Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Să stai și să înduri situații sau relații care îți fac rău înseamnă lașitate, neasumare, lipsă de respect și prețuire de sine. Dacă te-ai iubi și te-ai respecta ca ființă, nu ai tolera o viață în care să le permiți altora să te trateze cu lipsă de considerație, să te abuzeze psihic sau fizic, să te transforme într-o victimă sau să se folosească de tine și de pasivitatea ta. Sacrificiul tău și compromisul în care alegi să trăiești nu sunt simboluri ale virtuții tale, ci ale lipsei tale de curaj și demnitate. Respectă-te, trasează-ți limite și granițe sănătoase, ieși din situații și relații toxice și caută să te bucuri de viață. Asta este o atitudine demnă de respect și acesta ar fi normal să fie dezideratul oricărei ființe umane.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Ești o ființă umană și este normal ca în viață să treci prin diferite momente mai mult sau mai puțin plăcute. Este normal sa ai diferite emoții ca reacție la ceea ce trăiești. Suferința, durere, furie, frică, tristețe, dezamăgire, bucurie și așa mai departe. Toate acestea fac parte dintr-o viață normală de om. Însă este important conștientizezi că durata și intensitatea trăirilor tale emoționale depind de tine. Tu alegi cât timp îți dai voie să stai într-o anumită stare. Fără ca tu, prin dialogul tău interior, întreții ceea ce simți, orice trăire se estompează și dispare. Nu nega ceea ce simți, însă nici nu permite să te adâncești în trăirile tale disfuncționale. Emoțiile tale sunt reacții care pot fi gestionate relativ ușor prin ceea ce alegi să îți spui în dialogul pe care îl porți cu tine însuți. Suferința prelungită este o decizie, nu un dat. Preia controlul asupra minții tale și alege conștient ce și cât îți dai voie simți și să trăiești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În decursul vieții durerea sau suferința este inevitabilă. Trecem prin diferite situații care nu ne sunt pe plac, pierdem ființe dragi, ne confruntăm cu eșecul s. a. m. d. Toate aceste momente definesc o existentă normală umană. Însă ele sunt doar momente pe care le depășim și le integrăm într-o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp. Pe de altă parte, există suferință continuă la care ne supunem singuri atunci când stăm în situații disfuncționale sau toxice: relații de diferite tipuri, job-uri cu care nu rezonăm, tipare mentale și gânduri pe care le hrănim și care ne determină accesăm emoții negative etc. Acest tip de suferință autoindusă nu trece de la sine, fără acționăm și să schimbăm ceva în felul în care gândim și trăim. Ea nu are nicio valoare evolutivă, nu ne ajută la nimic, ci este doar o formă de autoabuz la care ne supunem conștient sau inconștient. Suferința pe care o accepți, pe care ți-o induci singur obligându-te să stai în diferite situații negative, nu-ți aduce nimic altceva decât boală fizică și psihică.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atunci când suferi înseamnăeste necesar schimbi ceva la tine, la gândurile și percepțiile tale sau la felul în care trăiești. Suferința este un semnal de alarmă care te invită la conștientizare și schimbare. Scopul firesc este eliberarea de suferință, nu acceptarea ei. Gândește-te că atunci când ești bolnav fizic îți dorești faci orice pentru a te însănătoși. De ce procedezi altfel atunci când este vorba de suferință psihică? De ce continui accepți, crezi că este ceva benefic în "a-ți duce crucea" sau în a te autoabuza la nesfârșit? În plus, atunci când trăiești pe o frecventă negativă, când viața ta este presărată de durere, frică, tristețe, depresie, furie, frustrare, nemulțumire, vei atrage și mai multe situații care rezonează cu starea ta actuală. Nimeni și nimic nu te poate salva de tine însuți, miracolele nu se întâmplă fără ca tu acționezi și nu vei primi niciun premiu sau vreo statuie pentru tot ceea ce alegi să înduri. Vrei fii liniștit, fericit și împăcat cu tine însuți? Caută să te eliberezi de suferință - fie prin schimbarea felului în care trăiești, fie prin modificarea gândurilor și percepțiilor tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pasivitatea și lipsa de acțiune îți hrănesc frica, iar proactivitatea și acțiunea îți hrănesc curajul. Cu cât mai mult amâni, cu cât mai mult te afunzi în zona ta de confort, cu fiecare zi ce trece te simți din ce în ce mai lipsit de putere. În plus, oricât de mult te-ai lupta ca să împiedici schimbarea ea se petrece oricum, cu sau fără voia ta, iar dacă tu ești paralizat de fricile tale și te simți lipsit de putere, orice schimbare ți se va părea copleșitoare și greu de gestionat. Însă, atunci când tu cel care provoacă schimbarea, când ai curaj și acționezi, îți construiești pas cu pas încredere în tine, conștientizezi și simți câte resurse interioare ai și nimic nu ți se mai pare greu sau de netrecut. Atunci când știi că prin acțiunile tale poți obții orice de la viață, că există cel puțin o soluție la orice problemă și că rezolvarea oricărei situații depinde de tine, niciun obstacol al vieții nu mai este de netrecut. Înveți în timp că greutățile îți sunt date ca să te întărească, ca să devii și mai puternic și mai înțelept, altfel percepi obstacolele ca pe niște oportunități. Frică și pasivitate versus curaj și acțiune. Tu alegi cum dorești să-ți trăiești viața!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Călătoria prin viață nu este ca o plimbare liniștită în parc. Nu are niciun sens să te aștepți la asta și nici să îți dorești asta. Dacă ai o astfel de așteptare, vei fi frecvent dezamăgit sau frustrat, iar dacă îți dorești să fie totul lin și fără niciun fel de întâmplări neprevăzute nu vei putea descoperi cât de puternic ești de fapt. Viața este o aventură. Are suișuri și coborâșuri, momente fericite și greutăți care îți sunt date să te întărească și să te facă să te descoperi cu toate valențele tale. Cu siguranță greutățile nu apar în viața ta ca să te transforme într-o victimă, ci într-un învingător - asta dacă te mobilizezi să le depășești și nu le permiți să te definească. Poate ai observat și tu faptul că atunci când ai trecut prima dată printr-o greutate, te-ai speriat și ai suprareacționat. Apoi ai depășit-o, iar data viitoare când ai întâlnit ceva similar erai deja mult mai bine pregătit îi faci față. Acesta este rolul problemelor din viața ta - să te facă mai puternic și mai bine pregătit pentru tot ceea ce va urma. depășești cu succes greutățile și să știi să te bucuri cu adevărat de momentele frumoase - acesta este dezideratul unui învingător.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Victime frustrate care suferă și se urăsc pe sine, pe ceilalți și viață. Oare ei conștientizează că această atitudine este doar o alegere? Nu, nu vor sa conștientizeze - dacă le spui că există soluții spun "ușor de zis, greu de făcut". "Nu se poate schimba nimic", "viața e un chin", "trebuie suferi", "lumea în care trăim mă face fiu așa". Plasăm responsabilitatea, nu ne asumăm nimic, ni se întâmplă lucruri fără ca noi putem face ceva, destinul face cărțile și noi privim neputincioși, dar frustrați, ceea ce ni se întâmplă. Însă lucrurile nu stau așa. Totul este o chestiune de alegere, mai exact de mentalitate și de atitudine. Viața nu ți se întâmplă, ci o faci să se întâmple. Sigur că există situații neprevăzute și probleme, însă tot mentalitatea și atitudinea ta fac diferența. Acțiunile tale, reacțiile tale, procesele tale mentale, autocontrolul tău emoțional, maturitatea ta psihică, abilitatea de conștientizare și cea de asumare fac toată diferența dintre o victimă și un învingător. Tu ce alegi să fii în viață? O victimă neputincioasă sau un învingător puternic și înțelept?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există o persoană pe lumea asta care deține controlul asupra ta, care te poate face suferi sau să fii fericit, care hotărăște dacă te simți slab sau puternic, dacă ești o victimă neajutorată sau un învingător, care are grijă de tine - de sănătatea ta psihică, fizică și spirituală sau, din contră, care te îmbolnăvește, care decide dacă îți trăiești viața visurilor tale sau ești pur și simplu purtat prin existență ca o frunză în bătaia vântului. Știi cine este acea persoană? TU.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Relații conflictuale, situații neplăcute care tind să se repete, "ghinioane", suferință... Te-ai gândit vreodată că poate nu ceilalți sau viața sunt de vină pentru ceea ce trăiești tu, ci că tu - prin gândurile, comportamentele, atitudinile și alegerile tale - ești cauza tuturor întâmplărilor din viața ta? Pe cât de ușor este să dai vina pe alții, pe atât de inutil este să faci asta. Problemele cu care te confrunți sunt o modalitate prin care viața încearcă să te facă conștientizezi că nu faci bine ceva, că este necesar schimbi ceva la felul în care gândești, trăiești, alegi și acționezi. Lecțiile au tendința să se repete până le înveți. Odată învățate acele lecții, evoluezi și mergi mai departe. Dacă simți ca te învârti cumva în cerc, că istoria se tot repetă, ar fi benefic analizezi care este contribuția ta la situațiile cu care te confrunți în viața ta. Conștientizare, asumare și apoi schimbarea care pornește din interior - aceasta este calea prin care poți depășești problemele. Lupta cu ceilalți sau cu viața nu îți vor aduce liniștea interioară și înțelepciunea pe care, cu siguranță, le meriți și le dorești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ai dreptul pui capăt tuturor relațiilor toxice din viața ta, fieeste vorba despre partenerul de cuplu, de membrii familiei tale sau de prieteni. Nu mai permite nimănui să te rănească sau să îți facă rău în vreun fel. Sigur, te vei îndepărta de oamenii aceștia doar după ce vei încerca faci tot ce îți stă în putință pentru a crea armonie în relația dintre voi. Însă dacă eforturile tale vor fi inutile, închide acele uși fără să te simți vinovat. Oamenii sunt așa cum sunt, nu lua la modul personal atitudinea sau comportamentul lor, dar nici nu pierde timp inutil străduindu-te să menții relații care îți aduc suferință. Nu ești egoist atunci când alegi să spui nu suferinței, ci înseamnăte respecți și te iubești. Eliberează-te și fii fericit!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Scopul vieții tale ar fi normal să fie fericirea, nu suferința. Suferința îți este dată doar ca să conștientizezi ceva, înveți o lecție, să îți dai seama că drumul pe care mergi nu este bun pentru tine. Bucuria și fericirea sunt semnale care îți arată unde te afli și pe unde să o iei. Dacă suferi înseamnănu este ceva în regulă cu felul în care gândești sau trăiești. Dacă simți bucurie și liniște interioară înseamnăte afli pe drumul cel bun. Eliberarea de suferință presupune conștientizare și schimbare - acțiune. Suferința, ca stil de viață, nu este nici benefică și nici nu trebuie acceptată pentru că ea duce la îmbolnăvire psihică și fizică. Un om care a înțeles că suferința și bucuria sunt doar indicatori și călăuze în drumul vieți, este un om înțelept. Caută înțelegi mesajele pe care ți le transmite suferința, conștientizează lecțiile ei și fă schimbările necesare. Astfel dai la o parte obstacolele din calea fericirii tale. Meriți fii fericit și să te bucuri de viață!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu îți asculți intuiția? Sunt momente în viață când ceva din interiorul tău îți spune faci un lucru, să o iei pe o anumită cale, în ciuda logicii sau a șanselor de reușită pe care le calculează mintea ta. Uneori, intuiția ta te îndeamnă spui sau să faci un lucru, chiar dacă asta înseamnă să ieși din zona de confort, ignori ceea ce te sfătuiesc alții, acționezi contrar cu credințele tale din acel moment. Sunt anumite momente în viață în care toată existența ta se poate schimba, dacă ai curajul să-ți urmezi intuiția. Fă-ți curaj și acționează în acord cu chemarea care vine din interiorul tău și vei vedea că se va întâmpla ceva minunat. Doar ascultă de tine, ai încredere și acționează!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Stabilește-ți limite și granițe sănătoase cu în interacțiunile cu cei din jur. Învață spui pur și simplu NU când simți faci asta, fără să te justifici, fără minți, fără să te scuzi și, mai ales, fără să te simți vinovat. Este mult mai demn și politicos refuzi decât eviți să îți asumi responsabilitatea față de ceea ce vrei sau nu să faci. Nu face compromisuri și nu le permite altora să abuzeze de timpul sau de viața ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu poți mulțumești pe toată lumea. Dacă scopul tău este să îi faci fericiți pe alții, sunt mari șanse să te pierzi pe tine. Uneori viața îți cere să alegi între a te pune pe tine pe primul plan și a-i dezamăgi pe alții sau a pune interesele altora mai presus de ale tale și a te dezamăgi pe tine. Alegerea îți aparține, însă la finalul vieții oare ce crezi că te va apăsa mai tare? Responsabilitatea pe care nu ți-ai asumat-o față de alți adulți sau regretul că nu ai urmat calea spre care ai simțit că te cheamă sufletul tău?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața nu ți-a fost dată ca să suferi sau să trăiești în chin și durere. Viața este un dar - bucură-te de el! Nu-ți mai focaliza atenția pe tot ceea ce nu-ți place, elimină cât de mult poți suferința care este cauzată DOAR de gândurile tale (nimic din exterior nu-ți poate face rău decât dacă tu alegi asta) și caută bucuria și plăcerea de a trăi. Hedonismul pe termen lung ar fi normal să fie abordarea ta în viață, nu drama pe care o creezi (conștient sau inconștient) în fiecare zi. Nimeni nu-ți va ridica statuie pentru suferința ta, însă plăcerea ta de a trăi îi poate inspira și pe cei din jur.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Scopul vieții tale ar fi normal să fie fericirea, nu suferința. Suferința îți este dată doar ca să conștientizezi ceva, înveți o lecție, să îți dai seama că drumul pe care mergi nu este bun pentru tine. Bucuria și fericirea sunt semnale care îți arată unde te afli și pe unde să o iei. Dacă suferi înseamnănu este ceva în regulă cu felul în care gândești sau trăiești. Dacă simți bucurie și liniște interioară înseamnăte afli pe drumul cel bun. Eliberarea de suferință presupune conștientizare și schimbare - acțiune. Suferința, ca stil de viata, nu este nici benefica și nici nu trebuie acceptată pentru că ea duce la îmbolnăvire psihică și fizică. Un om care a înțeles că suferința și bucuria sunt doar indicatori și călăuze în drumul vietți, este un om înțelept. Caută înțelegi mesajele pe care ți le transmite suferința, conștientizează lecțiile ei și fă schimbările necesare. Astfel dai la o parte obstacolele din calea fericirii tale. Meriți fii fericit și să te bucuri de viață!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce este mai important pentru tine? fii tu însuți, liber în autenticitatea ta, sau să le faci pe plac altora ca să le obții aprobarea? faci compromisuri cu nevoile, dorințele și visurile tale pentru a satisface nevoile, așteptările și egoismul altora? Cel care caută aprobarea altora sau trăiește pentru a satisface gura lumii, există pentru alții atât timp cât au nevoie de el, dar nu există pentru sine. Oare asta înseamnă să TRĂIEȘTI cu adevărat?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Da, în momentul în care decizi sa mergi la un psiholog, viața ta se poate schimba radical. Înveți să te respecți, sa te prețuiești, să te pui pe tine în centrul existentei tale, să ai încredere în tine și în puterea ta interioară, să îți trasezi limite și granițe clare de interacțiune cu cei din jur. Înveți cum să nu mai fii dependent, să nu mai cerșești iubire și nimic altceva. Pentru că te ai pe tine și pe baza iubirii tale de sine iti vei construi viata pe care o meriți. Calitatea vieții tale depinde de relația pe care o ai cu tine însuți. Cand te vindeci si te întregești, suferința inutilă încetează. Tu cum alegi să trăiești?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nimeni și nimic nu are niciun plan cu tine, decât dacă tu renunți la liberul tău arbitru și trăiești la voia întâmplării. Nu există soartă sau destin, ci doar alegeri, decizii și consecințe. Genele nu dispun, ci predispun. Depinde de tine, de felul în care te îngrijești și trăiești, dacă vei dezvolta sau nu o anumită afecțiune. Mediul își pune amprenta asupra ta, însă odată ce devii conștient de tine, poți să te eliberezi de tot ceea ce nu-ți folosește. Dacă tu crezi altfel, înseamnăai renunțat la puterea ta personală și ești un spectator pasiv al propriei tale existente. O victimă la cheremul "sorții". Așa alegi tu să trăiești?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ia-ți din când în când (zilnic ar fi minunat) câteva clipe pe care să le petreci în solitudine. Timpul pe care îl petreci doar tu cu gândurile tale, în care îți analizezi viața, deciziile, starea ta actuală și direcția în care te îndrepți fac diferența dintre o viață trăită pe pilot automat și una în care trăiești conștient. Dacă eviți contactul cu tine însuți, dacă ești mereu înconjurat de alți oameni, dacă stai cu mintea mereu focalizata pe ceea ce ți se întâmplă sau pe distracții, ai mare șanse să te rătăcești. Însă atunci când trăiești conștient, observi din timp dacă te îndrepți într-o direcție greșită. Și, foarte important, fii sincer cu tine însuți în clipele de solitudine. Dacă te autoiluzionezi sau te minți, nu rezolvi nimic, ci doar te îndepărtezi de adevărul tău propriu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Admir oamenii frumoși, oamenii care caută să evolueze, să se înțeleagă pe sine și să manifeste empatie față de alții, indiferent de felul în care aleg ei gândească sau să trăiască, oamenii care fac lucruri bune chiar și atunci când nu-i vede nimeni, oamenii care și-au stabilit un cod moral și de conduita pe care îl respecta oricând și nu doar din teama de pedeapsa sau din dorința de recompensa. Un adult matur și echilibrat din punct de vedere psihic și emoțional se uita în interiorul său pentru răspunsuri și va avea întotdeauna gânduri, trăiri și comportamente care fac cinste umanității și valorilor sale morale. Atunci când ajungi în acest punct, nu mai ai nevoie de nimeni să-ți spună ce este bine sau rău, ci te ghidezi întotdeauna după busola ta interioară - asta înseamnă să fi atins înțelepciunea și să trăiești în acord cu ea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook