Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Oamenii se plâng datorită nefericirii, neștiind ce înseamnă de fapt fericirea, fără să își dea seama că ei deja sunt fericiți cu alegerile pe care le fac. Dacă ar simți vreo clipă nefericirea, cred că ar alege diferit și ar schimba cursul vieții și înțelesul fericirii. Fericirea de multe ori este un ideal copiat de la alții, care la rândul lor l-au copiat de la semenii lor. Concluzia reprezintă drama care-i face pe oameni fericiți, rămânând un amalgam de emoții care îi determină pe oameni să simtă că trăiesc intens, le provoacă plăceri masochiste și sentimente care îi țin în viață.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Cred singurul succes pe care fiecare dintre noi îl poate avea este să își definească singur și din inimă ce înseamnă fericirea și împlinirea... și să le trăiască. Unii muncesc și își ajută semenii și asta îi face fericiți. Alții stau în birt și asta îi face fericiți. Până la urmă nu contează decât ca tu -în inima ta- să simți cum pulsează viața, entuziasmul și să cunoști senzația de împlinire interioară. Când ai toate astea, atunci îți poți spune ție, singurul judecător relevant al vieții tale ai reușit.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jean-Jacques Rousseau

Întreb care din dou㠖 viața civilizată sau cea natural㠖 este mai susceptibilă devină de nesuportat celor care o trăiesc? Aproape nu vedem în jurul nostru decât oameni care se plâng de existența lor; și mai mulți sunt aceia care nu se plâng, deși sufletul le e plin de aceasta; îmbinarea legilor divine și omenești abia dacă este de ajuns pentru a împiedica dezordinea. Concluzia va fi , rătăcind prin păduri, fără meșteșuguri, fără grai, fără locuință, fără război și fără legături, fără a avea nevoie de semenii săi și fără a avea vreo dorință de a le face rău, poate fără a recunoaște vreodată pe vreunul dintre ei în mod individual, omul sălbatic, prea puțin supus pasiunilor și fiindu-i de ajuns lui însuși, nu avea decât sentimente și cunoștințe cu această stare.

în Discurs asupra originii și fundamentelor inegalității dintre oameni (1755)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Despre contractul social sau principiile dreptului politic" de Jean-Jacques Rousseau este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 13.99 lei.

Cei mai împliniți oameni sunt cei care mereu caută să se cunoască, să se înțeleagă, să își rescrie credințele care îi limitează sau le întunecă existența. Acești oameni știu deciziile lor sunt cele care le determină calitatea vieții, așa aleg înțelept cu cine se înconjoară, ce experiențe vor trăiască, nu fac compromisuri și nu renunță la propriile dorințe, ci caută mereu să se simtă bine cu ei înșiși și cu viața lor. Evoluează constant și știu doar de ei depinde felul în care trăiesc. Oamenii nefericiți nu stau de vorbă cu ei înșiși, îi analizează și îi bârfesc pe alții, trăiesc pentru aparențe și pentru gura lumii. Viața lor se desfășoară pe pilot automat, conduși fiind de "trebuie" și "așa se face". Se cred victime ale altora care îi nedreptățesc sau victime ale destinului crud care s-a abătut asupra lor și nu au ce să facă. Nu caută soluții, ci vinovați, nu își asumă responsabilitatea ci așteaptă pasiv ca alții sau viața să le rezolve problemele. Evoluția personală și înțelepciunea pot fi dobândite doar când trăiești conștient și îți asumi pe de-a-ntregul responsabilitatea vieții tale. Soluțiile și răspunsurile nu îți pică din cer, ci sunt rezultatul unei căutări personale asidue.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii, asemenea animalelor, fac ceea ce le induce fericirea, diferit este doar lucrul care îi face fericiți.

citat din
Adăugat de Gorneanu (Voicu) Oana-MadalinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

De ce este greșit ascultăm sfaturi din exterior legate de viața noastră de la oameni care nu știu ce fac? Experiența lor de viață diferă de a noastră, iar sfaturile lor sunt pe o altă direcție decât cea potrivită pentru noi. Ritmul de evoluție al altor oameni este diferit de ritmul nostru și noi poate avem nevoie ne mișcăm mai rapid sau mai lent decât cred cei din jur. De cele mai multe ori oamenii nu fac decât să se vadă într-o oglindă când ne privesc pe noi și sfaturile lor sunt, de fapt, adresate lor. Ai observat cu câtă pasiune ne explică unii oameni de ce ar trebui procedăm într-un fel și nu în altul? Dacă privești viața acelui om vei vedea exact în domeniul în care îți dă ție sfaturi și el are o problemă. Atunci când ni se dau sfaturi, prima întebare pe care putem o adresăm este în cuvintele lui Seneca: "Tu îmi dai sfaturi?, mă întrebi. Dar ți-ai dat sfaturile astea și ție, te-ai îndreptat de-acum? De aceea ai acum timp să îi îndrepți pe alții?"

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fericiți cei îl au pe Bunul Dumnezeu și Iisus Hristos în sufletele lor.
Fericiți cei iubesc natura.
Fericiți cei ce iubesc lumina.
Fericiți cei ce te îndruma spre înțelepciune.
Fericiți cei ce te fac sa conștientizezi adevărul.

Fericiți cei ce iubesc florile.
Fericiți cei ce iubesc animalele.
Fericiți cei ce iubesc cerul.
Fericiți cei ce iubesc iarba.
Fericiți cei ce iubesc soarele.
Fericiți cei ce își iubesc familia.
Fericiți cei ce își iubesc copiii.
Fericiți cei ce iubesc muzica.
Fericiți cei ce iubesc arta.
Fericiți cei ce iubesc literatura.
Fericiți cei ce iubesc înțelepciunea.
Fericiți cei ce iubesc viața.
Fericiți ce ce iubesc universul.
Fericiți cei ce iubesc planetele și stelele.
Fericiți cei ce își iubesc aproapele.
Fericiți cei ce iubesc detaliile.
Fericiți cei ce caută infinitul.
Fericiți cei ce caută absolutul.
Fericiți cei ce caută iubirea altruistă.
Fericiți cei ce caută sensul vieții.

în Dumnezeu este lumina conștiinței noastre, II
Adăugat de cinepaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Drew Barrymore

Cred ca fericirea te face de fapt frumoasă. Punct. Oamenii fericiți sunt frumoși. Devin niște oglinzi care reflectă ceea ce simt.

citat din
Adăugat de Lidia ResteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Optimiștii sunt cei care fac din iarnă primăvară; fericirea lor durabilă îi determină să arate celorlalți după moarte există viață, viața propriu-zisă e fericirea supremă pe pământ de care se bucură orice suflet.

aforism de din Cafeaua fără ghicitoare (2011)
Adăugat de Florina Popescu - BlajuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Arta vieții

Adevarata fericire se afla in lucrurile marunte si simple din viata noastra. Nu trece-ti pe langa ele fara sa le observati. Fericirea se afla in noi si langa noi. Pentru mulți dintre noi fericirea este o chestiune de atitudine. Iar atitudinea pe care o alegem față de viață influentează în mod direct efectul pe care îl au lucrurile asupra noastră. Credem nu putem schimba această stare care ne cuprinde fără voia noastră, însă adesea acest lucru se întamplă numai pentru nu am încercat nicioadata o schimbam. De ce? Pentru uitam ce ne face cu adevarați fericiți. Timpuri noi, oameni noi. În aceste timpuri pe care le trăim am impresia toate principiile și valorile după care ne ghidăm s-au schimbat complet. Mândria, orgoliul, invidia și banii sunt primordiale. Puțini sunt cei care caută întindă o mână de ajutor, trăiască în armonie, iubire și fericire. Nu știu dacă pot vorbi despre fericire, pentru că este un termen al cărui sens nu cred că îl voi înțelege, pe deplin, niciodată. De ce afirm acest lucru? Poate pentru simplul fapt că în viața mea, de câte ori am avut impresia "am prins fericirea ", aceasta mi-a scăpat printre degete. Și... totuși... sunt convins că în orice ființă, există, acolo undeva, în cel mai ascuns colțișor al minții și inimii sale, dorința, necesitatea de a fi fericită. Sunt conștient că fericirea deplină este foarte greu de obținut. Dar dacă vrei cu adevărat ceva în viață, atunci cu siguranță vei reuși. Fericirea este legată incontestabil de iubire.


Adăugat de Marius CălinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Maica Tereza

Oamenii care se iubesc unii pe alții profund și adevărat sunt cei mai fericiți oameni din lume. Ei pot avea foarte puține lucruri, pot nu aibă nimic, dar sunt oameni fericiți.

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
Carlos Ruiz Zafon

Invidia îi consolează (pe oamenii mediocri), le calmează grijile și în final le putrezește sufletele, permițându-le să justifice josnicia și lăcomia lor până când cred că acestea sunt virtuți. Astfel de oameni sunt convinși porțile raiului vor fi deschise doar pentru bieți nenorociți ca ei, care trec prin viață fără să lase urme, dar încercările lor jalnice să-i deprecieze pe alții și să-i exclud㠖 și să-i distrugă dacă este posibil – cei care, prin simplul fapt al existenței lor, arată propria sărăcie a spiritului, a minții și a curajului lor.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Marina Hardcover" de Carlos Ruiz Zafon este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -78.99- 49.86 lei.

Lipsa de deschidere către experiențe, situații și oameni noi, te poate determina te mulțumești cu puțin, trăiești în blazare, limitare și compromis. Frica de a părăsi confortul "siguranței" (care de fapt este iluzoriu și plictisitor) îi predispune pe oameni să trăiască mult sub potențialul lor. Nu sunt fericiți, dar caută fericirea în același loc, făcând mereu aceleași lucruri. Nu-și dau voie exploreze și alte teritorii, ci se învârt în cerc până la epuizare, iar apoi depun armele și își asumă propria lor nefericire. Dacă nu ești mulțumit, bucuros sau fericit cu o situație din viața ta, dacă ai o relație care te împlinește parțial (sau poate deloc), nu mai sta pe loc. Este viața ta și ai dreptul te bucuri de existența ta pe deplin. Nu mai căuta acolo unde viața nu ți-a oferit ceea ce îți dorești, ci extinde-ți privirea și către alte orizonturi. Nu renunța la căutare până nu găsești împlinirea pe care o meriți. Da, prin încercare-eroare și încercare-reușită pentru asta înseamnă de fapt evoluția.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ai auzit cu siguranță de faptul ești foarte influențat de cei cinci oameni cu care îți petreci cel mai mult din timp. Cu sau fără voia ta, le preiei starea, modalitatea de gândire, atitudinea și stilul de viață. Ce visuri au acești oameni? Cum își gestionează emoțiile, relațiile și viața? Ce atitudine au în fața problemelor? Cât de ambițioși sunt? Se victimizează sau își depășesc cu ușurință problemele? Ce obiceiuri au - fac sport, mănâncă sănătos, au diferite vicii care-i controlează pe ei? Care este relația lor cu banii? Cum se raportează la partenerul de viață? Fac compromisuri și sacrificii inutile? Se mulțumesc cu puțin, trăiesc în blazare și mediocritate, sau caută mereu să se dezvolte și să evolueze? Gândește-te pe rând la fiecare om care îți este alături în acest moment și răspunde la întrebările de mai sus. Apoi observă în ce măsură te regăsești și tu în răspunsurile pe care le-ai dat. Calitatea vieții tale depinde într-o mare măsură de calitatea oamenilor cu care alegi te înconjori. Dacă nu-ți plac răspunsurile pe care le-ai dat și îți dorești trăiești altfel... știi ce ai de făcut. Alege înțelept relațiile pe care le cultivi și oamenii alături de care îți petreci timpul.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

* * *

Fericiți cei ce-s cutezători
Că a lor este victoria
În plaiurile cele sfinte.
Fericiți cei ce plâng, aceia
În dalbe ceruri se vor mângâia.
Fericiți cei blânzi, aceia
Vor moșteni întreg pământul.
Fericiți cei care flămânzesc
Și însetează după știință,
Că aceia se vor sătura
Și niciodată n-or mai răbda.
Fericiți care muncesc,
Pământul făcându-l grădină,
Căci vor culege roadele
În Grădinile Cerurilor.
Fericiți vor fi și cei milostivi
Că aceia se vor mântui.
Fericiți cei curați în suflet
Că s-or hrăni doar cu lumină.
Fericiți făcătorii de pace,
Că Fii cerului se vor chema.
Fericiți cei prigoniți pentru
Dreptate, al lor este Raiul.

poezie de din Textul Belaginelor (Cartea Secretă)
Adăugat de Girel BarbuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii sunt nefericiți în relații pentru nu fac ce vor ei ci ceea ce le-a fost indus e corect, legal, moral de către părinți, societate, mass-media, religie. Oamenii ar fi brusc foarte fericiți dacă ar face cu adevărat ceea ce simt legat de iubire și relațiile cu cei din jur, dacă ar cere ceea ce vor sau ar spune "NU" la ceea ce nu vor. Fă ce vrei tu, ascultă-ți busola interioară, ascultă-ți corpul, onorează-ți stările și sentimentele și te vei elibera. Fii liber din nou și fără obligații imaginate și vei descoperi umanitatea în tine și în cei din jur. Nefericirea în relații și iubire vine din faptul că în loc ne onorăm adevărul și să cerem și celor din jur îl onoreze chiar dacă uneori doare tare, mințim la greu ca nu doară pe moment. Prețul plătit? O viață în iad. Ne mințim pe noi, îi încurajăm pe cei din jur traiască în minciună și apoi ne dăm cu curu de pământ nu există iubire. Nu există pentru tine. Pentru ți-o refuzi. Pentru că simți că ești defect și nu meriți. Asta face societatea în momentul ăsta: îi face pe oameni să se simtă mici, proști și nevrednici pentru a-i păstra sclavi obedienți care nu îndrăznesc facă alegerile proprii care i-ar duce la fericire, împlinire și dezinteres față de stăpânii lor. Ce ai de gând faci?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Andie: Sunt oameni care îmi oferă alinare. Când lucrurile se înrăutățesc așa cum se întâmplă mereu, pot mă bazez o -mi ofere un umăr pe care să plâng. Și o mă ridice atunci când cad și o mă țină în brațe când plâng, spunându-mi o fie bine. Sunt recunoscătoare pentru acești oameni, sunt de neprețuit... Dar există o altă categorie de oameni, la fel de importantă și de neprețuită. Sunt oamenii careprovoacă, caredetermină să-mi depășesc limitele și care mă obligă dau dovadă de curaj. Abby Morgan a fost una dintre aceste persoane. În modul ei de a spune verde-n față, mi-a dat putere, sunt o femeie mai puternică datorită ei, mai puternică decât am crezut vreodată aș putea fi. Ea m-a înzestrat cu acest curaj. Este unică. Nu mai este nimeni ca ea și o o port mereu în inima mea.

replică din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu vreau ajung la 70 de ani ca -mi permit mă relaxez și să mă distrez. Cred că în fiecare zi mă distrez, în fiecare zi simt fericirea, iar peste 20 de ani dacă voi face afaceri, le voi face doar pentru mine și sper ca românii fie cât mai fericiți, iar eu fiu una dintre persoanele care au participat la fericirea acestor oameni.

în Business Magazin (2012)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Nu ai ce să faci ca fii fericit. Ești fericit doar dacă ai acest noroc. E destinul, nu ai nicio putere tu." Sunt oameni care cred că fericirea este doar un noroc, nu poți face nimic dacă destinul tău este unul trist. Fie dăm vina pe noroc, fie pe destin, fie pe "crucea" pe care o purtăm, toate acestea sunt doar metode de a scăpa de responsabilitate. Credem dacă altcineva sau altceva este responsabil pentru fericirea sau nefericirea noastră, nu ne mai simțim vinovați pentru ceea ce se întâmplă în propria viață.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Anna Paquin

Sunt foarte puține filme sau piese de teatru, ori altele, despre oameni cu adevărat fericiți și cu vieți perfecte. Fiecare o dă în bară într-un anumit fel și aici intervine efortul - de a-ți da seama cum faci pară credibil și real modul în care prezinți problemele cuiva despre care inevitabil nu știi de fapt nimic. Vreau spun nu este incitant fii tot timpul fericit. Nu cred că aș putea face asta!

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Lenin

Prin clase înțelegem mari grupuri de oameni care se deosebesc între ele după locul pe care-l ocupă într-un anumit sistem de producție socială istoricește determinat, după raportul lor (de cele mai multe ori formulat și consfințit prin legi) față de mijloacele de producție, după rolul lor în organizarea socială a muncii și, deci, după modul de obținere și după mărimea acelei părți din avuția socială de care dispun ele. Clasele sunt grupuri de oameni dintre care un grup își poate însuși munca altuia datorită locului diferit pe care îl ocupă într-un anumit sistem de economie socială.

în Marea inițiativă
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook