Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Dincolo de acțiunile de răazboi economic, se ascund intenții foarte necurate. Iata câteva. Șomerii creați la comandă sunt masa de manevră pentru tulburări sociale violente, inclusiv pentru revoluții. Ei constituie armata inconștientă și manipulabilă a celor care i-au creat, la semnul agenților friedmani, vor porni în orice direcție stabilită de sloganele lor. Sărăcirea populației vizează pregătirea unor contingente de infractori (hoți, tâlhari etc), a unor comandouri de disperați și a unor mari mase derutate, manipulabile în direcția dorită de cei care au produs sărăcia. Cu disperații sărăciți, se pot organiza lovituri de stat, revoluții, revolte, greve, mitinguri, marșuri etc, adică acțiuni de instabilitate și neliniște socială.

în Drumul Învingătorilor
Adăugat de dory58Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul care n-a ras" de Pavel Coruț este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 22.99 lei.

Citate similare

Avem în vedere realizarea unor acțiuni foarte mari în România: irigații, care necesită cheltuieli uriașe, regularizarea unor cursuri de apă, acțiuni care să permită punerea în valoare a unor suprafețe mari pentru creșterea producției agricole. Statele Unite ar putea contribui la aceasta. În afară de aceasta, este industria care reprezintă un domeniu foarte important.

în Dialogul româno - american: N. Ceaușescu - Henry Kissinger, Secretar de Stat al SUA, Vizita în București a Delegației de Stat SUA (3 noiembrie 1974)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Componenta economică a războiului modern o simțim pe piele noastră: șomaj dictat din exterior, falimentarea unor întreprinderi rentabile, restricții la exporturile românești, impunerea degradării economice, scăderea nivelului de trai etc. Comparația cu elvețienii e cât se poate de edificatoare. Acțiunile de război economic se corelează cu cele psihologice și informative, pentru atingerea unor scopuri bine precizate.

în Drumul Învingătorilor
Adăugat de dory58Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Statul, o invenție socială de o importanță vitală pentru întrega societate, a fost creat cu scopul nobil de apărare a intereselor publice, naționale. Istoric, pentru buna sa funcționalitate democratică, în lume, au izbucnit mari revolte și revoluții pentru care s-au jertfit, puțin spus, zeci de milioane de oameni. La noi în țară și în majoritatea statelor lumii, există pericolul ca toate aceste mari cuceriri organizațional-sociale democratice să fie anulate de pasivitatea dezastruoasă a cetățenilor în fața ofensivei crimei organizate deghizate în partide politice "democratice". Nu poate exista democrație fără Justiție independentă, fără stat de drept.

în Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice (2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

■"Sub egida construcției unui stat și a unei societăți democratice și sub oblăduirea unor președinți "democrați" ultrapasivi, tipul original de organizare instituțională a sistemului politic românesc, privatizarea relativă a statului au permis creerea unei polarizări sociale extrem de accentuate, specifice țărilor din lumea a treia, sărăcirea majorității populației și apariția revoltătoare a unor miliardari oligarhi în numai 30 de ani, acordarea statală de salarii și pensii speciale unor categorii de "supraoameni" [viziune nazistă funcțională]. Fenomenul nu are nimic comun cu funcționalitatea unei democrații minimale, ci cu mimarea respectării principiilor și a cadrelor democratice. În țările cele mai dezvoltate ale lumii, inclusiv în S. U. A., miliardarilor le-au trebuit peste 200 de ani să-și acumuleze propria avere."■
☆Adrian Ibiș

în Cartea "Intelligence. Studii de securitate", Editura Pansofia, 2012 (2012)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Imperiul Britanic a fost creat ca un produs secundar al unor generații de englezi disperați, care cutreierau lumea în căutarea unei hrane decente.

citat din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ivan Turgheniev

Obiceiul de a se lua peste picior, cu un aer de falsă dezinvoltură, constituie întotdeauna semnul unor nemulțumiri ascunse sau al unor bănuieli nemărturisite.

în Părinți și copii (1862)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marius Coge

Unor ziariști care exagerează cu apelativele

Pentru că pozează goală
I-au zis "bomba sexuală",
Dar vă spun, în paranteze,
Mulți vor s-o... dezamorseze!

epigramă de din Pledoarie pentru epigramă (aprilie 2007)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Doina Bumbuț

Manipularea interpersonală și socială, ca tehnică de schimbare a comportamentului uman, bazată pe principii machiavelice, vizând obținerea unor efecte favorabile prin orice fel de mijloace, procedee și tehnici, este, de fapt, înșelarea "țintei", sacrificarea tendințelor și opiniilor acesteia, în favoarea realizării unor scopuri, intenții și planuri ascunse.

în Suportul psihologic în operații neconvenționale
Adăugat de Doina BumbuțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!

În zilele de 16 și 17 decembrie, sub pretextul împiedicării aplicării unei sentințe judecătorești legale, câteva grupuri de elemente huliganice au organizat o serie de manifestări și incidente, trecând la atacarea unor instituții de stat, distrugând și jefuind o serie de clădiri, de magazine, de clădiri publice, iar în ziua de 17 decembrie și-au intensificat activitatea împotriva instituțiilor de stat și de partid, inclusiv a unor unități militare.

în discurs (21 decembrie 1989)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Banii, puterea politică dobândită, toate pot pieri în urma unor schimbări sociale neașteptate. Cei mai mari bogătași au ajuns și pot ajunge astăzi, săraci lipiți pământului. Istoria a demonstrat, în repetate rânduri, cum aristocrați puternici, personalități proeminente ale unor grupuri religioase, politice sau rasiale devin subit pribegi, de îndată ce-și pierd privilegiile în urma unui eveniment neprevăzut. Această soartă nu a putut fi evitată decât de cei care și-au cultivat și dezvoltat aptitudinea de a obține iubirea aproapelui.

citat din
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Detractorii Mișcării Legionare, aceia care nu și-au dat nicicând osteneala să cerceteze cu atenție și obiectivitate punctele ei doctrinare, care, de altfel, au fost formulate mereu cu claritate, au acuzat-o că ar impune o disciplină rigidă și înăbușitoare membrilor ei. Nu pot, sau nu vor să priceapă, că aici este vorba despre o disciplină conștientă, pe care aceștia o acceptă cu înaltă înțelegere și cu totală libertate. (În orice moment ar putea părăsi Mișcarea Legionară dacă s-ar simți coacționați, așa cum spun unii.) Și nici nu pot înțelege, (este nevoie de o anumită probitate pentru aceasta) că ceea ce numesc ei încălcare a personalității omului este în realitate o stare de armonie interioară în acesta, necesară și fecundă, pentru reușita unei acțiuni colective. Oamenii care posedă această largă înțelegere, întorc spatele nepăsători unor măguliri deșarte, unor egoisme personale sau unor formulări răsunătoare, dar neadevărate, asupra personalității omului.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Friedrich Nietzsche

O specie umană dominantă nu poate să se dezvolte decât în condițiile unor începuturi cumplite și violente. O problemă: unde se află barbarii secolului douăzeci? Evident că ei vor apărea și se vor consolida vizibil abia în urma unor uriașe crize socialiste - devenind elementele care sunt capabile de cea mai mare duritate a omului față de sine însuși și vor putea garanta practica celei mai susținute voințe.

în Aforisme. Scrisori
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Basic Writings of Nietzsche Paperback" de Friedrich Nietzsche este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -78.99- 47.99 lei.
Valeriu Cercel

Unor intelectuali foarte modești

După școli, o facultate,
Plus cei șapte ani de-acasă,
Unii nu vor să arate
Nici măcar un pic de clasă!

epigramă de
Adăugat de Valeriu CercelSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Henri Bergson

Iar înțeleptul...

Teoria darwiniană a evoluției concluzionează:
Schimbarea ( sau devenirea ), nu existența, este esența realității.

Iar înțeleptul, familiarizat și impregnat cu acest mare adevăr,
așteaptă calm moartea care, după știința lui, îl va reduce la neființă;
el are informațiile supreme și-n același timp savurează
bucuria cea mai dulce, aceea că omul are privilegiul experienței.

Pentru el sufletul e doar gazda unor atomi; dac-ar fi subiectul
exclusiv al unor mutații invariabile și inexorabile, n-ar mai fi liber;
datorită naturii lor, atomii sunt înzestrați cu o inițiativă autentică,
iar sufletele noastre cu un fel de libertate.

Universul nu este creat de zei; n-a fost creat pentru noi;
a fost, independent, modelat de hazardul întâlnirii unor atomi,
care, încercând fel de fel de combinații,
au fost forțați să se accepte-n forma lor prezentă.

poezie clasică de din Filozofia poeziei: Geniul lui Lucretius, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Time and Free Will: An Essay on the Immediate Data of Consciousness Paperback" de Henri Bergson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.

Se pare că aspirația spre onoare face ca majoritatea oamenilor să dorească mai mult să fie iubiți decât să iubească, de unde și toleranța lor față de lingușire;căci lingușitorul este un prieten care iubește mai mult decât este iubit. Or, a fi iubit seamănă foarte mult cu a fi onorat, lucru spre care aspiră mulțimea. Și totuși, se pare că onoarea este dorită nu pentru ea însăși, ci în mod accidental. Căci cei mai mulți se bucură să fie stimați de persoane ce dețin poziții sociale înalte în speranța și credința că vor obține de la aceștia lucruri de care ar putea avea nevoie, astfel se bucură de stima lor ca de un semn de viitoare favoruri. Alții, care doresc să aibă parte de stima unor oameni virtuoși și docți, aspiră să-și confirme astfel propria părere despre sine;ei se bucură deci la ideea că sunt oameni de valoare, convingere pe care o capătă datorită aprecierii din partea celor care le-o spun.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Firile optimiste speră mereu, chiar și în fața unor greutăți.

în Cartea Adolescentului
Adăugat de raluca-alinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unor magistrați

Se cred, în felul lor, teribili,
Pentru că sunt inamovibili
Și chiar dacă-s independenți,
Sunt, de parale, dependenți!

epigramă de din Urmașii lui Cincinat (2004)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cei care se consideră victimele unor împrejurări vor rămâne întotdeauna victime până când își vor dezvolta o viziune mai mare pentru viața lor.

citat din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unor mari corupți

Am ajuns în anu-n care
Mulți trudesc peste hotare;
Doar corupția, setoasă,
Fură tot ce-i pe acasă!

epigramă de din Pledoarie pentru epigramă (aprilie 2007)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adina-Cristinela Ghinescu

Să ajuți oamenii... este o afacere riscantă. Fii pregătit să-ți încasezi "răsplata" aproape imediat după ce investești dăruire, efort, timp și dragoste; le deschizi o ușă a cunoașterii prin care multe resurse prețioase pot intra în viețile lor îmbogățindu-le, unor oameni care se mulțumesc doar cu privitul, rămânând în pragul ei și atât; unii te pot "recompensa" chiar și cu pietre, pe când alții aleg să fugă rupând pământul. Prea puțini sunt cei care au curajul să intre pe ușă... Lucrurile mari sunt întotdeauna înfricoșătoare pentru acei care nu le cunosc... așa cum sunt și cele din lumea nevăzută pentru cei care încă dorm...

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook