Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

E vital, din când în când, în miezul zilei, să ne permitem luxul unei detașate contemplări, aruncând o privire senină asupra evenimentelor și asupra lucrurilor din viața noastră, înțelegând că se poate trăi frumos, elegant și firesc, bucurându-ne de simplitatea colorată a vieții în mijlocul celor mai anodine activități. Fiind într-o continuă schimbare, într-o trepidantă și năucitoare viteză, ne scapă, literalmente, printre degete, mirajul devenirii noastre, a lecțiilor cristalizate și asimilate în timp. Fără un stop cadru pe ceea am fost și pe ceea ce suntem, este ca și cum am evita să ne prezentăm la seminarul propriei noastre vieți.

citat din
Adăugat de cnnSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Scrisoare catre fiul meu" de Cosmin Neidoni este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -23.10- 16.99 lei.

Citate similare

Toate relele de care specia noastră este bântuită nu provin decât din erorile noastre, din interesele noastre, din interesele noastre rău înțelese, din prejudecățile noastre, din ideile false pe care le avem asupra lucrurilor. Omul a fost întotdeauna înșelat de prejudecățile sale, de speranțele și de temerile sale.

citat din
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru a trăi o viață care fie dominată în întregime de prudență și discreție și pentru a reuși extragem din experiență toate învățămintele ce le conține este absolut necesar privim constant înapoi-pentru a face un gen de recapitulare asupra a ceea ce am făcut, asupra impresiilor și senzațiilor, pentru a compara primele noastre judecăți cu cele din prezent-ceea ce ne-am propus inițial și ceea ce am reușit realizăm, cu rezultatele obținute în prezent și satisfacțiile pe care le-am obținut. A face acest lucru înseamnă o repetiție a lecțiilor particulare obținute de experiență-lecții ce sunt predate fiecăruia dintre noi.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dale Carnegie

Când ne urâm dușmanii, le dăm putere asupra noastră, putere asupra somnului nostru, a poftei noastre de mâncare, a tensiunii noastre sanguine, a sănătății noastre, a fericirii noastre.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Quick and Easy Way to Effective Speaking" de Dale Carnegie este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 26.99 lei.

Trebuie simți în tine excedentele de vis ale propriei tale epoci și teroarea ei pentru a avea ceva de spus ca intelectual contemporan. Vorbim, într-o oarecare măsură, fiind încărcați de uimire și de groază sau, mai general, de potențialele extatice ale propriei noastre epoci. Nu avem alte mandate. Ca scriitori de astăzi, noi nu suntem investiți de un zeu sau de un rege. Nu suntem curierii absolutului, ci niște indivizi care auzim exploziile din vremea noastră. Cu acest mandat se prezintă astăzi scriitorul în fața publicului său și, ca regulă generală, nu e vorba decât de "propria sa experiență". Aceasta poate să fie și ea un puternic expeditor atunci când își aduce mărturia asupra monstruosului.

în Ni le soleil ni la mort. Jeu de piste sous forme de dialogue avec Hans-Jürgens Heinrichs (2003)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Zelul fata de Dumnezeu. Despre lupta celor trei monoteisme" de Peter Sloterdijk este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -23.12- 13.99 lei.

În locul celei mai spectaculoase activități prefer liniștea inimii, iar în locul celui mai mirobolant discurs prefer limpezimea revelatoare a unei tăceri. Există multe feluri de a tăcea. Eu mă refer la tăcerea care, evitând gesticulația solemnă, face parte din construcția unui mesaj, fiind retorică și lămuritoare, rece și calmă. În schimbul celui mai sofisticat mod de a fi, aleg mă risipesc în mirajul celor mai sublime simplități.

citat din
Adăugat de cnnSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Blaise Pascal

Eu nu știu cine m-a adus pe lume, nici ce e lumea, nici ce sunt eu însumi; eu mă aflu într-o ignoranță teribilă a tuturor lucrurilor; eu nu știu ce e corpul meu, ce sunt simțurile mele, ce este sufletul meu și însăși această parte a mea care gândește ceea ce spun, care meditează asupra oricărui lucru și asupra ei însăși, fără a se cunoaște mai mult decât restul. Eu văd aceste spații înspăimântătoare ale universului care mă închid și mă găsesc legat de un ungher al acestei vaste întinderi, fără a ști de ce sunt așezat mai degrabă în acest loc, decât în altul, nici de ce puținul timp ce mi-e dat trăiesc îmi este hotărât în punctul acesta mai degrabă decât în altul din întreaga eternitate care m-a precedat și din cea care mă urmează... Tot ceea ce cunosc e trebuie mor în curând, dar ceea ce ignor mai mult este însăși această moarte pe care n-o pot evita.

în Cugetări
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Dansul dansatorului este atât de alert, încât privirea spectatorului este absorbită complet în Lumea Văzută. Dincolo de ceea ce se vede, există ceea ce nu se vede și ceea ce nu cere atenția privitorului. Formele sunt diverse, lumea este colorată, iar peisajul existențial este un ansamblu tentant. Și, da, lumea formelor este tentată, pentru mișcarea continuă seduce mintea aflată într-o permanentă căutare de nou, de aflare, de descoperire și de acumulare. La o privire mai pătrunzătoare, putem observa Observatorul, întrucât Nevăzutul se află printre formele văzutului, fiind martor la pașii de dans ai materiei. Dincolo de manifestat, se află Nemanifestatul din care provine Totul. Oceanul de Conștiință. Ce a fost înainte existe o manifestare? Liniște. Deplină. Și este în continuare.

în Întoarcerea la Liniște, Conștiința pură
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.

Actorii noștri nu mor, nu mor de fapt niciodată, spiritul lor dăinuie mult dincolo de sfârșitul alcătuirii lor fizice, dăinuie atâta timp cât în noi mai găsim toate ipostazele vieții noastre: tristețe, bucurie, teamă, speranță, dor, dezamăgire, așteptare. Mi-am imaginat mereu actorii și artiștii ca pe niște ființe nobile menite a colora simplitatea vieții noastre...

în revista Catchy
Adăugat de Cosmin NeidoniSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Într-o clipă din existența noastră pierdem controlul asupra vieții noastre care începe fie guvernată de soartă. Asta e cea mai gogonată minciună.

în Alchimistul
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.
Buddha

Tot ceea ce suntem și tot ceea ce există (apare, se menține și dispare) în viața noastră este rezultatul a ceea ce am gândit: este fondat pe gândurile noastre, este confecționat din gândurile noastre. Dacă un om vorbește sau acționează având un gând rău (greșit sau impur), atunci suferința îl urmează așa cum roata urmează piciorul boului care trage căruța.

în Dhammapada
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg

Progresul științei a fost întotdeauna rezultatul unei interacțiuni strânse între conceptele noastre asupra universului și observațiile noastre asupra naturii. Astfel, în explorarea naturii, interacțiunea dintre conceptele și observațiile noastre poate duce uneori la aspecte cu totul neașteptate pentru fenomene deja familiare.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pacea poate fi promisă doar atunci când mintea se concentrează asupra a ceea ce ne conferă pace, când ochii se opresc asupra a ceea ce întărește pacea, când urechile ascultă ceea umple inima cu pace și când auzi tot timpul răspunsul celui Unic care ESTE El însuși pace.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu trăim succesivitatea victoriilor, alternanța dintre cădere și triumf, punctată la răspântie, de iubirea noastră, de speranța însemnăm ceva în viața celor de lângă noi, ne face învingători chiar și în momentele înfrângerilor noastre. Arătați-mi ceva mai frumos, mai demn de prețuire decât omenescul în manifestările lui de tandrețe și calm.

citat din
Adăugat de cnnSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Avem înclinarea de a crede iubirile noastre trecute, multe sau puține, ne-au secătuit, rănindu-ne de fiecare dată și că doar actul unei amnezii voluntare ne scutește de ecoul prelung și rece al durerii. Apoi, cu timpul, dacă păstrăm un dram minim de respect față de mirajul propriei noastre deveniri, descoperim toți acei oameni care au trecut prin sufletul nostru devin resortul adânc al consitenței noastre sufletești. Sărac este doar acel om pe a cărui inimă nu a poposit niciodată fiorul vreunei iubiri. Nu doar sentimentele actuale dau seama despre felul nostru de a fi, cât mai ales memoria sentimentelor trecute.

citat din
Adăugat de seieinfachSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când lași buruienile -ți năpădească grădina, care este însăși viața ta, fie nefăcând ceea ce trebuie, fie făcând lucrurile în mod ineficient, tu de fapt abandonezi ideea de control asupra propriei vieți.

în Cele 12 legi universale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cele 12 legi universale ale succesului" de Herbert Harris este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 18.99 lei.

Suntem astfel pe drumul cel bun atunci când ne străduim: 1) nu ne focalizăm asupra noastră, ci să ne deschidem, cât mai bine cu putință, asupra lumii înconjurătoare; 2) revenim neobosit la "prezența în prezent", în timp ce ruminațiile și neliniștile noastre ne îndepărtează de el nu mai puțin neobosit; 3) cultivăm, iarăși și iarăși, cât mai bine ne permite viața, cât mai multe emoții pozitive cu putință.

în Și nu uita să fii fericit
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Despre arta fericirii. 25 de lectii pentru a invata cum sa traiesti fericit" de Christophe Andre este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.00- 38.99 lei.

Când vedem cu adevărat Simplitatea a ceea ce suntem realizăm gândul nu ne poate atinge în veci, tot ceea ce știm despre noi vine din afara noastră și e doar minciună dătătoare de suferință.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Silvia Velea

Unii spun că viața este mult mai frumoasă decât o percepem noi. Eu spun frumusețea este ea însăși o percepție subiectivă și că oricât de mult s-ar rafina această percepție, oricât de generoasă ar deveni, oricât și-ar lărgi orizontul, tot în limitele ei rămânem. Nu mă refer doar la ceea ce se poate sesiza prin cele cinci simțuri fizice și cu ajutorul gândirii, ci mai ales la ce se poate cunoaște sau se poate trăi prin reflectarea în conștiință a propriei noastre ființe, a propriei vieți în această lume.

în Memoriile păsării Phoenix (2020)
Adăugat de Silvia VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Timpul produce mai multe ravagii asupra asupra unei femei frumoase decât asupra unei femei urâte, și mult mai multe decât asupra unui bărbat frumos. Ceea ce zeii i-au dat femeii frumoase la tinerețe cu o mână, îi iau la bătrânețe cu două.

aforism de din Femeia de la A la Z în Aforisme, Frumusețe (2008)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Osho

Un terorist are o forță stranie, chiar și asupra celor mai mari puteri. Poate arunca bombe la Casa Albă fără nici o teamă, pentru că ceea ce ai tu este prea mare și nu poate fi aruncat asupra lui. Iar aceste arme vechi i-au fost vândute lui chiar de către tine! Acest fenomen nu a fost prevăzut, întrucât psihologia umană nu poate fi înțeleasă.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook