Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Violența care își face simțită prezența tot mai mult în școlile noastre este de asemenea un prilej să vorbim mai mult despre blândețe, despre cine este Hristos și ce vrea El să ne spună, spre ce ne îndrumă El. De aici trebuie să pornim. Oamenii lăsați în status nascendi sunt agresivi și consideră legitim ca, dacă cineva le-a făcut ceva rău, să răspundă și ei cu asupra de măsură. Acesta este omul natural. Îndreptarea, combaterea omului natural chiar din școală este nu doar benefică, ci imperios necesară. Nu mai vorbesc despre abordarea subiectelor delicate pe tema sexualității pe care libertatea prost înțeleasă le pune în altă lumină, total distorsionată față de cum sunt ele de fapt. Pe toate trebuie să le punem în lumina care să nu distrugă viziunea religioasă asupra omului.

în ziarul Lumina, articolul "De ce pentru studiul religiei în școală?" (14 decembrie 2014)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Viețile noastre nu vorbesc doar prin gânduri și cuvinte. Acțiunile și reacțiile noastre, intuiția și instinctul, sentimentele și stările corpului nostru, toate ne vorbesc. Viața ne atrage spre anumite experiențe și ne respinge față de altele. Dacă învățăm citim propriile răspunsuri legate de propriile noastre experiențe vom primi răspunsurile pe care le căutăm pentru a trăi vieți mai autentice. Să nu uităm însă că dacă vreau ca viața îmi vorbească lucruri pe care vreau să le aud și pe care le-aș spune și altora, sunt nevoit las viața îmi spună și lucruri pe care nuvrea să le aud. Viața mea nu este doar despre virtuți și calități, este și despre lipsuri și limite, greșelile mele și umbra mea. Ca fiu întreg, trebuie să îmi accept și lumina și întunericul. Să acceptăm și lucrurile de care suntem mândri și cele de care ne este rușine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Nu mai este deloc povestea mea: oricând vorbesc acum despre trecut, mă simt ca și cum aș vorbi despre ceva care nu are nimic de a face cu mine. Tot ce rămâne în prezent este vocea, prezența și importanța de a-mi îndeplini misiunea. Nu regret experiențele prin care am trecut; cred că ele m-au ajutat devin persoana care sunt acum, mă simt în felul care se simte un războinic după ani de pregătire; el nu-și mai amintește detalii despre ce a învățat, dar știe cum să lovească atunci când este momentul potrivit.

în Zahir
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Până la urmă, noi avem nevoie de o ființă ca să ne jertfim pentru ea, nu o idee, ci o ființă vie. Și de aici putem porni, abia de aici încolo omul căruia îi vorbim ne va înțelege. Atunci când vorbim despre creștinism, trebuie să vorbim în primul rând despre Ființa creștină, să vorbim despre Hristos. Apostolii vorbeau despre Hristos, dar noi vorbim despre reguli morale, reguli pe care ei le știu și așa foarte bine.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Iepurii nu mor. Pentru copiii sovietici care au crescut mari" de Savatie Baștovoi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -30.00- 23.99 lei.

Plictisindu-se de Natural, omul s-a decis să își găsească de lucru. Așa a împărțit lumea în superior și inferior, inventând păcatul și virtutea. Mai mult, a inventat și atribuit responsabilități: virtuțile îi aparțin lui Dumnezeu, iar păcatele Diavolului. Pentru ca munca fie completă, a pus pe hârtie totul, lăsând moștenire pentru generații povești despre cum să fugi de Diavol și cum să îi faci pe plac Domnului. Când a aflat ce a făcut omul, Dumnezeu, care era singur, a decis că trebuie să facă ceva în această privință. A ajuns la concluzia că acesta merită fie pedepsit, dar nu pentru păcate. Pentru acestea, a zis, omul se pedepsește singur destul. Așadar, a hotărât îl pedepsească doar pentru scornelile pe care le-a inventat despre El. PS: E doar o poveste.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Renascut din propria cenusa" de Paul Avram este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 21.99 lei.

Dacă pui etichete pe tine sau pe alții "ăla e rău", "ăla e prost", "celălalt e hoț", pur și simplu limitezi gândirea ta despre acei oameni. Cel mult pot spune despre cineva că s-a comportat prostește, dar nu că e prost. Acum fii atent: dacă cerți pe cineva și îi zici "ești prost" sună mult mai dureros și produce efecte super negative asupra personalității sale, decât dacă îi spui: "te-ai comportat prostește". Ideea este că noi greșim când punem egal între om și comportamentul lui. Omul are acel comportament, omul își poate schimba comportamentul. Uneori îl schimbă, alteori nu. Dar are puterea de a-l schimba. Dacă ai pus etichete pe om, și nu pe comportament, riști ca acel om să nu facă schimbarea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nikolai Berdiaev

Omul este tragic datorită naturii sale ambivalente, care îl face să aparțină celor două universuri și să nu se mulțumească doar cu unul din ele. În spatele omului natural (și includ sub această denumire omul social) se ascunde un altul, pe care îl voi numi transcendental. Acest om transcendental este omul interior, a cărui existență se situează în afara obiectivării. Lui îi aparține tot ceea ce, în ființă, n-a fost aruncat la periferie, tot ceea ce nu este alienat sau determinat în exterior; tot ceea ce este, în el, un simptom al apartenenței sale la împărăția libertății. E inexact și convențional numim aceasta natura omului, chiar adăugând epitetul corectiv "superioară", căci libertatea nu este "natura", spiritul nu este natura, e o realitate de o altă specie... Omul transcendental se situează în afara distincției subiect-obiect.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Un nou Ev Mediu" de Nikolai Berdiaev este disponibilă pentru comandă online la 28.00 lei.
Octav Bibere

Vorbim atât de mult despre democrație și atât de puțin despre capitalism. Democrației îi asociem virtuți absolute, uitând că aceasta este, din ce în ce mai mult, doar un accesoriu al capitalului, care, cu toată dragostea și măreția sa pentru săracii săi mult iubiți - țări, regiuni, categorii sociale, și indivizi - îi va "iubi" continuu și fără mila in toate felurile si in toate pozițiile. De fapt, cele mai rele boli si dictaturi nu sunt cele pe care nu le sesizezi la timp?

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Norman MacCaig

Echilibru

Pentru că văd lumea otrăvită
de ipocrizie și de egoism brutal,
ar trebui să nu mai vorbesc
despre nuferii nefolositori, despre cuibul de vrabie
de sub streașina casei?

Pentru că am cincizeci și șase de ani
trebuie să iubesc, dacă chiar trebuie să iubesc,
numai idei – nu oamenii,
ci idea de oameni?

Pentru că trebuie mult efort pentru a stabiliza
o lume ieșită din țâțâni,
trebuie ca omul să vadă numai un tovarăș de muncă
și niciodată un om?

Sunt mai multe înțelesuri decât cele
din cărțile despre economie,
iar o parte a celei mai rele mahala
este luna răsărind peste ea și
ochii jelind și
buzele râzând.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Mark Twain

Ciudat... un Dumnezeu care ar fi putut creeze cu aceeași ușurință copii buni sau copii răi a preferat creeze copii răi; care i-a făcut să-și prețuiască viața amară și totuși le-a scurtat-o cu zgârcenie; a vorbit despre Legi de Aur și iertare înmulțită de șaptezeci și șapte de ori, și totuși a inventat Iadul; care vorbește altor oameni despre morală, dar nu are însuși niciuna; pe care-l supără delictele, dar le comite pe toate; care a creat omul fără i-o ceară nimeni, pentru ca apoi încerce arunce responsabilitatea pentru acțiunile omului asupra omului, în loc s-o pună acolo unde trebuie, asupra sa; și care, în final, cu o obtuzitate, la urma urmelor, divină, își invită bietul sclav năpăstuit -l venereze!

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Tom Sawyer & Huckleberry Finn" de Mark Twain este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 7.99 lei.

Tot ceea ce crezi că știi despre tine, sunt doar roluri de ocazie cu care mintea te-a făcut sclav pe viață la copilul ei gândul. Lasă gândul și reîntoarce-te la starea ta naturală de copil, această stare dinaintea Oricărei cunoașteri este ființarea, Prezența sau Dumnezeu cel viu, imanent. Odată recunoscută această stare nu zăbovi prea mult aici ci te reîntoarce natural, murind înainte de a muri la starea ta nenăscută dinainte cu 7 zile de momentul concepției. Acesta este ParaBrahman, Dumnezeu Tatăl Transcendent, Sinele Suprem sau Moksha. Acesta este Adevărul Ultim sau Libertatea tuturor Libertăților! Adevărul ultim e atât de simplu!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine face apel la lege împotriva colegilor săi este fie un prost, fie un laș. Cine nu poate avea grijă de el însuși, fără protecția poliției este un laș. Este trădare vorbești despre un infractor, chiar dacă acela a savârșit o infracțiune împotriva ta, deoarece nu există prejudiciu în violență. Este mișelesc și nevrednic trădezi un om pe care l-ai agresat pentru că, dacă el se recuperează, trebuie să te aștepti în mod absolut natural să se răzbune pe tine.

în Omerta: codul tăcerii
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Din lunga petrecere tristă

Cineva spunea
ceva despre umbrele care acoperă câmpul, despre
cum trec lucrurile, cum un om adoarme spre dimineață
și cum dimineața se duce.

Cineva spunea
cum se oprește vântul și cum revine,
cum scoicile sunt sicriile vântului,
dar vremea vremuiește.

A fost o noapte lungă
și cineva a spus ceva despre cum își revarsă luna lumina
albă
pe șesurile reci, cum nu era nimic în față,
în afară de-aceleași lucruri.

Cineva a menționat
un oraș în care ea mai fusese înainte de război, o cameră cu două
candele
pe perete, cineva dansând, cineva privind.
Începem credem

că noaptea nu se va sfârși.
Cineva a spus că muzica încetase, dar că nimeni
nu a observat.
Apoi cineva a spus ceva despre planete, despre
stele,
cât de mici erau, cât de departe.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Hopper Hardcover" de Mark Strand este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -123.99- 79.47 lei.

Dacă Hristos e Acum Aici, nu cumva trebuie să fie conștiința și nu o persoană captivă timpului și unei cărți primitive? Creștinul este un primitiv, înapoiat mental, pentru că toți "creștinii" au format secte și sectuțe ce se bat pe cuvântul lui Hristos, în nici într-un caz oamenii ăștia nu sunt interesați de Hristos, ci de ce/cine crede mintea lor că a fost Hristos? Dar nu arată asta primitivism, cretinism? Oamenii ăștia au rămas înapoiați mental cu 2000 de ani, de ce ar fi ei demni de încredere? Sunt prinși de frica unui iad sau rai imaginar și se închină propriilor lor frici puerile. De ce ar fi biserica, care a strâns un profit nu mai puțin de 3 miliarde de euro, o afacere creștină? Așadar, ce fel de "religie" este asta, în care frica și înapoierea mentală, în care superstiția, vrăjitoarele creștine numite "popă", fac, și cred în părticele, descântece sau micșunele? Și nu vorbesc aici doar de creștinism, vorbesc despre oricare altă mare religie a lumii și afirm că e doar o prostituție spirituală, nu Adevărul vieții vii, care veșnic este?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan

Uneori se spune că oamenii de știință sunt lipsiți de romantism, că pasiunea lor pentru a afla, jefuiește lumea de frumusețe și mister. Dar, nu este neliniștitor înțelegem cum funcționează lumea de fapt - că lumina albă este alcătuită din culori, că culoarea este modul în care noi percepem lungimile de undă ale luminii, că aerul transparent reflectă lumina care comportându-se în acest mod face discriminare între unde și că cerul este albastru pentru același motiv pentru care apusul de soare este roșu. Nu face nici un rău romantismului unui apus de soare dacă cunoaștem câte ceva despre acesta.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.

Prin diverse metode, omul încearcă scape de "eu". A auzit că "eu" este problema, că "eu" este dușmanul și se apucă de treabă. Nu știe cine este acest "eu", dar vrea să scape de el. Evident, eșuează lamentabil. Cu cât încearcă mai mult, cu atât devine mai frustrat. Puțini sunt cei care înțeleg că nu poți scăpa de ceva până când nu îl vezi. Și mai puțini înțeleg că "eu" pe care pretind că îl au, nu este al lor. Ceea ce consideră a fi "eu" este un puzzle construit din piese împrumutate. Sunt cioburi adunate de ici-de colo, unite prin asumare și identificare, formând un "eu" fracturat și scindat. Un "eu" în care cioburile sunt în continuu conflict pentru că nu aparțin nimănui și aparțin tuturor. În aceste condiții, cum poți scăpa de el? E ca și cum ai lupta cu umbrele. Pentru a "scăpa" de "eu" este necesar ca acesta devină evident, clar, cristalizat. Omul trebuie să știe ce este al său și ce nu, ce e împrumutat și ce e propria sa creație. Trebuie devină egoist, să își consolideze și să își lustruiască în mod conștient "eu-l", până când îi observă toate componentele și fațetele. Abia când "eu" este solid, conturat, personal, abia atunci omul poate renunța de bunăvoie la el.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

nu credem că după ruptura cu prietenii nu mai avem datorii de îndeplinit față de ei. Sunt cele mai grele datorii și în care singură cinstea ne susține. Datorăm respect prieteniei de altă dată. Nu trebuie să chemăm lumea la certurile noastre și nici să vorbim despre ele decât dacă suntem siliți la aceasta, pentru justificarea noastră. Și chiar în acest caz, să ne ferim de-a apăsa (împovăra) prea mult pe un prieten nesincer.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Totul în viață este despre putere. Chiar și cel mai evoluat spirit de pe Pământ, care nu mai caută de mult puterea omenească, își dorește puterea asupra propriei sale minți, asupra emoțiilor și stărilor sale. Își dorește iluminarea și evoluția. Să fii alfa înseamnă ai putere, însă puterea nu este în puterea pumnului care lovește, a banului care cumpără sau a vocii care tună. Adevărata putere este puterea de a face ceea ce alții nu pot facă. Adică ierți când e cel mai greu, iubești pe cine simte că nu merită iubirea, încurajezi pe cel care nu mai crede în el și să faci toate astea discret, fără ai nevoie de validare și aplauze. Pentru a putea face astea, însă, ai nevoie deții tu această putere.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Depresia și anxietatea sunt legate de tendința către frică care dintotdeauna a fost principala problemă a omului. Lucrurile se agravează din pricina aspectului economic în proporție de 60% dar acesta nu e principalul factor și nu e apanajul omului sărac. Factorul cheie e factorul personalitate. Lumea a pierdut mult din bunul simț de odinioară. Personalitatea umană se controleză mai greu acum, e mult mai violentă. Se practică agresivitatea. Iar victimele celor agresivi fac anxietate și depresie. Oamenii se izoleză, nu vor se complice cu problemele altor oameni. Luna decembrie în psihopatologie s-a numit luna depresiei.

în articolul "Psihiatria ca politică socială" (30 ianuarie 2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Cum plângem din cauza tristeții. Tristețea urmată de iubire, de bucurie sau, în general de o cauză oarecare, face ca inima împingă mult sânge prin artere și de acolo mulți vapori spre ochi care se transformă în lacrimi. Este nevoie pentru aceasta de tristețe, fiindcă răcind tot sângele, îngustează porii ochilor. Dar întrucât, pe măsură ce îi îngustează, micșoreză și cantitatea de vapori pe care ei trebuie să-i lase treacă, producerea lacrimilor nu mai este posibilă, dacă în același timp cantitatea acestor vapori nu este sporită de o altă cauză oarecare. Și nu există ceva care să o sporească mai mult decât sângele care este trimis spre inimă în pasiunea iubirii. De aceea observăm că cei triști nu varsă neîncetat lacrimi, ci numai la intervale, atunci când meditează din nou asupra obiectelor pe care le îndrăgesc.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Sunt unii în prezența cărora omul uită ce reprezintă el cu adevărat; prin minciunile și complexele lor de superioritate sau inferioritate, încearcă îi distorsioneze acestuia percepția asupra propriei persoane și a realității. Pentru a se proteja de ei când roiesc în sfera lui de acțiune, cel mai indicat e să nu își pună sufletul pe tavă, să nu spună tot despre el, despre visurile și sentimentele sale, devină un pic sau mai mult... secretos. Se va simți mai bine și mai frumos! Așa, ca mine!

în Secretomanul Șarmant
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook