Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Dacă simți că ai scris degeaba

Lucrurile pot fi de-ndată atinse, ținute, părăsite,
Se pot transforma unele într-altele,
Floarea poate deveni automobil, femeia -
O vaporoasă broderie. Nu există un scamator
Care face felurite trucuri, ci lucrurile, ele însele,
Au această putere de schimbare. Fă-le să lucreze pentru tine,
Toarnă-le în forme noi, găsește cheia
Prin care poți desface cuvintele.
Există undeva un ventilator care le împrăștie
Și altundeva o pâlnie care le suge.
Între aceste două puncte, în vârtej, ești tu:
Ia un crocodil și fă-l iepure, ia
Un iepure și fă-l salcâm, ia un salcâm
Și fă-l fereastră. Dacă simți că ai scris degeaba
Schimbă-ți numele, ascunde-te în munți,
Fă-te păstor și rătăcește cu turmele
În cele din urmă, când îți simți sfârșitul,
Urcă oile la cer, mergi și tu odată cu ele
Acolo vei fi Petru sau Ioan, sau Emanuel,
Sau Iov, sau Iacov, sau cine știe cine.

poezie de din Caut un loc curat (2016)
Adăugat de Carmen2015Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Nu-ți fie frică de ridicol; dacă simți ce spui, dacă te pui pe tine curat în cuvinte, n-ai cum fii ridicol. Fă-l pe cel de lângă tine să simtă ce simți - dinăuntrul lui. Din afară poți convinge, și poți înțelege lucrurile, dar fără să le simți. Lucrurile pe care nu le simți se uită, sau te poți obișnui până la urmă cu ele, ceea ce e și mai rău. Ce pleacă din tine nu se poate uita, și nu te înșeală, și atunci nu se poate întoarce niciodată împotriva ta; dar pentru asta trebuie fii foarte curat cu tine, și asta iar e greu. Ca un zbor cu motorul defect.

în Ridică-te și mergi (1991)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Locul adevărului

era undeva între cer și pământ
acolo se topește soarele
în mâinile îngerilor
femeile poartă rochii albastre
din zâmbetul lor se nasc stelele
la ele ne uităm noaptea
între cer și pământ se cuibărește
fericirea noastră când iubim
acolo zburăm când reușim
evadăm din lumea asta
te întrebi unde ești dacă nu-i cerul?
poți să înoți și să zbori
să mergi încet
sau
sau
fugi fără să simți nimic
locul ăsta nu e raiul
nici iadul nu poate fi
aici se pliază spațiul
și dacă pășești dincolo de linie
ești un copil sau
un adolescent îndrăgostit
de femeia cu rochie albastră
sau
sau roz
ești vrăjit de această vrăjitoare
care te poate distruge
te întrebi ce-i locul ăsta
unde te simți cu adevărat fericit
unde levitezi în jurul trupului
și plutești deasupra ta?

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există o persoană pe lumea asta care deține controlul asupra ta, care te poate face să suferi sau să fii fericit, care hotărăște dacă te simți slab sau puternic, dacă ești o victimă neajutorată sau un învingător, care are grijă de tine - de sănătatea ta psihică, fizică și spirituală sau, din contră, care te îmbolnăvește, care decide dacă îți trăiești viața visurilor tale sau ești pur și simplu purtat prin existență ca o frunză în bătaia vântului. Știi cine este acea persoană? TU.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Gândește-te bine. Cine îți cere fii altruist? Cei care au nevoie de ceva de la tine și vor obțină ușor. Cine îți cere fii umil și să nu emiți pretenții mari de la viață? Cei care se tem ca prin exemplul tău îi vei face să pară mici sau vor trebui iasă din zona de confort. Cine îți cere fii într-un fel sau altul? Cei care nu aplică pe ei propriile lor sfaturi. Nu există nicio autoritate pe pământ care să îți poată spună cum sa fii. Fii cum vrei și culege roadele sau plătește prețul. Este drumul tău de autocunoaștere și orice sfat din exterior nu va face decât să te devieze de la drum, să te încetinească și să îți răpească lecțiile. Fii și umil și îndrăzneț, fii și egoist și altruist. Fii în toate felurile și trage singur concluziile. În inima ta este autoritatea supremă. Vei știi cum e bine fii și ce e bine faci în funcție de gradul de împlinire sufletească pe care îl vei simți. Acela este adevărul tău, singurul adevăr valabil pentru tine în întreg Universul. Nu există decizii bune sau rele, există doar decizii congruente sau incongruente cu adevărul tău interior. Simți de fiecare dată când ești aliniat și de fiecare dată când te îndepărtezi de sensul vieții pentru tine. Fii atent la busola interioară și vei știi tot ce e nevoie știi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ernest Hemingway

Într-o scriere, lucrurile nu pot fi deslușite imediat, și autorul este norocos dacă se întâmplă așa; în cele din urmă însă, ele devin destul de clare, atât prin ele însele, cât și datorită gradului de alchimie pe care autorul îl deține, îl va fi suferit sau îl va fi uitat.

citat celebru din (1954)
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Complete Short Stories of Ernest Hemingway Hardcover" de Ernest Hemingway este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -145.99- 87.99 lei.
Mircea Cărtărescu

Există boli ale creierului care produc iluzii mergând de la amuzant la terifiant: poți avea senzația că-ți lipsește jumătate din corp, poți ajunge crezi ființele cele mai apropiate, soția sau tatăl tău, de exemplu, nu mai sunt ele însele, au fost înlocuite cu cineva care doar le seamănă și care conspiră-mpotriva ta, sau poți să ai bizara senzație că te vezi pe tine însuți din spate, de la un metru distanță, ca în anumite jocuri pe computer. Cam așa ceva simți și când nu creierul tău, ci lumea înconjurătoare se-ntoarce cu susu-n jos.

în De ce iubim femeile (2004)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Solenoid. Ed. cartonata" de Mircea Cărtărescu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.00- 62.99 lei.

Defectele noastre nu pot fi eliminate. Cu cât luptăm mai mult, cu ele cu atât le dăm mai multă putere. La fel cum Hercules se lupta cu Hydra și când îi tăia un cap alte două creșteau la loc, la fel și noi, când vrem eliminăm un defect acesta suferă o mutație care îl face și mai puternic. Ce e de făcut atunci? Facem din demoni ALIAȚII NOȘTRI. Pe cine nu poți învinge, fă-l să ți se alăture. Singura cale pentru a învinge este recunoaștem demonii din noi, defectele noastre, să le acceptăm și apoi să le transformăm. Vei începe să îți dezvolți o personalitate extraordinar de puternică atunci când nu vei mai încerca elimini defectele ci le vei recunoaște și vei începe să le tratezi ca fiind o parte din tine ce va rămâne acolo cât timp vei exista.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Care este folosința pasiunilor și cum pot fi ele numărate. Observ, în afară de aceasta, obiectele care mișcă simțurile, nu provoacă în noi pasiuni diferite pentru toate diferitele lucruri ce sunt în ele, ci numai prin felurile deosebite în care ne pot face rău, sau ne pot folosi, sau în general pot să ne intereseze și că folosința tuturor pasiunilor constă în aceea fac sufletul voiască lucrurile pe care natura le dictează a ne fi folositoare și să persiste în această voință;și că, aceeași tulburare a spiritelor, care de obicei pricinuiește pasiunile, dispune corpul pentru mișcările care servesc la executarea acelor lucruri. De aceea, spre a le număra, trebuie numai examinăm în ordine, în câte feluri deosebite - și care să ne intereseze - pot să fie mișcate simțurile noastre de obiectele lor.

în Pasiunile
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Un om evoluat are tot ce îi trebuie în el: încredere, putere, energie, curaj, caracter, iubire, loialitate, inteligență și alte mii de diamante. Aceste lucruri interioare nu pot fi furate, distruse sau diminuate de nici o forță exterioară. Când ai putere interioară și trăiești viața în varianta ta superioară nu te poate răni nimeni. Dacă pierzi o sumă de bani, nu te plângi că ești ratat, neatent sau incompetent ci realizezi atât a costat înveți o lecție. Dacă partenerul de viață te părăsește, înșeală sau minte și simți că asta te trage în jos, poți considera partenerul s-a descalificat singur și nu poate face parte din viața ta. Nu trebuie faci eforturi urmărești corectitudinea celor din jur, îi prinzi mințind sau înșelând pentru ca apoi exclami: "ȘTIAM EU!" Și ce dacă știai? Nu poți controla ce simt, fac sau sunt cei din jur. Dar poți controla starea ta emoțională și atitudinea față de ce simt, fac sau sunt cei din jur. Nu uita: Ceea ce ai în interiorul tău nu poate fi furat, distrus sau devalorizat de nici o forță exterioară. Ai o putere uriașă în tine iar cei care îți fac rău acum se descalifică singuri în timp ce tu îți crești puterea interioară și devii un om superior. Lucrurile nu sunt niciodată cum par la o primă vedere. Fii inteligent și caută adevărul din spatele aparențelor!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dale Carnegie

Felul în care privești lucrurile, gândurile pe care le ai sunt cele care te pot face să te simți bine, nu ceea ce ești, ceea ce ai sau ceea ce se întâmplă în interiorul tău.

în Secretele succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Quick and Easy Way to Effective Speaking" de Dale Carnegie este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 26.99 lei.
Lao Tse

Faima sau integritatea: care este mai importantă? Banii sau fericirea: care este mai de valoare? Succesul sau eșecul: care este mai distructiv? Dacă vei căuta împlinire la alții, tu nu vei fi niciodată cu adevărat împlinit. Dacă fericirea ta depinde de bani, tu nu vei fi niciodată fericit cu tine însuți. Fii mulțumit cu ceea ce ai; găsește bucurie în felul în care stau lucrurile. Când vei realiza nu lipsește nimic, întreaga lume îți va aparține.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Tao Te Ching. Cartea despre Tao si calitatile sale" de Lao Tse este disponibilă pentru comandă online la numai 14.00 lei.

Există câțiva oameni, foarte puțini, cărora chiar le pasă de tine. Îi poți identifica după faptul ei sunt acolo când tu ești cea mai proastă variantă a ta posibilă. Oameni care rămân lângă tine cu iubire și compasiune chiar când nu ai nimic de oferit. Oameni care nu s-ar da înapoi să te șteargă la cur dacă ai fi paralizat. Poate e mama sau tata, poate fratele sau sora, poate iubitul sau iubita SAU cel mai bun prieten sau prietenă. Oricare ar fi, identifică-i și pune-ți poza lor la vedere ca nu uiți că ai comite cel mai mare păcat să îți bați joc de ei, chiar dacă ei te-ar iubi și atunci. Natura umană are câteva contradicții. Una din ele este îi tratăm cel mai prost pe cei care ne iubesc cel mai mult.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emile Durkheim

Nu există cuvinte, chiar și printre cele pe care le folosim în mod obișnuit, a căror accepție nu depășească cu mai mult sau mai puțin limitele experienței noastre personale. Un termen exprimă nu de puține ori lucruri pe care nu le-am perceput niciodată, experiențe pe care nu le-am făcut sau la care nu am fost niciodată martori. Chiar și atunci când cunoaștem unele dintre obiectele la care se referă, ele nu ilustrează decât în calitate de exemple particulare, care, prin ele însele, nu ar fi niciodată suficiente pentru a o constitui. Cuvântul condensează prin urmare o întreagă știință la care nu am colaborat, o știință mai mult decât individuală.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Division of Labor in Society Paperback" de Emile Durkheim este disponibilă pentru comandă online la 77.99 lei.

Când vei înțelege dacă vrei sănătate, bani sau iubire, succes sau fericire, trebuie dezvolți ceva în interior, o abilitate nouă, o stare de spirit nouă, atunci vei evolua și în interior, precum și în exterior. Și poate că îți vei da seama cel mai mare beneficiu nu este succesul exterior și nici fericirea dată de lucrurile exterioare ci felul în care tu te simți în interior, acea încredere în tine, acum ai cheia pentru a obține tot ce vrei, acea împlinire sufletească și sentiment de putere interioară totul este așa cum trebuie fie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Joan: Fă-l pe Kevin meargă din nou, vrei? Îți cer doar favoarea asta, după care nu-ți mai cer nimic. E atât de ușor pentru tine. Tot ce trebuie faci e pocnești din degete sau să clipești. Fă-l pe Kevin stea în picioare.
Dumnezeu: Oamenii îmi cer să fac diverse lucruri - mari, mici - de un miliard de ori pe zi, în fiecare zi.
Joan: Și ce vroiai? Ești Dumnezeu!
Dumnezeu: Am investit mult timp în Univers. Am inventat reguli. Dau un exemplu prost dacă le încalc. Ca nu mai spun ar însemna favoritism. De ce o numai persoană aibă parte de un miracol și nu toate? Îți imaginezi ce confuzie ar fi? E mai bine respectăm toți regulile.
Joan: Nu ar mai fi miracole?
Dumnezeu: Miracolele apar în interiorul regulilor.

replici din filmul serial Joan din Arcadia
Adăugat de Ionita IoanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când vei înțelege dacă vrei sănătate, bani sau iubire, succes sau fericire, trebuie dezvolți ceva în interior, o abilitate nouă, o stare de spirit nouă, atunci vei evolua și în interior, precum și în exterior. Și poate că îți vei da seama cel mai mare beneficiu nu este succesul exterior și nici fericirea dată de lucrurile exterioare ci felul în care tu te simți în interior, acea încredere sănătoasă în tine că acum ai cheia pentru a obține tot ce vrei, acea împlinire sufletească și sentiment de putere interioară totul este așa cum trebuie fie și POATE, sentimentul setea a dispărut.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu nu ești mintea. Când vezi că tu nu ești mintea, orice ți-ar spune mintea, tu nu ești preocupat de problemele ei. Indiferent dacă are credința că ești Dumnezeu sau că nu ești Dumnezeu, are o nevoie sau că nu are o nevoie, este anulat din start. Ce rămâne? Este ceea ce Este. Această Prezență este desăvârșită. Simțământul de A FI sau "Eu-Sunt" nu poate să lipsească, el este cel care are grijă de tine, care îți face inima bată. EL este aspectul lui Dumnezeu manifestat. Când încerci să-l ajuți pe "Eu-Sunt" cu mintea, atunci începe apară întreaga confuzie. Exact asta am spus, doar "Eu-Sunt" există, restul nu există. În el există totul, în acest "Eu-Sunt" există întreaga iluzie. Pentru "Eu-Sunt" găzduiește mintea și atunci mintea creează întreaga Mahamaya. TU NU EȘTI MINTEA. În fața Absolutului, chiar și aceste cuvinte sunt lovite de nulitate.

în EL este Aici de la începutul veacurilor și găzduiește în EL toate veșniciile, Partea 2
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Toate elementele care pot fi percepute sunt însușiri corporale, iar simțurile nu pot percepe altceva, fiindcă ele sunt doar puteri răspândite în corpuri, care se împart odată cu împărțirea lor. Prin urmare ele nu percep decât corpuri care, ca și ele, pot fi împărțite. Așadar, fără nici o îndoială , atunci când percepe un lucru, orice putere fie ea senzitivă sau imaginativă-răspândită într-un lucru ce poate fi împărțit împarte acest lucru după părțile acelei puteri înseși. Orice putere răspândită într-un corp nu percepe decât corpuri sau ceea ce se află înlăuntrul corpurilor.

în Cartea Definițiilor
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Canon of Medicine Hardcover" de Avicenna este disponibilă pentru comandă online la 451.99 lei.

Dacă nu simți cu adevărat în inima ta - adică în modul cum te raportezi la tine însuți - meriți lucrurile, calitățile sau circumstanțele pe care le descriu gândurile tale, ele nu vor deveni o realitate pentru tine. Nu se vor manifesta sub forma unor experiențe concrete de viață.

în Cele 12 legi universale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cele 12 legi universale ale succesului" de Herbert Harris este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 18.99 lei.
Doina Bonescu

Iubire și credință

Degeaba, în genunchi te rogi, într-o biserică creștină,
Dacă acasă când ajungi, prin fapte, inima-i haină.
Degeaba-mparți la cei săraci, cadou, în zi de sărbătoare,
Dacă, în rest, îți pare rău dăruiești măcar o floare...

De furi, urăști sau umilești pe cel sărman fără de casă,
Vei arăta în caracter, partea umbrită și hidoasă.

Și dacă ponegrești în gând, vecin, prieten sau un frate,
Să nu te miri, când Domnul Sfânt, va face într-o zi dreptate.
De poți să faci un bine, fă-l, nu aștepți recunoștință,
Aceasta înseamnă fii om, să ai iubire și credință.

poezie de din Scrisori pe frunze
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook