Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Fabulele ar trebui să fie predate copiilor ca fabule, miturile ca mituri, iar miracolele ca reprezentări literare. A preda copiilor superstițiile ca adevăruri este unul dintre cele mai îngrozitoare lucruri. Mintea copilului le acceptă și le crede, iar doar printr-o mare suferință, ce durează ani, va scăpa de această credință. De fapt, oamenii vor lupta în numele unei superstiții la fel de repede ca în numele unui adevăr - uneori chiar mai repede, deoarece o superstiție este intangibilă, astfel că nu poate fi demonstrată a fi falsă, iar adevărul este un punct de vedere, deci poate fi schimbat.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Poveștile cu zâne sunt mituri, iar miturile sunt doar mituri, deoarece există un grăunte de adevăr în ele.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sfântul Ioan Gură de Aur

Aceasta este rugămintea mea către voi: dați copiilor numele sfinților și ale drepților... de aici, de la nume începem și noi modelăm sufletul copilului nostru. Să intre numele sfinților în casa noastră, la botezul copiilor.

citat celebru din
Adăugat de Ion UntaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Credinta nadejdea dragostea Cuvinte de aur Vol. 1" de Sfântul Ioan Gură de Aur este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.00- 15.99 lei.

Înregimentați din fragedă pruncie... Cum poate școala să fie educație, atâta timp cât este pe mâna grupurilor de interese politice? Nu cumva ar trebui să învățați copiii gândirea spontană, liberă și nu interesele politice de "clasă"? Cum poate un profesor predea libertatea, dacă el însuși nu a obținut-o? Oare nu ar trebui să fie el schimbarea, care speră să o vadă în următoarea generație? Dacă vreți aveți copii sănătoși la minte, de ce nu eliberați mai întâi școala de dependența financiar-politică? Pur și simplu, mintea vă va pustii pământul, mai ales cu rolul politicianului, pentru oriunde își băgă ea coada, ca prin magie, apare controlul și implicit sufocarea libertății în numele libertății. Oare când veți vedea asta? Pentru toți banii acestei lumi la un loc, nu vor opri mintea și dependența voastră de ea și speranța ei de a fi mai "bine" prin control. Iar dependența voastră de minte și de închipuita ei "putere", este tocmai molima ce o lăsați moștenire educațională copiilor voștri. Adevărata educație începe cu inima, nu cu mintea unui copil, dar voi, prin "educația" voastră, ați dus mintea la extrem, iar inima lor e temătoare și bolnavă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Peste natura mea pură, absolută, care nu are loc, contur sau formă, s-a suprapus această cunoaștere "eu sunt" și ea, lipsită de contur sau formă. A apărut deci; e doar o iluzie. Oamenii inteligenți, extrem de inteligenți, vin aici -mi pună întrebări. Eu le răspund. Ce se întâmplă după aceea? Ei nu acceptă răspunsurile mele. De ce? Pentru ei îmi pun întrebările din perspectiva identificării cu corpul-minte, iar eu le răspund din perspectiva absenței unei astfel de identificări. Și atunci cum mă înțeleagă? Cum se potrivească răspunsurile cu întrebările? Cine pune aceste întrebări? E doar "persoana" care se percepe ca existând în timp, având ca punct de plecare nașterea corpului ei fizic. Prin urmare, ei pun întrebări din acel punct de vedere. Însă acea perspectivă e falsă, este o născocire a imaginației lor - doar o grămadă de amintiri, de obiceiuri și de închipuiri. Ei consideră acesta este adevărul; dar nu e decât pura ignoranță, fără niciun fel de bază reală.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Experience of Nothingness: Sri Nisargadatta Maharaj's Talks on Realizing the Infinite Paperback" de Nisargadatta Maharaj este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Dacă adevărul doar poate fi trăit în inima- înseamnă tu ești mai mare decât adevărul- iar adevărul este doar o experiență pe care o trăiești, experiență care vine și pleacă. Iar dacă vine și pleacă nu este adevăr. Tot ceea ce apare și dispare este iluzoriu. Dacă adevărul poate fi trăit în inima? Atunci tu cine ești?
Cum de nu vezi tu ești adevărul și că adevarul nu poate fi trăit ci doar este.?!?!

în Beatitudinea Adevarului Ultim
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cel mai mare rău inventat de Aghiuță de minte, este "știința". În fapt, tot ceea ce numești "Știință" e doar o altă poveste naivă, inventată de gând, pentru a adormi copiii! Când afirm e cel mai mare rău, afirm tot ceea ce tu numești "știință" pornește de la premisa falsă a formei, materiei și deci a separării pline mereu de frică și suferință. "Științific vorbind" - ce boală o fi asta? - tu chiar crezi ești o formă rătăcită de alte forme, și exact această educație primară handicapată, te pune pe linia suferinței. Tot ceea ce voi oamenii seduși de minte denumiți "adevăr științific" este doar o rușine, o minciună gogonată a minții, pentru a nu vă recunoaște eterna voastră ființă. nenăscută și deci implicit fără formă. Oare cum ar putea handicapatul de gând finit cerceteze "științific" infinitul fără gândire? A crede în "Știință" înseamnă a trăi o viață jalnică grevată de separare și suferință. Nu este nimic științific în "Știință" ci este doar gândul minciunii, adevărata știință presupune începeți prin a cerceta "eu"-ul care se pretinde o astfel de trăsnaie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Patru uși ( extras din ‘Numele vântului' )

Poate cea mai mare însușire a minții noastre
este abilitatea de a face față durerii.
Gândirea clasică ne arată care sunt cele patru uși ale minții
prin care fiecare trecem în funcție de propriile necesități.

Prima este ușa somnului.
Somnul ne oferă un refugiu
unde putem ne ascundem de lume și de toate durerile ei.
Somnul marchează trecerea timpului,
distanțându-ne de lucrurile care ne-au rănit.
Când o persoană este rănită, de multe ori își pierde conștiența.
Similar, cineva care primește vești traumatizante
devine adesea letargic sau leșină.
Acesta este felul în care mintea se protejează de suferință,
trecând pragul primei uși.

A doua este ușa uitării.
Unele răni sunt prea adânci pentru a putea fi vindecate
sau prea adânci pentru a fi vindecate repede.
Mai mult, unele amintiri sunt pur și simplu chinuitoare
și pentru ele nu există leacuri.
Dictonul "timpul vindecă toate rănile" nu exprimă adevărul.
Timpul vindecă cele mai multe răni,
celelalte se ascund după această ușă.

A treia este ușa nebuniei.
Sunt momente când mintea primește-o lovitură atât de cumplită
încât se afundă în nebunie.
Deși așa ceva nu pare un beneficiu, de fapt este.
Sunt momente când realitatea nu-i decât o perpetuă suferință,
iar pentru a se elibera, mintea trebuie evite realitatea.

Ultima este ușa morții.
Opțiunea finală.
Nimic nu ne mai poate vătăma după ce am murit.
Cel puțin așa ni s-a tot spus.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Numele vantului" de Patrick Rothfuss este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.99- 29.99 lei.

Când ai o stare de vibrație joasă - tristețe, ură, nervi - starea tinde se agraveze, deoarece gândurile joase își măresc ponderea prezenței în mintea ta - și totul începe pară din ce în ce mai negru, asta până când identificarea cu gândurile ia o pauză (respirație conștientă, privitul naturii, mutarea atenției către alt orizont etc.), ceea ce îi permite vibrației (sunetului) se reașeze. De multe ori, gândul jos al unui om este cel care invită multitudinea de gânduri joase, în mintea care îl găzduiește. Astfel omul se poate gândi, cu regret, că și-a uitat portofelul acasă, iar acest gând se poate transforma într-o sarabandă de alte gânduri joase, care îi spun omului, spre exemplu, viața e o luptă. În acest fel, ceea ce a fost un simplu gând de regret s-a transformat într-un magnet pentru celelalte gânduri, care au venit acolo unde au auzit chemarea. Și bineînțeles omul este necăjit! De ce? Pentru el chiar își crede gândurile! Mai mult, se identifică total cu gândurile sale. Iar asta îl face supusul gândurilor, pentru că le acordă atenție completă, iar acolo unde este prezentă atenția unui om, acolo este prezent și omul. Atenția nu este un gând; atenția este Însăși Conștiința. De fapt, gândurile asta vor: atenția oamenilor, pentru că doar așa pot evolua până la stadiul de experiență.

în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.

Oare este Dumnezeu monopolul unei religii sau vreunui presupus fiu a lui "Dumnezeu"? Pentru Iisus Hristos nu a afirmat niciodată o astfel de trăsnaie? EL a spus, eu și Tatăl unul suntem, dar tu cum de ești a doua? Cum de exiști tu și Dumnezeu? Când te-ai desprins de EL, de ai devenit sclava unei religii primitive? Oare câți dintre creștini realizează se închină la mintea lor și nu la Dumnezeu, sau Hristos? Și ce altceva ar fi asta decât cretinism, înapoiere mentală? Pentru că dintre agnosticul sau ateul care nu crede în nimic și creștinul care crede în mintea lui travestita în Dumnezeu, adevărat, adevărat vă spun, căci primii doi sunt mult mai apropiați inimii mele, sunt mult mai apropiați libertății, decât ultimul? Doar în numele unei religii cretine, oamenii sunt purtați în războaie, sunt arși pe rug, iar simbolul chinului lui Hristos și nu viața LUI, le devine o mortuară călăuză, pretinzând căci crucificarea, ne aduce aminte de chinul lui Hristos și nu de cât de cruzi și imbecili sunt oamenii. Ceea ce i s-a întâmplat acum 2000 de ani lui Hristos continuă și azi, îi fie crucificată învățătura iubirii lui, ca și cum crucificarea ar fi o virtute?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan

Adevărul este că mult mai multe crime și abuzuri asupra copiilor au fost săvârșite de fanaticii religioși, în numele lui Dumnezeu, Iisus și Mohamed decât au fost comise vreodată în numele lui Satan. Multor oameni nu le place această afirmație, dar puțini o pot contrazice.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.
Aristotel

Perfectă este însă prietenia dintre oamenii cu noblețe spirituală, adică cei ale căror afinități izvorăsc din virtute. În același fel își doresc ei binele unul altuia: ca oameni de virtute;și oameni de virtute ei sunt în însăși esența lor. Iar a dori binele prietenului pentru prietenul însuși înseamnă a fi prieten în sensul cel mai înalt (pentru că o astfel de prietenie se datorează structurii interioare a celor ce o resimt și nu unei stări accidentale). Prietenia lor durează atât timp cât dau dovadă de virtute, iar virtutea este durabilă. Și fiecare dintre ei este bun atât în mod absolut, cât și în raport cu prietenul său, căci, oamenii cu noblețe spirituală sunt nobili în sens absolut și în același timp utili unii altora. E de la sine înțeles asemenea prietenii sunt rare, oamenii de acest fel fiind puțini. Această formă de prietenie este deci perfectă atât prin durata sa, cât și prin celelalte trăsături, și în toate privințele fiecare primește și oferă celuilalt același lucru sau ceva asemănător, așa cum trebuie să fie între prieteni.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Pier repede muștele: repede se înmulțesc și repede mor. Oamenii se prăsesc ceva mai greu, dar în vreme de război ei pier tot atât de repede și tot atât de ușor ca muștele, iar în unele împrejurări chiar mai ușor, chiar mai repede.

în Șatra
Adăugat de scofieldutzaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Satra" de Zaharia Stancu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.90- 10.99 lei.

Nu vă mai gândiți lucrurile bune vin din vest – în realitate este adevărat exact opusul. De fapt, din vest vin lucruri realmente malefice... Vor ajungă la copiii voștri! Îi vor sexualiza, iar sexualizarea copiilor va prăbuși civilizația. Fiindcă va prăbuși mai întâi familia. Aceasta este rădăcina.

în interviu (noiembrie 2014)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tendințele masculine se exprimă prin atitudinea dominatoare a femeii și prin dorința sa de a avea un control absolut asupra copiilor. Ori femeia se poate teme de acest lucru, fiind, astfel, prea indulgentă cu ei. Se poate manifesta una dintre cele două extreme. Fie își bagă fără încetare nasul în treburile copilului, fie se teme de tendințele sadice implicate, rămânând pasivă, neîndrăznind intervină. Resentimentul împotriva rolului feminin transpare din învățăturile date copiilor, potrivit cărora bărbații sunt brute și femeile sunt creaturi suferinde, rolul feminin este demn de dispreț și de milă, menstruația este o boală ("blestem") și actul sexual, un sacrificiu pe altarul dorințelor soțului. Aceste mame vor fi intolerante față de orice manifestare sexuală, în special din partea fiicelor, dar, foarte frecvent, și din partea fiilor.

în Psihologia femeii (2012)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Psihologia femeii" de Karen Horney este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.72- 20.99 lei.

Am să îți las atingerea

Viața e timp,
iar timpul nu există.
E unul dintre acele mituri
spuse de părinți copiilor,
inconștienți, de greșeală,
de neadevărul născocit
din dorință, sau mai mult neștiință,
arzătoare ca un pojar.

Eu voiam doar o șa și multe păpădii,
dar o satiră plouă indiferent,
încât stelele devin insomnii
și fumul curge pe ciment.

Se prăbușesc căile ferate din tunel.
Tună, iar trenul este amputat,
culeg soarele și mă văd prin el
sunt bucăți de ceas dereglat.

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În trecut, copiii erau cu toții văzuți frecvent mai curând ca o proprietate decât oameni. În ultimii o sută de ani au avut loc multe victorii pentru drepturile copiilor, precum legile despre munca copilului, protejarea copiilor față de lucrul îndelungat în condiții nesigure, educația publică, permițând copiilor să aibă acces la învățare și legi ce previn abuzurile copiilor. Cu toate astea, este încă mult de făcut în protejarea drepturilor copiilor din toată lumea.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mintea noastră funcționează prin crearea de convingeri. Adică își repetă un gând de suficiente ori până când crede că acea convingere este un adevăr, însă nu există adevăr absolut pe care omul îl poată deține. Adevărul de ieri nu mai este adevărul de azi. Exemplu – pământul e rotund. Sau "te iubesc și fac orice pentru tine". Era adevărat ieri, dar azi poate nu mai e adevărat. Apoi, cam orice adevăr care este dovedit ca fiind adevăr, de obicei opusul lui este la fel de adevărat. De exemplu, dacă te îngrași prea mult poți mori. Dar și opusul, dacă slăbești prea mult, poți mori, este la fel de adevărat. Rezultatele noastre în viață sunt date de convingerile noastre iar convingerile ne creează realitatea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Capella fuge de noi cu o iuțeală de 32 de kilometri pe secundă, dar vor trece mii de ani și tot nu se va observa o mare schimbare în strălucirea ei. Peste sute de veacuri însă, poate că omenirea pământească va constata că această frumoasă stea și-a micșorat lumina și va putea astfel să controleze cele spuse cu zeci de mii de ani mai înainte. Dar peste zeci de mii de ani aspectul cerului va fi mult schimbat și multe presupuneri de azi vor fi atunci adevăruri eterne.

în revista "Orion"
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I: X. mi-a spus că în preajma ta bebeul ei, foarte agitat de obicei, adoarme, e vreun secret? A. M: Adevăratul limbaj al copiilor ca și al tuturor ființelor nespurcate de duhoarea infectă a gândirii este liniștea infinită a Spiritului, este Conștiința fără forma pe care de fapt noi toți o suntem. Doar că o dată învățată separarea gândului cu ea vine și cea mai mare otravă, "frica", iar odată cu frica zgomotul de infern al gândirii, pare fără de început și fără de sfârșit. Alerge 10/100/1000 sau chiar 1.000.00 de oameni și întreabă-i dacă există viață, și dacă pot trăi, în afara gândirii, și toți îți vor răspunde aceasta este doar o mare și imposibilă utopie. De fapt, cel cu adevărat înțelept nu face nimic altceva decât acceseze SA FIE, ceea ce veșnic este în preajma unui prunc, liniștea non-duală și etern necreată, cea mai înainte de toți vecii, a Spiritului, astfel copilul își recunoaște adevărata lui natură și în sfârșit o accesează prin somn.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu cât suntem mai recunoscători Supremului atunci când primim lucruri bune, cu atât mai multe lucruri bune vom primi, și cu atât mai repede vor veni; iar motivul este simplu: atitudinea mentală de recunoștință aduce mintea mai aproape de sursa de unde ne vin binecuvântările.

în Știința de a deveni bogat
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Wisdom of Wallace D. Wattles II - Including: The Purpose Driven Life the Law of Attraction & the Law of Opulence Paperback" de Wallace D. Wattles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -41.99- 25.72 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook