Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cum devine omul înțelept... Absolut toți oamenii înțelepți de la care am avut ce învăța și pe care i-am admirat, au suferit în viața lor. Suferințele pe care le-au avut i-au învățat despre viață mai multe decât orice carte, curs, seminar de dezvoltare personală sau teorii. În mare parte din timp fugim. De suferință, dezamăgiri, greutăți. Uneori nu mai avem scăpare, singură cale e să trecem prin ele, devenind mai înțelepți, mai puternici. Nu eticheta oamenii după vârstă, statut social, banii pe care îi au. Cunoaște-le suferințele și îi vei admira, îi vei iubi, astfel vei putea învăța de la ei. Judecând, doar te condamni să rămâi în același loc. Dacă judeci, e clar că n-ai suferit încă destul. Mai ai timp!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Vei fi omul înțelept

Nu lăsa timpul treacă
Fără înveți ceva!
Având minte înțeleaptă,
Mai mult te vei înălța.

Altfel, vei avea o viață
Care duce în amurg.
Nu vei putea face față
Greutăților ce curg.

Cu multă învățătură,
În viață vei prospera.
Vei păși în lumea bună,
Mult timp te vei bucura.

Vei putea intra în lume
Fără să ai remușcări.
Din nume îți faci renume,
Vei deschide multe zări.

Vei avea viață frumoasă,
Vei primi mai mult respect,
Gândul îți va sta acasă,
Vei fi omul înțelept.

poezie de (4 mai 2014)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Oamenii care reușesc în viață, judecă la fel cum judecă toată lumea. Ei însă nu se lasă orbiți de judecată și găsesc puterea de a găsi ceva bun și în cea mai mare mizerie. Cei mai nefericiți oameni sunt aceia care își blochează capacitatea de învățare datorită altor oameni pentru că îi judecă. Când judeci, pui eticheta de "vai de capul tău, ce mă poți tu învăța pe mine?" altor oameni – dar surpriză! Orice om te poate învăța multe lucruri pentru are o experiență unică de viață. Cum e să înveți din experiența tuturor și cum e să înveți doar din a ta? Diferența e uriașă. Diferența e cam aceeași ca dintre oamenii care reușesc și cei care nu. Pentru că toți judecăm, dar oamenii care reușesc aleg ce să facă cu judecata. Ceilalți se lasă prostiți și sabotați de propria lor minte care – din comoditate pentru a nu face efortul de a gândi suplimentar – pune o etichetă. Și mintea are zona ei de confort, iar tu îi poți cădea pradă dacă nu ești proactiv.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă vei ajunge la o astfel de vârstă - și sunt destui care au trăit atât - cine știe? Vei deveni mai puternic, mai alb la piele, mai monstruos cu fiecare clipă ce trece. Vei ști atât de multe despre suferință, încât vei parcurge cu repeziciune stări de cruzime și bunătate, de viziuni pătrunzătoare și orbire dementă. Da, se prea poate înnebunești. Dar mintea va sfârși prin a redeveni limpede. S-ar putea să uiți cine ești.

în Diavolul Memnoch (2007)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Taltos Cronicile vrajitoarelor Vol. 3" de Anne Rice este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -32.99- 11.99 lei.

Dacă ești un om educat și evoluat în interior, vei putea să privești ce e bun în oameni, lași deoparte defectele lor, să nu judeci asupru și să poți discerni ce e bun la toți cei din jur și să înveți. Astfel, devenind tu un om mai bun și mai prosper. Dacă îți vei alege oamenii ce îți plac și pe care îi admiri după criteriul "perfecțiunii", vei rămâne singur pe lume, înecat în propria ta prostie și ignoranță. Nu e nimeni perfect și fără păcate. Dar tu ia ce e bun, nobil și util de la toți, admirându-i pentru aceste lucruri. Admirația deschide canalele de învățare și transmitere a informației și a înțelepciunii. Invidia și judecata închid aceste canale. Deci ce alegi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La un moment dat în viață ai de-a face cu diverse situații dificile. Cu toții avem parte de astfel de situații, însă dacă ești pregătit vei trece mai ușor peste și nu te vei afunda și mai tare în suferință. Una din strategiile pe care le aplic este următoarea: Să-ți dorești ca lucrurile fi fost altfel și sperând va fi mai bine nu este o strategie. Lucrurile nu se vor îmbunătăți de la sine. Petrecem prea mult timp plângându-ne despre situația în care ne aflăm încât nu mai avem energie acționăm. Fii realist și privește viața așa cum este, nu cum ar trebui fie. Prin această strategie îți vei schimba focusul de la a te plânge la a găsi soluții pentru a trece peste situația în care ești. Până la urmă viața nu este făcută doar din momente fericite, curcubee și vată de zahăr, situațiile dificile au rolul lor. Au rolul de a te face mai puternic, mai bun, mai înțelept. Iar data viitoare când viața nu este roz, fă un pas înapoi, înțelege face parte din procesul evoluției tale și cere mai mult, că doar poți. Nu poți fi doborît așa ușor. Viața este precum anotimpurile: toate sunt trecătoare, important este -ți faci provizii vara ca poți trece peste iarnă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Greșelile, deciziile și alegerile nefaste fac parte din modul prin care omul învață. Orice om ia uneori decizii care se dovedesc a fi greșite. Este în regulă accepți că ai greșit, înveți lecția atât de prețioasă și să mergi mai departe. Cu fiecare greșeală pe care ți-ai asumat-o și din care ai învățat ceva, devii mai înțelept. Nu da vina pe alții, pe conjunctură sau pe cine știe ce altceva. Tu ai fost acolo în acel moment, tu ai ales acționezi în modul în care ai făcut-o - acceptă asta. Nimeni nu-i perfect, nimeni nu are dreptul să te judece și nu are niciun sens să te simți vinovat sau rușinat. ci doar să-ți asumi responsabilitatea faptelor tale și a consecințelor lor. Repară ce poate fi remediat, iar dacă le-ai făcut rău altora, recunoaște asta și cere-ți iertare. Ei pot accepte sau nu scuzele tale, însă asta ține de ei și nu de tine. Tu învață lecția pe care ți-a oferit-o viața și astfel asigură-te că nu vei mai repeta acea greșeală în viitor. Înțelepciunea se construiește uneori pe durere, regrete și suferință, însă doar dacă îți dai voie să le depășești vei putea să pășești cu încredere în viitorul tău.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vocația ta este ascunsă în spatele celei mai mari frustrări ale tale. Secretul este rezolvi frustrarea pentru tine și se va naște ceva extraordinar din asta. În primul rând, tu vei deveni o persoană extraordinară pentru că ai rezolvat cea mai mare problemă a vieții tale. Apoi, se va naște în mod natural în tine dorința de a-i ajuta pe alții depășească problema pe care și tu ai avut-o. Nu vei mai putea rămâne impasibil și apatic niciodată atunci când vei vedea un alt om suferind ceea ce ai suferit și tu pentru îți va reaminti de suferința ta. Unul din motivele pentru care oamenii nu își descoperă vocația și se pierd pe drum e că uită. Uită al dracului de repede suferințele cele mai profunde și vor să le uite, să le îngroape, să le amorțească, neștiind tocmai în suferințe este ascunsă comoara. Călătoria eroului ne spune că la sfârșitul drumului eroul se întoarce și oferă din darul dobândit și celorlalți. Cuvântul pasiune ne spune pasiunea este suferință cu sens, adică exact frustrarea ta cea mai mare căreia îi găsești sensul. Cu alte cuvinte, îmbrățișează domeniul care îți provoacă cea mai mare suferință și caută toate sensurile posibile. Când vei răspunde la întrebarea "pentru ce anume sunt dispus îndur orice suferință", îți vei descoperi vocația.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problema este nepregatindu-te din timp să fii lider, îți pregătești terenul pentru a fi un ratat. Orice om este sau devine lider. Părinții sunt lideri pentru copii, profesorii pentru elevi, fratele mai mare pentru fratele mai mic. Este firesc ajungi la un moment dat să ai mai multă experiență de viață decât cei din jur și atunci, cei mai lipsiți de experiență se uită la tine cu speranța că îi vei putea ajuta și chiar conduce spre un obiectiv comun și măreț, spre un tărâm al făgăduinței. Și tu ce vei face? Te vei ascunde ca un laș sau îți vei asuma responsabilitatea pentru cei care au nevoie de tine? Anul acesta tu hotărăști în ce direcție vei merge. Cu greutăți spre stele!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adina-Cristinela Ghinescu

Te iubesc, te vreau... dar, nu te accept așa. Va trebui să te schimbi, înveți a diferenția adevărul de minciună și minciuna de adevăr în propria ta viața și apoi în afara ei și a accepta asta cu ușurință și seninătate. Când vei învăța această lecție și vei iubi Adevărul mai mult decât orice... mai mult decât pe tine, mai mult decât pe mine... mai mult decât pe noi amândoi... ești pregătit să te (re)întorci la mine. Între timp, îți recomand înveți a renunța la tine și să dai întâietate altora din toată inima ta... singura cale și mijloc garantat de evoluție spirituală existentă în această lume. Da, mi-e dor de tine... dar mai drag mi-e Dumnezeu, iar pentru EL nu fac concesii pentru absolut nimeni, oricât aș iubi... iar eu iubesc total și fără graniță de timp... pentru că de fapt, mai mult îl iubesc pe EL decât oricine și orice. Și dacă ajungi simți și tu la fel... da, suntem compatibili cu adevărat... redevenim ce-am fost odată, o singură parte dintr-un întreg... acum reîntregită. Iubește-L pe Dumnezeu! Întoarce-te la mine!

în Pentru suflet - Colecție de citate și aforisme
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Ce se întâmplă dacă nu lucrezi cu pasiune și plăcere într-un domeniu integrat în stilul tău de viață? Îmi vei spune ți-ar plăcea faci sport, mănânci corect și să te odihnești, dar ai un job care te face fii sfârșit de puteri la finalul zilei, când nu mai ai timp și chef de nimic. Îmi vei spune că ai nevoie de job ca să te întreții pe tine și pe membrii familiei tale. Perfect până aici, sunt alături de tine. Însă cum ai ajuns tu în poziția să ai un job de care depinzi și care, în același timp, te face postezi pe facebook poze cu "lunea e nașpa, de-abia aștept weekendul"? Dacă privești în urmă vei vedea că ai luat o serie de decizii greșite, iar acum ești într-o capcană din care e tot mai greu ieși. Ei bine, IEȘI! Dacă vei continua mergi la un job care nu îți face plăcere, în care nu progresezi și în care nu simți că ai oportunități de a trece la niveluri superioare de venit, nu doar că starea ta fizică și psihică, despre care am vorbit mai sus, se va înrăutăți în mod accelerat, însă și starea ta spirituală va avea de suferit.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fiecare își imaginează problemele LUI sunt cele mai mari, că viața LUI e cea mai grea și că experiențele SALE de viață sunt cele mai pline de sens și lecții de viață. E doar o iluzie. Nu ești mai valoros cu nimic față de cel de lângă tine. Până când nu vei învăța să te regăsești în fiecare ființă umană din lumea asta, nu vei înțelege ce cauți aici. Dacă ai fi mai bun decât oamenii din jur nu te-ai fi născut la fel ca ei, nu ai fi pe aceeași planetă cu ei, luptând cu aceleași probleme, trăind la fel și murind la fel. Nu în diferențele noastre vom găsi răspunsurile ce le căutăm, ci în asemănările dintre noi. Când oamenii se adună la un loc și lucrează și luptă împreună pentru același scop comun, având aceleași valori, atunci se întâmplă cele mai mari minuni și realizări ale ființei umane. Așa data viitoare, înainte să judeci pe cineva, umblă un pic în papucii lor și trăiește experiențele lor.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În momentul în care judecăm și punem o etichetă, instantaneu se închid toate canalele de învățare. Imaginează-ți oamenii pe care îi disprețuiești, ca și categorie socială. Așa-i că nu prea ți-a trecut prin cap vreodată poți învăța ceva de la ei? Ce ai putea să înveți de la oameni de care fugi și vrei să te îndepărtezi? Doar nu ai vrea ajungi ca ei, nu? Nu e nimic valoros în ei. Ei bine, vreau îți spun că în fiecare ființă umană de pe Pământ vei putea să găsești lucruri rele, defecte și ceva ce nu îți place chiar deloc. De fiecare dată când vei judeca un om după defectele percepute de tine, conforme cu nivelul tău de înțelegere a vieții, îți răpești singur șansa de a lua ce este bun de la acel om, din experiența lui de viață sau din calitățile și talentele lui. Judecata este o formă de automutilare pentru că te face îți furi ție căciula. Te privezi pe tine de șansa de a evolua și de a învăța în permanență de la tot și toți cei care te încojoară. Acesta este cel mai mare secret al personalității alfa: să nu judeci cartea doar după copertă. Să refuzi întorci spatele unei oportunități de învățare doar pentru că nu e învelită în hârtie roz, cum ți-ar plăcea ție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În momentul în care judecăm și punem o etichetă, instantaneu se închid toate canalele de învățare. Imaginează-ți oamenii pe care îi disprețuiești, ca și categorie socială. Așa-i că nu prea ți-a trecut prin cap vreodată poți învăța ceva de la ei? Ce ai putea să înveți de la oameni de care fugi și vrei să te îndepărtezi? Doar nu ai vrea ajungi ca ei, nu? Nu e nimic valoros în ei. Ei bine, vreau îți spun că în fiecare ființă umană de pe Pământ vei putea să găsești lucruri rele, defecte și ceva ce nu îți place chiar deloc. De fiecare dată când vei judeca un om după defectele percepute de tine, conforme cu nivelul tău de înțelegere a vieții, îți răpești singur șansa de a lua ce este bun de la acel om, din experiența lui de viață sau din calitățile și talentele lui. Judecata este o formă de automutilare pentru că te face îți furi ție căciula. Te privezi pe tine de șansa de a evolua și de a învăța în permanență de la tot și toți cei care te înconjoară. Acesta este cel mai mare secret al personalității alfa: să nu judeci cartea doar după copertă. Să refuzi întorci spatele unei oportunități de învățare doar pentru că nu e învelită în hârtie roz, cum ți-ar plăcea ție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Credințele, "filtrele" tale, îți îngustează percepția asupra realității și te limitează la observa și a crede doar ceea ce este în acord cu ele. De exemplu, dacă tu crezi că oamenii sunt răi sau că viața este o luptă, vei avea tendința cauți, conștient și inconștient, acele dovezi care îți confirmă și îți întăresc aceste credințe. Vei fi "orb" și vei avea tendința treci cu vederea orice dovadă care contravine cu credința ta și astfel, pe măsură ce înaintezi în viață, gândurile tale limitative vor avea din ce în ce mai multă putere asupra ta. Însă, dacă alegi fii deschis și să vezi viața fără idei preconcepute, vei putea să observi nuanțele și să trăiești în realitate, așa cum este ea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mai devreme sau mai târziu, o plătești cu multă suferință întreaga bucurie care te cuprinde când iubești. Și cu cât vei iubi mai mult, cu atât durerea pe care o vei simți va fi mai ascuțită. Vei cunoaște dorul, chinurile geloziei și ale incertitudinii, senzația ești respins și că ți se face o mare nedreptate.

citat din romanul Mecanica inimii de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mecanica inimii" de Mathias Malzieu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.90- 12.99 lei.

Omul care crede că poate

Dacă tu crezi ești învins, atunci ești;
Dacă tu crezi că n-ai curaj, atunci n-ai;
Dacă-ți place -învingi, dar crezi că n-ai șanse,
E un semn aproape clar că n-ai.
Dacă tu crezi că vei pierde, ești pierdut;
În câteva cuvinte, pentru toți, oamenii simpli sau prinții,
Succesul începe cu-încrederea-n sine,
Totul nu este decât o stare-a minții.
Dacă tu crezi ești un proscris, atunci ești;
Dacă tot trebuie gândești, gândește-n stil mare.
Trebuie fii sigur pe tine-înainte
De a câștiga primul premiu, înainte de-afirmare.
În viață nu-învinge-întotdeauna cel mai puternic sau mai dibace;
Mai devreme sau mai târziu cel care-învinge
Este omul care crede o poate face.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Michael Laitman

Poate sinucigașul nu știe asta, însă, din clipa sinuciderii, el se întoarce, într-un timp foarte scurt, în cercul unei vieți și mai grele. El nu ajunge la odihna și la pacea veșnică după cum crede, ci la suferințe și mai grele față de cele de care a fugit. Câteodată ne lovim de cazuri cu copii care se nasc cu malformații grele, sau se nasc într-o realitate imposibilă. Este foarte posibil fie vorba despre aceleași persoane care au cerut fugă de suferințe și, prin aceasta, au schimbat un necaz cu altul și mai rău decit cel în care a fost. Omul nu are nici o cale de a ocoli suferințele, căci, da, suferințele derivă din ascunderea Puterii Supreme, iar când omul fuge de suferințe, el se îndepărtează de Puterea Supremă și mai tare, iar faza următoare în viața sa va fi coborârea pe o treapta și mai inferioară față de cea pe care el se afla.

în 1000 de sfaturi pentru viață, XVIII - Sinuciderea nu este o cale
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Andre Gide

Nu accepta viața așa cum ți-o propun oamenii. Nu înceta de a te convinge că viața ar putea fi mai frumoasă; a ta și a celorlalți; nu altă viață, viitoare, care ne-ar consola de aceasta și ne-ar ajuta să-i acceptăm mizeria. Nu accepta. Din ziua în care vei începe înțelegi că nu Dumnezeu, ci oamenii sunt răspunzători de aproape toate nenorocirile vieții, nu te vei mai resemna.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Strait is the Gate" de Andre Gide este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -61.00- 25.99 lei.

Nu ești mai valoros cu nimic față de cel de lângă tine. Până când nu vei învăța să te regăsești în fiecare ființă umană din lumea asta, nu vei înțelege ce cauți aici. Dacă ai fi mai bun decât oamenii din jur nu te-ai fi născut la fel ca ei, nu ai fi pe aceeași planetă cu ei, luptând cu aceleași probleme, trăind la fel și murind la fel. Nu în diferențele noastre vom găsi răspunsurile ce le căutăm, ci în asemănările dintre noi. Când oamenii se adună la un loc și lucrează și luptă împreună pentru același scop comun, având aceleași valori, atunci se întâmplă cele mai mari minuni și realizări ale ființei umane. Așa data viitoare, înainte să judeci pe cineva, umblă un pic în papucii lor și trăiește experiențele lor.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

ai înțelepciunea cauți o fărâmă de bine, de experiență, de înțelepciune în orice om, indiferent ce impresie ai despre el, ce prejudecăți ai sau cum arată viața lui. În momentul în care judecăm și punem o etichetă, instantaneu se închid toate canalele de învățare. Imaginează-ți oamenii pe care îi disprețuiești, ca și categorie socială. Așa-i că nu prea ți-a trecut prin cap vreodată poți învăța ceva de la ei? Ce ai putea să înveți de la oameni de care fugi și vrei să te îndepărtezi? Doar nu ai vrea ajungi ca ei, nu? Nu e nimic valoros în ei. Ei bine, vreau îți spun că în fiecare ființă umană de pe Pământ vei putea să găsești lucruri rele, defecte și ceva ce nu îți place chiar deloc. De fiecare dată când vei judeca un om după defectele percepute de tine, conforme cu nivelul tău de înțelegere a vieții, îți răpești singur șansa de a lua ce este bun de la acel om, din experiența lui de viață sau din calitățile și talentele lui. Judecata este o formă de automutilare pentru că te face îți furi ție căciula. Te privezi pe tine de șansa de a evolua și de a învăța în permanență de la tot și toți cei care te încojoară.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook