Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Poți să te închizi în casă, prost dispus, să te complaci în starea ta lamentabilă și să hoinărești prin deșertul sterp al gândurilor precum "de ce tocmai eu?" și "nimeni nu mă înțelege". Sau poți să consideri că e important să te împaci cu propria suferință la fel de bine cum te împaci cu propria fericire. E important să-ți stăpânești durerea și să fii recunoscător pentru faptul că grație acesteia, ai căpătat imboldul necesar de a face schimbări pozitive în viața ta. Reflectează îndeajuns asupra propriei dureri astfel încât să o înțelegi, dar nu prea mult, ca să nu ajungi să te consume. Dacă durerea trece neobservată poți face ulcer sau o boală mai gravă. E important să fii atent la semne.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

La un moment dat în viață ai de-a face cu diverse situații dificile. Cu toții avem parte de astfel de situații, însă dacă ești pregătit vei trece mai ușor peste și nu te vei afunda și mai tare în suferință. Una din strategiile pe care le aplic este următoarea: Să-ți dorești ca lucrurile fi fost altfel și sperând va fi mai bine nu este o strategie. Lucrurile nu se vor îmbunătăți de la sine. Petrecem prea mult timp plângându-ne despre situația în care ne aflăm încât nu mai avem energie acționăm. Fii realist și privește viața așa cum este, nu cum ar trebui fie. Prin această strategie îți vei schimba focusul de la a te plânge la a găsi soluții pentru a trece peste situația în care ești. Până la urmă viața nu este făcută doar din momente fericite, curcubee și vată de zahăr, situațiile dificile au rolul lor. Au rolul de a te face mai puternic, mai bun, mai înțelept. Iar data viitoare când viața nu este roz, fă un pas înapoi, înțelege că face parte din procesul evoluției tale și cere mai mult, doar poți. Nu poți fi doborît așa ușor. Viața este precum anotimpurile: toate sunt trecătoare, important este să-ți faci provizii vara ca să poți trece peste iarnă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Any Drăgoianu

Fii Eu

măcar pentru o zi
trăiește-
împrumută-mi durerea
vezi de poți să o îngrămădești
fără să o simtă ceilați

fii Eu
vezi cum se năruie totul
cum tu
cel adevărat
umpli de strigăt
desparți de realitate
de mine
de restul zilelor ce mi-au rămas

fii Eu
măcar o oră
nu mai mult
trăiește-
vezi cum te caut
în lucruri
cum mă înec de atâta tăcere

fii Eu
te rog
o oră
și dacă poți să simți altceva
decât un pumnal
ce intră
și iase
din carne
atunci
voi așeza în genunchi
și-mi voi cere iertare
că te-am iubit
fără voia ta

dar
fii Eu
pentru un minut
trăiește-
îmbrățișează-mi durerea
și dacă poți
atunci
să mă consideri plecată

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Gerry Kennedy: Dragă Holly, nu mai am mult timp. Nu refer la faptul că nu mai am mult de trăit, ci la faptul că tu tocmai ai ieșit cumperi înghețată și te vei întoarce în curând acasă. Dar am sentimentul asta va fi ultima mea scrisoare, pentru că nu mai am decât un singur lucru să-ți spun. Nu va trebui să te întorci în trecut, sau să cumperi o lampă, poți foarte bine să-ți porți de grijă și fără ajutorul meu. Vreau doar să-ți spun cât de mult m-ai schimbat. Iubirea ta m-a transformat într-un bărbat puternic, Holly. Și pentru asta îți voi mereu recunoscător... la propriu. Dacă ar fi -mi promiți ceva, promite-mi ori de câte ori ești tristă, sau nesigură, sau îți pierzi încrederea, vei încerca să te privești prin ochii mei. Îți mulțumesc pentru onoarea de a fi soția mea. Sunt un bărbat lipsit de regrete. Cât sunt de norocos. Tu ai fost viața mea, Holly. Dar eu nu sunt decât un capitol din viața ta. Vor urma și altele. Îți promit. Și acum, lucrul cel mai important. Nu-ți fie teamă să te îndrăgostești din nou. Fii atentă la acel semn care va însemna că viața ta de până acum va lua sfârșit. P. S. Te voi iubi mereu.

replică din filmul artistic P.S. Te iubesc, după Cecelia Ahern
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cel care își dorește cu adevărat un lucru găsește o cale, cel care nu, găsește o scuză. E important să înțelegi că lipsa de concret și specific te va face să ajungi la 80 de ani orbecăind ca la 16. Să știi ce vrei este prima condiție pentru a obține. Nu te poți plânge că nu ești împlinit dacă nu știi ce te împlinește și nu faci eforturi concrete pentru a atinge ceea ce te împlinește. Este o muncă de căutare, o muncă interioară, însă e important, dacă nu poți să fii concret, decis și specific să închizi telefonul mobil, scoți internetul din funcțiune, să te duci în vârf de munte singur și să te gândești până iese fum din creier ce vrei cu adevărat. Orice ezitare, orice exprimare vagă, orice ambiguitate se va transforma în muncă de 10 ori mai multă și mai grea, suferință fără sens, lipsa de înțelegere a ta, a vieții și a motivelor pentru care an după an în continuare rătăcești. Cu definirea a ceea ce vrei începe totul. Desenează, cântă, dansează, scrie, mimează, fă orice e nevoie ca să exprimi în mod autentic ceea ce se află în tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Jack Sparrow: Singurele reguli care contează cu adevărat sunt astea: Ceea ce poate face un om și ceea ce nu poate face. Spre exemplu, poți accepta faptul că tatăl tău era pirat și un om bun, sau nu poți accepta. Dar ai sânge de pirat în tine, băiete, deci va tebui să te împaci cu acest lucru într-o bună zi. Și eu, de exemplu, te pot lasa să te îneci, dar nu pot navighez de unul singur până în Tortuga, pricepi? Așadar, poți să navighezi sub comanda unui pirat sau nu?

replici din filmul artistic Pirații din Caraibe: Blestemul Perlei Negre
Adăugat de Alexe Laura, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Asumă-ți responsabilitatea!" sunt cele două cuvinte pe care le auzim din ce în ce mai des, însă prea puțini amintesc de un factor esențial în acest context: pentru ceea ce alegi tu faci și să fii. Să-ți asumi responsabilitatea în locul altora este un obicei dăunător ție! Astfel reușești să te încarci cu probleme ce NU îți aparțin și, sub greutatea lor, riști rămâi blocat în încercarea disperată de a schimba pe cineva sau de a-i face un "bine" atunci când acela nu e interesat miște nici măcar un deget în această privință. Chiar dacă la început nu le vei simți ca pe o povară, timpul te va avertiza într-un fel sau altul (de obicei prin frustrări pe care nu le mai poți ignora) că ai neglijat ceea ce e cel mai important: pe tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

E important să respecți oamenii din jur și e important să înțelegi că libertatea ta se termină acolo unde încep libertățile celorlalți, însă nu merge niciodată cu capul plecat și umil doar pentru că ți-e teamă să nu superi pe cei de lângă tine. Nu poți avea niciodată prea multă încredere în tine. Să ai încredere în tine înseamnă știi măsura propriei tale valori. Aroganța înseamnă să nu știi deloc măsura propriei tale valori și să te crezi mai bun decât ești și ca urmare ești foarte aproape suferi eșecuri foarte dureroase. Modestia înseamnă să te crezi mai slab decât ești sau să vrei arăți asta oamenilor ceea ce te va impedica îți atingi potențialul maxim. Modestia și aroganța sunt ambele păcate la fel de mari. Ambele ne conduc spre greșeli față de propria noastră persoană și față de cei din jur. Capul sus, încredere în sine și în propria valoare, asta e atitudinea corectă! Tu ce atitudine ai astăzi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu este nimic mai plăcut decât îți schimbi starea interioară într-o secundă prin schimbarea de perspectivă. Când ești stresat lucrurile nu au mers azi exact cum ai vrea meargă și simți stresul, fricile și supărarea cum te copleșesc, adu-ți aminte ești în plin proces de învățare și că ziua de azi nu e decisivă, ci doar o piesă de domino. Cât timp înțelegi că e mai important să apari și să îți faci partea zi după zi decât să ai un șir de zile perfecte, când înțelegi ca să rămâi pe drumul măiestriei te va face încet și sigur să nu ai competiție, știi că și azi îți poți da voie să te relaxezi, iei ziua așa cum ți-a fost dată și să te poți bucura de lucrurile mici știind cele mari sunt acolo, te așteaptă faci drumul până la ele. Oricum ți-a fost ziua și cum se va termina, nu uita simți recunoștința pentru abundența în care trăiești deja. Sunt multe lucruri pe care le ai și le consideri normale și firești, însă gândește-te un pic mai bine. Chiar ți se cuvine totul sau poți să apreciezi azi un pic mai mult ce ai?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ca îți poți educă o trăsătură de personalitate e important să devii conștient de cum se manifestă ea în cazul tău particular. Să fii conștient este primul pas spre a aduce schimbări în viața ta.

în Personalitate Alfa
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Bagă de seamă! [See it through]

Când întâmpini o problemă,
Tu privește-o drept în față;
Capul sus, umerii țepeni
Și-atitudine măreață.
Când scapi este zadarnic
ce știi, și să n-ai teamă;
Poți să pierzi sau poți învinge
Fii atent, bagă de seamă!

Poți să ai pe cer nori negri
Și un viitor de groază,
Dar să nu te pierzi cu firea,
Luptă întruna, acționează;
Dacă ce-i mai rău se întâmplă,
Orice-ai face, nu-i o dramă,
Dar nu poți scăpa cu fuga,
Fii atent, bagă de seamă!

Și speranța e deșartă
Când necazul zăbovește,
Însă nu uita, te paște
Ce tot omul întâlnește.
Poți da greș, dar mori în luptă;
Nu ceda când este larmă;
Vigilent, mergi pân' la capăt
Fii atent, bagă de seamă!

poezie de , traducere de Octavian Cocoș
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Le-am admirat pe colegele Renata Scotto sau Mirella Freni. E foarte greșit însă vrei să fii numai Renata Tebaldi, Maria Callas sau Angela Gheorghiu. Nu toate putem fi ca ele. E important însă să poți convinge, știi joci pe scenă, să fii și actor. Nu mai poți să stai nemișcată pe scenă și să cânți.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu este foarte important să fii prost, important e să–ți stea bine.

autor necunoscut/anonim
Adăugat de Paul ConstantinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Viorel Muha

Regretă ce ai pierdut, dar fii atent, căci poate fi prea puțin față de ce poți să mai pierzi! Nu poți aștepta ca viitorul să-ți ofere ce nu poți tu obții, căci șansa nimeni cu chip omenesc nu a distribuit-o gratis!

(septembrie 2009)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

A fi răspunzător și a-ți asuma este cel mai înalt grad de egoism și paranoia. De fapt întreaga ta așa-zisa răspundere sau asumare e doar paranoia controlului camuflată în acestea. A fi răspunzător sau a-ți asuma însemnă tu crezi voința ta este mai presus de cea a lui Dumnezeu. Dar asta înseamnă să fii orb și să nu vezi doar te visezi o persoană desprins de el. Doar gândul care e un simplu păduche, un parazit se crede important și face lucrurile în numele tău pe care mai apoi le vei regreta. Dacă tu crezi că poți fii răspunzător de ceva uiți în nimicnicia ta că și următoarea suflare de viață e la Mine. Mai întâi află cine și ce ești și apoi vei vedea dacă te poți face răspunzător de un vis.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

,,(...)călătorim încet spre propria noastră dispariție, pentru a trece doar prin fața întunecată sau reversul acestui timp, unde nu mai poți să te gândești, nici nu mai poți să-ți iei adio"

în Mâine în bătălie să te gândești la mine
Adăugat de Renata DSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Chipul tau maine. Dans si vis" de Javier Marias este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.85- 8.99 lei.

N-am întâlnit pe nimeni care învingă lenea. Am întâlnit în schimb, mulți oameni care și-au găsit motivul personal pentru a începe ziua cu entuziasm și a o continua cu productivitate. Am o veste: nu există amânare cu adevărat. Există îți propui lucruri pe care nu ai chef le faci. Nu-i așa că e logic faptul că nu le vei face dacă nu aveai chef de ele în primul rând? Amânarea vine atunci când acțiunile tale nu sunt congruente cu valorile tale. Află ce e cel mai important pentru tine în viață șica 80% din timpul tău fie dedicat lucrurilor care sunt extrem de importante și vei vedea că nu mai există amânare. Când ți-e foame, cât poți să amâni să nu mănânci? La fel e și cu valorile. Dacă este CU ADEVĂRAT important, cât de mult poți să amâni? Nu mult zic eu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Einstein

Important e să nu încetezi să-ți pui întrebări. Curiozitatea își are propria ei rațiune de a fi. Nu poți să nu te umpli de venerație când contempli misterele eternității, ale vieții, ale miraculoasei alcătuiri a realității. E de-ajuns dacă încerci să înțelegi măcar puțin din acest mister în fiecare zi.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.
Ileana Vulpescu

Depinde ce te desparte de omul cu care vrei să te împaci. Faptul partenerul tău, la un moment dat, ți-a preferat pe altcineva nu este un motiv să te oprească să te împaci. Aici nu ai de înfrânt decât un orgoliu de natură mai mult socială. Dacă însă omului cu care vrei să te-mpaci îi găsești uman niște defecte pe care nu i le poți tolera, e mai bine să nu mai încerci peticești oala.

în Arta conversației
Adăugat de Alexandra MihaiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Viata viata legata cu ata" de Ileana Vulpescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 29.99 lei.
Elvis Presley

Am învățat că e important să te inconjori cu oameni care îți pot oferi puțină fericire, pentru că nu poți trece prin viața asta decât o dat㠖 nu te mai întorci pentru bis.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fii

De nu poți să fii un cer –
Fii un fulg, dar fii cuminte.
De nu poți fi un mister –
Fii ce-ai fost mai înainte.

De nu poți sa fii un an –
Fii o zi, o zi de vrajă.
De nu poți să fii un lan –
Fii un bob, dar plin sub coajă.

De nu poți să fii un lac –
Fii un strop, dar plin de soare.
De nu ești flori de liliac –
Iarbă fii, dar fii în floare.

Fii ce ești, fii om sub soare,
Ce-ai fost binecuvântat,
Căci luând altă cărare
Ai în spate un păcat!

poezie de
Adăugat de Diana EnachiiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook