Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Donald Knuth

Cel mai greu lucru este de a merge la culcare noaptea, atunci când există atât de multe lucruri urgente care trebuie să fie făcute. O diferență uriașă există între ceea ce știm că este posibil cu maținile de astăzi și ceea ce am fost în stare până acum să finalizăm.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Când vezi ceva nu merge, cel mai ușor poți îți pierzi timpul și energia cautând motivele pentru care nu merge acel ceva. NU. Atunci când ceva nu merge, fă altceva! E cea mai simplă cale prin care putem descoperi lucruri la care nu ne-am gândit până în prezent și ar putea face o mare diferență între ceea ce merge și ceea ce nu merge.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cum -ți limitezi cunoașterea așteptând răspunsurile științei, atunci când știința, la rândul ei, progresează continuu? Ce ar fi crezut un incaș văzând un avion, spre exemplu? Peste 1 000 de ani, totul va arăta diferit, iar noi nu ne putem limita doar la ceea ce știm astăzi, și singurul răspuns real ar trebui să fie "Nu știu. Poate că este posibil". Dacă nu există decât evoluție, realizezi asta înseamnă un infinit de posibilități? Practic, totul este posibil, totul există în stadiul de potențial. Cea mai nebună idee își poate avea realizarea într-un viitor mai îndepărtat sau mai apropiat. Tot ceea ce încerc -ți spun e nu are sens crezi în știința de azi. Cea de mâine va arăta altfel.

citat din romanul Visele nu dorm niciodată, Legămintele macilor de (9 septembrie 2017)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Lupii trecutului Sofia" de Natașa Alina Culea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -39.00- 31.20 lei.

Reține: dacă nu poți spune ce vrei se întâmple, atunci încă nu ai o problemă, doar te plângi. O problemă există doar atunci când există o diferență între ceea ce se întâmplă de fapt și ceea ce dorești se întâmple.

autor necunoscut/anonim
Adăugat de elenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
John Fowles

Deoarece ei au murit, noi știm că trăim. Când o stea explodează și o mie de lumi ca lumea noastră pier, atunci știm că a noastră există. Acesta este sensul zâmbetului: ceea ce putea nu mai fie, este.

citat celebru din romanul Magicianul de
Adăugat de IuliaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Jurnale" de John Fowles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -48.12- 33.99 lei.

Trebuie ne pregătim pentru ceea ce viața ar putea deveni în 40 de ani. Trebuie subliniem ceea ce este posibil și ceea ce este imposibil cu resursele neregenerabile ale Pământului. Ce rol va juca îmbunătățirea tehnologică? Luând în considerare acest lucru, ce fel de viață putem produce în cel mai bun mod pentru 10 miliarde de oameni? Aceasta este o problemă care trebuie rezolvată.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În viață, există lucruri importante. Există și lucruri urgente. Și există lucruri importante și urgente. Goethe spunea "Nu lăsa niciodată lucrurile importante la mila celor neimportante", însă această perlă de înțelepciune — deși sună bine în teorie — este foarte puțin aplicată. Omul este un animal al recompensei imediate și dovedește neobosit cum preferă un câștig mic imediat, urmat de pierderi, în dauna unui câștig mare în viitor. Preferă un moment de fericire efemeră urmat de suferințe în dauna împlinirii pentru tot restul vieții. Omul își spune "o viață am, dacă nu trăiesc acum, atunci când?", dar nu se gândește niciodată "ce mă fac dacă trăiesc mult și nu am un plan pentru asta?"

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan

Există bugete imense de publicitate numai atunci când nu există nici o diferență între produse. Dacă produsele ar fi într-adevăr diferite, oamenii ar cumpăra pe cel care este mai bun. Publicitatea îi învață pe oameni nu se încreadă în propria lor judecată. Publicitatea îi învață pe oameni să fie stupizi.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.

Ați auzit expresia "nimic nu e pe gratis"? Acest lucru este absolut adevărat. Există lucruri care par a fi pe gratis. Nu trebuie să plătești acum, dar este absolut sigur că trebuie să plătești mai târziu. Vorbind în general, poți consideri ți se dă pe credit tot ceea ce nu trebuie să achiți acum. În cele din urmă, perceptorul va veni și va vrea și dobândă!

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.
stres
Stresul este sentimentul pe care îl simți atunci când percepi o diferență între ceea ce ai și ceea ce vrei. Cu cât diferența este mai mare și cu cât chestiunea este mai importantă pentru tine, cu atât mai mare este potențialul pentru stres.

definiție de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu există nimic din ceea ce aș putea vă ofer, prin intermediul ajutorului care se manifestă în și prin ființa mea de la Dumnezeu, pe care voi nu-l dețineți deja fiecare în Universul vostru lăuntric, fie în stare latentă, fie în stare de mugure ce urmează crească și să înflorească. Este bine ca fiecare dintre voi vă dați seama că ceea ce Eu sunt, veți fi mai devreme sau mai târziu și voi, iar ceea ce voi sunteți am fost cândva și eu.

în Aforisme pline de înțelepciune pentru fiecare zi
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vindecarea si regenerarea psihica mentala si spirituala a omenirii si a Planetei Pamant" de Gregorian Bivolaru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.23- 16.99 lei.
Bruce Lee

Realitatea devine aparență atunci când cineva încetează să mai compare – ceea ce este există doar atunci când nu există comparație. Și trăiești cu ceea ce este înseamnă trăiești în pace.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Striking Thoughts: Bruce Lee's Wisdom for Daily Living Paperback" de Bruce Lee este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -83.99- 51.32 lei.
Albert Einstein

Este, desigur, o minciună ceea ce ați citit despre convingerile mele religioase, o minciună care este repetată în mod sistematic. Nu cred într-un Dumnezeu personal și niciodată nu m-am dezis de acest lucru, ci l-am exprimat clar. Dacă există ceva în mine care poate fi numit religios, atunci acel lucru este nemărginita admirație pentru structura lumii, atât cât știința ne-a arătat-o până acum.

citat celebru din (1954)
Adăugat de AlexandraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

Momentele trecut, prezent și viitor sunt făcute de minte și, în ultimă instanță, iluzorii. Trecutul și viitorul sunt forme ale gândirii, abstracții mentale. Nu-ți poți aduce aminte de trecut decât în clipa Acum. Ceea ce îți amintești este un eveniment care a avut loc în clipa Acum, iar tu ți-l amintești în clipa Acum. Viitorul, când va veni, este clipa Acum. Așa singurul lucru adevărat, singurul lucru care există este clipa Acum.

în Linistea vorbește, traducere de Ovidiu George Vitan
Adăugat de ValentishSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Marin Preda

Un suflet tulbure, instabil, nu suportă ore și cu atât mai puțin zile sau săptămâni fără urce sau coboare stârnind în jurul lui conflicte și confuzie. Pe ceea ce există apar destule sminteli, jignirea, gelozia, vanitatea rănită... Iar dacă ceea ce există e pre tocit, atunci pe ceea ce a fost, sau pe ceea ce va fi.

în Marele singuratic
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Morometii" de Marin Preda este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -48.00- 35.99 lei.

Oamenii se transformă. Viața este într-o continuă schimbare. Nu mai ești cel de acum 10 ani și nici viața ta nu mai arată la fel. Observă asta și nu mai permite rămâi blocat în ceea ce credeai știi despre tine și despre viață. Nostalgiile sau regretele legate de trecut sunt modalități prin care încerci recreezi în prezent lucruri care nu mai există. Nu confunda loialitatea cu rigiditatea și incapacitatea de adaptare. Nu te agăța de trecut. Cu 10 ani în urmă poate nu îți imaginai tu vei fi așa cum ești astăzi. Acum ai o altă viață. Fie pentru ți-ai creat-o pe măsura visurilor tale, fie pentru te-ai lăsat purtat de ceea ce ți s-a întâmplat. Oricum ar fi, tu ești altul astăzi. Acceptă asta și bucură-te de toată călătoria pe care ai făcut-o până acum și fii deschis la tot ceea ce urmează trăiești. Trecutul este o lecție, prezentul este o oportunitate, iar viitorul este scenariul pe care îl creezi. Cu lecțiile însușite, încredere în tine și flexibilitate. Cel din trecut nu poate îți creeze viitorul, ci doar tu cel de azi, poți fii arhitectul viitorului din visurile tale. Fii deschis, atent, flexibil și adaptează-te... pentru a-ți transforma visurile în realitate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este surprinzător faptul oameni nu cred că există imaginație în știință. Este un fel de imaginație foarte interesantă, deosebită de cea a artiștilor. Dificultatea cea mai mare este în a încerca -ți imaginezi ceva ce nu ai văzut niciodată, dar care să fie compatibil în fiecare detaliu cu ceea ce a fost deja văzut, și care să fie diferit de ceea ce a fost deja gândit; în plus, trebuie să fie definită, și nu o propunere vagă. Asta este într-adevăr dificil.

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Six Not-So-Easy Pieces: Einstein's Relativity Symmetry and Space-Time Paperback" de Richard P. Feynman este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.

Tot ceea ce există este pace. Nu trebuie să faci nimic pentru realizare. Dumnezeu sălășluiește în tine, ca fiind tu. Realitatea este întotdeauna aceasta. Noi NU CREEM NIMIC NOU și nici nu dobândim ceva ce nu am avut înainte. "EU EXIST-EU-SUNT" – este unica și permanenta dovadă a Sinelui experimentată de fiecare dintre noi. Nimic altceva nu este atât de evident ca "Eu-Sunt". "Eu-Sunt" este realitatea. Eu sunt aceea sau cealaltă, este ireal. "Eu-Sunt" este Adevărul, acesta e un alt Nume dat unicului Sine. Realizarea Sinelui este cel mai mare realizare pe care îl poți face umanității. ADEVĂRUL ESTE ATÂT DE SIMPLU. CEEA CE AM REALIZAT E POSIBIL PENTRU FIECARE DINTRE VOI. Tu ești Sinele Acum.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Spiritual Teaching of Ramana Maharshi Paperback" de Ramana Maharshi este disponibilă pentru comandă online la 77.99 lei.
Alexander Graham Bell

Nu pot spun ce este această putere. tot ce știu este că ea există și că funcționează numai atunci când o persoană se află în acea stare de spirit în care știe exact ce își dorește și este ferm hotărâtă nu renunțe până când nu găsește ceea ce caută.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Buckminster Fuller

Lucrurile care trebuie făcute sunt: lucrurile care necesită făcute, care vezi tu că trebuie făcute, și pe care nimeni altcineva nu le vede că trebuie făcute. Apoi îți vei concepe propriul mod de a face ceea ce necesită făcut - acel lucru care nimeni altcineva nu ți-a spus îl faci sau cum îl faci. Acest lucru va scoate la iveală sinele tău adevărat care de multe ori ajunge să fie îngropat în interiorul unui personaj care a dobândit o gamă superficială de comportamente induse sau impuse de alții asupra sa.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În momentul în care atenția ta e concentrată în clipa Acum, realizezi viața este sacră. Sacralitatea există în orice lucru pe care îl percepi atunci când tu ești prezent. Cu cât trăiești mai mult în clipa Acum, cu atât mai mult simți bucuria simplă și totuși profundă a Ființei, precum și sacralitatea a tot ceea ce înseamnă viață.

în Linistea vorbește, traducere de Ovidiu George Vitan
Adăugat de ValentishSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook