Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Balerinii străini vin ca să acumuleze experiență, fiindcă Opera Română este un teatru care are repertoriu. Spre exemplu, teatrele japoneze nu au un repertoriu așa de bogat cum avem în Europa. Probabil și-au găsit un echilibru aici și au rămas. De multe ori mă întreb și eu care sunt motivațiile lor profunde, dar faptul că se lucrează mult și capătă experiență poate fi o explicație. Experiența asta îi duce cu o treaptă mai sus sau în alte companii, care îi plătesc mai bine.

în ziarul Adevărul, interviu (2014)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Beatrice Vaisman

Când, din lipsă de talent ai un repertoriu culinar restrâns, orice experiență nouă, chiar dacă arată bine, poate fi "de prost gust".

aforism de
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Fie aveți 65 de ani sau 95 de ani, trebuie știți că mai aveți mult de dăruit acestei lumi, de exemplu, îi puteți ajuta și călăuzi pe cei tineri și fără experiență. Sau puteți împărtășiti celorlalți din cunoștințele voastre, din experiența pe care ați acumulat-o în atâția ani de viață, dar la fel de bine, puteți privi înainte, căci viața este nesfârșită și mai aveți multe de învățat.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.

De multe ori simt merg în unele regiuni îndepărtate ale lumii pentru a-mi aminti cine sunt cu adevărat. Nu este niciun mister motivul pentru care ar trebui fie așa. Smuls din împrejurimile tale obișnuite, din cercul tău de prieteni, din rutina de zi cu zi, lipsit de frigiderul plin cu alimente, de dulapul tău plin cu haine – cu toate acestea luate, ești forțat intri în experiența directă. Această experiență directă în mod inevitabil te face conștient de cine este cel care are parte de această experiență. Asta nu e întotdeauna ceva confortabil, dar te revigorează mereu.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Dragon Teeth Hardcover" de Michael Crichton este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -119.99- 75.99 lei.
C.S. Lewis

Am găsit în mine o dorință pe care nicio experiență din această lume nu o poate satisface; cea mai probabilă explicație este că am fost făcut pentru altă lume.

citat celebru din
Adăugat de Elena GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii" de C.S. Lewis este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 33.99 lei.
Lev Tolstoi

Trăim aici viața noastră separată și viața unei alte ființe, mult mai cuprinzătoare, care include ființările noastre separate așa cum corpul nostru include toate celulele separate care îl alcătuiesc. Și de aceea activitatea noastră spre binele acelui Întreg nu se irosește, așa cum nu se irosește activitatea celulelor pentru întregul organism. Poate de aceea moartea este doar un transfer al conștiinței dintr-o persoană separată într-o ființă mai cuprinzătoare, care include persoanele separate. Și asta probabil fiindcă întreaga viață omenească este numai sporirea continuă a conștiinței.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

Eu nu fac teatru pentru oamenii de teatru și de multe ori am spus ar fi bine să se abțină, să nu vină, dacă nu le convine. Cronicarii, de exemplu, consideră fac parte din categoria oamenilor din teatru. Dar sunt și cronicari care n-au nicio legătură cu teatrul, care nu simt și care urăsc teatrul.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Într-un sens, iluminarea este să îți dai seama că nu există niciun sine separat. Am putea auzi asta de o sută de mii de ori: "Nu există niciun sine separat." Dar ce se întâmplă atunci când luăm asta în interior și căutăm în mod serios ce ar putea însemne? Am afla înseamnă tot ceea ce eu ca sine separat care se susține ca fiind adevărat nu este. Gustul niciunul sine separat este total eliberator. "Niciun sine separat" nu înseamnă că este o experiență spirituală care e ceva de genul: "M-am extins la infinit peste tot, și am fuzionat cu totul." Asta e o experiență frumoasă, minunată pe care să o aibă un sine separat, dar nu asta este Unimea. Unimea nu fuzionează. Fuzionarea are loc între doi și deoarece nu există decât Unul, atunci orice experiență de fuziune este o iluzie care fuzionează cu alta, oricât de frumoasă și minunată ar putea fi această experiență. Chiar și atunci când am experiența am fuzionat cu absolutul, cu infinitul, cu Dumnezeu, aceasta înseamnă pur și simplu sinele meu fictiv a fuzionat cu o altă ficțiune. Experiențele mistice nu sunt iluminarea."

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The End of Your World: Uncensored Straight Talk on the Nature of Enlightenment Paperback" de Adyashanti este disponibilă pentru comandă online la 73.99 lei.
David Boia

De cele mai multe ori experiența este o experiență ne băgată în seamă.

citat din (23 octombrie 2019)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Deepak Chopra

De pildă, dacă ne rupem piciorul în timp ce jucăm sport, ne putem întreba: "Ce pot învăța din această experiență? Care este mesajul pe care mi-l transmite universul?" Poate mesajul constă în faptul că trebuie încetinim puțin ritmul și să fim mai atent cu corpul nostru. Dacă dharma noastră constă în a-i învăța pe ceilalți ceea ce știm, pornind de la întrebarea: "Cum i-aș putea ajuta pe semenii mei pornind de la această experiență?", ne putem decide scriem o carte despre sport, sau putem crea niște pantofi mai siguri, ori niște suspensoare care să prevină accidente de felul celui care ni s-a întâmplat nouă.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.

Sunt cam demodat?

Nu înțeleg această lume, recunosc,
În care toți golanii-și au un rost
O existență-n care din păcate
Valorile umane sunt uitate

Nu mai accept fiu sfidat
De parveniți și potentați
Sau de analfabeți cu doctorat
Cu funcții mari în stat

Trăim o lume cu multe mofturi
Nu mai există viață fără softuri
Să mergi la teatru sau balet
Este plictisitor și desuet

O lume fără trecut sau viitor
Este o lume doar a lor
A nulităților ajunși eroi
A celor ce se scaldă în noroi

În casă toți avem un Dex
Cuvântul cel mai folosit e sex
Sunt milioane fără carte
Dar cu pretenții peste poate

Avem un tineret absent
Cu gândul la plecări in occident
Ce viitor mai are-această țară
Fără cultură, fără morală

Nu mai avem justiție
Suntem o țară fără coerciție
O țară plină de egali
Conduși din umbră de penali


O lume-n care femeia e muncită
De multe ori batjocorită
Mai poate ea aibă un destin
De la bărbații înecați în vin

Bărbații care vor egalitate
Doar între ei, femeile-s uitate,
Ajungi să fi oripilat
De vremurile care m-au trădat

Vă rog ne gândim
Oare ce vremuri mai trăim
Și noi ce rol avem, m-am întrebat
Oare nu sunt eu cam demodat?

poezie de din Orașul iubirii
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

Raporturile tonale și similitudinile verbale nu fac deci, întocmai ca și stările corporale, decât favorizeze lapsusul, fără a-i da propriu-zis o explicație. Așadar, în marea majoritate a cazurilor, discursul meu nu este câtuși de puțin tulburat de faptul că termenii pe care îi întrebuințez cheamă prin asonanța lor alții, sau sunt intim legați de antonimele lor, ori că provoacă asociații uzuale. În cel mai rău caz, se poate spune lapsusul se produce atunci când, ca o consecință a epuizării fizice, tendința de asociație depășește toate celelalte intenții ale discursului. Explicația ar fi perfectă, dacă nu ar fi contrazisă de experiență, care, în unele cazuri, dovedește absența factorilor corporali, iar în altele absența asociațiilor capabile favorizeze lapsusurile.

în Introducere în psihanaliză
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Toți avem o busolă interioară, în sufletul nostru, care știe clar ce experiență avem nevoie trăim, ce oameni întâlnim și ce decizii luăm. Vocea aceasta este poluată și acoperită de multe ori de vocea minții noastre, galăgioasă dar foarte ineficientă pentru evoluția și fericirea noastră. Pentru a discerne între cele două, trebuie știi varianta curajoasă a deciziei vine din inimă iar cea cu frică vine din minte. Deci pentru a face alegerea corectă, de cele mai multe ori cea curajoasă e cea care te va duce pe calea cea bună și sănătoasă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Goethe

Tot ce ne înconjoară este ori un element în care trăim, ori o unealtă de care ne slujim. Cu cât ne oprim mai mult la ele, cu cât suntem mai atenți asupra lor și le prețuim mai mult, cu atât slăbește în noi sentimentul valorii proprii și sentimentul sociabilității. Oamenii care se ocupă prea mult de grădini, clădiri, haine, podoabe sau alte bunuri sunt mai puțin sociabili și mai puțin plăcuți; ei îi pierd din vedere pe oameni, pe care nu-i ușor -i bucuri și să-i aduni la un loc. Nu vedem acest lucru și în teatru? Un actor bun ne face uităm repede sărăcia decorurilor și, dimpotrivă, un teatru cu cât e mai frumos cu atât ne face ne simțim mai tare lipsa unor actori de valoare.

în Anii de ucenicie ai lui Wilhelm Meister
Adăugat de Jenica Ramona NituSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Preoții mai mult sunt niște simpli apărători de interese religioase și dogme, decât de a afla Adevărul lor lăuntric. Cât privește preotul de la tine din sat, schimbă-l, mergi la un alt preot. Și, cel mai bine, regăsește Preotul din inima ta, acesta este "Eu-Sunt", este ce mai pură și mai sacră călăuză! Nu toți preoții sunt la fel, sunt unii a căror omenie și smerenie sfințește prin viu grai viața creștină. Tu trebuie vezi cum de ai uitat ești Dumnezeu și te iei din greșeală ca fiind corpul-minte, asta trebuie afli. Cum de această minciună a devenit călăuza vieții tale? Iată de ce tu întrebi de "accesul la Adevăr". Oare Adevărul vrea acces la Adevăr? Sau doar o minciună vrea acces la Adevăr în speranța că nu va mai fi o minciună? Această minciună care speră aibă acces la Adevăr este doar un cameleon cu miliarde de fețe; întreabă-te cum de tu, Adevărul, ai ajuns -i dai crezare? Tu mai spui: "Sau nu avem voie la Adevăr?" Adevărul nu este un act de voință, voința ta doar îl va înăbuși, fiindcă pleacă de la premisa greșită ești om și alte bălării învățate de minte. Dacă ești Supremul sau Dumnezeu Tatăl care trăiește o experiență umană, ce nevoie mai ai de toate aceste invenții ale minții, pentru nemurire? Religia nu este făcută pentru Adevăr, ci pentru a-l lua în posesie. Dar Adevărul este imposedabil.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu suntem ființe umane care avem o experiență spirituală, ci ființe spirituale care avem o experiență umană.

citat clasic din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Phenomenon of Man Paperback" de Pierre Teilhard de Chardin este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.
experiență
Experiența este pieptănul pe care ni-l dă natura atunci când deja avem chelie.

proverbe belgiene
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu mai spui: "Sau nu avem voie la Adevăr?" Adevărul nu este un act de voință, voința ta doar îl va înăbuși, fiindcă pleacă de la premisa greșită ești om și alte bălării învățate de minte... Dacă ești Supremul sau Dumnezeu Tatăl care trăiește o experiență umană, ce nevoie mai ai de toate aceste invenții ale minții, pentru nemurire? Religia nu este făcută pentru Adevăr, ci pentru a-l lua în posesie. Dar Adevărul este imposedabil.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Călin Popescu-Tăriceanu

Ne-am lămurit foarte repede , din păcate, cei care nu au experiență politică, nu au experiență administrativă, nu au experiență managerială, nu pot facă față unor funcții cu responsabilități înalte. Uitați-vă la actualul Guvern, cât de grav este eșecul, cât de mare este incompetența care îl caracterizează, tocmai datorită lipsei de experiență a membrilor Guvernului.

în AGERPRES, interviu (noiembrie 2016)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Firește l-am cunoscut, dar nu doar personal ci universal așa cum vă cunosc pe voi toți. Da, l-am cunoscut deoarece eu sunt Regizorul, tu cine ești, te cunoști pe tine însuți? Cascadorul, așa cum bine zici a jucat în aceiași telenovelă interminabilă în care joci și tu, se cheamă Mahamaya, marea iluzie cosmică sau mintea. Și ca și tine bietul cascador se credea desprins de Dumnezeu, de Mine! Așadar, te-ai lăsat zăpăcit de emoție și îmi vorbești de o "experiență autentică". Păi singurul lucru autentic în vreo experiență este extincția experimentatorului. Ți s-a întâmplat ție asta de vii în Casa mea și ai tupeul la o emoție atât de jalnică?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Înger

"Ce gol mi se arată-n față?
Din treptele pe care le urcam
nu a rămas nimic?
Dacă aș mai face-un pas
știu bine că m-aș prăbuși în haos.
Spre mine norii vin în valuri,
privirea înecându-mi.
Mai vreau o treaptă, Doamne,
doar o treaptă!..."
Așa gândea un înger trist
și, disperat, se sfâșie pe sine însuși,
își dezmembră ființa
ca să-ntregească drumul:
un gând - o treaptă,
alt gând - altă treaptă,
un cântec - o treaptă,
alt cântec - altă treaptă,
o treapt㠖 o durere,
altă treapt㠖 altă durere...
Și tot așa,
cuprins de o beție
a aruncării de sine,
de construirea treptelor
(spre unde?),
nu mai simți nimic,
nimic...
Nu mai rămaseră din el
decât aripile,
larg desfăcute
și mirate,
inconștiente poartă-n ele
zborul...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook