Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

O admiram acum mulți ani pentru că era mult mai la modă și mai drăguță decât mine. Și cunoștea băieți și chestii de genul ăsta. Cel puțin, se prefăcea că-i cunoaște. Zicea că se întâlnea pe furiș cu câțiva. Îi chema Leonardo Da Vinci, Winston Chruchill și Adolf Hitler. De-abia după ce am primit primul meu manual de istorie, mi-am dat seama că și-a bătut joc de mine.

în Un tip la înălțime
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Când mi-am încheiat studiile, n-am primit un ceas și prima mea pereche de pantaloni lungi, cum primeau cei mai mulți băieți luterani. Am primit un telescop. Mama mea s-a gândit ar fi cel mai bun cadou pentru mine.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mulțumesc

Lui Dumnezeu îi mulțumesc
Și neamului meu românesc;
Formatu-m-au în ani ca om!
Am casă lângă falnic pom.

Mulțumesc pentru povețe,
Să n-o iau pe căi răzlețe,
Pe care m-aș fi pierdut,
Chiar în Legi de-aș fi crezut.

Ce-am primit îmi e destul,
Împlinit sunt și sătul;
Mai sper într-un strop de cer,
Până-n ceasul ce-o să pier.

Mulțumesc, sunt împăcat;
Mult, prea mlt mi s-a fost dat.
Eu, din tot ce am, primit,
La săraci am împărțit.

Că-i o vorbă înțeleaptă,
"Nu aștepta doar răsplată",
Pentru ne-nsemnată faptă,
Că... Dumnezeu te așteaptă.

Eu sunt împăcat cu mine,
Dumnezeu o știe bine.
Restul Lumii mă iubește...
Pentru mulți eu sunt nădejde.

Nimănui nu cer nimic,
Dumnezeu cu toți e darnic.
I-aș mai cere de se poate
Câțiva ani de sănătate!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când eram foarte tânără îmi doream să fiu Claire Chazal, pentru că era prezentatoarea pe care o vedeam la TeleFrance și mi se părea... wow! Distincție, eleganță, rafinament. Am visat să fiu mai multe personaje. Mi-am dorit să fiu, de exemplu, o a doua Margot Fonteyn. Eu am făcut 10 ani de balet și visam să fiu prim-balerină. Dar, la un moment dat, mi-am dat seama că nu ăsta e drumul meu.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tattooist: Știi, pentru prima oară cei mai mulți încep cu ceva mic: numele mamei, inițialele iubitei, ceva de genul ăsta. Nu ca tine. Tu ai avut un set complet de mâneci doar în câteva luni. Celorlalți le ia câțiva ani să facă rost de toată cerneala pe care tu o ai pe tine.
Michael: Eu nu am la dispoziție câțiva ani.

replici din filmul serial Prison Break
Adăugat de Alexandra TomaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adolf Hitler

Știu bine oamenii se cuceresc mai ușor prin cuvinte decât prin cărți: toate mișcările importante înregistrate de istorie datorează mult mai mult oratorilor decât scriitorilor.

în Mein Kampf, Prefață (1924)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.
Cornelia Georgescu

Lucian: Sincer, nu cred că-i bine, n-ar trebui să-ți spun... Dar dacă insiști... Cu o săptămână înainte de a fi și voi acceptați în echipaj, după ce ați susținut testele acelea, dat fiind tocmai terminasem cu nava asta, "Pacifis", eu, Alex și Nis, primisem deja vestea participării la misiune, evident, de la nimeni altul decât dom' director, iar dom' profesor Manea ne-a pus în vedere să ne anunțăm părinții... Și i-am anunțat, dar seara următoare, pentru că prima oară n-am îndrăznit și nici nu eram foarte siguri de veridicitatea anunțului primit. Dom' director părea supărat pe noi nu l-am crezut, la fel și dom' profesor, care ne-a reproșat ceva de genul "Aveți cumva impresia ne jucăm de-a misiunea spațială cu voi, băieți?!" Așa , în seara aceea, n-aveam încotro, le-am spus părinților, acasă. Alex și Nis au fost norocoși, părinții lor au fost în cele din urmă de acord, nu s-au împotrivit. La mine a fost altfel... Blondul nu a reacționat în nici un fel, a primit vestea cu calm, sau cel puțin așa părea, nepăsător, sau nici nu-mi dau seama exact, dar mama... Ea a fost total împotrivă, categoric, de la început! Cu câte cuvinte n-a încercat să mă convingă să renunț... În cele din urmă mi-a zis pot pleca în această misiune, doar peste cadavrul ei! Atunci eu, în loc să-mi fi văzut de treabă, să fi tăcut, i-am răspuns cu impertinență: "Ah, da?! În cazul ăsta, de abia aștept să particip la funeralii, cât mai curând, de preferință, zilele astea..." Asta ar fi tot! Pot adăuga doar m-a pălmuit zdravăn, pentru prima oară în viața mea, dar meritam... Și nu palma primită mă durea, cât sufletul, din cauza acelor cuvinte cărora le dădusem glas. Încă mă dor și acum, la fel de mult ca în acel moment. Și-n fiecare an ce trece, cuvintele acelea atârnă din ce în ce mai mult, mai greu. Pricepi acum?!
Lia: Vai, Luci... Da, te înțeleg.
Lucian: Bine. Sper să mă înțelegi, pentru că... Eu, nu, încă n-am reușit! Uneori mă enervează la culme felul ăsta al meu de-a fi, dar pe moment, nu-mi dau seama că greșesc, doar după ce faptul e deja consumat și nu mai poate fi schimbat nimic... Regret, însă degeaba!

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Winston Churchill

Să nu uitați eu am primit mai multe de la alcool decât a primit alcoolul de la mine.

citat clasic din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Blood Toil Tears and Sweat: The Great Speeches Paperback" de Winston Churchill este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 45.99 lei.
Sylvester Stallone

Rocky: Ți-a luat cam mult să vii până aici. Zece ani ca să ajungi în casa mea. Care e problema? Nu-ți place casa? Miroase? Așa e! Miroase! Nu mi-ai făcut nicio favoare! Nu te da mare acum în fața mea! Vorbești de gloria ta! Și de gloria mea ce să spun, Mick? Cel puțin tu ai avut parte de ea! Eu nu am avut momentul meu de glorie, nu am avut nimic! Picioarele mi se mișcă, totul funcționează. Nimeniul ăsta nu primește nimic. Apare tipul ăsta și îmi oferă un meci. Mare scofală. Vrei să ai parte de meciul tău cel mare? Da, o să lupt în meciul cel mare! Știi ce se va întâmpla cu mine? O să o încasez pe asta! Și pe asta! Vrei să vii lângă ring să vezi asta? Asta vrei? Vrei să mă ajuți? Vrei să vezi cum îmi sparge fața? Picioarele nu se mai mișcă, nimic nu mai funcționează, dar ei continuă: "Hai, bată-te cu campionul!" Da, o să mă lupt cu el. Să-mi spargă fața. Și tu, tu vii aici. Vrei să te muți aici cu mine? Hai, fă-o! E o casă drăguță! Foarte drăguță! Vino aici și pleacă. Pute. Tot locul ăsta pute. Vrei să mă ajuți? Ei bine, ajută-mă! Hai, ajută-mă. Sunt chiar aici!

replici din filmul artistic Rocky, scenariu de
Adăugat de Nicoleta MitrofanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adolf Hitler

După șase ani de război care, în ciuda tuturor interpretărilor, va intra într-o zi în istorie ca manifestarea cea mai glorioasă și mai eroică a voinței unui popor de a trăi, nu pot abandona capitala statului.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adolf Hitler

Șase sau șapte oameni, niște necunoscuți, se adunau cu intenția de a crea o mișcare cu scopul de a reuși acolo unde, până în prezent, eșuaseră partide mari, cuprinzând mulțimi considerabile: reconstituirea unui Reich german având o putere și o suveranitate mai întinse. Dacă și-ar fi bătut joc de noi sau ne-ar fi atacat, am fi fost încântați, dar era total deprimant să treci complet neobservat, din pricina asta sufeream cel mai mult.

în Mein Kampf
Adăugat de holy graalSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru mine, Bucureștiul copilăriei mele era mult mai agitat, mai sălbatic, mai misterios decât cel de acum. Bucureștiul adolescenței era un teritoriu de explorat, cel mai bine cu gagici.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Sinii verzi" de Florin Iaru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.95- 17.99 lei.
Valeriu Cercel

Mama

Din amintiri ce se destramă,-n amurgul vieții, regăsesc
Mereu, parcă, o altă mamă, care, la vârsta mea, firesc,
Am înțeles ce se-ntâmpla, cum altfel ea mi-a apărut
Prin ochii și prin mintea mea în timp ce-ntr-una am crescut ;

O văd și-acum, ce vis frumos! la patru anișori ai mei,
Când o priveam numai de jos, tot agățat de fusta ei,
Trebăluind cu bucurie, spăla, călca, și-apoi bucate,
De-aveam impresia știe ca să le facă ea pe toate,

Dar când crescusem puțintel, făcând "cei șapte ani de acas'"
Fi'nd primul ei învățăcel, și "corijent" nu am rămas (!)
Eram convins sută în mie, și cât de mult o admiram,
Că dumneaei mai multe știe chiar decât eu mi-nchipuiam!

De-abia prin școală, eu boboc, știind ce-i prin abecedare,
Când mă lua ea de cojoc, aveam un semn de întrebare,
Iar pe la șaișpe, în liceu, ca mine cine mai era (!)
Ii răspundeam, și cu tupeu, nu e chiar cum zice ea,

Ca pe la optușpe... ce ani! mergând la dans cu prima fată,
Când s-a zgârcit mama la bani, mi s-a părut că-i demodată...
La douăzeci și cinci ajuns, cu facultate, sus de nas,
Mă minunam, mai pe ascuns, cât de... în urmă a rămas (!)

Iar pe la patruzeci, povață, se întampla îi ceream,
Știind atât de multe-n viață, cam după ce eu hotăram,
Iar la cinzeci... n-o deranjam, și nu eram într-o ureche...
Așa pe-atuncea o vedeam, bătrână și de modă veche...

Dar iată că la șaizeci și... mulți dintre voi nu vă dați seama
Cam cât de mult eu mi-aș dori un sfat, o vorbă de la mama,
Cu școala veche ce-a făcut, prin ce-a trecut în anii grei,
Să o admir ca la-nceput când mă țineam de fusta ei,

Chiar de mi-ar fi puțin cam teamă, cicălitoare cum e ea,
Aș asculta-o că mi-e mamă și mai ales la vârsta mea,
ce pățeșteee, nu vă spui, tăticu', da' nu-i supărat...
Și-acuma stă pe capu' lui... ca să se lase de fumat!

poezie de
Adăugat de Valeriu CercelSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am nevoie să stau cu cealaltă parte din mine

am nevoie să stau cu cealaltă parte din mine
înlăuntrul meu, în inima mea
știam asta, era ca o aspirație
mi-am imaginat dragostea
putea fi cum vrea ea
altfel ar fi fost greu s-o găsesc
viața a făcut acest lucru pentru mine
am aflat-o în sufletul meu
viața a decis pentru mine
m-am gândit și la faptul dragostea
nu voia să se întâlnească cu mine
că se temea de sufletul meu
de minunea din sufletul meu
avea ochi frumoși dragostea
și-mi zâmbea
și în sufletul meu era furtună
și Dumnezeu era pregătit să rămână lângă mine
acum sufletul meu nu mai e împărțit în două
cântă melodii vesele inimii cerului.

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Clark Kent: Lui Chloe îi place de mine.
Lana Lang: Tu ce simți pentru ea?
Clark Kent: Cred putem fi mai mult decât prieteni. Când am văzut-o azi cu Justin am fost puțin...
Lana Lang: Gelos?
Clark Kent: Este ca și când secretul a ieșit la suprafață si totul capătă sens. Nu-mi vine să cred nu mi-am dat seama pană acum.
Lana Lang: Uneori persoana potrivită este chiar sub ochii tăi, dar nu îți dai seama.

replici din filmul serial Smallville
Adăugat de Laura LițescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marin Preda

Singurul lucru de care-mi amintesc foarte bine este că la vârsta de 13 ani am devenit conștient de mine. Mi-am dat seama că era în mine o anumită ființă de care eram conștient. Tocmai citisem Biblia și Descartespe izlaz.

citat celebru din
Adăugat de teodora fecheteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Morometii" de Marin Preda este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -48.00- 35.99 lei.
Ioan Cojocariu

Doamne, mai fă o minune!

Eu credeam -s cel mai tare
Că eu sunt cel mai vestit...
Dar în fața ta o doamne...
Mi-am dat seama că sunt mic.

Adunata-m lucruri multe,
Averi... multe am vrut să am.
Dar mi-am dat seama o doamne
de fapt... eu gol eram.

Mă-n'brăcam cu haine scumpe,
Cine mai era ca mine.
Dar mi-ai arătat o doamne...
de fapt eram un nimeni.

N-ascultam nici o povață
Rele multe am făcut.
Tu... o doamne... mi-ai dat viață
Ce am strâns tot am pierdut.

Cunoscuta-m vitejia,
Mândru tare am mai fost.
Dar pierduta-m bătălia,
Fără a crede în Hristos.

Am primit botezul doamne...
Ca să-mi fie de folos.
Prin puterea ta ce-a mare
Ai salvat un păcătos.

Eu... l-as tot în astă lume
de fapt... nu i-au nimic.
Doamne te rog... fă minune
Și salvează- mă un pic.

Ia- mă în împărăția... care
Sus în cer o stăpânești.
Știu doamne ai răbdare
Eu aștept... vin când dorești.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lia: Deci, mama ta e foarte tânără. Mi se părea mie, dar nu credeam că-i chiar atât de tânără.
Lucian: Avea 38 de ani când am plecat noi.
Lia: Ca să vezi... Mama mea e cu un an mai mare decât dânsa, ea avea 39 de ani atunci. Iar eu credeam mereu ea era prea tânără când s-a căsătorit, dar ea împlinise deja 18 ani atunci. Și avea 19 când am venit eu pe lume.
Lucian: Și dânsa era destul de tânără. Gândește-te blonda avea aproape 19 ani când am părăsit Terra. Iar campionul, 18.
Lia: Așa e, ai dreptate.
Lucian: Și uită-te la mine! Am aproape 28 de ani acum și nu numai nu am un copil sau o soție, dar nici măcar o iubită sau cel puțin, o prietenă apropiată. Iar ea, mama, când avea 28 de ani, eu aveam deja 11. Eram destul de mărișor și-i făceam o groază de belele. Mari de tot, nu glumă!
Lia: Deci, nu erai prea cumințel.
Lucian: Cumințel, eu?! Glumești, nu?! Nu cunoșteam sensul acestui cuvânt. Însă eu nu mi-am dorit niciodată să mă căsătoresc atât de devreme, ca ea. Și cred încă nu sunt prea bătrân.
Lia: Păi, sigur nu ești.
Lucian: Acum nu. Nu încă. Însă când vom ajunge înapoi, pe Terra, da! Voi avea cel puțin 34, dacă vom reuși să ajungem la timp. Mi se pare destul de mult.
Lia: Nu-i chiar atât de mult; cel puțin, cu siguranță, nu vei fi deloc bătrân!

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sheldon: Nu mă simt bine să fiu inclus în minciuna ta cu Penny.
Leonard: Ce era să spun?
Sheldon: I-ai fi putut spune adevărul.
Leonard: Asta i-ar fi rănit sentimentele.
Sheldon: Ăsta e un factor relevant?
Leonard: Da.
Sheldon: Atunci presupun ai fi putut fi de acord să mergi.
Leonard: Și ce aș fi spus după?
Sheldon: Aș sugere ceva de genul: cântatul nu este o vocație adecvată sau nici măcar o vocație pentru tine, iar dacă nu ești de acord ți-aș sugera un control pentru a căuta o tumoare apăsând pe centrii de procesare cognitivi ai creierului tău.
Leonard: Nu aș putea spune asta. Ar trebui să spun "ai fost grozavă și de-abia aștept să te mai aud cântând."
Sheldon: De ce?
Leonard: Ăsta e protocolul social. E ceea ce faci cu un prieten care e mândru de ceva la care e chiar varză.
Sheldon: Nu știam asta.
Leonard: Acum știi.
Sheldon: O, bine. Leonard?
Leonard: Da?
Sheldon: Când am jucat șah mai devreme ai fost grozav și de-abia aștept să te joc din nou.

replici din filmul serial Teoria Big Bangului
Adăugat de Ramona StanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Preaviz

Norocul și-a dat demisia din viața mea
Fără nici un preaviz.
Urât din partea lui!
A găsit de lucru în altă parte
Unde era plătit mai bine.
Faliment!
Disperare!
Surpriză!
Și-a dat seama că nu banii sunt importanți.
Fără nici un preaviz
(Frumos din partea lui!)
S-a întors la mine.
L-am primit.

poezie de
Adăugat de Magdalena RusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Jamie: Știi de ce mi-am dat seama azi?
Landon: Ce?
Jamie: Poate Domnezeu are un plan mai mare pentru mine decât aveam eu. Precum această călătorie care nu se mai termină. Parcă ai fost trimis tocmai pentru că sunt bolnavă. Ca să mă ajuți să trec prin asta. Ești îngerul meu.

replici din filmul artistic O iubire de neuitat, scenariu de , după Nicholas Sparks
Adăugat de Dumitriu Delia, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook