Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Robin Sharma

Cei mai mulți dintre noi, care trăim azi pe Terra, am pierdut această legătură cu Eul nostru adevărat, această stare a ființei în care nu ne temeam să abordăm ceea ce este posibil și să tindem către stele. Nu știm cine suntem. Ne-am transformat în oameni care se comportă egoist, mânați de frică și de durere. Acest comportament nu reflectă natura noastră esențială, este o consecință a rănilor pe care le-am suferit pe măsură ce am părăsit inocența cu care ne-am născut și am călătorit prin viață. Doar oamenii care suferă pot provoca suferința. Doar oamenii cu inimile închise pot acționa într-un mod lipsit de iubire. Suntem cu toții conectați la un nivel invizibil. Vindecându-te pe tine, ajuți la vindecarea lumii. Lucrând la tine pentru a-ți atinge potențialul maxim, devii model pentru ceilalți și îi motivezi să urmeze această cale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

Citate similare

Robin Sharma

Suntem cu toții conectați la un nivel invizibil. Vindecându-te pe tine, ajuți la vindecarea lumii. Lucrând la tine pentru a-ți atinge potențialul maxim, devii model pentru ceilalți și îi motivezi să urmeze această cale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Inconștient sau conștient ne alegem mentori în viață. Știi care este cel mai rapid și mai natural mod prin care poți obține mai mult din ceea ce îți dorești? Care este primul pas către viața pe care acum probabil o vezi doar ca pe un vis? Admirația. Nu poți deveni ceea ce urăști. E imposibil. Însă poți deveni ceea ce apreciezi. Admiră oamenii care te inspiră. Admiră oamenii care sunt și trăiesc ceea ce tu vrei trăiești și să fii. Spune-le asta. Nu ține doar pentru tine. Vei fi uimit cât de mult se pot deschide către tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am început fac un exercițiu nou în această săptămână. Am încercat sa privesc întreg tabloul al vieții de zi cu zi fără mă văd doar pe mine ca personaj activ. Am văzut o lume de oameni egoiști; Grăbiți luăm trenul, mergem la muncă, grabiți să ne cumpărăm mașini luxoase și haine scumpe, rujuri care ne etichetează fix precum niște complexate care nu iși cunosc valoarea și care nu își inteleg rostul pe acest pamant, nu suntem frumoși oricum ne-am imbraca, nu suntem buni oricât am încerca să nu facem rau cuiva pentru ca noi pur si simplu nu aducem folos lumii, nu ne pasă de ce este în jurul nostru, nu asta reprezintă bunătatea si compasiunea si iubirea. Suntem doar o adunătură de oameni egoiști care se calcă în picioare. Nu suntem spirituali dacă folosim spiritualitatea pentru scopurile noastre și dacă nu ne ajutam sa construim o realitate în care sa aibă rost să trăim.


Adăugat de Nicoleta PetreSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marianne Williamson

Cea mai mare frică a noastră nu este faptul că suntem inadecvați, ci este faptul că suntem puternici peste măsură. Lumina noastră, și nu întunericul din noi ne înspăimântă cel mai tare. Ne întrebăm adesea: cine sunt eu ca fiu strălucitor, minunat, talentat, fabulos? Cine ești tu ca să nu fii? Ești un copil al lui Dumnezeu și faptul că joci la scară mică nu servește lumea. Nu este nimic grandios în a te micșora pe tine însuți astfel încât ceilalți să nu se simtă în nesiguranță alături de tine. Cu toții suntem meniți strălucim. Ne-am născut să manifestăm gloria lui Dumnezeu în noi înșine. Iar asta nu se află în doar unii dintre noi, ci în fiecare. Și când ne lăsăm propria lumină strălucească, le dăm și celorlalți permisiunea facă la fel. Când ne eliberăm de propria frică, prezența noastră îi eliberează automat pe ceilalți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tears to Triumph: The Spiritual Journey from Suffering to Enlightenment Hardcover" de Marianne Williamson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -106.16- 68.99 lei.
Robin Sharma

Fiecare talent care ni s-a dat, pentru că fiecare dintre noi are talente, ne-a fost dat cu un motiv anume. Cu fiecare dintre aceste talente pe care le-am primit vine și responsabilitatea ca noi să-l modelăm și să-l dezvoltăm, apoi -l aplicăm în lume într-un fel care să îmbogățească viața altor oameni. Oamenii care nu vor stabilească un scop cu privire la tot ceea ce vor de la viață și apoi urmărească acest scop cu curaj sunt de fapt oameni cu foarte multă frică în ei. Sunt speriați. Au umbre care trebuie examinate și probleme care trebuie vindecate.

în Descoperă-ți destinul (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

May McGorvey: Sunt patru coloane cu femei singure aici și doar patru bărbați. Norocul e de partea ta. De ce n-ar vrea aceste femei cunoască un om așa de bun ca tine?
Ronald James McGorvey: Nu sunt un om bun.
May McGorvey: Ești un miracol, Ronnie. Cu toții suntem miracole. Vrei știi de ce? Pentru că noi, oamenii, ne îndeplinim sarcinile zilnice și știm că... știm cu toții că... lucrurile pe care le iubim, ne pot fi luate în orice clipă. Trăim cu acest adevăr și, cu toate acestea, mergem înainte. Animalele nu se comportă la fel.

replici din Mici copii, scenariu de
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leftovers Paperback" de Tom Perrotta este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Unul dintre motivele pentru care cred cu tărie în oameni este pentru că știu că ceea ce se vede în afară este aproape irelevant pentru orice ființă. Da, este adevărat că atragem ceea ce suntem. Că banii pe care îi avem, oamenii cu care ne înconjurăm și rezultatele noastre în viața exterioară sunt o reflectare a abilităților noastre și a lumii noastre interioare. Însă eu nu mai judec oamenii după ce sunt și după ce au, ci după ce AR PUTEA FI. Fiecare om este o ghindă care poate deveni un stejar dacă această ghindă este plantată pe un teren fertil și este îngrijită suficient de mult ca poată prinde rădăcini. Eu am ales cred în potențial, pun preț, mai mult decât pe ceea ce este, pe ceea ce poate fi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poemul șoimului

Pentru a te ruga deschide-ți tot sinele
Către cer, către pământ, către soare, către lună,
Către singura voce care ești tu.
Și știi că există multe lucruri
Pe care nu le poți vedea, nu le poți auzi;
Pe care le poți cunoaște doar în anumite momente,
Momente care se-nmulțesc constant – și în graiuri
Care nu sunt sonore întotdeauna, ci doar alte
Cercuri ale mișcării.

Ca șoimul în acea dimineață de duminică
Deasupra Fluviului Sărat. În vânt,
Încercuit de cerul albastru,
Ne-a înseninat inimile cu aripile lui sacre.
Te vedem, ne vedem pe noi și știm
Că trebuie avem grijă
Și bunătate în toate lucrurile.

Inspiră știind că noi suntem făcuți
Din toate acestea – și respiră știind
suntem cu adevărat binecuvântați pentru
Ne-am născut și pentru că vom muri curând
În acest cerc al mișcării,
Ca un șoim rotunjind dimineața
Înăuntrul nostru.

Noi ne rugăm ca toate acestea fie făcute
În frumusețe.
În frumusețe.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Crazy Brave Paperback" de Joy Harjo este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -61.99- 52.99 lei.
Krishnamurti

Noi suntem lumea. Lumea este tu și cu mine, lumea nu este separată de tine și de mine. Noi am creat această lume - lumea violentă, lumea războaielor, lumea diviziunilor religioase, sexului, a anxietății, a lipsei totale de comunicare dintre noi, cu nici un simț al compasiunii, sau al considerației pentru un altul. Oriunde ai merge, în orice țară din această lume ființele umane, adică tu și ceilalți, suferiți. Suntem anxioși, suntem nesiguri, nu știm ce urmează să se întâmple. Totul a devenit nesigur. Peste tot prin lume noi ca ființe umane suntem îndurerate, speriate, anxioase, violente, nesigure pe tot, instabile. Există o relație comună între noi toți. Noi suntem lumea în esență, practic și în mod fundamental. Lumea este tu și tu ești lumea. Realizând asta într-un mod fundamental, profund, nu într-un mod romantic, nu într-un mod intelectual vom înțelege că problema noastră este de fapt o problemă globală. Nu este problema mea sau problema ta personală, este o problemă umană.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Complexul de inferioritate al celor mai mulți dintre conaționalii noștri se relevă cel mai pregnant prin protocronismul lor exacerbat, grevat masiv de ignoranță și infantilism, prin care ei caută să se convingă și să convingă pe și pe alții (cei pe care nu reușesc -i convingă sunt, desigur, trădători de neam și țară), că strămoșii noștri s-au aflat la originea civilizației planetare, dar, în același timp, și că, la nivel mondial, există o conspirație care încearcă ascundă acest lucru, ce mai - că restul omenirii nu există decât pentru a ne oculta nouă întâietea în orice domeniu. Această beție colectivă cu amăgiri oculte a devenit în mod clar un caz de patologie psihiatrică! Și ne mai mirăm că suntem tratați în consecință... Mai grav este însă faptul că tocmai această patologie psihiatrică națională s-ar putea ducă la dispariția noastră ca națiune.

(august 2015)
Adăugat de Marian PătrașcuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 7 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Sigmund Freud

Contrastul care ne oferă prin intermediul sim-patiei diferența comică se produce între interesul deosebit manifestat pentru respectiva activitate psihică înaintea perturbării și interesul minim care i se arată după intervenția perturbării. Persoana la care constatăm această diferență ni se pare comică datorită inferiorității; însă ea este inferioară în raport cu eul ei anterior și nu în comparație cu noi, căci știmîn aceeași situație nu ne-am fi putut nici noi comporta altfel. Totuși, notăm că această inferioritate umană devine comică doar prin sim-patie, deci la alți oameni, în timp ce dacă ne-am afla noi înșine într-o astfel de încurcătură, nu am avea decât sentimente penibile. Probabil că doar certitudinea că nu riscăm ajungem într-o asemenea situație delicată ne permite vedem o sursă de plăcere în diferența dintre cele două investiri succesive, diferență obținută prin compararea lor.

în Eseuri de psihanaliză aplicată
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.
Robin Sharma

Majoritatea oamenilor nu descoperă ceea ce este mai important în viață până ce nu îmbătrânesc prea mult ca să mai poată schimba ceva. Își petrec mulți dintre cei mai buni ani de viață urmărind lucruri care, în fond, valorează prea puțin. Deși societatea ne îndeamnă să ne umplem viețile cu obiecte materiale, în adâncul sufletului, partea cea mai bună din noi știe că bucuriile cele mai simple sunt cele care ne îmbogățesc și ne susțin. Oricât de grea sau de ușoară ar fi situația noastră din prezent, cu toții avem la îndemână o mulțime de bucurii simple care nu așteaptă decât observăm că există și să le apreciem. Și pe măsură ce facem acest lucru, suntem tot mai fericiți. Suntem tot mai recunoscători. Și fiecare zi devine un dar uimitor.

în Scrisorile secrete ale călugărului care și-a vândut Ferrari-ul, din scrisoarea “Bucuriile cele mai simple ale vieții sunt și cele mai mari”
Adăugat de IustinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vine o zi în viețile majorității dintre noi când pierdem și uităm aproape tot. Pierdem încrederea în noi, în cuvântul iubire, în oamenii din jurul nostru. Ne simțim rupți, deconectați și singuri. Uităm că odată am știut fim foarte fericiți, entuziaști, plini de viață și energie fără avem neapărat nevoie de ceva sau de cineva. Suntem ca într-un deșert, înghesuiți și totuși atât de departe unii de ceilalți. În această "noapte neagră a sufletului", suntem gata acuzăm cu furie și să găsim vinovați pentru starea noastră actuală și știm că nimic bun nu ne așteaptă. Și fiecare om care ajunge în acest punct al vieții sale este binecuvântat pentrua ajuns la fundul prăpastiei și știe că de acum încolo, orice s-ar întâmpla, nu poate urma decât urcarea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există un așa zis proces de TREZIRE care ne arată trei moduri de a fi, fiecare are caracteristicile proprii și cu o anumită tipologie de rezultate. Vorbim despre trecerea de la statutul de victimă la statutul de om de acțiune și la statutul de lider. Trei roluri pe care le jucăm în viața de zi cu zi. Ideea estesuntem cam toate, în funcție de context. Câteodată suntem victimă în mai mare măsură, alteori suntem om de acțiune în mai mare măsură. Acest lucru depinde foarte mult de modul de viață și de rezultatele pe care le-am avut în trecut, depinde de mediul care ne înconjoară, de oamenii care ne sunt aproape, de mentorii pe care ni i-am ales și de modul cum ne privim noi pe noi. Din experiență pot spune că peste 90% dintre oameni sunt în statutul de victimă, foarte puțini oameni sunt de acțiune și sunt și mai puțini oameni care sunt lideri în momentul acesta. Gândește-te la statutul pe care îl ai în acest moment. Dacă ești victimă, om de acțiune sau lider.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Deepak Chopra

Există un proces foarte interesant prin care ne putem întreba, atunci când ne plătim o datorie karma-ică: "Ce anume pot învăța din această experiență? De ce se întâmplă acest lucru și care este mesajul universului pentru mine? Cum aș putea transforma această experiență în ceva util pentru mine și pentru ceilalți oameni?"

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.

Dacă ești deja pe drumul cel bun, dacă deja știi despre dezvoltarea personală, dacă ai înțeles că secretul stă în puterea noastră interioară, atunci ajută-mă să îi trezim și pe ceilalți. Dacă ne mulțumim să ne întâlnim între noi, să ne ajutăm între noi și să ne izolăm în bula noastră de oameni educați și evoluați, ne ratăm misiunea. Degeaba suntem 100 de mii care ne-am trezit dacă trăim între milioane de adormiți. Misiunea mea nu este doar a mea. Este a noastră. Dacă vrei trăiești într-o lume mai bună, datoria ta și misiunea ta nu este doar să te faci pe tine un om mai bun și pe cei dragi ție, ci oferi o mână de ajutor celor mai sălbăticiți, necăjiți, săraci și nefericiți oameni ai acestei societăți. Să pui o carte în mâna unuia care nu a citit în viața lui și să găsești o cale să îl motivezi să o citească, oferindu-i astfel șansa de a se trezi și el. Asta ar fi o victorie de 1000 de ori mai mare decât faci un grup mastermind cu prietenii tăi deja evoluați.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Primul pas către revenirea la integritatea emoțională îl presupune exact faptul de a deveni conștienți: de sine, de ceilalți, de Univers, de conexiunea dintre noi... de tot ceea ce există, până la urmă. Dincolo de a ne vedea pe noi înșine ca fiind centrul Universului, devenim conștienți de această matrice universală existentă, în care noi suntem doar noduri de conexiuni. Însă Întregul este format din fiecare dintre noi și din interacțiunile pe care noi le avem unii cu alții. Deși făcuți din același material, diferim prin prisma experiențelor trăite, nu doar ale noastre, ci ale întregii noastre familii. În acest proces de a deveni conștienți, ne asumăm o scufundare în istoria noastră familială și emoțională, care să ne ajute să ne răspundem la întrebarea pe care orice om pe drumul autodescoperirii și-o pune: "Cine sunt eu?"

citat din
Adăugat de MihaelaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Deepak Chopra

Atunci când ne descoperim natura esențială și aflăm cine suntem cu adevărat, noi ne cunoaștem pe sine, iar această cunoaștere de sine reprezintă cheia împlinirii tuturor viselor, căci Sinele este posibilitatea eternă, potențialul nemăsurat al tuturor lucrurilor care au existat, există și vor exista vreodată.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Robin Sharma

Orice om care nu s-a implicat, care nu face tot ce-i stă în putință, care nu joacă pe miză mare și nu trăiește la un standard de excelență este la un nivel profund un om cu spaime care trebuie vindecate. Acum, trebuie fiu clar: nu există niciun suflet pe planetă care să nu aibă o frică, ceva care-l împiedică trăiască la adevăratul lui potențial. Repet, însăși condiția de ființă umană este una a imperfecțiunii și o mare parte din această imperfecțiune apare din cauza spaimelor pe care le-am acumulat atunci când am părăsit perfecțiunea naturii noastre originare și am intrat în lume.

în Descoperă-ți destinul (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Singurul lucru care merită cautat în această viață este Fericirea. dar adevărata fericire nu este exterioară ci ea este interioară. Adevărata Fericire înseamnă să știm cine și ce suntem noi? Altfel doar trăim viața minții și nu viața infinită care suntem noi. Fericirea este deja fundamentul întregii noastre existențe doar că noi o acoperim de Gânduri. Trezirea nu există pentru că tu ești deja trezit. Tu ești raza de soare care întreabă dacă nu știe cineva ce este soarele, lumina și căldura și cum se poate ajunge la el? Tu ești Acela nimic nu te poate despărți dacă nu crezi în gândurile de despărțire și spiritualitate ale minții tale!

în Fericirea și trezirea, partea 1
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook