Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Viața alături de o femeie adevărată nu-i ușoară, n-ai șanse să uiți de ea, să o ignori sau din contra să o "asasinezi" cu gesturile tale. Dar ce poveste minunată primești în schimb, vie, în continuă schimbare, te reinventezi, experimentezi, uiți trecutul și te dedici de parcă ziua de mâine nu știi dacă ar mai veni, nimic nu mai contează din "ce-a fost" sau din ce credeai că înseamnă dragostea. Viața alături de o femeie adevarată neagă existența ta de până atunci bărbate, redefinește granițele reconstruind propriul eșafod al viselor, trăirilor, speranțelor, dorințelor: TOTUL. Parisul femeii e inima ei, turnul Eiffel fiind bărbatul ce-și pune pe tavă viața lui, îmbrățișarea celor doua suflete hrănind bătăile de pleoape ale destinului...


Adăugat de Sorin ȘomandraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

O femeie adevarată valorizează un bărbat adevărat, adică ea apreciază și respectă valoarea bărbatului din viața ei. Femeia știe , parte din a fi o femeie minunată, este și recunoașterea și îmbrățișarea calităților bărbatului de lângă ea. Nu bărbatul din viața ei o va face fericită, dar ea va fi fericită fie lângă el.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nimic nu poți recupera, nimic nu contează mai mult și nimeni nu poate înlocui ceea ce pierzi.... viața! N-o lăsa se scurgă, nu purta bătălii fără sens sau noimă, nu alungă dragostea de viață și nu-ți întuneca sufletul cu partea nevazută a ființei tale. În fond, atât cât iți bate inima în piept iți pasă ce faci, cine ești și mai ales, ce ești pentru cei din jur. Viața continuă să ofere tot ce poți visa, ceea ce meriți și ceea ce îndraznești... zâmbet!


Adăugat de Sorin ȘomandraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Câte lecții -ți mai dea viața ca înțelegi totul se face asumat și 'din mers'? Viața e ca dansul - poți sta pe margine privind, dar fiorul trăirilor se gustă doar în vârtejul lui! Ne întâmplăm...

aforism de
Adăugat de Sorin ȘomandraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Emil Cioran

Îmi place femeia fiindcă alături de ea realizez pentru scurt timp experiența iraționalului. Alături de femeie uiți că suferi din cauza spiritului... Grația femeii temperează tragedia bărbatului.

în Pe culmile disperării (1934)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.
Lev Tolstoi

Mă simt veșnic, singurul cu adevărat existent. Și tot eu, când mă gândesc la mine, mă văd ca pe un nimic, părticică infinit mică din ceva infinit mare. Care e adevărată, prima sau a doua afirmație? Dacă e a doua, atunci conștiința primului, veșnicului "eu" e înșelătoare. Dar asta nu-i cu putință, fiindcă fără această amăgire ( primul "eu") nu există viață, nu există nimic, și mai ales nu există al doilea "eu". Dacă însă prima afirmație e adevărată, atunci înseamnă că toată viața trupească e amăgire. Dar nici asta nu se poate, fiindcă fără viața trupească n-aș fi putut face aceste raționamente. Și de aceea există și una și alta: Eu sunt ființă spirituală, nonspațială, atemporală, în condiții corporale, spațiale și temporale.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

Ecoul ploii se destramă în picăturile așteptărilor, golind cerul de misterul speranțelor. Ca pe-o sârmă agățată la soare, viața noastră se zvântă după fiecare spălare la față, garderoba destinului alegând de multe ori cu ochii închiși tocmai acea mască ce credeam ne reprezintă cel mai puțin... neîncrederea firească însă dispare când intrăm în propriul rol, credința în bine fiind cea care netezește asperitățile destinului. Viața este așa cum ți-o colorezi, folosind acuarelele propriului destin.


Adăugat de Sorin ȘomandraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Odihna de la capătul drumului

poate ... știu. mulți sunt speriați... și eu sunt
dar asta nu mă poate opri. nimeni nu poate opri timpul în loc
se știe orice fenomen are o finalitate.
și viața e tot un fenomen. fenomenal aș putea spune
vezi tineri în jur. nu mai au răbdare
vor totul. repede.
se uită la tine. nu te înțeleg
dar asta e treaba lor. nu trebuie le explici nimic
nici nu ar avea răbdare asculte
eu uită că și tu ai fost ca ei
și uneori chiar și tu uiți
uiți pentru acum acum ai mai multă răbdare
și altă înțelegere a lucrurilor
acum știi că orice ai face, soare își vede de ale lui
nu are nici condică de semnat
nici tramvai de prins
și nici concediu magnific de organizat
aerul e respirabil sau nu
apa e potabilă sau nu
viața e trăibilă sau nu, dar ea,
ea se merită trăită
și atunci când se termină bateriile
înțelegi că ai ajuns
la capăt
și îți iei o binemeritată pauză

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ferice de bărbatul ce are alături o femeie fidelă! Chiar o zi din viața sa e o feerică nuvelă...

aforism de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Condiționarea apare datorită fricii psihologice a omului în fața necunoscutului, iar tu înveți această frică ca și gând în fragedă pruncie. Condiționarea apare datorită faptului înveți separarea în fragedă pruncie și atunci începi să te crezi/condiționezi ca și corp-minte și uiți altfel tu ești deja Totul din Întreg! Ideea tu, Sinele/Totul din Întreg ești Condiționat este un alt gând care menține condiționarea sau dependența ta obsesiv-compulsivă față de gând. Condiționarea înseamnă să te raportezi neîncetat la cap și să uiți că tu ești deja Inima sau reîntregirea reîntregirii. Decondiționarea înseamnă să realizezi nemijlocit de gând tu ești viața în care gândul curge liber, izvorând natural din liniștea care este sau din amintirea care nu este. Dar viața este etern liberă de micuțul și temporarul gând care apare în Ea și care vrea, cunoaște, crede, speră, așteaptă, cu alte cuvinte, caută neapărat o nouă și neîncetată formă de devenire.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când te uiți ce-i viața

Când te uiți ce-i viața, pe-a toamnei crude bolți,
Observi că-i un Mordor cu uriașe porți!

Când te uiți ce-i viața, privind cum timpul trece,
Sa știi că viitorul e-al dracului de rece!

Când te uiți ce-i viața, în prag de Anul Nou,
Vezi cum se-nvârte roata, ca la un cazinou!

Când te uiți ce-i viața la un televizor,
O parte-i comedie, iar restul film horror!

Când te uiți ce-i viața-n al soarelui apus,
Tânjești după cei dragi, care demult s-au dus!

Când te uiți ce-i viața, nu fi pesimist,
E câte-un happy-end ce se termină trist!

Când te uiți ce-i viața, privind marea-nspumată,
E valul care nu se va-ntoarce niciodată!

poezie de , după Mihail Lermontov (decembrie 2013)
Adăugat de Alex DospianSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Dragostea este de o dimensiune incidentală. În ce sens? Să spunem duci o viață fericită: ești norocos, ai un job, te întâlnești regulat cu prietenii, nu ești îndrăgostit, ci ai doar aventuri de-o noapte ici-colo, te găsești în fiecare seară cu amicii, bei, mergi pe undeva, și așa mai departe, și, apoi, cu neașteptate, într-un fel cu totul întâmplător, spunem dai pe stradă peste cineva care te ajută să te ridici deasupra acestor lucruri, o femeie sau un bărbat, și, desigur, este dragostea vieții tale. O întâlnire întru totul întâmplătoare, dar al cărei rezultat poate fi o schimbare a întregii tale vieții. Nimic nu mai este le fel, cum se spune. Ajungi chiar percepi spontan toată viața ta trecută a condus la acest moment unic. Știi, iluzia dragostei este, "Ah, Doamne, te-am așteptat toată viața pe tine!" Ceva de genul asta ar putea fi evenimentul dragostei, și cred este din ce în ce mai rar astăzi.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Antigone Paperback" de Slavoj Zizek este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 37.99 lei.

Toată viața sperăm în ziua de mâine, uitând s-o trăim pe cea de azi. Sau, ne chinuim urmărim foile de parcurs ce nu ne reprezintă și de la care ne este teamă ne abatem. Să fii propriul stăpân pare greu de realizat, chiar și iubirea dându-ne teme pentru vacanță. Dar grav cu adevarat e felul în care întelegem dăm glas viselor proprii. A fi tu însuți, în orice împrejurare, fiind provocarea sub care ne naștem: trăim și murim plini de regrete, pe malul unui țărm numit - fericire!


Adăugat de Sorin ȘomandraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Majoritatea oamenilor nu înțeleg prea bine faptul că viața este dificilă. În schimb se plâng, unii mai puțin, alții mai mult, în gura mare sau mai discret, în legatură cu uriașele lor probleme, cu poverile și dificultățile lor, ca și cum viața ar fi in general ușoară, sau de parcă ar trebui sa fie ușoară.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Road Less Traveled and Beyond: Spiritual Growth in an Age of Anxiety Paperback" de M. Scott Peck este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 41.99 lei.
Dorina Omota

Nu murdăriți iubirea

Nu doar femeia, e singura ce știe,
viața nu-i un veșnic Paradis,
Sau iubirea nu-i o fantezie
Ce se bazează pe un compromis.

Și nu numai bărbatul poartă vina,
Când dragostea dispare ca un fum,
O prietenă sau poate chiar vecina,
Sunt cele care îl abat din drum.

Taifun, în orice cuplu se arată,
Și rupe uneori macii iubirii,
Prin vorbe cu tăișuri de săgeată,
Ce lasă-n urmă spectrul despărțirii.

Iubirea nu se ține-n colivie
Sau în orgolii pline de frustare
Și chiar de pare că nu mai e vie,
Când e reală ea nicicând nu moare.

Femeie sau bărbat, aceiași vină,
Au amândoi dacă din întâmplare,
Găsesc pe cineva care-i alină
Când spinii geloziei n-au iertare.

Nu spuneți deci că ea e vinovată,
Și nici doar la el este pricina,
Findcă nu poate fi adevărată
Iubirea-n care se strecoară tina.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ziua ta

De ziua ta, te venerez femeie,
Ca pe-o zeiță cu aer levantin,
Stihuri îți scriu cu magice condeie,
La glezna ta, supus eu mă închin.

Iubirea mea, eu ți-o aduc ofrandă,
Și ți-o așez sfios pe-al inimii altar,
Gătită cu flori culese din verandă,
Alături de o cupă plină cu nectar.

De ziua ta, te venerez femeie,
Și îți urez, cum am făcut de atâtea ori,
Să-ți fie viața numai curcubeie,
Și minunată ca un câmp de flori!

poezie de din Gingășii de Toamnă (2019)
Adăugat de Diana IordachescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Prețuiește secunda, trăiește viața!

Prețuiește secunda, trăiește-ți viața,
Mai mult decât orice pe pământ!
Căci mâine, tu nu vei ști de vei mai fi,
Prețuiește secunda, și vei trăi!

Prețuiește secunda, trăiește-ți viața,
De ziua de mâine se leagă speranța!
Dar astăzi este ziua ta,
Trăiește-ți clipa, nu uita!

Prețuiește secunda, trăiește-ți viața,
Și alege azi, moartea ori nemurirea ta!
Căci ziua de mâine nu este a ta,
Trăiește-ți secunda, nu uita!

Prețuiește secunda, trăiește-ți viața,
Iar astăzi dacă auzi cuvântul,
Vino! La Isus și fă legământul!
Și fericirea o vei avea!

Prețuiește secunda, trăiește-ți viața,
Și laudă pe Dumnezeu!
Căci viața de la El o ai,
Și pace, tot de la El primesti!

Prețuiește-ți aproapele, cât timp este în viață,
Și fi fericit, alături de el!
Căci voia Domnului, este în aceasta,
Și atunci împlinit, tu vei fi mereu!

poezie de (20 mai 2006)
Adăugat de Ovidiu KerekesSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Există mereu furtuni ce-și plâng în hohote tăcerile din piept, izbucnind apoi în uragane ce poartă mereu nume de femei... Oare de ce? - am întreba... Nu-i greu de înțeles și nu-i simplu de trăit în universul femeii. Noi bărbații găsim mereu subrefugii, ușurința cu care evadăm din miezul problemelor părând în ochii "lor" trădători, lași, superficiali... poate așa ne e felul, părem mai detașați de tensiunea momentului, dar ceea ce ne salvează este mereu câte o tânguire a femeii de lângă noi, o șoaptă sau dimpotrivă, tăceri ce te înfioară. Iubirea doare, poate pentru pătrunde în adâncul ființei, rădăcinile sufletului fiind scuturate de vâltoarea sentimentelor. A iubi e poate cel mai minunat sentiment, dar a știi să o faci e provocarea cu care încercăm ne obișnuim. Iubim din obișnuință sau ne obișnuim iubim? Adevăr sau provocare...


Adăugat de Sorin ȘomandraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

A iubi e o lecție continuă ce începe și se termină cu tine însuți. Cuvintele devin șabloane, etichete și axiome ce numai general valabile nu-s, gesturile căpătând miros de transpirație senzorială, scrâșnetul "mecanismului" sufletului stricând liniștea cerului. Doar atunci când vom accepta inevitabilul ca pe ceva ce trebuie "tradus" și asumat, doar atunci vom avea parte de armisțiu cu propriul destin. În fond, viața e o muzică în surdină ce-și cere dreptul de a fi auzită!


Adăugat de Sorin ȘomandraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Te-apasă greu urâtul

Te-apasă greu urâtul... Și n-ai cu-i să-ntinzi mâna
Când sufletul vuiește de furtuni.
Dorințe?... Nu-i zadarnic tot dorești într-una?
Și anii trec, toți anii cei mai buni!

Să iubești?... Dar pe cine?... Vremelnic, n-are rost,
Iar veșnic, greu e să găsești iubire.
Te uiți în suflet: nu e nici o urmă din ce-a fost
Și totu-i mic, necaz și fericire.

Ce-s patimile? Boala lor minunată trece
Căci mintea nu le dă prea mult răgaz;
Și când te uiți ce-i viața, cercetător și rece,
Vezi că-i o glumă fără nici un haz.

poezie celebră de
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Bărbatul, cel mai nerecunoscator animal de pe pământ! Plin de defecte, mereu dornic de noi orizonturi, cuceritor prin excelență, explorator vivace și cruciat prin definiție. Asta, până când în sfârșit "cineva" știe îl cucerească din interior... e o sămânță de fericire în fiecare femeie, trebuie doar să-și găsească cernoziomul în care poată crește, înflori, rodii apoi... Când ești femeie, totul devine mai complicat, mai greu de asimilat, de iertat, de acceptat și mai ales, de înteles. Câteodată nici ele nu se înțeleg prea bine, ce pretenții să mai aibă de la bărbați? Și totuși, ce-ar fi bărbații fără femei, ei există cu adevărat doar atunci când sunt în gândurile lor. Nu trăiește doar pentru a dărui viața, femeia vrea aibă colțul ei de rai, bucățică de nemurire acolo unde se simtă ocrotită, iubită, respectată, prețuită. Cumva, sunt părtașe la modul în care un bărbat știe le privească și mai ales, cinstească în gânduri. Știu, există în fiecare acea latură animalică ce vrea fie hranită. Dar sufletul, el este cel care contează. Pentru doar iubindu-se cu tot cu rădăcini, vor știi să dăruiască fructele iubirii bărbaților din viața lor.


Adăugat de Sorin ȘomandraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook