Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Greutățile, problemele și necazurile sunt aici să te formeze și nimic mai mult. Nici o suferință nu este inutilă și toate servesc unui scop superior pe care nu ești capabil să îl vezi în momentul producerii suferinței pentru că o iei ca pe un afront personal și ești prea implicat în poveste. "Vai, ce ghinion. De ce tocmai mie? Cu ce am greșit? M-am săturat." De aceea detașarea este un atribut al omului superior. Să te poți vedea ca și observator în timp ce ți se întâmplă chestii este un lucru extraordinar. De aceea, vedem beneficiile suferințelor la luni sau ani de zile după producerea lor, când nu mai suntem afectați emoțional și spunem: "Ce bine că mi s-a întâmplat. M-a ferit de necazuri mai mari, m-a învățat lecții, m-a făcut mai înțelept." Cu cât încetezi mai repede să o iei personal, cu atât ritmul tău de evoluție devine mai rapid. Nu are nimeni nimic cu tine. E doar viața și cursul ei firesc. Se numește evoluție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

plângi de milă unui om ce are greutăți e ca și când ai aduce bocitoare de fiecare dată când un cunoscut a făcut febră musculară de la sport. Greutățile, problemele și necazurile sunt aici să te formeze și nimic mai mult. Nici o suferință nu este inutilă și toate servesc unui scop superior pe care nu ești capabil să îl vezi în momentul producerii suferinței pentru că o iei ca pe un afront personal și ești prea implicat în poveste. "Vai, ce ghinion. De ce tocmai mie? Cu ce am greșit? M-am săturat." De aceea detașarea este un atribut al omului superior. Să te poți vedea ca și observator în timp ce ți se întâmplă chestii este un lucru extraordinar. De aceea, vedem beneficiile suferințelor la luni sau ani de zile după producerea lor, când nu mai suntem afectați emoțional și spunem: "Ce bine că mi s-a întâmplat. M-a ferit de necazuri mai mari, m-a învățat lecții, m-a făcut mai înțelept." Cu cât încetezi mai repede să o iei personal, cu atât ritmul tău de evoluție devine mai rapid. Nu are nimeni nimic cu tine. E doar viața și cursul ei firesc. Se numește evoluție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Orice problemă cred că am, ea se îndreaptă cu pași repezi spre rezolvare când atenția mea începe să se multe de la exterior și de la problemă, spre interior și spre bogăția mea interioară. În lumea superficială a soluțiilor cu liniuță, a fast-food-ului, a superficialității, este absolut normal existe depresie, infidelitate și sărăcie. Fericirea și împlinirea, iubirea și entuziasmul, sensul neclinitit al vieții, sentimentul de valoare personală, sunt lucruri minunate rezervate celor dispuși muncească pentru ele în această lume. Într-o altă lume, poate ele vin de la sine fără niciun efort. În această lume, efortul e condiția vieții. plângi de milă unui om ce are greutăți e ca și când ai aduce bocitoare de fiecare dată când un cunoscut a făcut febră musculară de la sport. Greutățile, problemele și necazurile sunt aici să te formeze și nimic mai mult. Nici o suferință nu este inutilă și toate servesc unui scop superior pe care nu ești capabil să îl vezi în momentul producerii suferinței pentru că o iei ca pe un afront personal și ești prea implicat în poveste. Ai încredere tot ce se întâmplă este spre binele tău!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ieși din piesa de teatru și devino spectator. Când ești actorul din piesă ești limitat de decor, de rol și de îngustimea regiei în care trebuie să se desfășoare povestea. Când ești spectator ai acces la toate filmele reale și imaginate din întregul univers. Ca observator al vieții tale înveți să nu mai iei nimic personal și să alegi când vrei trăiești drama, bucuria și tragedia și când vrei să te detașezi de ele după bunul plac. Majoritatea oamenilor sunt captivi în rolurile pe care le-au ales și au uitat să mai iasă din ele. Nu poți evolua decât foarte greu și anevoios când nu te poți uita la tine din afară și obiectiv.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mama m-a învățat niște lucruri

Mama m-a învățat LOGICĂ...
"Dacă-o să cazi din copac și-o să-ți rupi gâtul, n-o să mai poți merge cu mine la cofetărie."

Mama m-a învățat MEDICINĂ...
"Dacă mai încrucișezi mult ochii, așa o să rămâi, sașiu!"

Mama m-a învățat SĂ FAC FAȚĂ PROVOCĂRILOR...
"Unde te gândești? Răspunde când vorbesc cu tine... Nu-mi mai întoarce vorbele!"

Mama m-a învățat ce este UMORUL...
"Când cositoarea îți va tăia picioarele, să nu vii repede la mine!"

Mama m-a învățat să devin ADULT...
"Dacă nu mănânci toate legumele, n-o să crești niciodată mare!"

Mama m-a învățat GENETICĂ...
"Te comporți exact ca taică-tău!"

Mama m-a învățat despre ORIGINI...
"Te comporți de parcă te-ai fi născut într-un grajd!"

Mama m-a învățat ce înseamnă ÎNȚELEPCIUNEA VȂRSTEI....
"Când vei avea vârsta mea, o să înțelegi!"

Mama m-a învățat să PREVĂD VIITORUL...
"Așteptă numai până vine taică-tău acasă și-o să vezi tu atunci!"

Mama m-a învățat JUSTIȚIE...
"Într-o zi o să ai copii și sper -or să se comporte exact ca tine, și-atunci vei vedea ce bine e!"

Mama m-a învățat să apreciez o TREABĂ BINE FĂCUTĂ...
"Dacă aveți de gând vă omorâți, ieșiți în curte. Abia am terminat de făcut curat!"

Mama m-a învățat MAI MULTĂ LOGICĂ...
"Este așa pentru că așa spun eu!"

Mama m-a învățat să ANTICIPEZ...
"Păstrează-ți chiloții curați, în caz că-o să ai, Doamne ferește, vreun accident!"

Mama m-a învățat CONTORSIONISM...
"Ia uite ce murdar ești pe spate!"

Mama m-a învățat să am RĂBDARE...
"N-o să pleci de aici până nu mănânci tot spanacul!"

Mama m-a învățat METEOROLOGIE...
"Camera ta arată de parcă-ar fi trecut un uragan pe-aici!"

Mama m-a învățat ce înseamnă IPOCRIZIA...
"Ți-am spus o dată, ți-am spus de un milion de ori: Nu mai exagera!"

Mama m-a învățat CICLUL VIEȚII...
"Eu te-am făcut, eu te omor!"

poezie satirică de autor necunoscut/anonim, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Ieși din piesa de teatru și devino spectator. Când ești actorul din piesă ești limitat de decor, de rol și de îngustimea regiei în care trebuie să se desfășoare povestea. Când ești spectator ai acces la toate filmele reale și imaginate din întregul univers. Ca observator al vieții tale înveți să nu mai iei nimic personal și să alegi când vrei trăiești drama, bucuria și tragedia și când vrei să te detașezi de ele după bunul plac. Majoritatea oamenilor sunt captivi în rolurile pe care le-au ales și au uitat să mai iasă din ele. Nu poți evolua decât foarte greu și anevoios când nu te poți uita la tine din afară și obiectiv. Cum te simți din postura de spectator?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În momentul în care îți asumi responsabilitatea pentru viața altui om îi transmiți următoarele: - eu știu, tu nu știi, deci eu sunt superior iar tu inferior. - tu nu ești în stare gândești pentru tine, așa că am să o fac eu în locul tău cu gândirea mea care e mai bună pentru tine. - nu te pot accepta așa cum ești, cu ritmul tău de evoluție, cu lecțiile tale, cu propriul tău proces de devenire deci simt nevoia îți grăbesc procesul, să te schimb și repar, evident, după propria mea percepție și cunoaștere a lumii. - ceea ce tu trăiești azi din punctul meu de vedere nu poate fi tolerat și trebuie trăiești altceva pentru că așa simt eu nevoia pentru tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cert e un lucru: în tot ce ți se întâmplă este un mesaj mare și clar. În fiecare om din viața ta există un mesager care vine cu dedicație specială. Belește ochii mari și lați, la fel și urechile! Ca lupul din scufița roșie. Totul în jur îți vorbește; chiar și în clipa asta. Și, pentru numele lui Dumnezeu, bagă-ți în cap bine: întreaga viață nu este nici mai mult, nici mai puțin decât un curs de dezvoltare personală. Privește-l astfel, și toate suferințele vor deveni lecții, toate victoriile - o nouă clasă absolvită. Ești menit la evoluție permanentă, și tot ce stă în calea evoluției va fi dărâmat pe cât de ușor sau greu permiți tu, și tot ce te ajută în drumul evoluției va fi permanent la îndemâna ta, așteptând curajul pui mâna și să treci la acțiune în modalități atât de evidente.

în Alfa - Bătălia cu demonii interiori, Vindecarea Regatului Interior
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă oamenii nu ar uita că suntem făcuți pentru a cădea și pentru a ne ridica în continuu, viața multora ar fi mult mai bună. E sănătos și firesc să ți-o iei în bot în viață. Te face smerit, așa cum ar trebui fii, și, în același timp, te ambiționează îți depășești condiția, știind poate orice faci în viață sunt doar poduri peste râuri care seacă. Important este ce ai devenit, nu ce ai realizat sau acumulat. Tu ești cel mai de preț bun al tău și tot ce e important e doar în tine. Datoria ta este să crești permanent.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nimeni nu poate știi calea pe care tu să o urmezi. Și e normal fie așa. Pentru tu porți responsabilitatea bunelor și relelor, a roadelor bogate sau a pierderilor și suferințelor de pe calea ta, deci decizia îți aparține. Încearcă experimentezi tot ce poți și vezi cum te simți. Busola ta interioară îți va spune când e ceva ce îți place și vrei mai mult sau când îți displace și nu mai vrei ai parte de acel lucru. Astfel, aduni indicii ca și un detectiv și le tot pui cap la cap până când întregul puzzle este gata. Deci trăiește-ți viața – intens! Cu cât mai intens, cu atât mai repede dobândești putere de discernământ. Și cu cât ai mai repede putere de discernământ vei știi ce e bine și rău pentru tine, care e adevărul tău, realitatea ta și calea ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un mare ucigaș al motivației este teama de eșec. Ai fost învățat că greșeala atrage după sine pedeapsa și că mai bine nu riști. Evident, într-o societate bazată pe sclavi, îți permiți biciuiești sclavii. Însă un sclav biciuit nu va da niciodată dovadă de creativitate, ceea ce nu este o problemă pentru stăpânii care vor muncă de rutină și productivitate până cazi lat. Așa că te îndemn greșești cu curaj. E mai bine să greșești mai repede, pentru că treci prin procesul de evoluție mai rapid și ești pregătit faci față provocărilor.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu mi-a plăcut niciodată îmi vând sufletul. Nu a existat nimeni să mi-l cumpere. Nu va exista nimeni să facă asta. Tocmai de aceea m-a durut. Tocmai de aceea m-am târât. Nu m-a putut cumpăra nimeni. Nu m-am vândut nimănui. Nu... oare cât mai repet lucrurile astea?

în Cioburile mele
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce este greșit să ascultăm sfaturi din exterior legate de viața noastră de la oameni care nu știu ce fac? Experiența lor de viață diferă de a noastră, iar sfaturile lor sunt pe o altă direcție decât cea potrivită pentru noi. Ritmul de evoluție al altor oameni este diferit de ritmul nostru și noi poate avem nevoie ne mișcăm mai rapid sau mai lent decât cred cei din jur. De cele mai multe ori oamenii nu fac decât să se vadă într-o oglindă când ne privesc pe noi și sfaturile lor sunt, de fapt, adresate lor. Ai observat cu câtă pasiune ne explică unii oameni de ce ar trebui procedăm într-un fel și nu în altul? Dacă privești viața acelui om vei vedea că exact în domeniul în care îți dă ție sfaturi și el are o problemă. Atunci când ni se dau sfaturi, prima întebare pe care putem să o adresăm este în cuvintele lui Seneca: "Tu îmi dai sfaturi?, mă întrebi. Dar ți-ai dat sfaturile astea și ție, te-ai îndreptat de-acum? De aceea ai acum timp să îi îndrepți pe alții?"

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sunt de părere unele dintre cele mai importante lecții pe care le primim în viața le luăm prin suferință. Atunci când ești jos, în întuneric, singur... în mocirlă... crești. Ieși mai curat, mai pur, mai împăcat cu tine și într-o variantă "upgraded"! Amintește-ți de toate momentele din viața ta în care ai fost jos, ai căzut, și imediat după o să vezi evoluție. Sunt curios, pe tine, ce te mai face crești?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când crezi că poți încălca o promisiune pe care ți-ai făcut-o ție pentru că "nu știe nimeni", spiritul tău este știrbit și rănit pentru că începe realizeze tu nu te poți baza pe tine. Prețul e uriaș și nu și-l permite nimeni. Așa data viitoare când îți promiți faci ceva, fă! De dragul tău și pentru binele tău. Așa-i vrei ca cei din jur să nu își încalce promisiunile față de tine? Orice suferință ai în viața ta sau te temi aduci în viața ta, va veni înzecit tocmai ca să te ajute rezolvi această suferință și temere o dată pentru totdeauna și – mai mult – să te facă realizezi dacă e vreo problemă, tu ești autorul și soluția în același timp.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când poți accepta durează 15 ani să obții orice lucru cu adevărat valoros, se întâmplă ceva magic: - îți dai seama că nu poți aștepta 15 ani ca să te bucuri de viață așa că în timp ce faci munca aia, călătoria de 15 ani, începi trăiești mai mult micile bucurii ale vieții. - îți dai seama drumul înseamnă fericirea și nu destinația așa începi aplici asta în toate aspectele vieții. - înțelegi că te poți face pe tine bogat făcându-ți nevoile mai puține, și în același timp realizezi dacă ai un vis mare pentru care să te trezești dimineața, toate poverile sunt mai ușor de dus. - după câteva luni din această călătorie realizezi ce simplu e fii fericit și parca nici nu mai îți dorești ajungi la destinație asa repede pentru că nu mai vrei scapi de propria ta viață mizerabilă care acum are sens, și descoperi îți poți iubi viața și te întrebi cum de nu te-ai simțit atât de bine până acum, pentru că deși nu ai mai multe în exterior, simți ai trezit în tine uriașe comori interioare care au fost tot timpul acolo. Ce altceva ai mai învățat din călătoria ta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În studiul influenței minții umane asupra bolilor fizice s-a dovedit stresul, furia, frustrările scad cantitatea de anticorpi din organism și cresc șansele apariției bolilor. De asemenea scade producția de hormoni din organism, printre acești hormoni fiind și cei responsabili de starea noastră de bine și de fericire. Învingătorii văd întotdeauna și partea bună a unui lucru rău. Suferi un eșec, apreciază lecția pe care ai învățat-o. O persoană te înșeală, fii mulțumit ai scăpat de ea înainte îți facă și mai mult rău. Suferi greutăți în viață, apreciază faptul că te fac o persoană mai puternică. Așadar optimismul este un stil de viață. Stai relaxat și pozitiv în orice situație. Nimic din ce se întâmplă în viața ta nu e întâmplător. Ți se pot întâmpla doar 2 lucruri. Ori ești pus la încercare și testat, acestea fiind încercările vieții, problemele pe care le avem, lecțiile de învățat SAU este o sărbătoare care confirmă ai depășit cu bine încercările.. În momentul în care ți se întâmplă ceva neplăcut sau suferi, întreabă-te "Ce trebuie învăț din asta?" Ai să vezi ce lecții simple și frumoase îți dă viața. Problema e că te pune le repeți până când le înveți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu ești genetic jumătate mama și jumătate tata. Dacă îți negi un părinte prin ură, lipsă de iubire și acceptare, ucizi o bucată DIN TINE. Ești un om mutilat. Orice trăsătură care nu îți place la părinții tăi, este deja în tine și dacă nu o accepți, iubești și admiri, nu o poți folosi în avantajul tău. Așadar simte în inima ta toată iubirea, înțelegea și acceptarea pentru părinții tăi. Doar astfel, vei putea devii tu întreg. Vrei trăiești aici și acum? Vrei dezvoltare personală și evoluție? Perfect. Te duci acum și îți iei părinții în brațe, le spui îi iubești și îi ții în brațe, mult și cu toată acceptarea și iubirea. Și ei au lupta lor. Dacă ceva te nemulțumește la ei, atât pot ei acum. Înțelege că și ei vor lucruri așa cum vrem noi toți dar poate ceva îi oprește. Și ei suferă. Și ei vor mai bine pentru familia lor dar uneori viațacu tine de pământ și te ține acolo. Ăsta nu e motiv îți privești părinții altfel decât cu maximă iubire și acceptare. Luptă tu și pentru ei, nu le mai cere nimic. Doar iubește-i și mulțumește-le apoi ieși pe ușă și mergi la război.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când aveam 25 kg în plus, ceea ce m-a salvat și m-a pus pe drumul cel bun a fost că m-am acceptat. Am zis: "Pera, duci o luptă grea și felicitări că nu te lași bătut. Ai niște slăbiciuni și faptul știi care sunt acestea este un mare pas spre rezolvarea lor. Acceptă că a fost foarte greu până acum, dar de acum vei face schimbările necesare pentru că vrei fii permanent un om mai bun". Adică mi-am oferit singur compasiune și am vorbit frumos cu mine, dar nu am rămas cu 25 kg în plus, ci am început fac sport și să mănânc diferit. Să te accepți pe tine nu înseamnă rămâi așa cum ești, ci înseamnă să nu te pedepsești pentru ce te-a dus în situații urâte de viață și să îți iei angajamentul vei munci pentru schimbare. Repetă după mine: "Mă accept în acest moment și îmi iau angajamentul fiu mai bine."

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Nimeni nu este superior, nimeni nu este inferior, și nu există nici persoane egale între ele. Fiecare este unic. Egalitatea este, din punct de vedere psihologic, o aberație. Nu toți oamenii pot fi un Albert Einstein sau un Rabindranath Tagore. Însă aceasta nu înseamnă Rabindranath Tagore este superior pentru că nu poți fi asemenea lui. Nici el nu poate fi ca tine. Eu cred fiecare reprezintă o manifestare unică. Trebuie deci renunțăm la toate ideile de superioritate, inferioritate, egalitate și inegalitate și să le înlocuim cu ideea nouă de unicitate. Într-adevăr, fiecare individ este unic. Privește doar cu mai multă iubire și vei vedea că fiecare individ are ceva propriu, un lucru pe care nu îl mai are nimeni altcineva.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Adina-Cristinela Ghinescu

Prietenia care m-a ucis

Legea inimii e scrisă în ființă;
Am învățat prin veacuri aștept...
Rămas este un dor, o ultimă dorință,
mă înalț în timp și să învăț sper.

Acum ascult pe tine cum mi te povestești,
Nu este loc fie și vocea mea acolo
În locul unde zaci, unde te poticnești...
În inima pătrunsă de mult prea multe goluri.

Iată-mă din nou, singură pe-alee...
Unul a plecat... altul a venit...
Alții or vină, intre, dar n-au cheie,
În inima care, cândva te-a găzduit.

Viață între scheme fără nici un sens!
Un pahar de griji pe care îl bei singur...
Ai un plan dai... mai șters, sau mai dens,
Ești regină viață! Regină în nimicuri!

Nu te întreb ce-are să fie,
Sau cine ești... ce vrei cu mine...
Doar să-mi vorbești de nebunie,
Căci o cunoști atât de bine!...

n-ai un scop, sau... infinite
Așa ca tine, cum tu ești...
Tu viață, tu – planuri sortite –
Când ne urăști, când ne iubești.

Știu cine m-a ucis! Eu nu credeam în moarte!
Dar în prietenie, mult am crezut în ea...
Cea care am iubit-o și-am sprijinit-o în toate,
Nu a dorit decât, viața să îmi ia!...

poezie de
Adăugat de Adina-Cristinela GhinescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook