Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Știi care este cel mai greu lucru? Este să-ți iei un angajament, să faci o promisiune unei alte ființe umane. Este groaznic... pentru că atunci când ajungem la vârsta la care putem să facem o promisiune, suntem deja răniți. Noi trăim din temerile noastre, la fel de mult ca și din toate celelalte. Sau unii dintre noi trăiesc așa.

în Clinica Gorlin
Adăugat de dory58Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Foarte mulți oameni privesc greșit o relație dintre un bărbat și o femeie. Cel mai important lucru și cel mai frumos, într-o relație, este că relația este un prilej de evoluție pentru ambii parteneri. Din nou, foarte mulți oameni nu înțeleg cei din jurul nostru sunt oglinzi pentru noi, întâlnim anumite persoane cu care avem diverse relații pentru că ei sunt oglinzile noastre, ne arată ce e bun și ce e rău în noi și ne dau ocazia creștem la fel cum și noi le dăm lor ocazia crească. Așa cum pasiunea și iubirea pot dispară într-o relație, la fel dispar și suferința, depresia și furia. În psihologie, perioada ce urmează unei despărțiri poartă numele de doliu și seamănă foarte mult cu doliul pentru o persoană decedată. Oamenii se despart atunci când nu mai au lecții de învățat unii de la alții, când unul din parteneri a evoluat mult mai mult ca celălalt sau când nici unul nu a evoluat.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Am putea spune meditația nu are un motiv sau un scop. În acest sens este, deosebită de aproximativ toate celelalte lucruri pe care le facem probabil cu excepția, cântatului și a dansului. Când cântăm nu o facem ca să ajungem la un anumit punct, cum ar fi finalul compoziției. Dacă acela ar fi scopul muzicii, atunci evident cei mai rapizi cântăreți ar fi cei mai buni. De asemenea, atunci când dansăm nu urmărim să ajungem într-un anumit loc pe podea ca și într-o călătorie. Când dansăm, călătoria în sine este scopul, la fel este și când cântăm, cântatul în sine este scopul. Și exact același lucru este valabil și pentru meditație. Meditația este descoperirea că la scopul vieții se ajunge întotdeauna în momentul imediat.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.
Deepak Chopra

Nu este corect spunem că noi suntem ființe umane care au din când în când experiențe spirituale. Realitatea este inversă: noi suntem ființe spirituale care și-au asumat o formă umană ocazională.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.

Pentru mine, pentru noi toți, cei care ne petrecem viața cu marionetele, ele reprezintă ființe de care suntem atașați, ca și ființe vii, cu care ne putem identifica în întregime, cu toate forțele noastre și cu toate gândurile noastre. Facem corp comun cu ele, cu gestica lor și cu ceea ce exprimă ele.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Joey: Suntem prieteni și atât.
Dawson: Joey, știi bine nu e așa.
Joey: Și atunci ce suntem, Dawson? Mă obosește relația noastră. Ne petrecem tot timpul analizându-ne viețile noastre neînsemnate de adolescenți.
Dawson: Știu că noi cunoaștem prea multe cuvinte mari. Dar e un lucru bun analizăm.
Joey: Dar nu ajungem nicăieri așa. Nu ne face mergem mai departe. Suntem în aceeași situație în care eram acum trei luni. E timpul ne maturizăm, Dawson.
Dawson: Știu, Joey. Și putem. Și ne maturizăm.
Joey: Ba nu. E la fel în fiecare zi. Ne uităm la un film, de preferat unul de Spielberg, găsim legătura dintre film și viață și apoi ne batem ușor pe spate pentru că am fost atât de inteligenți. Oricât de bune ar fi părerile noastre, lipsește sinceritatea, Dawson.
Dawson: Lipsește ceva.
Joey: Și motivul pentru care am venit aici este că trebuie mergem mai departe. Nu mai suntem copii. Și nu o să mai continui așa. Și am crezut ar trebui știi.
Dawson: Deci mergi în Franța?
joey: Asta era. Dacă merg în Franța!

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Trăim într-o lume care ne mănâncă din atenție din ce în ce mai mult și ne incapacitează din rezultatele pe care le putem obține, personal. Suntem din ce în ce mai confuzi pentru că avem teorii din ce în ce mai complexe și răspunsuri din ce în ce mai complicate cu privire la cine suntem, ce facem, ce obținem. În ultimii ani găsesc îngrijorător faptul că din ce în ce mai mulți dintre noi găsim motive pentru care nu avem rezultate și nu ducem viața pe care o dorim.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Noi, cei care luptăm pentru visul nostru, suferim mult mai mult când lucrurile nu merg așa cum trebuie, pentru că nu putem să revenim la vechea scuză: "Ei bine, oricum nu-mi doream prea mult asta." Ne dorim cu adevărat ne atingem visul și am pus totul la bătaie pentru el. În acest fel, noi, războinicii luminii, trebuie ne pregătim avem răbdare în timpurile dificile și să fim conștienți universul conspira în favoarea noastră, chiar dacă nu înțelegem în ce fel... Când suntem la începutul bătăliei pentru visul nostru, nu avem experiență și facem multe greșeli. Secretul vieții este, totuși, cazi de șapte ori și să te ridici a opta oară. Așadar, de ce este atât de important să trăim chemarea noastră personală dacă trebuie suferim mai mult decât alți oameni? Pentru , odată ce am trecut peste înfrângeri – și o facem mereu – suntem stăpâniți de un simț măreț de euforie și încredere. Dacă te crezi demn de lucrul pentru care lupți atât de greu să-l obții, atunci devii un instrument al lui Dumnezeu, ajuți Sufletul Lumii și înțelegi de ce ești aici.

în Alchimistul
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.
Lev Tolstoi

Dar cum evităm omorâm muște, purici? Prin fiecare mișcare pe care o facem, distrugem fără vrem viețile unor ființe pe care nici nu le observăm. Asta spune mereu lumea, încercând justifice în acest fel cruzimea față de animale. Dar cei care pun problema astfel uită scopul omului nu este de a fi perfect în vreo privință. Sarcina care ne revine este numai de a încerca ne apropiem de perfecțiune. Același lucru e adevărat și în cazul compasiunii față de animale. Noi, oamenii, nu putem trăi fără provocăm moartea altor ființe. Dar putem să acționam cu un grad mai mic sau mai mare de compasiune. Cu cât mai multă compasiune aratăm față de toate animalele, cu atât mai bine este pentru sufletele noastre.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

Căsătoria nu este o promisiune pentru a fi împreună pentru eternitate, deoarece nimeni nu poate promite acest lucru. Este o promisiune de a fi prezent "acum". Este un jurământ care trebuie fie reînnoit în fiecare moment, dacă e aibă cât de cât un înțeles.

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.

Cred , pentru noi(scriitorii de romane thriller), scriitura este terapeutic㠗 îți imaginezi toate acele crime și alte lucruri oribile și le pui pe foaie, le scoți din minte. Pe de altă parte, e ciudat că facem asta cu personajele noastre preferate — le trecem prin iad, le rănim, le omorâm familiile și așa mai departe. Dar asta ne eliberează și e motivul pentru care, atunci când ne întâlnim, râdem mult și suntem plini de viață.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Turnul" de Simon Toyne este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -44.90- 26.99 lei.

Atunci când facem compromisuri, sacrificii, renunțăm la noi înșine și la fericirea noastră personală, nu ne iubim, ci din contră. Un om care se respectă și se iubește pe sine însuși știe își traseze limite și granițe sănătoase de interacțiune cu ceilalți. Dăm dovada de iubire de sine atunci când ne punem pe noi înșine în prim planul vieții noastre și căutăm ne bucurăm de viață. Iar atunci când noi suntem împliniți și fericiți putem să îi iubim cu adevărat și pe cei din jur, ca pe noi înșine. Un om care nu se iubește pe sine nu poate iubi pe altcineva pentru că nu știe cu adevărat ce este iubirea - o confundă cu atașament, dependență, nevoie și așa mai departe.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Euripide

Nu există niciun lucru care să fie veșnic plăcut, pentru că natura noastră nu este simplă, ci include și un al doilea element, diferit de primul, în virtutea căruia suntem ființe coruptibile, astfel încât, dacă unul dintre aceste două elemente se află în activitate, această activitate este, din perspectiva naturii celuilalt element, contrară naturii; când cele două elemente se află în echilibru, actul ce rezultă nu ni se pare nici plăcut, nici neplăcut. Dacă ar exista o ființă cu o natură simplă, aceeași activitate ar fi pentru ea totdeauna cea mai plăcută. Dar, pentru noi "schimbarea în toate ne este plăcută" din cauza unei laturi rele a naturii noastre; căci, la fel cum omul rău este schimbător, și natura care are nevoie de schimbare este rea, ea nefiind bună pentru că nu este simplă.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Arthur Schopenhauer

Atunci când citim, o altă persoană gândește pentru noi: noi nu facem decât -i repetăm procesul mental. Cand învață scrie, ucenicul trece cu a sa pană peste ce a subliniat învățătorul: așadar, când citim, cea mai mare parte a lucrării gândirii este deja făcută pentru noi. Din această cauză, simțim o ușurare atunci când citim o carte, după ce am fost ocupați cu gândurile noastre. În citit, de fapt, mintea noastră este locul de joacă al gândurilor altcuiva. Așa se face cineva care își petrece întreaga zi citind, și prin relaxare își devotează timpul liber într-un fel negânditor, își pierde repetat capacitatea de a gândi, la fel cum omul care mereu călărește uită meargă pe jos.

în Eseuri și aforisme
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lumea ca vointa si reprezentare Vol. 1+2" de Arthur Schopenhauer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -183.03- 137.99 lei.

2021, prin definiție, este anul în care obișnuim ne manifestăm fricile ce provin din sfera neputinței noastre, temerile legate de oamenii care ne înconjoară, palpitațiile produse de impactul dintre adevăr și minciună.... Haosul de zi cu zi imortalizează agitația sufletelor noastre în fel și fel de ipostaze frustrante pentru noi și pentru cei de lângă noi... Frustrarea este arma mortală care ucide încrederea în oameni.... încrederea când piere ne zidește în propria "blană"unde considerăm că este suficient de cald... locul cu care ne obișnuim și îl vedem din ce în ce mai luxos, unde pentru alții nu se numește altfel decât un cavou, răcoros.... Neîncrederea naște monștri precum egoismul, acolo unde intuițiile și emoțiile dispar ca printr-un sunet de ecou, îndepărtându-se de noi... Fricile din ce în ce mai întunecate umbresc chiar și sensibiltatea noastră, lăsând locul unei pete din ce am putea fi, fără teama de a părea vulnerabili.. ATUNCI? Gândiți-vă la ceea ce puteți deveni oferind cheia încăperii voastre, sufletului vostru, acolo unde oamenii pot decora trăirile și sentimentele voastre..

(30 aprilie 2021)
Adăugat de Vlad MilonSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Oamenii nu își planifică ziua următoare, săptămâna, luna sau anul ce urmează din cauză se simt încorsetați, însă nimeni nu spune trebuie respecți aceste planuri ci doar îți iei energie din ele. Să ai o direcție înspre care să mergi ca atunci când faci o acțiune cât de mică fie subunitară unei filosofii pe care o ai și unei direcții de viață. Dacă te lași trăit de viață și asta se întâmplă cu cei mai mulți dintre noi, o să ajungi la o vârstă la care te uiți în urmă și spui: "aș fi vrut scriu o carte", "aș fi vrut dau mai mult la locul de muncă", "aș fi vrut am mai mulți bani", spre exemplu. Acești oameni trăiesc viața din inerție. Viața li se întâmplă. Ceea ce încerc spun este că: Acum este momentul prin care tu ataci viața și să-ți propui obiective. Să te duci către o direcție pe care o vrei tu, nu care apare în urma a ceea ce ți se întâmplă ție

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Singurul lucru care merită cautat în această viață este Fericirea. dar adevărata fericire nu este exterioară ci ea este interioară. Adevărata Fericire înseamnă știm cine și ce suntem noi? Altfel doar trăim viața minții și nu viața infinită care suntem noi. Fericirea este deja fundamentul întregii noastre existențe doar că noi o acoperim de Gânduri. Trezirea nu există pentru că tu ești deja trezit. Tu ești raza de soare care întreabă dacă nu știe cineva ce este soarele, lumina și căldura și cum se poate ajunge la el? Tu ești Acela nimic nu te poate despărți dacă nu crezi în gândurile de despărțire și spiritualitate ale minții tale!

în Fericirea și trezirea, partea 1
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Epicur

Deci, așa este moartea, cel mai cumplit lucru; pentru noi un nimic: atâta vreme cât suntem, ea nu este; iar când ea este, nu mai suntem noi.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De unde vine certitudinea matematică? Nu-i decât o slabă certitudine relativă, dar este cea mai absolută dintre certitudinile relative pe care omul le-a putut atinge. Ea vine de acolo în matematică noi simțim mai bine ca oriunde limitele valabilității procedeelor noastre de cercetare și a concluziilor noastre. Punând într-o cușcă un leu și un iepure, nimeni nu va putea spune 1+1=2. Așa , aritmetica se aplică numai când se aplică, dar atunci se aplică întotdeauna în cazul în care noi o aplicăm, căci în celelalte nici nu ne vine tentația de a o aplica. La fel se petrece și cu capitolele din matematica superioară; îndată ce s-au constituit definitiv nu ne mai înșelăm asupra limitelor aplicațiilor lor sau, cel puțin, dacă ne înșelăm, constatăm repede greșeala și suntem cu toții de acord asupra ei, deși atunci când s-au constituit acele capitole am fost împărțiți și am ajuns la contradicții.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Defectele noastre nu pot fi eliminate. Cu cât luptăm mai mult, cu ele cu atât le dăm mai multă putere. La fel cum Hercules se lupta cu Hydra și când îi tăia un cap alte două creșteau la loc, la fel și noi, când vrem eliminăm un defect acesta suferă o mutație care îl face și mai puternic. Ce e de făcut atunci? Facem din demoni ALIAȚII NOȘTRI. Pe cine nu poți învinge, fă-l să ți se alăture. Singura cale pentru a învinge este să recunoaștem demonii din noi, defectele noastre, le acceptăm și apoi le transformăm. Vei începe îți dezvolți o personalitate extraordinar de puternică atunci când nu vei mai încerca elimini defectele ci le vei recunoaște și vei începe le tratezi ca fiind o parte din tine ce va rămâne acolo cât timp vei exista.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Să recunoaștem: niciunul dintre noi nu suntem pe cale să ajungem într-un stadiu al vieții lipsit de dezamăgiri. Nu ne putem aștepta fim la adăpost de orice fel de mărunțișuri. Dezamăgirea este o parte din viață, una cu care trebuie ne descurcăm.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Living Beyond Your Feelings: Controlling Emotions So They Don't Control You Paperback" de Joyce Meyer este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -61.99- 37.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook