Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

El

El este punct
și în același timp infinit.
Puritatea Lui nu are nuanțe.
Rostește mereu
doar două cuvinte:
Să fie!... Și e de ajuns
pentru că restul
există în gândurile Sale
care sunt peste tot
creând și distrugând totodată
în numele desăvârșirii.
El este cel ce este,
în care a fost sau va fi
rămân tot este,
oriunde și oricând
într-un inefabil totdeauna.
Îi place să se joace ca un copil
cu creația pe care bătrânul ce este
o admiră, întinerind-o mereu
cu tinerețea Lui veșnică.

poezie de (12 noiembrie 2016)
Adăugat de dory58Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Erich Fromm

Din cauza fatalității există războaie și o parte a omenirii trebuie să fie dominată de o alta. Fatalitatea se face vinovată că nu este posibil să fie mai puțină suferință pe pământ decât a fost dintotdeauna. Fatalitatea poate fi raționalizată din punct de vedere filosofic drept "lege naturală" sau "destin omenesc", din punct de vedere religios drept "voința Domnului", din punct de vedere etic drept "datorie" - pentru caracterul autoritar ea este întotdeauna o putere mai mare exterioară individului, căreia individul nu poate decât i se supună. Caracterul autoritar venerează trecutul. Ceea ce a fost va fi în veci. dorești sau să muncești pentru ceva care nu există dintotdeauna înseamnă crimă sau nebunie. Miracolul creației - pentru că creația este întotdeauna un miracol - se află în afara experienței sale emoționale.

în Texte alese (1983)
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
cumpărăturiCartea "Anatomia distructivitatii umane" de Erich Fromm este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -66.47- 39.99 lei.

Orice lucru care ți se întâmplă devine învățătorul tău. Secretul este să înveți te așezi la poalele propriei tale vieți și s-o lași te învețe. Tot ceea ce ți se întâmplă este fie o binecuvântare, care este, în același timp, o lecție, fie o lecție, care este, în același timp, o binecuvântare.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu există o profunzime a minții pe care trebuie să o atingem. Nu există decât o vacuitate imaculată. Nu există interior, exterior, suprafață sau adâncime. Nu ai unde te duci. Oriunde te-ai duce, e tot aici. Privește în jur, spune care sunt limitele acestui moment. Cum îl măsori? După lungime, lățime, grosime? Acest moment prezent nu are nimic de-a face cu timpul sau cu profunzimea. E foarte simplu. Vei râde când îți vei da seama cât de simplu este. Oamenii petrec 30 de ani în peșteri doar ca să descopere că sunt ei înșiși, Sinele lor. Acest A FI este aici și acum. E ca și cum ți-ai căuta ochelarii în timp ce îi porți. Orice ai face, oriunde ai fi, ești mereu în această Sursă.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Goethe

Cât timp năzuiește sau se străduiește omul rătăcește. Dar în ciuda rătăcirii sale, în inima lui el știe mereu care este drumul cel drept.

citat celebru din piesa de teatru Faust de
Adăugat de adrinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Viața mea a renăscut...

Lângă el nimic nu este greu,
totul vine de la sine și trecutul dureros
îl arunc într-un sertar.
Îmi place pentru că nu-i este teamă
plângă atunci când simte.
Îmi place pentru că știe -mi dea libertate
atunci când am nevoie.
Pentru mine el este totul,
chiar și mai mult,
iar viața este și mai minunată
de când l-am cunoscut.
Îmi place fiecare minut petrecut lângă el
și îmi este dor de el în fiecare clipă
în care nu este lângă mine.
Miile de minute lângă el
mi-au dat energia de care am nevoie
pentru a merge înainte,
veselia care mă invadează,
speranța totul va fi și mai frumos.
Îmi place când mă privește
atunci când dorm și îmi sărută mâna
când vrea -mi declare iubirea sa.
Îmi place că nu se supără ușor
și este înțelegător.
Îmi place când se poartă ca un copil
și când se entuziasmează.
Îmi place când atrage privirile oamenilor
cu poveștile lui și este în centrul atenției.
Îmi place că are încredere în mine,
mă respectă pentru că îl susțin în ceea ce face
și că îi sunt alături.
Cu el râd des, cu el merg oriunde,
inima mea nu se poate dezlipi de a lui
și viața mea a renăscut
odată ce a întâlnit-o pe a lui.

poezie de (12 octombrie 2018)
Adăugat de Eugenia CalanceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu nu ești mintea. Când vezi tu nu ești mintea, orice ți-ar spune mintea, tu nu ești preocupat de problemele ei. Indiferent dacă are credința ești Dumnezeu sau că nu ești Dumnezeu, că are o nevoie sau că nu are o nevoie, este anulat din start. Ce rămâne? Este ceea ce Este. Această Prezență este desăvârșită. Simțământul de A FI sau "Eu-Sunt" nu poate lipsească, el este cel care are grijă de tine, care îți face inima bată. EL este aspectul lui Dumnezeu manifestat. Când încerci -l ajuți pe "Eu-Sunt" cu mintea, atunci începe apară întreaga confuzie. Exact asta am spus, că doar "Eu-Sunt" există, restul nu există. În el există totul, în acest "Eu-Sunt" există întreaga iluzie. Pentru "Eu-Sunt" găzduiește mintea și atunci mintea creează întreaga Mahamaya. TU NU EȘTI MINTEA. În fața Absolutului, chiar și aceste cuvinte sunt lovite de nulitate.

în EL este Aici de la începutul veacurilor și găzduiește în EL toate veșniciile, Partea 2
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eu văd

Văd mâna care mă călăuzește.
Numele ei este datorie.
Văd inima care mă hrănește.
Numele ei este puritate.
Văd sufletul care mă eliberează.
Numele lui este frumusețe.
Îl văd pe Dumnezeu, care mă stăpânește.
Numele Lui este Necesitate.

poezie clasică de
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Capacitatea de a-l iubi pe cel de lângă tine reprezintă valoarea ta intelectă, valoare însușită prin procesul de a înțelege lucrurile mărunte care te înconjoară, de a înțelege natura divină și a lăuda Numele Său pentru tot ce ne-a dat. Nimeni nu vine la El decât prin lumină, rugăciune și smerenie, căci Lumină este El și loc sub soare este pentru viață. Constrângerea omului de către om schimbă binele în rău și adâncește sărăcia în sânul celui asuprit.

Bunătatea lui Dumnezeu este înțelepciune și totodată este șansa omului de a recunoaște în Cuvântul Lui viața ca un miracol divin.

Cel bogat cu banul este săracul moral și se întâmplă să fie la fel de muritor ca și cel nevoiaș. Numai nevoiașul are sufletul puternic, păstrându-și echilibrul și valoarea morală prin credință și virtuții, încercat fiind foarte în relațiile cu cel ce duce o viață autodistructivă dată de dimensiunea banului; regula banului dă roade trecătoare, răpind în același timp liniștea individului, slăbindu-i sufletul. Dumnezeul lui este construit din semințele Infernului, semințe ce i-au înăbușit condiția de om, atrăgând mânia dreptei Judecăți.

în Banii și lăcomia sunt semințele răului
Adăugat de Camelia OprițaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ioan Petru Culianu

Când a părăsit trupul lui Al-Mawsili, sufletul Stăpânului Sunetului a dorit știe tot ce există pe lume în cele trei dimensiuni ale timpului: trecut, prezent și viitor, iar întru aceasta a poposit în embrionul lui Al-Kindi, Înțeleptul Islamului, lăudat fie-i numele în veci alături de cel al lui Mahomed, Profetul lui Allah. Căci, în afară de Mahomed zis Rasul, nu e suflet mai mare decât acela al Stăpânului Sunetului, care a fost negrul Sa'id ibn Misjah, apoi persanul Al-Mawsili, apoi Al-Kindi, apoi însuși Mahdi, cel ce a fost, cel ce este sub numele de Toz-Grec și cel ce va fi ca să împlânte stindardul verde pentru toată veșnicia pe ruinele acestei lumi. Iar unii spun că același suflet s-a manifestat în cei paisprezece Imami, cei ascunși și cei revelați. Iar Mahdi a fost batin și zahir, a fost ocultat și s-a dezvăluit în toată măreția sa, care vine imediat după aceea a lui Dumnezeu însuși, dacă adevărat este că Mahomed și el sunt identici.

în Pergamentul diafan
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gnozele dualiste ale Occidentului" de Ioan Petru Culianu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.
Nikolai Berdiaev

Omul este tragic datorită naturii sale ambivalente, care îl face aparțină celor două universuri și să nu se mulțumească doar cu unul din ele. În spatele omului natural (și includ sub această denumire omul social) se ascunde un altul, pe care îl voi numi transcendental. Acest om transcendental este omul interior, a cărui existență se situează în afara obiectivării. Lui îi aparține tot ceea ce, în ființă, n-a fost aruncat la periferie, tot ceea ce nu este alienat sau determinat în exterior; tot ceea ce este, în el, un simptom al apartenenței sale la împărăția libertății. E inexact și convențional numim aceasta natura omului, chiar adăugând epitetul corectiv "superioară", căci libertatea nu este "natura", spiritul nu este natura, e o realitate de o altă specie... Omul transcendental se situează în afara distincției subiect-obiect.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Un nou Ev Mediu" de Nikolai Berdiaev este disponibilă pentru comandă online la 28.00 lei.
Costel Zăgan

Ioana d'Arc la români

Fiecare cu revoluția lui
unii
se mișcă alții stau toată viața de
pildă poetul E un zero în căl
duri Se dilată spre inefabil
Poți te întrebi de ce
Însă n-are niciun rost
cauți răspunsul
Pentru -i suficientă
doar
întrebarea
Restul e cuvântul
Iar cuvântul este infinit
Și-aceasta o știe orice copil
PS
Nu mai insistați
Copilăria este rugul nostru
cel mai intim

Costel Zăgan

poezie de din Erezii de-o clipă II (6 ianuarie 2018)
Adăugat de Costel ZăganSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Dualitatea este o condiție inerentă a vieții. Tot ce există e dublu. Omul este o creatură duală cu principii contrare încastrate în natura lui. Ele se războiesc înlăuntrul lui și prezintă atitudini față de viață ce sunt antagoniste. Acest conflict este căutarea veșnică, războiul din ceruri, lupta nesfârșită a omului tânăr sau interior al imaginației pentru a-și afirma supremația Sa asupra omului bătrân sau exterior al simțului.

citat din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Feeling Is the Secret Paperback" de Neville Goddard este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.99- 19.56 lei.

Divinul însuși este cel care se joacă cu formele umane. El este marele magician și această fantasmagorie a lui jiva și jagat (sufletul individual și lumea sau universul) este spectacolul său. Singur magicianul este real, restul este o iluzie creată de el.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Halleluyah

Mistică
a necuprinsului –
sub privirile de sfânt ale sfinxului:
infinită este creația lui,
coloana vertebrală a vieții suind.
Cine poate sta înaintea măreției
fără de seamăn -a lui,
a demiurgului?

Între
real și utopic,
istoria lumii respiră
căderea în timp
sub propria greutate.
În ritmul cosmic
infiniții se strâng
într-un fragment
de eternitate.

Viața nu-i decât levitație
a trupului spre cer. O, de-aș putea
cu inima -ating edenul cerului,
ecoul tăcut al misterului!

Senzația
de savoare și libertate,
înălțător o resimt
cu grația firii de om neîntinate.
O!, nu călcați
altarul sacru al versului meu:
poezia nu-i decât o formă de viață,
iar [...] făpturile ei –
infinite căi de a-l cunoaște
[așa cum este] pe dumnezeu.

Slove de aur,
neasemuit de curate,
pavate cu urmele
trecerii (z)eului
rodesc în sufletul omului.

Omul liber,
mereu îndrăgostit de cer,
în roza vânturilor stăpân
precum întâiul monarh.

Pentru tot ce-a fost și este,
pentru tot ce va fi –
dar încă nu-i azi pe pământ,
sub privirile de sfinx ale timpului:
lăudat fie numele lui!,
halleluyah!

poezie de din Luminile omului [lirica filosofică] (16 noiembrie 2020)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Copilăria este cel mai tânăr timp al omului; este un timp despre care poți povesti de o mie de ori, el va rămâne tânăr. Numai puterea lui te îmbătrânește cu fiecare poveste spusă despre tinerețea lui.

aforism de
Adăugat de Adi MușatSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Paul McCartney

Pictura este similară muzicii. Ai culori, cuvinte, note muzicale sau acorduri care te excită, iar tu doar le urmărești, adaugi un pic mai mult și vezi unde ajungi. Încă este o emoție, care este uimitoare după tot acest timp.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ruben Dario

Influența lui Poe asupra artei universale a fost deopotrivă profundă și metafizică, astfel încât numele și creația să-i reziste peste ani. De la trecerea lui în nemurire și până azi, nu este an în care, ori într-o carte, ori într-o revistă, poetul american să nu fie elogiat de critici, eseiști ori poeți.

citat clasic din , traducere de Dan Costinaș
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Ruben Dario del Simbolo a la Realidad. Obra Selecta / Ruben Dario from the Symbol to Reality. Selected Works Hardcover" de Ruben Dario este disponibilă pentru comandă online la 60.99 lei.

Singur omul, acest biped care a fost numit "infinitul mic" dintre toate viețuitoarele patrupede, multipede sau nulipede de pe pământ, este chinuit de gândul că nu știe nimic, că este imperfect, că este muritor, că este insuficient, sărac în interiorul lui. De aceea, axat între dramă și mister, neîncetat, a căutat, a întrebat și a aflat de atâtea ori răspuns bun la întrebările ce l-au frământat. În dramaticul frământ al lui, el găsește căile de lumină ale adevărului și alinarea chinului care neliniștește mereu ființa lui.

în Umanitatea și pacea (2006)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața este tot ceea ce a existat sau va exista vreodată de la facerea universului încoace, iar singura ei limbă vorbită este iubirea.

Câte locuri inimaginabile există într-un om, tot atâtea frumuseți există în cosmos; important este ca omul să se descopere pe sine și să fie stăpân pe frumusețea nebănuită a vieții sale, iubirea – singura casă a sufletului său.

în Alergând spre iubire, fugim de catastrofe interioare (19 aprilie 2019)
Adăugat de Camelia OprițaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ceea ce e nevoie faci este să stai ca tăcerea, fără nimeni care să fie tăcut! Doar nu mai tulbura Pacea cu gândurile tale! Și cel mai zgomotos dintre toate gândurile este gândul "eu". Dar "eu" e un mit ca și mintea, real este doar Dumnezeu. Tu fără "eu", ești dintotdeauna Dumnezeu!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook