Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cred că soldații germani sunt buni și decenți, iar dacă ar fi făcut ceva greșit, a fost doar din cauza necesității militare.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Adolf Hitler

Ar fi greșit ca unul care se găsește într-un lagăr de concentrare sau la închisoare să rămână complet neatins de război, în timp ce soldații germani trebuie să îndure aproape insuportabilul, iar patria cu femeile și copiii să cadă zdrobiți de bombe incendiare cu fosfor.

citat din
Adăugat de suhar alexandruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 8 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.

Atât soldații germani cât și soldații ruși, aveau copii acasă și m-au tratat frumos; îmi dădeau să mânânc pentru li se părea că sunt aproape de familiile lor prin mine, fiind copil firav și blond cu ochi albaștri. Acum, ochii mei sunt inexpresivi.

citat celebru din (1997)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Frumosii nebuni ai marilor orase" de Fănuș Neagu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.90- 10.99 lei.

Fox Mulder: Scully, nu te pot lăsa să îți asumi vina. Din cauza fratelui tău, din cauza mamei tale, și din cauză nu aș putea trăi cu acest gând. Ca să trăiești o minciună, trebuie să și crezi în ea. Precum acești oameni care ne amăgesc, care ți-au dat această boală. Cu toții credem în ceva, iar eu cred în adevăr.
Dana Scully: Și atunci de ce ai venit aici, dacă deja erai hotărât?
Fox Mulder: Știam mă vei face să mă răzgândesc în cazul în care aș fi făcut o greșeală.

replici din filmul serial Dosarele X
Adăugat de Diana Frone, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În principiu, pedeapsa pentru infracțiunile comise împotriva statului german este condamnarea la moarte. Dacă aceste infracțiuni sunt pedepsite cu închisoarea, fie și prin muncă silnică pe viață, acest gest va fi privit ca un semn de slăbiciune. Intimidarea eficientă nu poate fi atinsă decât prin pedeapsa capitală sau prin luarea unor măsuri prin care rudele vinovatului și populația să nu afle nimic despre soarta acestuia.

în documentul "Complot și agresiune nazistă" (7 decembrie 1941)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lucian: A rămas să mă lămuriți cum e cu comandantul misiunii.
Traian: Cum ai vrea să fie? E clar: Tu vei fi acela! Asta-i decizia Comisiei și-ți pot spune că sunt foarte mândru de tine ai fost numit în această importantă funcție; nu m-ai dezamăgit deloc! Și sper să nu mă dezamăgești nici acum, începând să-mi reproșezi aș avea vreo legătură cu numirea ta; vreau să înțelegi și să mă crezi alegerea ta n-a depins deloc de părerea mea; n-am putut influența cu nimic decizia finală, chiar dacă sunt directorul acestei instituții și normal, pe tine te-aș fi susținut, asta se știe, nu e o noutate.
Lucian: Deci, sigur nu pentru că sunt preferatul dumneavoastră?
Traian: Luci, te rog încă o dată, nu interpreta totul greșit, nu gândi astfel; n-ai fost ales din cauza mea, ci fiindcă ai fost considerat cel mai potrivit de majoritatea celor din Comisia care a hotărât cine va fi comandantul misiunii și trebuie să știi eu n-am făcut parte din acea Comisie, tocmai din cauză toți sunt conștienți te-aș fi ales pe tine. Reține, deci; te-aș fi ales, nu doar te-aș fi propus! Însă n-am fost membru al acelei Comisii care s-a ocupat cu stabilirea conducerii misiunii. Cei din Comisie au fost chiar foarte exigenți, iar decizia finală depindea în mare măsură și de indicația computerelor.
Lucian: Iar computerele m-au indicat pe mine ca fiind potrivit pentru această funcție?
Traian: Nu numai te-au indicat; mesajul lor a fost foarte relevant în această direcție: Ai fost unicul propus!
Lucian: Mda... Ce plăcut! Dumneavoastră credeți că ar trebui să sar în sus de bucurie?
Traian: Nu știu; treaba ta cum te vei manifesta. Personal, cred totuși poți fi mândru ai fost ales comandant. Asta înseamnă vei avea anumite responsabilități și în general, de tine va depinde reușita misiunii, succesul vostru, de modul în care te vei descurca, de deciziile pe care le vei lua, de felul în care vei ști să te înțelegi cu colegii tăi; cu toți, nu doar cu Alex și cu Nis, care-ți sunt prieteni apropiați. Ei sunt datori să-ți dea ascultare, iar tu – cred știi foarte bine ce ai de făcut, nu trebuie să-ți spun eu care vor fi îndatoririle tale.
Lucian: Da, cred știu...

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dr. Wilson: Știi de ce oamenii se poartă frumos unii cu alții?
Dr. House: Oh, da, o știu pe asta. Pentru oamenii sunt buni, decenți și le pasă. Ori asta, ori sunt lași. Dacă mă port urât cu tine, o să te porți și tu urât cu mine. Distrugere reciproc garantată.

replici din filmul serial Dr. House
Adăugat de Ioana TeodorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am fost educați amândoi – atât eu, cât și tu – să nu cumva să greșim. Am fost recompensați când făceam ceva corect (după niște reguli ale altora) și am fost pedepsiți când făceam ceva greșit (iar după standardele altora). Așa am învățat să mă feresc de greșeală, iar greșeala a devenit mai importantă decât reușita. Frica de a nu greși a ajuns să îmi ghideze acțiunile. Dar nu mai făceam nimic din ceea ce era nou, nimic din ceea ce era diferit, pentru riscam să greșesc. Când trebuie să iau o decizie, o amân ca nu cumva să greșesc și să iau o decizie proastă. Acest tip de amânare al deciziilor apare din cauza fricii de greșeală. Am fost așa de programați din copilărie să nu cumva să greșim, să ne gândim la greșelile noastre ca la niște limite, ca la niște handicapuri, încât acum am ajuns să ne oprim din drum de teama greșelii. Greșeala e cea mai bună cale sa înveți și să schimbi ceva în viața ta. Dacă nu îți dai voie să faci greșeli, nu progresezi – rămâi exact acolo unde erai și ieri.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Fiona Apple

Eu chiar nu cred tot ceea ce fac este ceva greșit. Ar putea fi dacă nu aș învăța nimic din acestea.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Holly Valance

Indiferent dacă ai făcut ceva greșit sau nu, oamenii vor scrie orice vor, așa nu ai decât să nu citești, să nu o iei de bună și să speri oamenii care citesc își dau seama că sunt doar povestiri de ficțiune pentru divertisment.

citat din
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Ugarte: Păcat de cei doi curieri germani, nu?
Rick: Au avut ghinion. Ieri erau doar doi funcționari germani. Acum au fost așezați pe "locul de onoare".
Ugarte: Ești un tip cinic, Rick, fie-mi cu iertare.
Rick (scurt): Te iert.

replici din filmul artistic Casablanca
Adăugat de Ionita IoanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Din cauza unui cui, potcoava nu a fost pusă. Din cauza unei potcoave, câmpul nu a fost arat. Din cauza câmpului nearat, o familei a murit de foame.

autor necunoscut/anonim
Adăugat de andreiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Helen: Doar ... Am fost crescută în spirit catolic și mi-au spus lui Dumnezeu nu-i ceri ceva anume, dar e un miracol care tare mi-ar plăcea să mi se îndeplinească. E ca un lucru pe care-l vezi în magazin, te gândești la el întruna și începi să crezi îți aparține deja, doar că e pus undeva greșit. E ceva rău în asta? Dacă te rogi pentru ceea ce vrei, se poate întoarce împotriva ta?
Preotul: Cred că rugăciunile nu fac nimic rău. Atâta timp cât înțelegi nu vei recunoaște răspunsul din prima. Majoritatea miracolelor se întâmplă după ce le înțelegem.
Helen: De ce nu mă simt mai bine după ce vorbesc cu tine?
Preotul: Nu știu.

replici din filmul serial Joan din Arcadia
Adăugat de Ionita IoanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Maica Tereza

Noi înșine simțim ceea ce facem nu este decât o picătură într-un ocean. Dar, dacă acea picătură nu ar fi fost în ocean, cred oceanul ar fi fost mai mic din cauza acelei picături lipsă. Nu sunt de acord cu modul de a face lucrurile în stil mare.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Valeriu Butulescu

Regizorul: Nemurire? Și dacă totul a fost un vis? Iluzie născută din spaimă... Veșnicia trebuie să fie rece! Ce sunt eu, de fapt? Creator de spectacole? Demiurg cu sânge de iepure? Poate că sunt un nimic, ceva mai mare... Și oamenii? Oare eu i-am făcut pe ei? Nu cumva ei m-au făcut pe mine?

replică din piesa de teatru Iarnă în Rai (Globalizare), scenariu de (2004)
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Daniel Vișan-Dimitriu

O carte – o poveste

Citesc din cartea scrisă pentru mine...
Povestea noastră poate fi uitată?
Mă săcăie - ceva nu este bine,
E-o parte, undeva, necercetată.

fi greșit ceva la începuturi?
fi-nceput ‘nainte de prefață?
Nu, n-am greșit, iar primele săruturi
Au fost mult mai târziu, spre dimineață.

‘mi-erai în brațe, am dansat sub lună,
Pe-o muzică-n poveste derulată...
Citesc din carte... e atât de bună!
Nu are lipsuri. Nici "A fost odată".

Și-atunci? Cum pot să uit o carte care,
Ajunge la final, fără-o furtună?
Ar fi a frumuseții profanare:
O viață de poveste, împreună.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eu cred există momente în care regreți un lucru pe care l-ai fi putut face și totuși nu l-ai făcut. - "Oare cum ar fi fost dacăfi făcut...?" Mai sunt alte momente în care poate îți pare rău pentru ceea ce ai făcut deja. - "Oare cum ar fi fost dacă nu aș fi făcut..." Oare care dintre acestea două poate fi mai supărătoare pentru noi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Daniel Vișan-Dimitriu

Neanderthal (2)

Ea a plecat, iar el... ce chin!
Că n-a avut, de-atunci, senin,
Ci doar furtună, iar alin,
Acolo- n peștera-cămin,
Nu are, ci doar gândul-spin
Că nu e în "ceva"... deplin.

Și s-a gândit, s-a răsucit,
Pân'-o idee i-a venit:
A mers la vraci, s-a spovedit,
I-a spus cât e de chinuit,
Și, cum să spun, a reușit
Ceva de neînchipuit.

Ce a făcut, ce n-a făcut,
Nu pot să spun, n-am văzut,
Dar, ce-a fost mic a tot crescut
Cât? - ce să zic? – de necrezut,
Că, dintr-un jet a prefăcut
O stâncă mare, într-un lut.

Iar peștera, de-atunci, a fost
Nu doar cămin și adăpost,
Ci la pelerinaj, un rost:
Ieșirea multora din... post,
Căci - de! - mărimea are-un cost,
Iar el... plătește, nu-i prost.

Curând, chiar soața a aflat
Și n-a putut, n-a rezistat,
S-a prezentat, a comparat,
Apoi, spre noul ei bărbat
A zis "Kum vo" și... a plecat.
(Traduc: "- Ești no.2, păcat!")

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ceva ce văd

încep, am ochi, cred
mă uit în mine în lumini
sunt verzi, cred
sunt alungiți
dacă-mi tai juma' de față arăt bine, spintecată
în cealaltă sunt eurasiatică și vulpe
o pisicuță cade pe pervaz
și n-are țâțe dar îmi place
îi tai ochii din arcade
și mi-i pun mie-n sfârcuri
acum te văd cu patru iriși
și mă dezbrac ca să pot să văd dublu
ce-am făcut?
wasabi-n fața mea-ntr-o minusculă chestie de plastic
și verde-i rochia ce-mi cade pe carne boing-boing
văd iar numai culori și forme bine-amenajate
doar eu sunt naturală și pierdută

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă suferința apare, ceva ai făcut greșit. În loc să lupți cu ea, las-o să îți arate de unde a început.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Renascut din propria cenusa" de Paul Avram este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 21.99 lei.

Frodo: Până să ajungi tu aici, noi, clanul Baggins, am fost foarte bine văzuți.
Gandalf: Serios?
Frodo: Nu ne-am aventurat niciodată la nimic și nici n-am făcut vreodată ceva imprevizibil.
Gandalf: Dacă te referi la incidentul cu Dragonul, eu nu sunt deloc implicat. Tot ce am făcut a fost să-i dau unchiului tău un brânci pe ușă afară.
Frodo: Orice ai făcut, ai fost oficial declarat un inamic al liniștii.

replici din filmul artistic Stăpânul inelelor: Frăția inelului, scenariu de , după J.R.R. Tolkien
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook