Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

În politică, dacă ai greșit, demisionezi, iar dacă ai de ales între a fi mârlan și a câștiga, pe de o parte, și a fi om corect și a pierde, pe de altă parte, eu aleg corectitudinea. Referirile mele la etică și la o etică profesională au fost constante, inclusiv în campanie, și sunt convins că pentru mulți dintre oamenii care m-au ales acest lucru a fost hotărâtor. Pentru mine este foarte simplu: e felul meu de a fi.

în Primul pas (mai 2015)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Primul pas" de Klaus Iohannis este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.90- 17.99 lei.

Citate similare

Cum vom construi o nouă umanitate? Numai conducând oamenii către o etică adevărată, inalienabilă. Respectul pentru viață încorporează întreaga etică a iubirii în cel mai înalt și adânc sens. Este sursa unei reînnoiri constante pentru fiecare individ și pentru omenire.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Quest of the Historical Jesus Paperback" de Albert Schweitzer este disponibilă pentru comandă online la 81.99 lei.

Ce-a fost de ales, s-a ales! Acum trebuie să ne-apucăm de treabă!

în Discursul după alegerile prezidențiale (17 noiembrie 2014)
Adăugat de Iulia MiranceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Buckminster Fuller

Fiecare copil simte un imbold imens spre a-și demonstra competența. Dacă oamenii nu mai sunt nevoiți să își câștige existența și li se asigură necesitățile pentru supraviețuire, mulți dintre ei vor dori foarte mult să fie productivi, dar nu la acele sarcini pe care ei nu și le-au ales să le facă dar au fost obligați să le accepte pentru a câștiga bani. În schimb, oamenii vor lua în mod spontan asupra lor acele sarcini de care societatea mondială are nevoie cu adevărat să fie făcute.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Din păcate, România rurală nu s-a schimbat fundamental de pe vremea când am fost eu copil, iar aceasta este una dintre marile probleme ale țării. Cunosc foarte bine tipologia oamenilor de la țară, am fost la țară și foarte recent, nu numai în copilărie, iar oamenii de acolo au o putere de pătrundere cu adevărat rară. Nu sunt oameni pe care să-i poți plimba cu vorba.

în Pas cu pas, capitolul I (2014)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu poate exista etică profesională fără etică morală.

în Tot ceea ce scriu aparține oamenilor, eu sunt doar curatorul, Jurnal (decembrie 2000)
Adăugat de Elena VlaicuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Grace Kelly

Dacă există un lucru care este străin pentru mine, este faptul de a face cumpărături de plăcere. Pe de altă parte, cred că este corect să-i onorez pe toți cei care crează lucruri frumoase pentru mine și le dă astfel satisfacție celor care mă văd purtându-le.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Personal, mi-am pus întrebarea dacă să plec sau nu în Germania cel puțin de două ori: în liceu, când foarte mulți dintre colegii mei și-au pus această întrebare, când și-au dorit să plece. Atunci răspunsul meu a fost că nu, nu vreau să plec. Pur și simplu, nu am văzut niciun motiv pentru care să plec. A doua oară mi-am pus întrebarea după Revoluție, când majoritatea sașilor au și plecat, nu doar și-au dorit. Chiar au plecat. N-am vrut nici atunci să plec. Decizia mea a fost de fiecare dată, să rămân aici, chiar dacă părinții și sora mea plecaseră.

în Pas cu pas (2014)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Edgar Degas

A fost probabil un impuls vicios, născut din scepticism și din temperamentul meu răutăcios, ceea ce m-a făcut să apar neplăcut în fața oricui. Cred despre mine că sunt un om inferior, fragil și incapabil, deși, pe de altă parte, calculele mele artistice sunt atât de precise. Am fost impulsiv cu toată lumea, inclusiv cu mine.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Degas" de Edgar Degas este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -60.00- 53.99 lei.

Eu, așa slab cum am fost mereu, am crezut tot timpul cu tărie că sunt capabil să aleg ce este important pentru mine. Și pun pariu că sunt foarte mulți ca mine. Adică, literatura nu poate fi notată preferențial, nu poți să mă forțezi să-mi placă ceva, pentru că deh, se pare s-a demonstrat științific că dacă nu-ți place o operă literară, este imposibil s-o interpretezi corect, pentru că nu o simți, o citești mecanic, dacă o citești. Pentru că trebuie. Dar ce să vezi? Trebuie să poți să faci asta, altfel rămâi corigent și, practic, îți distrugi viața.

citat din romanul Códice: Suspect din oficiu de (15 martie 2017)
Adăugat de Andrei SulugiucSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Constantin Noica

O mamă îmi spune un lucru tulburător: Singura recunoștință pe care o cer copiilor mei, pentru tot ce-am făcut, este să facă același lucru și mai departe.
Mai departe... O adevărată etică a devenirii. Cealaltă etică ține lumea în loc.
Dacă fratele fiului risipitor are copii, cu siguranță le cere recunoștință. E tipul omului care ține lumea în loc.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Prigoana. Documente ale procesului. 50 de ani de la pronuntarea Sentintei" de Constantin Noica este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -52.02- 36.99 lei.
Cornelia Georgescu

Lucian: A rămas să mă lămuriți cum e cu comandantul misiunii.
Traian: Cum ai vrea să fie? E clar: Tu vei fi acela! Asta-i decizia Comisiei și-ți pot spune că sunt foarte mândru de tine că ai fost numit în această importantă funcție; nu m-ai dezamăgit deloc! Și sper să nu mă dezamăgești nici acum, începând să-mi reproșezi aș avea vreo legătură cu numirea ta; vreau să înțelegi și să mă crezi alegerea ta n-a depins deloc de părerea mea; n-am putut influența cu nimic decizia finală, chiar dacă sunt directorul acestei instituții și normal, pe tine te-aș fi susținut, asta se știe, nu e o noutate.
Lucian: Deci, sigur nu pentru că sunt preferatul dumneavoastră?
Traian: Luci, te rog încă o dată, nu interpreta totul greșit, nu gândi astfel; n-ai fost ales din cauza mea, ci fiindcă ai fost considerat cel mai potrivit de majoritatea celor din Comisia care a hotărât cine va fi comandantul misiunii și trebuie să știi că eu n-am făcut parte din acea Comisie, tocmai din cauză toți sunt conștienți te-aș fi ales pe tine. Reține, deci; te-aș fi ales, nu doar te-aș fi propus! Însă n-am fost membru al acelei Comisii care s-a ocupat cu stabilirea conducerii misiunii. Cei din Comisie au fost chiar foarte exigenți, iar decizia finală depindea în mare măsură și de indicația computerelor.
Lucian: Iar computerele m-au indicat pe mine ca fiind potrivit pentru această funcție?
Traian: Nu numai te-au indicat; mesajul lor a fost foarte relevant în această direcție: Ai fost unicul propus!
Lucian: Mda... Ce plăcut! Dumneavoastră credeți ar trebui să sar în sus de bucurie?
Traian: Nu știu; treaba ta cum te vei manifesta. Personal, cred totuși poți fi mândru că ai fost ales comandant. Asta înseamnă vei avea anumite responsabilități și în general, de tine va depinde reușita misiunii, succesul vostru, de modul în care te vei descurca, de deciziile pe care le vei lua, de felul în care vei ști să te înțelegi cu colegii tăi; cu toți, nu doar cu Alex și cu Nis, care-ți sunt prieteni apropiați. Ei sunt datori să-ți dea ascultare, iar tu – cred știi foarte bine ce ai de făcut, nu trebuie să-ți spun eu care vor fi îndatoririle tale.
Lucian: Da, cred știu...

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dar nu poți să fii un om de știință dacă ignoranța îți provoacă disconfort, pentru că oamenii de știință trăiesc la granița dintre ceea ce este cunoscut și necunoscut în cosmos. Este foarte diferit de felul în care ne descriu jurnaliștii. Atât de multe articole încep așa: "Acum oamenii de știință trebuie să se întoarcă la masa de lucru." Este ca și cum noi am sta în birourile noastre, cu picioarele pe masă, comportându-ne ca și cum am fi stăpânii universului și dintr-o dată spunem: "Ups, acel om a descoperit ceva!" Nu. Noi suntem tot timpul la masa de lucru. Dacă nu ești la masa de lucru, nu faci descoperiri. Nu ești un om de știință; ești altceva. Pe de altă parte, publicul, pare să ceară explicații concludente în timp ce sar fără ezitare de la afirmații de o ignoranță cumplită la afirmații de o siguranță absolută.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Astrophysics for People in a Hurry Hardcover" de Neil deGrasse Tyson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.99- 45.76 lei.

Soția mea m-a întrebat adeseori dacă m-ar fi ajutat să vină cu mine la diverse evenimente, pentru a mă susține, dar nu am considerat că acest lucru era necesar la fiecare întrunire electorală. Am fost împreunpă la București (la mitingul inaugural), la Sibiu (la startul campaniei electorale), la Cluj, la câteva întâlniri cu o simbolistică mai pregnantă, dar în rest am hotărât să apar singur. Am considerat că e mai bine și mai eficient să nu-mi implic foarte mult familia în campania electorală.

în Primul pas (mai 2015)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă ai senzația aproape toată lumea te înțelege greșit, în cea mai mare parte a timpului, este cazul să te întrebi dacă nu cumva acest lucru se datorează unei contradicții între gândurile și sentimentele pe care le proiectezi prin intermediul atitudinii.

în Cele 12 legi universale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cele 12 legi universale ale succesului" de Herbert Harris este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 18.99 lei.
Freddie Mercury

Toate iubirile mele m-au întrebat de ce nu o pot înlocui pe Mary Austin, dar pur și simplu este imposibil. Singurul prieten pe care îl am este Mary și nu vreau pe altcineva. Pentru mine, ea a fost precum o soție. Pentru mine, relația cu ea a fost precum o căsătorie. Credem unul în celălalt și asta este suficient pentru mine.

în interviu (1985)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Edgar Lee Masters

Adam Weirauch

Am fost strivit între Altgeld și Armour.
Am pierdut mulți prieteni, mult timp și mulți bani
Luptând pentru Altgeld, pe care Editor Whedon
Îl denunța ca fiind candidatul aventurierilor și al anarhiștilor.
Pe urmă, Armour a început să aducă în Spoon River carne ambalată,
Forțându-mă să închid abatorul,
Astfel s-a ales praful de măcelaria mea.
Noile forțe ale lui Altgeld și Armour m-au lovit
În același timp.
Am crezut mi se cuvine, pentru a recupera banii pierduți
Și pentru a recâștiga prietenii care mă părăsiseră,
Să fiu numit Administratorul Canalului.
Însă Guvernatorul l-a nominalizat pe Whedon de la Spoon River Argus,
Așa că m-am înscris în cursa pentru consiliu și am fost ales.
M-am hotărat să dau dracului principiile și mi-am vândut votul
Lui Charles T. Yerkes pentru achiziționarea de tramvaie.
Bineînțeles, am fost unul dintre puținii pe care i-au prins.
Acum, cine a fost cel care m-a ruinat,
Armour, Altgeld sau eu însumi?

epitaf de din antologia de versuri Antologia de la Spoon River, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Spoon River Anthology Paperback" de Edgar Lee Masters este disponibilă pentru comandă online la numai 16.99 lei.

Săpături se pot face mai ales cu unghiile

dacă puteam să îmi aleg numele de botez
fi ales
vladimir
pentru că timpul devine mai bogat calitativ
când pronunți acest nume chiar acum în grecia
se întâmplă numai fapte bune

pentru că orice gest al lui lasă dâre adânci în aer
culoare pentru păsările care își coc aripile în gușă
vladimir o piatră filosofală ar fi spus corul
hare krishna

dacă mă nășteam în america
tot vladimir mă revendicam pe culoarul timpului
nu reinventam roata dar le arătam poate
și stea

dacă eram de capul meu prin univers
și mă rostogoleam
mi-aș fi dat acest nume
vladimir
extensia .exe
și mă lansam peste tot

așa însă nu mai aflați
și alternativele singurătății mele

poezie de
Adăugat de Ștefan CiobanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pisica. Inceput de igrasie" de Ștefan Ciobanu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 12.99 lei.
dilemă etică
O dilemă etică este o situație care implică alegerea dintre alternative la fel de necorespunzătoare, având la bază o revendicare morală, adesea cu principii contradictorii.

definiție de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Edgar Lee Masters

Herman Altman

Am mers oare pe urmele Adevărului
Oricare ar fi fost drumurile acestuia,
M-am luat de piept cu întrega lume pentru o cauză
Și-am sprijinit pe cel slab împotriva celui puternic?
Dacă le-am am făcut voi rămâne în amintirea oamenilor,
Așa cum am fost cunoscut în oraș în timpul vieții mele
Și așa cum am fost iubit și urât pe acest pământ;

De aceea nu-mi ridicați monument
Și nici nu-mi sculptați bust,
Astfel, chiar dacă nu voi deveni semizeu,
Realitatea sufletului meu va fi pierdută,
Iar hoții și mincinoșii
Care au fost adversarii mei și care m-au distrus,
Și copii hoților și mincinoșilor,
Nu vor putea afirma în fața statuii mele
au fost alături de mine în ziua înfrângerii.

Nu-mi ridicați monument,
Astfel amintirea mea nu va fi pervertită de fii
Minciunii și ai opresiunii.
Voi fi alături de cei care m-au iubit și de copii acestora;
Voi rămâne întotdeauna proprietatea onestă
A acelor pentru care am trăit.

poezie de din epitaf din ANTOLOGIA DE LA SPOON RIVER – editura CORESI, ediție 2020, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața mea – personalitatea mea, obiceiurile mele, felul în care vorbesc – este o combinație din cărțile pe care am ales să le citesc, oamenii pe care am ales să-i ascult și gândurile pe care am ales să le tolerez în mintea mea.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Little Things" de Andy Andrews este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -80.00- 44.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook