Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Este puțin cam bizar... M-am obișnuit să primesc mereu acest tip de atenție. Nu sunt sub microscop, ca alții, deci cred că pot aluneca sub radar un pic mai mult, dar să nu primesc deloc atenție ar fi cu totul nou pentru mine.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Dumnezeu e în tot și toate. Toată lumea e D-zeu și D-zeu e toată lumea. Nu există relație de subordonare între D-zeu și mine. D-zeu e și în mine și eu în el deci sunt un D-zeu în manifestare și merit tot ce e mai bun ofer și să primesc. Când înțeleg asta mă liniștesc desăvârșit. Nu există ceilalți. Eu sunt în tot și toate și ceilalți sunt în mine deci dacă iubesc și ofer atenție celor din jur, mie imi ofer. Cum mă tratez pe mine așa îi tratez și pe ceilalți care sunt eu pentru că nu există ceilalți defapt.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Chinurile minții i-au împins pe mulți la sinucidere; chinurile trupului, pe nimeni. Acest lucru dovedește faptul sănătatea minții este mult mai importantă pentru fericirea noastră, decât sănătatea corpului, deși ambele merită mai multă atenție decât primesc.

citat clasic din
Adăugat de Elena GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Cornelia Georgescu

Lia: Aș vrea te cred, dar... Mi-e teamă să nu fie doar un capriciu de-al tău, unul trecător...
Lucian: Poftim?! Lia, ți-am mai spus că pentru mine, tu nu ești deloc doar un capriciu trecător... În plus, ce fel de capriciu trecător ar putea fi, după mai mult de opt ani?! Te rog, sunt cel puțin opt ani...
Lia: Ba da, ar putea fi. Poate din cauză eu am fost singura care te-am respins mereu, te-am refuzat, nu ți-am acceptat prietenia... Presupun că nu erai obișnuit să fii refuzat. Îți plăcea obții totul, așa cum îți doreai tu. Încă îți place acest lucru.
Lucian: Nu, nu-i din cauza asta! E adevărat -mi displăcea fiu mereu refuzat, însă nu ăsta-i motivul pentru care m-am îndrăgostit de tine.
Lia: Sau poate crezi astfel, doar pentru că tu ești comandantul și ți se cuvine tot ce-ți dorești.
Lucian: Grozav! E ultimul lucru pe care aș fi dorit -l aud în acest moment, de la tine sau de la oricine altcineva! În plus, n-are absolut nici o legătură. Când te-am cunoscut pe tine, nu eram nici un fel de comandant, al nimănui și nici nu aveam habar voi fi vreodată. Că poate îmi doream acest lucru, e cu totul altceva...

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atenție

Emoții prind mă-nfioare
De ziua ta și m-am grăbit
Să-ți iau ceva, ah! soț iubit,
... Dar n-ai nimic în buzunare!

epigramă de din Viața Buzăului (2005)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

To Kuny: Să reluăm, deci... Ești de acord cu mine că are acest drept, de a se plimba oricând, cu oricine, nu doar cu tine și că nu este obligată -ți raporteze ție ce face în timpul ei liber, sau -ți dea explicații referitoare la aceste lucruri?
Lucian: Da, domnule. Așa este. Aveți dreptate.
To Kuny: Bun. Până aici ne-am înțeles. Mai departe... Ar fi cazul pricepi că nu trebuie te deranjeze faptul ea se plimbă și cu altcineva, nu doar cu tine.
Lucian: Desigur. Înțeleg perfect asta. Dar mă deranjează, enorm!
To Kuny: N-ar trebui, sau chiar dacă te deranjează, nu dovedi acest lucru, păstrează pentru tine ceea ce simți, prefăte că totul e-n ordine, pentru că altfel dai de bănuit.
Lucian: Dar nu pot pretinde că totul ar fi în ordine! Nupot preface!
To Kuny: Păi, ar trebui poți, pentru că altfel, acest comportament al tău, aduce a gelozie. Începi pari gelos, băiete și nu cred că e bine. Nu e bine deloc!
Lucian: Uff... Dar... Nu doar par gelos! La naiba! Chiar sunt gelos! Foarte gelos! Gelozia mă roade cumplit, mă chinuie, nu-mi dă pace... Fierb... Clocotesc... Simt explodez și alta nu!
To Kuny: Și cum îi poți explica ei acest lucru? Ce-i poți spune? Cum îți poți justifica acest comportament? Cum va interpreta ea reacția ta? Ce va crede?
Lucian: Nu știu.
To Kuny: Păi, vezi, nu te-ai gândit la consecințe.
Lucian: Nu, nu m-am gândit. Deloc! La nimic! La naiba! Nu mai pot gândi logic... Îmi pierd raționamentul, totul; complet...

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eram sălbăticit și plin de ură. Uram întreaga lume pentru că vedeam mizeria și egoismul, sălbăticia cu care cel puternic smulgea celui slab agoniseala obținută cu greu. Cel puternic râdea și batjocorea. Cel slab plângea și dispera. Se resemna. Nu știu ce s-ar fi ales de mine și unde aș fi ajuns dacă nu ar fi rămas o singură flacără mică de umanitate care ardea în mine și care era ținută vie de puținii prieteni adevărați pe care îi aveam și care vedeau în mine un suflet, și nu un sărac ce nu avea nimic de oferit și de pe care nu poți scoate profit. Să simt că sunt o companie plăcută pentru niște oameni care se puteau lipsi de mine, simt că sunt ascultat și atunci când vorbesc despre dorințele și visurile mele nu sunt batjocorit și umilit, să pot să râd cu cineva, simt exist și primesc puțină atenție, fiu onorat ca ființă umană pentru ceea ce sunt în interior și nu pentru ce pot să afișez în exterior, asta mi-a salvat sufletul, mi-a schimbat viața și m-a împuternicit ca azi să pot vedea și eu în oameni măreția, puterea și divinitatea și după puterile mele, fac ce pot ca să păstrez flacăra speranței aprinsă așa cum odată a fost și ea îngrijită de prietenii mei pentru mine. Iubește oamenii atunci când o merită cel mai puțin. Atunci au nevoie cel mai mult. Doar așa putem salvăm suflete pentru a face lumea mai bună.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Ca de obicei în această casă, cina fu servită de simpaticul băiat, care se ocupa cu mare atenție de acest lucru, pentru ultima oară, în această seară. Bunicii, nostalgici, îl priveau cu drag. Părinții, destul de mohorâți și triști, îl sorbeau din priviri. Blondul, deși conștient că nu era fiul lui, simțea totuși va pierde pe cineva drag; băiatul îi "intrase" la inimă (indiscutabil, îl iubea nespus de mult). Dar acest lucru nu era deloc neobișnuit, cunoscut fiind faptul băiatul avea, în general, "lipici", nu doar la fete... Deci cum să nu-l fi îndrăgit chiar și acest domn blond care-l crescuse de mic, îi veghease copilăria; ar fi fost imposibil... Iar Iulian Enka resimțea în aceste ultime ore mai mult ca oricând dragostea imensă care se înfiripase de-a lungul timpului între el și acest băiat. Cum se despartă de el, pentru următorii 13 ani, cel puțin?!

citat din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ioan Petru Culianu

Niciunul din numeroasele romane, filme și studii biografice mai mult sau mai puțin imaginare despre Tozgrec, recent compuse, nu pare facă dreptate personalității sale. De-ar fi să-l credem chiar pe Tozgrec, puțin contează cine este el în realitate. Acest adevăr, a afirmat el odată la Națiunile Unite, riscă să nu intereseze pe nimeni la ora actuală. Unii au interpretat asta ca un semn de dispreț pentru oameni; alții nu i-au dat nicio atenție; dar cei mai mulți au simțit acum, ca întotdeauna, Tozgrec spunea chiar adevărul.

în Pergamentul diafan
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gnozele dualiste ale Occidentului" de Ioan Petru Culianu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.
Mihail Sebastian

Am jucat prea mult pe tabloul lucidității și am pierdut. Va trebui -mi obișnuiesc ochii cu întunericul ce se lasă. Va trebui cuget la somnul firesc al tuturor lucrurilor, pe care lumina le ordonează, dar le și obosește. Viața nu începe decât în întuneric. Puterile ei de germinare nu sunt decât obscure. E o noapte pentru fiecare zi, este o umbră pentru fiecare lumină. Nimeni nu-mi va cere să primesc aceste umbre cu bucurie. E destul le primesc. Să te predai ploilor și vânturilor, te supui nopții care vine, te pierzi în mulțimea care trece, nimic mai odihnitor. Nu voi încerca -mi mai caut drumul care duce spre mine. Dar nici nu pot aștepta se desprindă din neant, zări care încă nu se văd. Desperarea e un entuziasm pe care l-am reprimat din vreme, știind cât de apăsător este într-o sensibilitate de evreu. Nu mă voi întoarce la nălucile de care m-am despărțit. "Seara cea mare" vine? N-are decât. Dar până va veni îmi rămâne un lung sfârșit de zi, pentru ceea ce am iubit și încă iubesc.

în De două mii de ani
Adăugat de Avramescu Norvegia-ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Jurnal 1935-1944" de Mihail Sebastian este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -72.00- 50.99 lei.

Tot ceea ce cerem altora, e ceva ce nu ne acordăm noi singuri. În cazul atenției, persoana care se plânge că nu primește atenție de la partener, este persoana ce nu își acordă ei atenție și altfel, transmite un mesaj către lume: "Eu nu merit atenție, nici măcar eu nu mi-o acord." Un alt om niciodată nu îți va oferi ceva ce tu spui că nu meriți prin comportamentele și atitudinea ta. Ce înseamnă îți acorzi tu ție atenție? Depinde de fiecare. Poate îți acorzi mai mult timp pentru pasiunile tale, poate mergi la sală, poate te dezvolți personal, înveți o limbă străină, sau orice altceva. Ce se întâmplă când tu îți acorzi ție atenție, când devii o persoană mai bună, mai valoroasă, mai evoluată? Începi atragi oameni ca și tine în jurul tău. Cei din jur încep îți acorde mai multă atenție. La final, ce crezi va face partenerul tău când vede te ocupi de tine, alți oameni îți acordă atenție și ai devenit o persoană interesantă? Cel mai probabil, îți va acorda mai multă atenție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lia: Luci...
Lucian: Ah, Lia... Scuză-mă, te-am lăsat singură cu ai mei; sper că nu sunt prea cicălitori.
Lia: Nu, deloc; sunt foarte drăguți, dar... Văd ești cam ocupat și am să înțeleg dacă nu mă poți conduce până acasă, dar aș vrea plec; nu mai pot întârzia.
Lucian: Poftim?! Nu, cum pleci singură?! Ți-am spus o te conduc până acasă, deci exact așa se va întâmpla. Am te rog doar să mai aștepți; nu durează mult, mai am doar puțin de lucru aici. Știu părinții tăi te așteaptă, dar sper să nu fie prea îngrijorați dacă o să mai întârzii nițeluș.
Lia: Nu, nu sunt îngrijorați; ei mă știu în siguranță, cu body-guarzii aceia.
Lucian: Body-guarzii; aceia de care te-am scăpat în seara asta... Lasă, și cu mine ești în siguranță.
Lia: Nu mă-ndoiesc de acest lucru, dar...
Lucian: Te rog, așteaptă-mă numai puțin, dincolo; doar nu sunt chiar atât de îngrozitori ai mei, încât vrei pleci de acolo.
Lia: Ah, nu... Bine, am să te mai aștept puțin.

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Peyton: E aproape miezul nopții. Se pare întâlnirea noastră e pe terminate.
Nathan: Da. Cred m-am dat la tine când eram în piscină.
Peyton: Crezi te-ai dat?
Nathan: Nu știu. Toată transformarea asta în băiatul cuminte e o chestie nouă pentru mine. Cred voi avea mereu sentimente pentru tine, Peyton. Dar am o obligație față de Haley, trebuie devin un tip mai bun decât am fost. Nu vreau fiu tipul care o înșele.
Peyton: Atunci nu fi acel tip. Știi, Nathan, sunt mândră de tine. L-ai înfruntat pe tatăl tău, te porți bine cu Haley. Ai devenit ceea ce am crezut mereu că ai putea fi.

replici din filmul serial Ruleta destinului
Adăugat de Ionita IoanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Se poate oamenii nu primesc tot pentru ceea ce muncesc pe lumea asta, dar e sigur ei trebuie muncească pentru tot ce primesc.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Narrative of the Life of Frederick Douglass an American Slave: Written by Himself Paperback" de Frederick Douglass este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -32.99- 29.99 lei.

Mi se pare mult mai valoros pentru mine când primesc ceva care știu -i cu adevărat doar pentru ceea ce sunt eu.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Răgazul lui Nero

Nero nu a fost deloc îngrijorat când a auzit
ceea ce avea de spus Oracolul din Delfi:
" Atenție la vârsta de șaptezeci și trei de ani."
Mai era destul timp pentru distracții.
Avea doar treizeci. Răgazul
pe care zeii i-l acordaseră era mai mult decât destul
pentru a face față viitoarelor pericole.

Acum, un pic obosit, se va întoarce la Roma –
dar, după toată acea călătorie dedicată întru totul plăcerilor,
oboseala era agreabilă:
teatre, petreceri pe terase, stadioane...
seri în orașele din Ahaia...
și, mai presus de orice, deliciul trupurilor goale...

Cam atât despre Nero. Departe, în Spania, Galba
își aduna și-și antrena oastea –
Galba, în cel de-al șaptezeci și treilea an al vieții sale.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu cred că planurile pentru Anul Nou pot începe chiar în prima zi a noului an, nu-i așa? Din cauză este o extensie a ajunului Anului Nou, fumătorii sunt deja "bine înfipți" în rolul lor și nu se pot opri brusc din acest obicei la bătaia gongului de la miezul nopții, cu atât de multă nicotină în organism. De asemenea, menții o dietă în prima zi a Anului Nou nu este o idee prea bună, deoarece nu poți mânca rațional, pentru că trebuie fii liber consumi cam orice, în orice moment, pentru a-ți potoli mahmureala. Cred ca ar fi de bun simț ca planurile înceapă în mod normal pe 2 ianuarie.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Bridget Jones's Baby: The Diaries" de Helen Fielding este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -70.00- 28.99 lei.
Benicio del Toro

Nu cred că aș putea fi soldat. Nu știu dacă aș putea să primesc și îndeplinesc ordinele; sunt un pic leneș.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dan Mitrache

Cronos

Puțin mai vreau, încă puțin,
Sau mult, mereu mai mult, mai mult
Și eu ce fac: doar plec, sau vin,
De cine trebuie s-ascult?

Ce ceas voi vrea ca să consult,
Ce citesc pe-al lui cadran:
Să calculez timpu-i scurt,
Măsura lui -mi pese... neam?

Să steie-aș vrea! Și-n astă clipă,
Multiple vieți retrăiesc.
De dragoste făcând risipă,
Celor ce-i știu, dăruiesc.

Atâta vreau. Și-acum pornește
Tu, Cronos, cu al tău tic-tac...
Pe "Inter-net", primesc o veste
De-un rendez-vous, într-un iatac.

Voi merge deci, ultima dată...
Dar doar atunci când voi vrea eu.
Așteaptă-mă, "frumoasă" fată,
Să obosesc și sunt al tău!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă aș fugi de disconfortul de a sta în picioare, la cozi, apelând la servicii de asistență, ca să primesc un căruț, aș trișa și ar fi nedrept. E ca și cum aș priva pe altcineva de bucuria de a-și suporta mai ușor necazul. Și apoi, mi s-a dat vindecarea cerută. Am primit vindecarea pentru care atât de mult timp m-am rugat, am luptat și pe care am așteptat-o. Îmi amintesc și de numărul limitat de căruțuri în aeroport. De parcă societatea ar striga: "Trebuie existe un număr limitat de oameni nefericiți, pentru că există și o limită pentru răbdarea noastră! Deși vi se cuvin serviciile de asistență, și bunăvoința noastră are o măsură!" Cea mai mare atenție de care m-am putut bucura – pentru că în rest mi se oferea indiferenț㠖 era incomodez. Pe câte cineva. Măcar și așa, tot e mai bine: nu te simți invizibil și inexistent. Îți ajunge, deja, te simți inutil...

în Maeștri din cotidian (2015)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.

Atunci când dăruim, mare atenție la CUM dăruim. Ai grijă CUM oferi, ca să nu răpești demnitatea omului. Un om, oricât de necăjit și plin de lipsuri, se poate ridica dacă mai are demnitatea. Dacă îi este luată, nimic nu o poate înlocui. Așadar, când dăruim, găsim un motiv mai bun decât "eu am și îți dau pentru că tu nu ai." Atenție la sentimentul de superioritate în care e ușor cădem atunci când ne comparăm cu alții pe care îi considerăm mai "lipsiți" decât noi și deasemenea atenție și la sentimentul de inferioritate. Cine se compară, de comparație va muri.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook