Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Jorge Luis Borges

Sper cel puțin că se poate realiza ceea ce nouă ni se pare imposibil, căci dacă putem concepe lucrurile, atunci poate că le putem și realiza. Cred că imaginația poate avea o funcție profetică: începi prin a imagina lucrurile, și apoi ele se și întâmplă. Totuși, pentru un scriitor, e mai bine ca ele să nu se întâmple! Una din rațiunile pentru care nu-l mai citim pe Jules Verne este faptul că aproape tot ce el a imaginat s-a și realizat, nemaiprezentând interes pentru noi. Și dacă îl citim și azi pe Wells, este pentru că nimeni n-a inventat încă o mașină cu care să călătorești în timp.

citat din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Total Library: Non-fiction 1922-1986" de Jorge Luis Borges este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -81.00- 34.99 lei.

Citate similare

Valoare, timp și responsabilitate

Viitorul nu-l putem cunoaște, trecutul nu-l putem schimba, prezentul nu-l putem valorifica corespunzător, pentru că nu știm prețui bine timpul acordat de Dumnezeu dându-I întâietate Lui în toate lucrurile și nu ne știm număra bine zilele de har pe care le primim ca " ne bucurăm și să ne veselim în Domnul" și pentru că Cuvântul Sfânt care lămurește trecutul, edifică prezentul, descoperă și asigură viitorul și ne poate transforma în oameni tot mai valoroși, nu este la loc de cinste în viețile noastre!

în Licurici în noapte
Adăugat de Marian PopoviciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Arthur Schopenhauer

De vreme ce tot ce există și se petrece pentru om nu e prezent imediat decât în conștiința sa și nu se petrece decât pentru aceasta, e evident predispozițiile conștiinței sunt ele însele lucrul cel mai important și că lucrurile depind mult mai mult de ele decât de figurile care apar în ele. Ceea ce un individ posedă pentru sine, ceea ce îl însoțește în singurătate și ceea ce nimeni nu poate să-i ia sau -i dea, iată ce e mult mai important decât ceea ce posedă sau este în ochii celorlalți. Un om de spirit se simte excelent într-o singurătate totală grație propriilor gânduri și imaginației sale, în timp ce un prost se plictisește chiar dacă își petrece timpul numai în spectacole, serbări și ieșiri în lume. Un caracter bun, blând și moderat poate fi mulțumit în circumstanțe care lasă de dorit, în timp ce un caracter rău și plin de invidie nu va fi mulțumit nici dacă este acoperit de bogății.

în Arta de a fi fericit
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lumea ca vointa si reprezentare Vol. 1+2" de Arthur Schopenhauer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -183.03- 137.99 lei.

Necesitatea guvernează toate lucrurile, ceea ce face în foarte mare măsură inevitabil, faptul că în cele din urmă, toate lucrurile create se descompun. Este inutil protestezi împotriva morții. Mai există și destinul, dar acesta nu reprezintă o putere exterioară. Cel mai potrivit înțeles pentru destin este acela de hotărâre eternă'a'lui D-zeu, care ne arată nu doar puterea, ci și grijă providențială a acestuia față de noi. De vreme ce totul este trimis de D-zeu, nu poate fi vorba de întâmplare sau noroc. Dacă nu există alt refugiu în față necesității, decât dorești ceea ce ea voiește, atunci de ce nu stăm deoparte și nu lăsăm totul în grijă sorții? Pentru că nu știm cum anume lucrează soarta. Poate că este necesar că noi să vrem anumite lucruri pentru a provoca rezultatele predestinate. De aceea câtă vreme suntem ignoranți în privința efectelor, trebuie ne străduim din greu evităm răul și să ne păstrăm speranța. O înțelegere a providenței și a necesității ne va permite rămânem statornici și liniștiți de-a lungul oricăror nenorociri. Trebuie interpretăm evenimentele în lumina a ceea ce putem scoate din acele scântei ale rațiunii îngropate înăuntrul nostru. Doar atunci vom avea reacția corectă la evenimente pe care nu le putem controla.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Jules Verne

Tot ce un om poate imagina, într-o bună zi un altul va realiza.

citat celebru din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Sunt disponibile și traduceri în spaniolă și portugheză.
cumpărăturiCartea "Around the World in 80 Days & Five Weeks in a Balloon" de Jules Verne este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 6.99 lei.
Jorge Luis Borges

Moartea mă neliniștește foarte puțin. Fiindcă suntem între prieteni, pot vă spun mi-e frică de un singur lucru, de eventualitatea că n-am mor. Nu văd moartea, propria mea moarte, ca pe ceva dramatic, ci mai curând ca pe o speranță. Mă gândesc la un personaj al lui Stevenson, un bătrân care rătăcește prin Anglia; e foarte sărac, toți îl disprețuiesc, își bat joc de el; dar el știe are undeva o comoară ascunsă. Și eu am o comoară ascunsă: moartea mea. Dacă lucrurile nu merg prea bine aici, poate că vor merge mai bine dincolo, sau poate, ceea ce ar fi preferabil, dincolo nu e nimic. Ar fi perfect. Ar fi trist pentru mine ca, după moartea mea, mă gândesc că pe pământ mă numeam Borges, am publicat câteva cărți, proveneam dintr-o familie de militari... Prefer uit toate acestea, așa cum prefer uit epoca în care mă aflam în pântecul mamei mele. Sunt cam obosit fiu Borges, și după moartea mea voi fi poate cineva, sau nu voi fi nimeni, în orice caz să nu mai fiu Borges.

citat din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Adăugând zerouri, putem ridica cifra "unu" până la orice valoare – dar aceste zerouri nu valorează nimic prin ele singure dacă cifra "unu" este omisă. Tot astfel, atât timp cât sufletul individual (jiva) nu este unit cu Dumnezeu, el nu-și poate manifesta adevărata valoare, pentru că toate lucrurile de aici, de jos, nu au valoare decât în măsura în care ele sunt în contact cu Dumnezeu.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charles Swindoll

Cu cât trăiesc mai mult cu atât îmi dau seama de impactul pe care-l are atitudinea în viață. Pentru mine, atitudinea e mai importantă decât lucrurile în sine. E mai importantă decât trecutul, decât educația, decât banii, decât circumstanțele, decât eșecul, decât succesul, decât ceea ce cred sau gândesc alții. E mai importantă decât imaginea, harul sau talentul. Atitudinea poate aduce un câștig sau o pierdere pentru o companie, pentru o biserică, pentru un cămin. Este remarcabil faptul că avem puterea de a alege atitudinea pe care vrem să o adoptăm într-o anume zi. Nu ne putem schimba trecutul; nu puteam schimba faptul că oamenii acționează într-un anume fel. Nu putem schimba inevitabilul. Singurul lucru pe care-l putem face, e să jucăm singura carte pe care o avem, și anume, cartea atitudinii... Sunt convins viața înseamnă 10% fapte, și 90% modul meu de a reacționa față de ele. La fel e și cu tine. Atitudinea noastră este în responsabilitatea noastră.

citat din
Adăugat de Sinziana MihalacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Julio Cortazar

Problema cu un scriitor angajat, așa cum sunt numiți acum, este să continue fie scriitor. Dacă ceea ce scrie devine doar literatură cu conținut politic, poate fi foarte mediocru. Asta s-a întâmplat cu un număr de scriitori. Deci, problema este una de echilibru. Pentru mine, ceea ce fac trebuie întotdeauna fie literatură, cea mai înaltă pe care o pot realiza... Să merg dincolo de posibil. Dar, în acelați timp, încerc introduc și un amestec de realitate contemporană. Iar acesta este un echilibru foarte dificil de atins.

în The Paris Review
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "62. Model de asamblare" de Julio Cortazar este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.00- 24.05 lei.
Cornelia Georgescu

Eugen: De atunci și până acum lucrurile s-au schimbat drastic.
Traian: Da; sunt directorul aceluiași Institut, dar ce folos? Ea încă e cu blondul, în timp ce pentru mine e ca un obiect tabu... Eu sunt doar cu Institutul. Și atât! Asta-i tot ce mi se cuvine, tot ce mi-a rămas.
Eugen: Nu! De ce ești pesimist?
Traian: Aș zice, mai degrabă, realist. Trebuie mă mulțumesc cu ceea ce am; poate nu-i foarte mult, poate nici prea puțin, dar asta e. Oricum, nu sunt chiar atât de ghinionist: Chiar dacă nu se știe, am totuși un fiu minunat și cel puțin un prieten foarte bun, adică tu. Și-n tot timpul ăsta, erai atât de aproape de mine, dar eu nu știam...
Eugen: Ah, mă flatezi! Nu cred sunt singurul tău prieten.
Traian: Nu crezi?! Mai gândește-te, Eugen... Cât despre Diana... Un singur cuvânt din partea ei și... Aș fi în stare renunț la tot; n-aș avea ce pierde... Dar nu cred că se va întâmpla vreodată așa ceva; nu va renunța ea la blondul ei, iar eu n-o pot obliga. De fapt, dacă mă gândesc mai bine, cred că din cauza ei am păstrat tăcerea în cazul lui Luci, ca nu ea sufere, ci eu...

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dr. Meredith Grey: Superstiția se află la granița dintre ceea ce putem controla și ceea ce nu putem controla. Atunci când găsești o monedă pe jos, o ridici, și toată ziua ai noroc. Cine nu își dorește fie norocos? Ne bazăm pe superstiții, pentru că suntem suficient de inteligenți pentru a realiza că nu deținem adevărul absolut, și că viața te poate duce pe căi nebănuite.

replică din filmul serial Anatomia lui Grey
Adăugat de Raluca PredaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Dorința este totdeauna bună când rezultă dintr-o cunoaștere adevărată, la fel nu poate fi decât rea când este întemeiată pe o eroare. Și am impresia eroarea pe care o săvârșim cel mai curent în ce privește dorința constă în aceea că nu deosebim îndeajuns lucrurile care depind în întregime de noi de cele care nu depind deloc de noi. Cât privește lucrurile care nu depind deloc de noi, oricât de bune ar fi ele, nu trebuie să le dorim niciodată cu pasiune;nu numai din pricină că ele pot să nu se întâmple și să ne mâhnească astfel cu atât mai mult cu cât le-am dorit mai puternic, ci mai ales pentru că, preocupând gândirea noastră, ne împiedică acordăm simpatia noastră altor lucruri, a căror dobândire depinde de noi.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Primăvara este aici dar nu lucrurile nu sunt cu nimic mai bune

primăvara este aici
dar nu lucrurile nu sunt cu nimic mai bune

omul pentru care nu există tratament nu poate schimba
faptul că va muri
femeia lipsită de frumusețe
este cu un an mai bătrână
asta-i ceea ce eu aș numi " insultă peste rană"

cineva care a așteptat și-a tot așteptat
a sfârșit prin a deveni nebun
incapabil înfrunte curgerea timpului
cineva care a trăit o viață trepidantă
va sfârși bolnav fără leac
toate se întâmplă din cauza zbuciumului neîndurător

pentru cineva prăbușit adânc în depresie
glumele sunt o completă pierdere de timp
iar pentru un idiot
cel mai sincer sfat este o completă pierdere de timp

când cineva deja departe pe drumul către dezastru
ajunge în vârful stâncii
se va arunca în hău
fără cea mai mică ezitare

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Suntem ancorați în realitate și totuși ne place sărim în necunoscut, în iluzie, în subconștientul nostru plin de simetrii superioare realității. Vrem fim ce nu putem, fim altceva, ne rupem de tot și de toate, dar nu putem, imediat ce gustăm un pic din absolut, realitatea ne doboară ca un croșeu bine pus în bărbie, ne aruncă în hăul ordinarului, comunului, amintindu-ne că nu putem fi în acea metastază, în acea unire cu totul. Poate este imposibil, poate așa am fost creați și ăsta este rolul nostru de a încerca la nesfârșit fără a putea depăși limita, poate că nu este imposibil, dar încă nu suntem pregătiți pentru o gură de apă așa de mare încât ne-am îneca cu atâtea răspunsuri, cu atâtea adevăruri pe care nu le-am crede posibile.


Adăugat de Ștefan EparuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Numai de pasiuni depinde tot binele și tot răul în această viață. Căci sufletul este imediat prevenit despre lucrurile care-i sunt dăunătoare corpului numai de senzația de durere pe care o încearcă și care produce în el mai întâi pasiunea tristeții, apoi ura pentru ceea ce a pricinuit această durere și în al treilea rând dorința de a se elibera de ea. În același fel, sufletul este imediat prevenit despre lucrurile folositoare corpului numai printr-o anume desfătare, care stârnește în el bucuria și dă naștere apoi iubirii pentru ceea ce se presupune a fi cauza ei și, în sfârșit dorinței de a dobândi ceea ce ne poate face persistăm în această bucurie sau să mai gustăm apoi una asemănătoare.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Robert Heinlein

Lenea este creativă: progresul este realizat de către oamenii leneși care caută căi mai ușoare pentru a realiza lucrurile.

citat clasic din
Adăugat de elenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Un scop al lui Dumnezeu este acela ca noi să putem avea scopuri. Haideți, încercăm, împreună, rezolvăm acest puzzle minunat, numit "viață", pentru că nu avem cum să nu reușim, dacă acționăm prin Iubire pentru Tot Ceea Ce Este. Până la urmă, chiar dacă mergem din eșec în eșec, vom simți și gustul satisfacției, poate chiar mai puternic, iar atunci vom înțelege sensul existenței noastre este să ne bucurăm de Ceea Ce Suntem Noi Cu Adevărat. Venim din Iubire, trăim în Iubire, ne întoarcem în Iubire. Suntem Iubire.

în Totul din Întreg, Iubirea de sine, Energizantul spiritual
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.
Jorge Luis Borges

Am citit o carte scrisă de un preot englez în care se spune că este multă tristețe în rai. Cred asta. Și sper că e adevărat. Căci, la urma urmei, bucuria este imposibil de suportat.

citat din
Adăugat de AdelyddaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Vine un timp când nu mai este zi și nu s-a făcut încă noapte... Și numai în acel moment putem începe contemplăm lucrurile sau viața: pentru a vedea mai bine, avem nevoie de puțină umbră, pentru că suntem noi înșine un amestec de lumină și umbră.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Richard Wurmbrand

Nu putem prinde pe Dumnezeu în nici o definiție. Noi folosim nume pentru El, știind aceste nume nu I se potrivesc. Maximul ce putem spune despre El este că El este. Adică dincolo de Care nu se poate concepe nimic mai măreț.

citat celebru din
Adăugat de IOanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Eu" nu l-a simțit și nu-l poate simți niciodată pe Dumnezeu! Tot ceea ce poate simți "eu", este separarea lui "eu și al meu." Chiar și Dumnezeu pentru "eu" trebuie fie musai creștin. Doar așa, schilodindu-l la separe, la o apartenență, "eu" îl poate "simți" pe Dumnezeu! Dumnezeu nu poate fi simțit, pentru că nu e un al doilea, nefiind un al doilea, EL nu este un obiect al percepției ca să îl putem simți. Tot ceea ce simți este ideea ta despre "Dumnezeu" pe care o însuflețești până la emoție. Dar e Dumnezeu atât de evanescent pentru a fi prins in superficialitatea simțirii?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook