a ne gândi prea mult la asta, fiecare dintre noi știe există pentru alți oameni – în primul rând pentru cei de ale căror zâmbete și bunăstare este dependentă propria noastră fericire; apoi pentru cei mulți, necunoscuți nouă, de ale căror destine suntem legați prin simpatie. Îmi reamintesc de o sută de ori în fiecare zi viața mea este bazată pe munca altor oameni, în viață sau morți, iar eu la rândul meu trebuie să încerc să dăruiesc în aceeași măsură în care am primit și încă mai primesc.

în Cum văd eu lumea
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

Doamna directoare: Nimeni nu face nimic care să merite cu adevărat dacă nu are o diplomă.
Jenny: Nimeni nu face nimic care să merite cu adevărat dacă are o dilpomă. În orice caz, nicio femeie.
Doamna directoare: Prin urnmare ceea ce fac eu nu contează? Sau ceea ce face domnișoara Stubbes, sau doamna Wilson sau oricare dintre cei ce lucrează în această instituție? Pentru niciuna dintre noi nu ar lucra aici dacă nu ar avea o diplomă. Știi asta, nu-i așa? Da, într-adevăr este greu și plictisitor să înveți...
Jenny: Foarte plictisitor!
Doamna directoare: Poftim?
Jenny: Este greu și plictisitor să studiezi. Este greu și plictisitor să înveți. Prin urmare, ceea ce îmi spuneți este plictisesc, și iar să plictisesc. Îmi cereți să plictisesc toată viața de-acum încolo. Stupida asta de țară este plictisitoare! Este o țata lipsită de viață, tristă, fără culoare! Oricum este posibil ca rușii să ne bombardeze în orice clipă. Iar eu trebuie să aleg: să fac ceva greu și plictisitor sau mărit cu... evreul meu. Și să plec la Paris, Roma și să ascult muzică Jazz, să citesc, să iau masa în restaurante elegante și să ma simt bine! Nu mai este neveoie să ne educțai, doamnă Walters. Trebuie să ne spuneți de ce o faceți.

replici din filmul artistic O lecție de viață, după Lynn Barber
Adăugat de Dana Țugui MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă realizezi cu adevărat absolut orice imagine, orice trăire care vine și pleacă nu este reală, pentru că Sinele este chiar Acum și chiar Aici, pentru că Sinele este veșnic, Sinele îl ești dinaintea corpului și vei fi după ce corpul nu va mai fi, îl ești chiar în această clipă, atunci în mod automat vezi tot ceea ce vine și pleacă nu este Sinele. Poate o experiență care vine și pleacă să fie Sinele? Iată de ce zic Samadhi nu are nici o legătură cu Sinele. Samadhi este o stare indusă de minte, creată de minte în urma unei practici.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cărțile, trainingurile, mentorii, ședințele de coaching sau consiliere, articolele sau orice alt suport sunt de fapt ingrediente care fac totul mai bun. Felul principal ești tu prin ceea ce faci! A face doar traininguri, a citi cărți și a căuta mereu suport și sprijin în cei din jur fără a FACE nici un pas din propria inițiativă e ca și cum prepari o mâncare doar cu mirodenii și ingrediente secundare, uitând ingredientul de bază. Și apoi te întrebi de ce nu are același gust ca cea pe care o vezi la alții. Pentru ei FAC, nu se ascund, nu mimează! Just do it!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Diana: Luci, scumpule... Fiul meu... Nu, nu pleca, te rog, dragul meu! Stai aici... Rămâi aici, acasă, cu mine, lângă mine... Nu pleca...
Lucian: Mamă, e prea târziu pentru așa ceva. Știi bine că nu se poate să rămân, că orice protest e inutil, așa că nu te da în spectacol tocmai acum. Zău că nu mai are rost. E clar: Voi pleca! Dar... Nu-ți face griji degeaba! Mă voi întoarce. Jur! Tu... Doar așteaptă-!
Diana: Bine, scumpul meu. Am să te aștept, oricât va fi nevoie.
Lucian: Așa-i mai bine.

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Julien (după ce Melman a anunțat că mai are doar patruzeci și opt de ore de trăit): Dacă eu, Julien, acesta este numele meu, aș mai avea doar două zile de trăit, aș face tot ce am visat vreodată.
Melman: Ca de exemplu?
Julien: Aș deveni fluierător profesionist. Sunt destul de bun și acum, dar aș face-o într-o manieră profesionistă. (Încearcă să fluiere, dar tot ce îi iese este un șuierat.) Alt lucru pe care l-aș face ar fi să invadez o țară vecină, pe careo oblig să adopte ideologia mea, chiar dacă nu ar fi de acord.

replici din filmul artistic Madagascar 2
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Fernando Pessoa

* * *

Mari sunt pustiurile, și totul este pustiu.
Câteva tone de pietre sau țigle clădite nu sunt suficiente
Pentru a ascunde pământul, acest pământ care e totul.
Mari sunt pustiurile, mari și pustii sunt și sufletele -
Pustii fiindcă nu trece prin ele nimic decât ele însele,
Mari fiindcă din ele se vede totul, și totul e mort.

Mari sunt pustiurile, o suflete!
Mari sunt pustiurile.

Nu am luat bilet pentru viață,
Am greșit ușa sentimentului,
N-au existat nici voință și nici ocazie pe carenu le pierd.
Nu-mi rămâne astăzi altceva, în ajunul călătoriei,
Cu valiza desfăcută așteptând o aranjare a lucrurilor mereu
amânată,
Așezat pe scaun înconjurat de cămăși ce nu mai încap
nicăieri,
Nu-mi rămâne astăzi (afară de jena de a sta așezat prostește
așa cum stau)

Decât să aflu următorul lucru:
Mari sunt pustiurile, și totul este pustiu.
Mare e viața, iar faptul ai viață nu înseamnă nimic...

Îmi aranjez valiza mai bine cu ochii care gândesco aranjeze
Decât cu mâinile mele fictive (și cred că mă exprim bine).

Îmi aprind o țigară ca să-mi amân călătoria,
Ca să-mi amân toate călătoriile,
Ca să amân întreg universul.

N-ai decât să treci mâine pe aici, realitate!
Destul pentru astăzi, oameni bravi!
Amână-te, prezent absolut!
Mai binenu exiști decât să exiști așa cum ești.

Cumpărați-i ciocolată copilului căruia eu i-am urmat din
greșeală
Și scoateți reclama fiindcă mâine are loc infinitul.

Doar trebuie să-mi fac valiza,
Trebuie neapărat să-mi fac valiza,
Valiza.
Nu pot să-mi transport cămășile în ipoteză și nici valiza în
rațiune.
Da, toată viața mi-am petrecut-o făcându-mi valiza.
Tot așa, toată viața, am rămas prosternat între stive de
cămăși
Făcând planuri și rumegându-mi, ca boul ce încă n-a ajuns la
rangul de zeu Apis,
destinația.

Va trebui să-mi fac valiza existenței.
Va trebui să exist ca să aranjez valize.
Scrumul de la țigară cade pe cea dintâi cămașă din teanc.
Arunc o ochiadă, constat că sunt pe cale să adorm.
Știu un singur lucru: știu trebuie să îmi fac valiza,
Și mari sunt pustiurile, că totul este pustiu,
Și există o parabolă despre asta, pe care evident c-am uitat-o.

Iată că mă ridic de pe scaun și-i încarnez pe toți Cezarii.
Până la urmă am să-mi închid definitiv valiza.
La naiba, am s-o aranjez și am s-o închid;
Vreau să o văd pur și simplu luată de aici,
Vreau să exist independent de ea.

Mari sunt pustiurile, și totul este pustiu,
De nu cumva înșel, evident.

Mai bine să-mi fac valiza.
Sfârșit.

poezie de din Odă maritimă, traducere de Dinu Flămând
Adăugat de Emilia NedelcoffSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "A Little Larger Than the Entire Universe: Selected Poems Paperback" de Fernando Pessoa este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 43.99 lei.

I: Eu știu că un maestru, o ființă iluminată nu ar trebui să vrea nimic de la tine. A. M: Vezi tu, dragul meu, un Maestru de fapt va vrea Absolut Totul de la tine pentru a-ți oferi doar Nimic, și firește El nu va vrea Nimic oferindu-ți Totul. Aș spune felul în care curge comportamentul unei ființe complet realizate este la fel ca și al lui Dumnezeu, căci în esență ei sunt una. Oare știe cineva cu adevărat ce bucurie sau ce dramă îi va oferi astăzi Dumnezeu? Așadar, un Guru este atât de paradoxal de imprevizibil pe cât este de clar și previzibil, exact cum e exactitatea unui ceas. E foarte interesant oamenii vin aici pentru a vorbi despre cum ar trebui să fie un maestru și nu despre cum sunt ei și mai ales Ce sunt ei, înțelegi? Oare cum ar fi dacă azi ai muri și ai ajunge în fața lui Dumnezeu, ce i-ai spune? Probabil mai întâi te-ai așeza frumos picior peste picior, și apoi ai spune ceva de genul: - Și Acum să vorbim despre Tine Doamne, să vedem dacă corespunzi exigențelor mele. Apoi vreau să știu dacă ești demn de încrederea și credința mea, pentru că atunci când mușchii ego-ului meu au vrut câte ceva tu te-ai cam fofilat, și după aia, așa vreo 3 secunde să povestim și despre mine, dar repede, te rog, că mă grăbesc, ... am o mulțime de treabă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan

În știință [în comunitatea științifică] se întâmplă des ca oamenii de știință să spună: "Să știi acesta este un argument foarte bun. Punctul meu de vedere este greșit." și apoi ei chiar se răzgândesc și tu nu vei mai auzi niciodată de la ei vechiul lor punct de vedere. Ei chiar fac asta. Nu se întâmplă atât de des pe cât ar trebui, pentru că oamenii de știință sunt și ei oameni și schimbarea este câteodată dureroasă. Dar se întâmplă în fiecare zi. Nu pot să îmi aduc aminte de ultima oară când s-a întâmplat așa ceva în politică sau religie.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.

Dacă placebo chiar funcționează, mai este el placebo sau este "real"? Azi am reînceput discuțiile cu coach-ul meu și asta a fost una din discuțiile la care am ajuns. Cum și la ce concluzie am ajuns? Am pornit de la un exercițu de NLP (făcut în Starbucks cu ochii închiși) și pe care eu ar trebui să-l fac frecvent atunci când simt anumite emoții. Problema era că nu eram convins eu chiar am simțit o influența asupra emoțiilor mele sau doar mi-am imaginat simt. În clipa în care am ridicat această problemă, instant, răspunsul a venit tot de la mine sub forma acelei întrebări: dacă placebo chiar funcționează, mai este el placebo sau este real. Am răspuns amândoi în cor: este real! Păi și atunci, dacă simplu fapt de a alege să credem ceva bun ni se întîmplă face acel ceva să fie real și din fals/imaginar să devină adevărat/real, nu cumva ar trebui să facem această alegere mai des? Răspunsul meu e clar. Al tău? În ce alegi să crezi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

...

ei au venit și sunt aici
legile lor sunt legile noastre
aceasta e umbra mea
care nu mă mai apără
ah ce bine
să treci și să taci
drumul și apoteoza micilor drame de cartier
validăm surâsuri șuruburi și unghiuri ascuțite
ca unghiile protocolare ale fotografului din fundul curții
"ochii rămân la locul lor
pentru primejdia de ceață"

poezie de
Adăugat de B IULIA CORINASemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sufletul meu iti apartine

Să stii că sunt cu tine tot mereu
Si niciodată nu te părăsesc
Chiar dacă esti departe si mi-e greu,
N-am să-ncetez nicicând să te iubesc.

Nu simti ce-aproape sunt si te privesc.
Eu sunt în orice lucru ce ti-e drag
Când tu esti fericită eu zâmbesc,
Când tu esti tristă-mi curg lacrimi sirag.

Sufletul meu este un parc imens
Cu multe labirinturi si alei;
Să intri-n el si să trăiesti intens,
Zâmbind cu părul nins cu flori de tei.

E un loc linistit, e si discret,
Cu multă umbră dar si cu mult soare,
Tu poti să-ngropi în el orice secret
Si-aruncă aici, te rog, orice te doare.

Aici tu îti poti făuri un vis,
Aici tu poti avea un ideal,
Faci doar un semn si poarta s-a deschis
Spre-acel tărâm virgin si pastoral.

Aici este totul neatins
Si păsările vesele se-ngână
De mult tu rădăcini aici ai prins
De când te stiu aici esti tu stăpână.

Dar să nu plângi, stii, este interzis
Cu lacrimi florile se ofilesc
Când plângi si păsările amutesc
Si te trezesti din minunatul vis.

Vreau să fi liberă să faci ce vrei
De vrei dai deoparte orisicând
Si orice hotărâre vrei să iei
Voi fi de-acord în suflet si în gând.

Tu poti să vii, să pleci, sau să rămâi,
Voi suporta tot ce îmi este scris
Esti viata mea, iubirea mea dintâi,
Esti singurul si ultimul meu vis.

poezie de
Adăugat de SanddySemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Miriam Nadia Dăbău

Las totul...

Las timpului uitarea
și toată durerea mea...
Las visului chemarea
și fericirea ce o caut...
Las totul în mâinile
iubirii și a dorințelor
pe care trupul meu
le caută...
Femeia din mine te
strigă și las infinitului
căutărilor mele rebele
și curcubeului bucuria
existenței...
Las toamnei hainele
ude de lacrimi...
și dragostei culoarea
albastrului de Voroneț!

Las totul pentru iubirea,
pe care mi-ai dăruit-o,
iubite, de vis!...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adolf Hitler

Așa cum nu se poate vindeca o boală decât dacă i se cunoaște cauza, la fel trebuie acționat și cu relele politice. Desigur, sunt îngrijite doar manifestările exterioare ale unei boli, acelea care izbesc privirea și sunt mai ușor de deosebit și de descoperit decât cauza adâncă. Și de aici motivul pentru care atâția oameni nu ajung nicicând să distingă efectele exterioare și le confundă chiar cu cauza lor; ei preferă chiar să nege prezența unei asemenea cauze.

în Mein Kampf
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.

Eu sunt pescarul

Eu sunt pescarul.
Nu este vorba de ceea ce fac,
Ci de ceea ce sunt.
Pescuitul nu este o evadare,
Este ceva căruia îi aparțin,
Ceva unde trebuie să fiu.
Nu este locul unde duc,
Ci o călătorie pe viață.
Este trecătoarea pe care mi-a arătat-o tatăl meu.
Trecătoarea pe care și eu o voi arăta altora.
Odată ce înțelegi asta
Vei ști cine sunt,
Iar noi vom pescui împreună
Chiar și atunci când suntem departe unul de altul.

poezie de autor necunoscut/anonim (S.U.A.), traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook