Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Tot omul de orice vârstă ar fi, cu sau fără păcate, sănătos sau bolnav, vrea mereu să trăiască aici pe Pământ, să vadă ziua de mâine, că nu știe ce-l așteaptă pe lumea cealalt㠖 fericirea Raiului ori chinurile veșnice ale Iadului, sau nici una, nici alta?! Și această nesiguranță îl frământă întruna pe omul (ne)credincios înainte de trecerea lui în neființă...

(11 decembrie 2016)
Adăugat de Mihai CucereaviiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Politrucul este o specie umanoidă nouă, Homo degeneratus (omul degenerat), cu sinonimele: Homo agrammaticus (omul agramat), Homo atheus (omul ateu), Homo avarus (omul avar), Homo demagogus (omul demagog), Homo duplex (omul duplicitar), Homo egocentricus (omul egoist), Homo ferox (omul feroce), Homo hypocritus (omul ipocrit), Homo ignorans (omul ignorant), Homo ilogicus (omul ilogic), Homo inanimis (omul fără suflet), Homo ireligiosus (omul nereligios), Homo mendax (omul mincinos), Homo necans (omul ucigaș), Homo sanguinis (omul sângeros), Homo vindictus (omul răzbunător). Specia Homo degeneratus a degenerat din specia Homo sapiens subspecia sapiens (omul înțelept sau omul inteligent) și n-are nici conștiință, nici suflet, nici remușcări. Multiplele sinonime ale lui Homo degeneratus arată doar o parte dintre trăsăturile definitorii ale acestei specii.

în Politică și politicieni (14 aprilie 2018)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Lev Tolstoi

Dacă omul știe sau crede că știe ce să facă pentru ca lui și tuturor le fie mai ales bine să trăiască, atunci ceea ce știe sau crede că știe este credință.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

În personalitate se va vedea ce talente, abilități și cunoștințe ai scos la suprafață. Și în personalitatea ta stă salvarea ta pentru că orice îți dorești tu obții poți obține cu abilitatea și competențele potrivite. Este puțin contraintuitiv pentru că omul vrea repede tot. Vrea soluția acum la greșeli făcute în 10 ani. Eu știu că nu există. Și nici nu îmi consum timp sau energie lucrez cu oamenii aceștia până când nu vin ei, înfrânți și cu credința sfărâmată, implore. Când omul spune smerit: "Fac orice, doar scap din iadul ce îl trăiesc", atunci e semnul poate începe renască și atunci este pregătit facă singurul lucru pe care îl știu în această lume ce poate ridica omul din iad și îi dă șansa să trăiască viața visurilor sale, creeze raiul în sufletul lui și pe acest pământ. Să îți dezvolți personalitatea este singura cale pe care o știu pentru omul care nu are nimic altceva decât pe sine. Tu ce alegi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În lumea asta stăpânită de gânduri murdare, își spunea Jenny, ori ești nevasta cuiva, ori ești curva cuiva – sau pe cale de a deveni ori una, ori alta. Dacă nu te încadrezi în nici una din categorii, atunci toată lumea încearcă te facă crezi ceva nu e în regulă cu tine.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vaduva pentru un an" de John Irving este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -46.00- 16.99 lei.
Nicolae Filimon

Ciocoiul sau puiul de ciocoi, ajuns om de stat, se deosebeste de omul onest.El nu se pronunta definitiv pentru nici o doctrina politica, nu se face adept credincios al nici unui partid, nu doara ca are spiritul drept si nepartinitor, ci ca sa poata exploata deodata toate doctrinele si partidele in folosul sau.

în Ciocoii vechi și noi
Adăugat de Doina BumbuțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul de flori cu barba de matase. Lecturi scolare" de Nicolae Filimon este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.17- 10.99 lei.
Viorel Muha

Nu toți ochii albaștrii reflectă seninătatea cerului, nici cei negrii taina nopții, nici cei verzi frumusețea smaraldului sau cei galbeni suplețea felinei, într-o femeie! Dar dacă ei reflectă toate acestea, și dacă ai norocul dai peste o asemenea femeie, ești cel mai fericit om din lume, căci ai șansa, fie treci prin fericirea raiului, fie treci prin toate chinurile iadului!

(decembrie 2009)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu bune și rele omul de lângă voi e al vostru, așa aschilambic sau burtos, tăcut sau demagog, pasiv sau implicat, sărac sau bogat, cum vi l-a hărăzit soarta. Dacă printre toate acestea se strecoară și oleacă de iubire, obligatoriu reciprocă, credeți-mă, zău: nu mai contează nici pătrățelele de pe abdomen, nici zerourile din cont, nici brandurile din șifonier și nici măcar priceperea cu care aruncă gunoiul, spală vase, dă cu aspiratorul sau repară chiuveta. Omul drag, dacă vă iubește, se va schimba el singur, în timp, pentru dumneavoastră. Simplu, natural, fără constrângeri, cu sentimentul o face în numele iubirii sale.

citat din (2016)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Bombanelile Marinei" de Marina Almășan este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.90- 14.99 lei.

Sub pretextul de a vă împărtăși din bunurile spirituale ale carității și milei divine, teologii vă răpesc în chip ingenios bunuri incomparabil mai reale și mai esențiale decât cele care vi le promit; sub pretextul de a vă deschide porțile împărăției cerurilor și de a vă învrednici cu fericirea eternă, ei vă împiedică vă folosiți liniștit de orice fericire adevărată, aici, pe pământ; în sfârșit, sub pretextul de a vă salva pe lumea cealaltă din imaginarele chinuri ale infernului, care în realitate nici nu există, așa cum nu există nici eterna viață de apoi, ei vă inoculează frică și speranță dăunătoare pentru voi și (inutile) pentru ei, vă fac îndurați chinurile adevărate ale infernului în viața aceasta, singura pe care puteți conta.

în Cugetări despre religie (1964)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul și dorințele (pamflet inspirat de un aforism al lui Mihai Cucereavii)

Omul sănătos de toate
Vrea aibă, peste poate.
Vrea mașini de lux și vile,
Bani, bijuuri, aur – kile,

Vrea pământ, păduri și lacuri,
Parcă ar trăi cinci veacuri.
Dar când se îmbolnăvește,
Sănătate doar dorește.

Își dă seama, cu dreptate,
Ce deșarte au fost toate
Și că a pierdut, biet fleț,
Bunul lui cel mai de preț.

Iar acuma, istovit
Și de boli rău chinuit,
Ar da mult, le-ar da pe toate,
Pentr-un strop de sănătate.

pamflet de din Sănătatea și boala în aforisme, epigrame, pamflete și satire (28 ianuarie 2019)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Mircea Eliade

Pe Pământ omul e dator să trăiască numai viața. Moartea lui adevărată o va trăi în Cer. Dacă încearcă să trăiască moartea pe pământ, păcătuiește și se mistuiește în deznădejde. Și atunci, nici nu trăiește cu adevărat, nici nu moare. E ca un fel de strigoi.

în Noaptea de Sânziene
Adăugat de RoxanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Istoria credintelor si ideilor religioase. Volumul 3: De la Mahomed la epoca Reformelor" de Mircea Eliade este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.95- 44.99 lei.
Carl Gustav Jung

Cine vrea să capete un răspuns la problema răului, așa cum se pune azi, are nevoie, așadar, în primul rând de o cunoaștere temeinică de sine, adică o cunoaștere cât se poate de bună a totalității sale. Trebuie să știe fără menajamente de cât bine și de câte fapte rușinoase este capabil și se ferească s-o ia pe una drept reală și pe cealaltă drept iluzie. Ca posibilitate, ambele sunt adevărate și el nu va scăpa total nici de una, nici de cealaltă, dacă - așa cum ar trebui s-o facă de fapt de la sine - vrea să trăiască fără a se minți și fără a se amăgi pe sine.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Opere complete. Vol. 16: Practica psihoterapiei" de Carl Gustav Jung este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.00- 35.99 lei.
Rumi

Numai respirație

Nici Creștin și nici Mozaic, nici Muslim și nici Hindus,
Budhist, Sufist sau Zen. Nu, oricărei religii
sau sistem cultural. Eu nu sunt din Est
sau din Vest, nici din ocean și nici din pământ,
nici din eter și nici dintr-o oarecare formă naturală,
nici nu-s compus din elemente întâmplătoare. Eu nu exist
ca entitate a acestei lumi sau a celei care va urma,
nu descind din Adam și Eva sau din oricare alt
mit fondator. Locul meu este nelocul, urma
fără urme. Nici trup și nici suflet.

Aparțin Lui, Celui pe care-L iubesc, am văzut cele două
lumi ca pe una singura, cea pe care o știu și care mă cheamă,
prima, ultima, cea din afara mea și din mine,
singura care respiră cu respirația unei ființe omenești.

poezie clasică de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Oceanul sufletului" de Rumi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 27.55 lei.

Poți fi bogat sau sărac, sănătos sau bolnav, poți fi umil sau puternic, urât sau iubit, dar nu poți trăi fără onoare.

în Ochii tuaregului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Ultimul tuareg" de Alberto Vazquez-Figueroa este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.67- 25.99 lei.

Iubiri

Tot felul de iubiri
ca la tarabă
pentru toate gusturile
mirosurile
hai n-o mai lungesc.
Iubiri de-o clipă
și iubiri de-o viață
dar cine mai știe cât e clipa
sau cât a durat viața?
Iubiri mai lungi
sau mai scurte
de la cer la pământ
de aici până la vecinul de alături.
Iubiri pasionale
iubiri frigide
așa precum este
și omul care se încumetă
le trăiască.
Iubiri interzise
de lege
de fire
sau de specie.
Poate fie și extraterestru
aș încerca câteva iubiri
chiar și cu un marțian.

poezie de din Plasa de păianjen
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alin Ghiorghieș

Imposibil într-o lume posibilă

Un triunghi în cerc sau o piramidă în sferă
sau om în trup?
Niciuna nici alta... ziceam!
Niciuna nici alta nici cealaltă... ziceam!
Dar trebuie... zicea născătorul
Trebuie! Ești obligat de Punct!
Nu! Eu nu vreau niciuna nici alta nici cealaltă!
Eu nu vreau nimic!
Nimic!
Ești imposibil! Îmi rânjea născătorul
din vulvele buzelor. Ești imposibil!
Eu asta vreau! Asta! Să fiu imposibil!
Dacă se poate într-o lume posibilă!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul care știe

Omul care știe, face
Ca în pilda cu talanții,
Nu-i parșiv ca speculanții
Și nici lacom sau rapace.

De-i judecător de pace
Și-anchetează traficanții,
Omul care știe, face
Ca în pilda cu talanții!

Chiar și-atunci când nu ne place,
Din prostie, igorranții,
Cu tupeu, ingrați, tenace,
Caut-a-nvăța pe alții...

Omul care știe, face!

poezie de din revista Cugetul
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Vladimir Potlog

Ce e omul pe pământ

Ce e omul pe pământ?
O frunză purtată în vânt,
poate un simplu cuvânt
care n-are nici început, și nici sfârșit.

Poate e o stea care,
Când vine noaptea,
Ea pe cer răsare
Și când vin zorile moare?

Omul, cine e el?
O ființă plină de mister,
Care zice se teme
De bunul Dumnezeu.

Dar face cum vrea el,
Și bine, și rău!
Căci așa a fost și va fi mereu,
Omul se socoate el singur pe pământ Dumnezeu

poezie de (30 aprilie 2007)
Adăugat de Vladimir PotlogSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Cornelia Georgescu

Aș vrea...

vrea să fiu o pasăre-n zbor,
Sau frunza purtată de vântul ușor...
vrea să fiu o dulce adiere,
Sau poate din stupi a albinelor miere.
vrea să fiu mireasma din flori,
Un fir de iarbă, ori roua din zori.
vrea să fiu o gingașă floare,
Nisip, curcubeu, sau apa din mare.
vrea să fiu o gâză, ori furnică,
Un fluture, pește, sau chiar rândunică.
vrea să fiu apă de ploaie,
Un lup, sau chiar doar o blândă oaie.
vrea să fiu lumină, sau nor,
O rază de soare, un gând călător...
vrea să fiu pom, piatră sau stâncă,
Un munte semeț, sau marea adâncă.
vrea să fiu o stea de pe cer,
Soarele, luna, sau un vis efemer.
vrea să fiu spicul de grâu,
Izvorul limpede, fluviu, sau râu.
vrea să fiu zâmbet, culoare,
Cântec, iubire, sau strigăt, chemare.
vrea să fiu toamnă sau vară,
Iarna cea albă, sau chiar primăvară.
vrea să fiu ori cer, ori pământ,
Sau toate deodată, însă nu sunt...

poezie de din În căutarea omului (2005)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Omul ca lăcusta va pustii Grădina Raiului de pe Pământ, apoi se va deplasa s-o caute și pe cea din ceruri...

aforism de (7 octombrie 2014)
Adăugat de Mihai CucereaviiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Există o viață ce se vede și o alta, necunoscută celorlalți, ce ne aparține întru totul. Asta nu înseamnă că una este morală și cealaltă nu, sau că una este permisă și cealaltă interzisă. Ci doar fiecare om, din când în când, scapă oricărui control, trăiește în deplină libertate și în mister, singur sau cu altcineva, o oră pe zi, sau o seară pe săptămînă, sau o zi pe lună... Cine n-a uzat de acest drept, sau a fost lipsit de el din pricina împrejurărilor, va descoperi într-o bună zi, cu surprindere, că nu s-a întâlnit niciodată cu el însuși.

în Trestia revoltată (2006)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook