Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Alexandru Paleologu

Lumea e foarte urâțită acum dar, dacă ești atent, nu e radical și complet urâțită. E destul să circuli și să te plimbi. Și să vezi o fată frumoasă care spală rufe sau pe cineva purtându-se grațios și atent cu altcineva. E o minune! Numai asta, și răstoarnă imaginea infectă pe care o percepem. Și mai ales femeile, care sunt deștepte și minunate și dumnezeiești. E mult prea mult urât pe lume ca să nu izbucnească, într-o zi, frumusețea mântuitoare.

citat clasic din
Adăugat de Dan NicorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Citate similare

Toată lumea știe că dacă ești prea atent, ești atât de preocupat de a fi atent încât mai mult ca sigur o să te împiedici de ceva.

citat din
Adăugat de Burduja Simona, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "Tender Buttons Paperback" de Gertrude Stein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.99- 18.99 lei.

Multum non multa (unui autor prea "productiv")

Eu nu contest că ai ceva talent
Și mai alesești un super cult,
Dar nici nu pot să nu te fac atent
Că scrii prea mult.

epigramă de din Printre epigramiștii olteni (2008)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alexandru Paleologu

Inteligența trebuie fie suficientă. Adică faci față cu ea la toate problemele care ți se pun și pe care ți le pui. Nimeni nu e mai inteligent decât altul. Firește, unul are mai multă vreme, e mai spiritual, mai simpatic, mai grațios. Asta e altceva. Inteligența, dacă este funcțională, nu are nimic de dorit. Face față la toate problemele care i se pun, în vreme ce prostia este foarte polivalentă, diferită, eterogenă și, mai ales nereceptivă.

în interviu (2004)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Te crezi gândul care apare în Liniște, și asta te face să te crezi o persoană, nu veziești Liniștea neasociată vreunui gând. Acum fii atent: "Ce anume este personal în tine? Care dintre gândurile tale sunt "personale"? De exemplu, gândul: "Am nevoie de dragoste!?" Dar ce e personal la tine în el? Pentru că și eu am gândul ăsta, și mătușa Tamara, D-zeu s-o hodine, l-a avut, cu tot cu milionul ei de euro și Ștefan cel Mic, zis mare, toată lumea îl are la un moment dat. Așadar, care din gânduri este personal, al tău și eu nu-l am? Ce anume este individual în universal? Care este punctul în care ești desprins de un al doilea și, mai ales, care este punctul în care ești desprins de Dumnezeu?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Într-o lume complet pe dos, dacă nu ești atent adevărul poate fi un moment al minciunii.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Society of the Spectacle Paperback" de Guy Debord este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.
Nicolae Steinhardt

Elementara deșteptăciune e o îndatorire. Mai ales pentru un creștin care trebuie fie mereu atent la ispite. Iar prostia este o ispită... Neștirea, îndobitocirea, trecerea oarbă prin viață și printre lucruri sau trecerea nepăsătoare sunt de la diavol. Samarineanul n-a fost numai bun ci și atent: a știut vadă.

citat celebru din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Jurnalul fericirii. Manuscrisul de la Rohia" de Nicolae Steinhardt este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.95- 44.99 lei.
Mircea Eliade

E groaznic cât de caraghios ne îmbrăcăm noi. Nu numai că nu e igienic, nu e confortabil, nu e decent - dar e cât se poate de urât. Ați privit un bărbat alergând pe stradă, după tramvai sau după pălărie? Cea mai slută fată pare o Diană, comparându-le mișcările, poziția trupului în fugă, atitudinea capului. Fără îndoială, un european modern e făcut fie urât și ridicol. Colaborează la meschinizarea lui duzini întregi de agenți, superstiții și mode. De aici, probabil, surpriza, plăcută ochiului, a bărbaților în costum de baie - și indiferența mai mult sau mai puțin generală cu care sunt privite femeile în același costum. Dar moda a izbutit ascundă și să meschinizeze tot ce e linie, echilibru, semnificație în frumusețea virilă.

în Moda bărbătească
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Istoria credintelor si ideilor religioase. Volumul 3: De la Mahomed la epoca Reformelor" de Mircea Eliade este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.95- 44.99 lei.
Alexandru Vlahuță

Rosalba nu știa decât râdă și să bată din palme în tactul flașnetei... Dar tata bea prea mult vin, ș'atunci era urât și rău: da, era foarte rău tata atuncea. Si seara când n'avea nici un gologan ei nu trebuiau plângă, dacă le era foame, pentrucă asta supăra foarte mult pe tata. Șl-i bătea mult, deaceea a murit.

în De-a baba orarba. Ed. Tineretului -1955
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Romania pitoreasca. Schite si povestiri" de Alexandru Vlahuță este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -13.39- 7.99 lei.

Brooke: Probabil că vă uitați acum la mine și faceți mișto de hainele mele, nu? Mă rog, uite ce trebuie știți despre lumea de azi: dacă ești gras, prost și bărbat, totul e în regulă. Dacă ești fată, nu. Vă rog spuneți-mi că asta s-a schimbat în viitor. Cineva -mi spună că ați înțeles iubirea, pentru că am ceva vă zic: totul e varză acum. Dar presupun că așa a fost mereu: vrei fii iubit, găsești pe cineva pentru care inima ta bată cu o durere plăcută... Să fii înțeles de cineva. Deci... dacă sunteți roboți, sau extratereștri, sau ceva, și mă priviți acum și iubirea nu mai există... ei bine, ați pierdut ceva important... și-mi pare rău pentru voi. Pentru că, după mintea mea, iubirea e tot ceea ce contează pe lume.

replici din filmul serial Ruleta destinului
Adăugat de Ionita IoanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lorena Craia

Ornamentală

dacă în zilele de Marți
bei cafea
îți aduci aminte că undeva
într-un secol trecut
nu foarte departe
cineva se golea de ziuă de noapte
apoi aștepta
sperând că va veni altcineva și îl spală
de urmele de smoală
care se potriveau foarte bine
cu zidurile acelei uzine
în care intrai pentru pâine și sare
din care ieșeai pe alte picioare
și sperai la
o candelă ornamentală
sau măcar la o schimbare totală
care să nu degenereze treizeci de ani mai târziu

într-o boală mentală

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ionel Teodoreanu

Cunoști o femeie, o vezi, o auzi, constatând o serie de calități și defecte, distrat și în treacăt, sau atent și cu dinadins, te deprinzi rămâi "tu" în prezența ei, adică spectator mai mult sau mai puțin atras de spectacolul feminității ei, o critici mintal, o apreciezi uneori și o accepți treptat, aflând cum e frumoasă, cum e deșteaptă sau cum e mediocră, având surprize agreabile și dezamăgiri supărătoare, până când într-o zi, simți că mai presus de aprecierea ta, femeia aceea a devenit un fel de secret intim, pe care-l știi numai tu. Bătaia de inimă pe care ți-o dă acest secret te face respiri adânc propriul tău suflet în care au apărut arome mai misterioase decât cele aduse de sevele pământului. Întinzi brațele spre primăvara lor. Iubești. Și femeia de mult cunoscută îți pare nouă, din clipa în care ai întâlnit-o.

citat celebru din romanul Lorelei de
Adăugat de Mademoiselle SimonaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "La Medeleni Vol. 3" de Ionel Teodoreanu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -13.39- 5.99 lei.

Poate că de la distanță percepția nu este foarte exactă, dar mi s-a părut că, în ultimii doi ani, România s-a clătinat și a regresat. Mi s-a părut că acum starea populației e mult mai îngrijorată, mult mai agresivă, mult mai iritată, probabil că și din cauza crizei, care de altfel se simte în toată lumea. Dar aici cred că s-au adunat și erori ale acestor ultimi 20 de ani, când s-a furat prea mult, s-a mințit prea mult, s-a manipulat și corupt prea mult și poate că asta este explicația stării din acest moment, de impas, de marasm, de lipsă de speranță. Să sperăm că țara va ieși din asta.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Variante la un autoportret" de Norman Manea este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.23- 11.99 lei.
Alexandru Paleologu

Degeaba ești serios dacă nu știi fii atent și dacă nu ești perspicace (atenția inteligentă e totdeauna perspicace). Cine contemplă cu atenție lucruri neluate în seamă, socotite insignifiante, efemere, acela are toate șansele descopere esențe, detalii revelatorii. Dar atenția acordată lucrurilor neînsemnate se numește frivolitate.

în Despre lucrurile cu adevărat importante
Adăugat de Sandulescu AnaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Julia Roberts

Oamenii din întreaga lume sunt prea concentrați pe aspectul lor fizic. Prea mult! Este normal aibă grijă de modul în care arată, dar folosirea excesivă a machiajelor, a steroizilor și a botox-ului a ajuns ne transforme în personaje ridicole. Lumea a luat-o razna! Filtrarea oamenilor prin această prismă de frumusețe artificială este... cel mai urât lucru din lume. Este într-adevăr dezgustător! În loc ne ajutăm pe noi înșine pentru a trăi prin adevăratul nostru potențial, aceste industrii ne blochează în închisori imaginare doar din cauza esteticii. Și nici măcar a unei reale estetici, a uneia naturale, ci a uneia forțate. Nu contează cât de bine arăți, dacă ești urât în suflet, vei fi mereu urât. Nu contează cât de urât arăți, dacă sufletul tău strălucește, atunci ești un om deosebit.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Strategies for Differentiating Instruction: Best Practices for the Classroom Paperback" de Julia Roberts este disponibilă pentru comandă online la 122.99 lei.
Andrei Pleșu

Prostul e cineva care știe, e sigur, n-are dubii. Dacă ești atent îți și explică. Dacă nu înțelegi sau dacă nu ești de acord... ești prost. Prostul nu poate fi contrazis, are convingeri de beton și este un încăpățânat cu opinii pătimașe.

citat din (18 noiembrie 2015)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Nelinisti vechi si noi" de Andrei Pleșu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.00- 32.50 lei.
Simone Signoret

Oricât de mult încreci tu să vezi lumea în frumos, e mult mai mult urât pe lângă. Iar în final, moartea este cea care câștigă!

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Colind de dragoste

Fată frumoasă, în iarna grea,
Hai, încălzește-mi tu inima
Colind la geamul tău luminos –
Mi-e frig, dar să intru – mă simt sfios.

Sfiala-mi vine dintr-un trecut
Care mă doare – sau m-a durut...
Copilăria-mi, ca și un fulg,
Topitu-s-a, parcă, pe brazdă de plug.

Fată frumoasă, în casa ta,
Nu e tristețe – ca-n inima mea
Ci-i veselie și-un brad frumos –
Colindu-mi devine prea dureros.

Dar îl tot cânt, cu lacrimi în glas -
Colindul meu, parcă-i, de bun rămas
Căci nu mai pot – sau n-am fost copil
Ci doar un bătrân urât și umil.

Acum în casă de m-ai chema
Fată frumoasă, eu n-aș intra
Chiar de-mi ești dragă și te iubesc –
Gheața din suflet nu pot s-o topesc.

Fată frumoasă, acum voi pleca
Unde mă duce tristețea mea
Te las cu căldura-ți și bradul frumos –
Mă cheamă lutul cel friguros...

poezie de
Adăugat de Boris IoachimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Privesc foaia

atent câteva zile la rând
markerul bolborosește
o idee
cine mai știe dacă voi schița
zâmbetul tău de toate zi
lele frumoasă ce ești
o să-ți
hașurez ochii verzi
nasul o să-l strâmb puțin
pentru amuzament
adaug câteva linii și atunci
chiar va fi bine, mult
mai bi
(?!) ne uităm atent la coală
o reprezentare a paradisului

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lia: Mă bucur că te-am putut ajuta cu ceva.
Lucian: Nu vreau ca ceilalți observe că sunt neliniștit și îmi fac probleme. Trebuie fiu tare, căci ei trebuie aibă încredere în mine. Deși uneori mi-e atât de greu... De aceea m-am retras, dar tu m-ai observat; bine că nu și ceilalți.
Lia: Da; e greu fi comandant...
Lucian: Mai ales când n-ai nici un sprijin din partea celorlalți. Nici măcar din partea ta; sau mai ales din a ta...
Lia: Eu ți-am acordat sprijinul meu, acum.
Lucian: Da, acum; doar acum... Întrebarea este dacă mi-l vei mai acorda și în continuare, de acum încolo...
Lia: Nu te aștepta la prea mult din partea mea!
Lucian: De asta mă temeam și eu. Păcat... Ne-am înțelege destul de bine. Sper numai să nu redevii ca mai înainte, când nu făceai altceva decât mă cicălești. Poate că putem fi totuși prieteni.
Lia: Ce-ai spus? Prieteni?! Asta nu! Doar colegi, nimic mai mult. Nu uita asta niciodată!
Lucian: Sigur. Atunci... Mulțumesc pentru ajutor, colega. A fost foarte drăguț din partea ta.

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de (2009)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vrei mai mulți bani? Îți dorești relații mai bune cu cei din jur? Te uiți cu admirație la cei care reușesc comunice foarte simplu și eficient sau să își creeze foarte ușor relații cu necunoscuți? Vrei fii mai sănătos și să ai alături oameni care să te inspire sau să te încurajeze? Toate se reduc la cine ești tu! La ce înseamnă normalitatea pentru tine. Iar un prim pas ca să îți dai seama din ce poziție pleci este să te uiți la oamenii alături de care petreci cel mai mult timp din viață în momentul ăsta. Direct și indirect, calitatea oamenilor care ne sunt aproape, ne influențează. Așa că hotărăște-te ce vrei, începe prin a lucra la tine și fii foarte atent la oamenii din jurul tău. Îți pot accelera sau îți pot frâna evoluția mai mult decât crezi. Iar asta tot de tine depinde! Succesul înseamnă prieteni mai deștepți decât tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook