Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Alexandru Paleologu

De multe ori cinismul a fost salvator pentru mine. Cinism neînsemnând ticăloșie și prostie, ci priză corectă la real. Trebuie să ai un spirit pesimist; cel optimist e lamentabil, grotesc și stupid. "Gândește pozitiv!" Cum adică, să gândesc în mod deliberat fals, numai ca să am o stare pozitivă, care să placă cui și cui să facă un bine? Trebuie să fii apt să privești realitatea exact așa cum e, frumoasă sau pocită. Dacă nu asumi toate imbecilitățile care se află în circulație, dacă le demonetzi în gura mare, ești considerat un om rău, un cinic, un imoralist. Dar tocmai acest "imoralism" este începutul unei vieți etice corecte. Cine nu este capabil să discrediteze falsele virtuți este un impostor pernicios.

citat din
Adăugat de Dan NicorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Citate similare

Victor Rebengiuc

Cu timpul am descoperit cum te poți apropia de un rol, cum îl citești foarte bine de mai multe ori, vezi cine este el în economia piesei, pe cine iubește din piesă dintre partenerii lui, pe cine urăște, cui arată că-l iubește, cui nu-i arată că-l iubește dar îl iubește totuși, mă rog, sunt o mulțime de lucruri care construiesc un personaj și trebuie te ocupi de ele.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eu, așa slab cum am fost mereu, am crezut tot timpul cu tărie că sunt capabil să aleg ce este important pentru mine. Și pun pariu că sunt foarte mulți ca mine. Adică, literatura nu poate fi notată preferențial, nu poți mă forțezi -mi placă ceva, pentru că deh, se pare că s-a demonstrat științific că dacă nu-ți place o operă literară, este imposibil s-o interpretezi corect, pentrunu o simți, o citești mecanic, dacă o citești. Pentru că trebuie. Dar ce vezi? Trebuie să poți faci asta, altfel rămâi corigent și, practic, îți distrugi viața.

citat din romanul Códice: Suspect din oficiu de (15 martie 2017)
Adăugat de Andrei SulugiucSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Octavian Paler

Vă amintiți ce povestește Dostoievski despre minutele petrecute în fața plutonului de execuție? Despărțise, dacă țin bine minte, acele minute în mai multe părți. O parte pentru a-și lua rămas bun în gând de la prieteni. O parte pentru a-și aminti viața. Și o parte pentru a privi cum soarele pe tabla unei cupole... Poate că trebuie simți sudoarea morții ca să înțelegi, într-adevăr, cât de frumoasă e o cupolă care strălucește. Pe care, altfel, o privești întrebându-te cât e de veche sau în ce stil e construită. Sau pur și simplu n-o observi deloc. Și poate că e o lege a compensațiilor în toate. Cei care speră sunt tocmai cei care au cea mai mare nevoie de speranță. La ce e bună speranța pentru cel care are totul? În schimb, unul ca mine trebuie creadă că orice rău are o limită. Inclusiv pustiul...

în Viața pe un peron
Adăugat de Valentina BecartSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Vremea intrebarilor" de Octavian Paler este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.

Faptul că tu îți asumi să gândești într-un anumit mod conduce la stilul de viață pe care tu îl ai în prezent. Dacă tu ai gândi altfel, dacă ai simți altfel, viața ta ar fi diferită. Deci, așa cum este viața ta în prezent, așa este și gândirea ta în acest moment. Tu ești exact acea persoană pe care tu o vezi în viața din jurul tău.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Simone Weil

Deplinătatea iubirii aproapelui înseamnă să fii pur și simplu în stare să îl întrebi: "Care îți este chinul?" înseamnă știi că nenorocitul există, nu ca o unitate într-o colecție, nu ca un exemplar al categoriei sociale etichetate "nenorociți", ci ca om, exact asemenea nouă, care a fost lovit într-o zi de nenorocire și în care s-a întipărit pecetea ei inimitabilă. Pentru asta e de ajuns, dar indispensabil, știi îndrepți asupra nenorocitului o anume privire. O privire care este înainte de toate privire atentă, în care sufletul se golește de orice conținut propriu pentru a primi în sine ființa pe care o privește așa cum este ea, în adevărul ei întreg. Numai cel capabil de atenție e capabil de o asemenea privire.

în Forme de iubire implicită a lui Dumnezeu (2005)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Waiting for God Paperback" de Simone Weil este disponibilă pentru comandă online la 57.99 lei.

Joey: Știi, voiam tac și să te las pleci. Dar nu aș fi eu. Ar fi ca într-un film de Merchant Ivory unde oamenii suferă în tăcere, iar tu ar trebui să fii atât de impresionat de cumpătarea lor. Îmi pare rău, dar la naiba cu asta. Prietenul meu cel mai bun din toată lumea pleacă mâine și o mare parte din mine vrea ca el rămână. Așa că sper să nu mă urăști.
Dawosn: Nu aș putea te urăsc niciodată, Joey. Nu că nu aș fi încercat asta.
Joey: Ultimii doi ani au fost o adevărată telenovelă. Dar nu i-aș da înapoi, nu aș șterge nimic, dar... Mă bucur că s-a terminat. Pentru că îmi place cum stau lucrurile acum. Viața mea fiind mereu o glumă nesărată, acum că lucrurile merg bine... tu pleci.
Dawson: Jo, dacă aș crede măcar pentru o secundă că ar fi decizia corectă, aș rămâne, dar este timpul plec. Este timpul ca eu ies din camera asta și este timpul ca tu descoperi cine ești fără noi. Capitolul acesta s-a încheiat, Joey. Simt asta.
Joey (cu lacrimi pe obraji): Crezi în magie? Eu nu credeam. Cum aș putea? 13 ani, mama ta moare. Și totuși mai speri în ceva magic, ceva care să facă totul mai bine. Dar nu se întâmplă așa și te uiți la tatăl tău care nu e în stare să-și învingă punctele slabe. Fără abracadabra în cazul acesta. Și apoi mai e Pacey. Orice magie a fost între noi s-a terminat, nu-i așa? Dar apoi mai ești și tu. E o dovadă că există cineva acolo care se gândește la mine. Prietenul meu care a fost mereu alături de mine. E magie curată. Cred că e doar un mod lung și tărăgănat de a-ți spune că o să-mi fie dor de tine, Dawson.
Dawson: Și mie o să-mi fie dor de tine, Joey.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problemele tale financiare sunt un efect al nivelului pe care tu te afli în prezent. Faptul că tu îți asumi să gândești într-un anumit mod conduce la stilul de viață pe care tu îl ai în prezent. Dacă tu ai gândi altfel, dacă ai simți altfel, viața ta ar fi diferită. Deci, așa cum este viața ta în prezent, așa este și gândirea ta în acest moment. Tu ești exact acea persoană pe care tu o vezi în viața din jurul tău.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Normal că te îndoiești de tine dacă nu îți dai voie să fii tu însuți, adică autentic - exact așa cum simți că ești. Oricât de "perfectă" îți dorești fie sau crezi că este masca ta, tu știi că de fapt acea masca nu ești tu. Și asta te face să nu ai încredere în tine, poate îți este teamă că vei fi descoperit, poate nu știi tot timpul cum să reacționezi în acord cu rolul pe care pretinzi că îl joci. Însă când îți asumi propria ta autenticitate, gândurile, atitudinile și reacțiile tale vin de la sine. Fără te mai prefaci, fără te îndoiești dacă e bine sau nu, fără simți că minți sauești acceptat doar pentru că joci un rol. Fii tu însuți și ai încredere în frumusețea autenticității tale!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mauro Parrini

Pesimistul este, în realitate, un optimist: când lucrurile nu merg bine este singurul care gândește că merg tocmai cum trebuie meargă.

aforism de din Aforismul în Italia. Antologia Premiului "Torino in Sintesi" (septembrie 2011), traducere de Simona Enache
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în italiană.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Dacă nu știi ce îți dorești, nu știi încotro să o iei și îi vei lăsa pe alții te influențeze în deciziile tale. Dacă nu ai un plan clar cu viața ta, te vor introduce alții în planurile lor și, peste ani, te vei întreba - oare eu a cui viață o trăiesc? Dacă nu ai vise, obiective și scopuri personale, vei fi tentat faci ce face toată lumea și vei trăi cum trăiește toată lumea. Uită-te în jurul tău - îți place ceea ce vezi? Pentru că exact așa vei trăi și tu dacă nu alegi altfel de acum. Devino conștient de calea pe care mergi și, dacă nu știi unde ești sau unde duce mai exact acest drum, oprește-te, descoperă-te și fii tu arhitectul unei vieți originale și autentice.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Crezi că rolul unei relații este să te facă fericit? Câți dintre noi am fost învățați că e important ne găsim pe cineva cu care să avem o relație de cuplu pentru că asta ne va face fericiți? Probabil, la un moment dat, toți am crezut asta. Însă din start, avem o mare problemă, încă din cum este formulată această speranță. "Vreau ca cineva facă fericit". Adică există joburi pe piață care au în fișa postului " îți faci partenerul fericit". Cu cât e plătit? Dacă un om nu e fericit poate altcineva îl facă să fie? Pentru cât timp? Dacă eu îl fac pe partener fericit, cine mă face pe mine? Dacă amândoi suntem nefericiți ce se întâmplă? Cine se sacrifică pentru cine? Când nu am partener, nu pot fiu fericit? Acest model de gândire naște foarte multe probleme și creează foarte multă suferință iar pentru mine, fericirea, împlinirea și bucuria în viață a venit când am realizat că o relație nu are ca scop te facă fericit, ci să te facă să evoluezi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cele mai agreabile persoane din jur sunt cele împăcate cu sine. Doar cine se află în armonie cu sine, doar cine se place pe sine (sau măcar încearcă), este capabil să-i placă și pe cei din jur și să se facă plăcut și de ei. Cine se înfățișează exact așa cum este, fără să se prefacă, și nu vrea fie un exemplu pentru nimeni este per se o persoană agreabilă. În schimb, cine se străduiește cu îndârjire nu reușește decât îi calce pe nervi pe toți cei din jur.

în Arta conversației sau eleganța ignoranței (2015)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tot ceea ce ati dorit sa stiti despre regi si nu ati indraznit sa intrebati niciodata" de Alexander von Schonburg este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -39.90- 19.99 lei.

Dincolo de ce se vede, este adevărata realitate și una din legile acestei realități spune că înainte să ai ceva, trebuie devii ceva. Înainte de a avea bani, trebuie devii omul capabil să înțeleagă ce sunt banii, înțelegi principiile după care funcționează banii, cum circulă ei și cum te poți poziționa astfel încât devii un om prosper. Înainte de a avea iubire, trebuie devii omul capabil să ofere și să primescă iubire, înțelegi principiile de funcționare a iubirii, cum anume relaționează oamenii între ei, care este sursa iubirii și rolul ei în viața noastră. Înainte de a avea succes, reputație, obiecte materiale, înainte de a trăi stările sufletești dorite, e nevoie înțelegi ce sunt ele, cum funcționează, cum poți tu să le obții. Deci, secretul estepentru tot ceea ce se vede, trebuie dezvolți ceva ce nu se vede. Cel puțin nu dacă privești doar cu simțul vizual, cel mai superficial dintre toate simțurile cu care am fost dotați.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De obicei privirea se asociază gândirii. Chiar și acum faci asta, nu-i așa? De mici, odată ce am învățat gândul implicit am învățat asociem privirea și respirația gândirii. Maharaj vă invită fiți ca un prunc, ca un nou născut, el este exact aidoma unei oglinzi ; privește - reflectă dar nu interpretează. Uită-te la mintea ta, la gândurile tale exact așa cum te uiți la mașini pe stradă. Tot ceea ce poți vedea nu ești tu și nici nu este al tău. Ajunși în acest punct te întreb: Dacă trupul, corpul, nu este al tău, cui aparține el? Pentru început hai clarificăm asta, apoi îți va fi mult mai ușor să privești fără te asociezi cu gândul, emoția, sentimentele, etc. Deci?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă planifici în mod deliberat să fii mai puțin decât ești în stare să fii, atunci trebuie te avertizez că vei fi nefericit pentru tot restul vieții tale.

citat clasic din
Adăugat de elenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 4 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Crezi că există vreo condiție pentru "A-Fi", nu vezi că înaintea oricărei condiții tu trebuie FII, și exact acest A-Fi sau Eu-Sunt este Sinele este Dumnezeu. Sinele este faptul că ești, nu cum ar vrea mintea ta să fii, acestea sunt în fapt, condiții interminabile! Dacă aștepți ca mintea sau voința ta îți confirme că ești Sinele nu vei fi niciodată.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Recunoașterea Sinelui, sau Realizarea Spirituală Ultimă, Libertatea Absolută, nu are nici o legătură cu condiția ta fizică, cu vârsta, sau cu sexul/genul. Indiferent de ipostaza în care te afli, iar uneori cu cât acesta este mai alterată, TU TREBUIE SĂ FII, exact acest fapt de "A-FI" este Sinele. Nu, cum ești!? Cum ești, este relativ, dar faptul de "A-Fi" chiar și atunci când nu ești, este Absolut! Cine poate accepte Asta? Ideea falsă, că vei recunoaște Sinele, viața veșnică când te simți foarte bine, e complet falsă și e dată doar de exacerbarea ego-ului, nu de vreo realizare spirituală indubitabilă!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru a ajunge vedetă trebuie să ai ceva al tău, care să te diferențieze de ceilalți. Dacă nu ai un atu de la natură, inventează-l, exersează-l și încearcă te simți bine cu acest ceva unic, pe care numai tu îl poți dărui publicului. Altfel spus, publicul trebuie te iubească pentru ceva ce îți aparține. Trebuie să fii confortabil cu ceea ce faci și să nu pari fals sau forțat în nicio împrejurare. E greu? Cu siguranță. Dar merită!

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu trebuie să fii perfect pentru a avea o viață împlinită. Trebuie să fii doar tu. Tu - cel mulțumit de propria persoană - și tu - cel care se acceptă așa cum este, cu bune și cu rele pentruși acelea fac parte tot din tine. Pe lângă acestea să nu uităm de sănătate, familie, prieteni care te apreciază pentru ceea ce ești și un mediu armonios care să le împletească pe toate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nevena: Este culmea narcisismului spui că cineva trebuie te placă așa cum ești; declarația ta practic îți dă mână liberă să fii nemernică, dacă asta vrei, iar celălalt continue te placă.

replică din romanul Arlechinul de
Adăugat de A.TSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Lupii trecutului Sofia" de Natașa Alina Culea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -39.00- 31.20 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook