Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Osho

Rebelul trăiește individual - nu ca o spiță într-o roată, ci ca o unitate organică. Viața sa nu este decisă de nimeni altcineva, ci numai de propria sa inteligență. Aroma pătrunzătoare a vieții sale este cea a libertății - nu numai că el trăiește în libertate, dar îi permite oricărui altul să trăiască de asemeni în libertate. El nu îngăduie nimănui să se bage în viața sa, și nici el nu intervine în viața altcuiva. Pentru el, viața este atât de sacră - iar libertatea este cea mai de preț valoare - încât își poate sacrifica totul pentru ea; respectabilitate, statut, chiar însăși viața.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Citate similare

Este atât de rar, încât nici măcar nu există. Cine vrea să trăiască? Gândul, nu-i așa? Dar gândul este limitat prin el însuși și vrea să trăiască, ce? Viața care este nelimitată, nu-i așa? O atare utopie nici toate mințile la un loc nu o pot trăi. Când vedem suntem Viața, gândul se stinge natural în ea, cu toată pretenția trăirii și se reîntoarce Acasă. A fi Viața este libertate. A fi gândul înseamnă a trăi un construct psihologic despre viață, și nu Viața. Nu vedem faptul de a exista este Dumnezeu însuși și nu vedem majoritatea oamenilor nu există, ci gândesc există și această închisoare conceptuală le curmă existența. Un copac de Sequoia nu vrea să își "trăiască viața" dar există 5000 de ani. Un "păduche numit gând sau mintea omului" pretinde că o trăiește, dar de abia atinge 100. Adevărul este uluitor de simplu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Maica Tereza

Viața este oportunitate, folosește-o. Viața este frumusețe, admir-o. Viața este un vis, realizează-l. Viața este o provocare, înfrunt-o. Viața este un joc, joacă-l. Viața este o promisiune, realizeaz-o. Viața este tristețe, depășește-o. Viața este un cântec, cântă-l. Viața este o luptă, accept-o. Viața este o tragedie, înfrunt-o. Viața este o aventură, îndrăznește. Viața este noroc, fă-ți-l. Viața este viață, luptă-te pentru ea.

citat celebru din
Adăugat de Dana TureacSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiSunt disponibile și textele în engleză, rusă și ucraineană.

Nu aș încuraja pe nimeni să încerce studieze viața, pentru că niciodată nu o poți înțelege. Nimeni nu poate nici măcar începe înțeleagă un moment al măreției sale, al misterului său, al gloriei sale absolute. Trebuie te îndrăgostești pe deplin de chiar inima existenței și apoi esența sa este în mod miraculos descoperită cumva – un fel de cunoaștere intuitivă se întâmplă din această dragoste. Dar studiul asupra vieții nu funcționează, pentru că atitudinea ta și chiar tu, căutătorul, e doar un fenomen trecător. Trebuie plonjezi în primul rând în interiorul tău, până nu mai există "tu" și "viața" – ci există doar Viața. Nu există o "persoană" care trăiește viața. Este doar Viața exprimându-se ca, în și prin această formă numită persoană, observată simultan în conștiința pură. Ce amuzant e că cea mai simplă învățătură pare a fi cea mai dificilă. Acesta este ca un circ de concepte. Luptăm, creând diavoli de nicăieri, cu scopul de a ne apăra propria identitate – pură ignoranță. Acum am spus-o și acum vreau să o văd vie în tine. Vreau să o văd germinând înăuntrul inimii tale. Trebuie înflorească, dea roade și să dea umbră. Asta este!

citat din (13 februarie 2013)
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vaster Than Sky Greater Than Space: What You Are Before You Became Paperback" de Mooji este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 35.99 lei.
Vladimir Potlog

Așa e viața

Așa e viața
Un copil râde,
Un bătrân plânge!
O mamă cu drag
Pruncul la piept își strânge.

Frate trădează
Pe frate,
Pentru bogăție și libertate,
Ca aibă el de toate!

O floare înflorește, alta se ofilește,
Una moare, alta trăiește,
Dar nimeni nu se bucură
Și nimeni nu le jelește.

Căci așa e viața dată de Dumnezeu,
Și nimeni nu o poate schimba!
Așa a fost,
Și așa va fi mereu.

poezie de (14 decembrie 2007)
Adăugat de Vladimir PotlogSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lev Tolstoi

Pentru omul înțelept, care trăiește în viața spirituală, mintea este călăuza vieții. Pentru cel neînțelept, care trăiește în viața trupească, mintea este doar un instrument care poate fi folosit cu succes spre binele vieții personale.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.
Osho
viață
Viața este o curgere, este un fluviu, este o mișcare continuă. Dar oamenii au impresia ei înșiși reprezintă ceva static. Numai obiectele sunt statice, numai moartea este încremenită; viața este o continuă schimbare. Cu cât există mai multă schimbare, cu atât viața este mai abundentă. Iar o viață abundentă aduce cu sine extraordinare schimbări, clipă de clipă.

definiție celebră de în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Osho

Rebelul este cel care trăiește conform propriei sale lumini, acționează potrivit propriei sale inteligente. El își crează calea pășind pe ea, el nu urmează mulțimea pe superautostrăzi. Viața sa este periculoasă - dar o viață care nu este periculoasă nu este viață deloc. Rebelul acceptă provocarea necunoscutului. El nu întâlnește necunoscutul care vine în viitor pregătit de trecut. Acesta crează întreaga angoasă a umanității; trecutul te pregătește, iar viitorul nu are cum niciodată fie în trecut. Ziua ta de ieri nu are cum fie vreodată ziua ta de mâine. Până acum însă în așa fel a trăit omul: ziua ta de ieri te pregătește pentru ziua ta de mâine. Însăși pregătirea devine astfel o piedică. Nu poți respira liber, nu poți iubi liber, nu poți dansa liber - trecutul te-a schilodit în toate felurile posibile. Povara trecutului este atât de grea încât oricine este zdrobit sub ea.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dimitrie Bolintineanu

Dacă am cerceta mai bine natura omului, poate că noi am fi mai aproape de adevăr! Căci, în fine, ce este omul? Ce este viața? Omul este o țărână și viața un vânt. El trăiește o zi. Pentru ce să trăiască în necazuri?

în Elena
Adăugat de scofieldutzaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mama lui Stefan cel Mare" de Dimitrie Bolintineanu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -12.00- 8.99 lei.
Khalil Gibran

Viața fără libertate este ca un trup lipsit de spirit. Libertatea fără gândire este asemeni unui spirit tulburat... Viața, libertatea și gândirea - trei ființe într-una eternă, nesfârșită și neîncetată.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Love Letters in the Sand: The Love Poems of Khalil Gibran Paperback" de Khalil Gibran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -75.99- 47.84 lei.

Cea mai bună zi din viața ta este acea în care decizi că viața îți aparține. Fără scuze și pretexte. Fără cineva pe care te sprijini sau îl acuzi. Viața este un dar și e darul tău, este o uimitoare călătorie și numai tu ești responsabil pentru unde vei ajunge.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Alexander Schmemann

Omul mănâncă și bea, omul luptă pentru libertate și dreptate, pentru a fi viu, pentru a avea plenitudinea vieții. Dar ce este aceasta? Ce este viața vieții însăși? Care este conținutul vieții veșnice?

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "O istorie a Bisericii de Rasarit" de Alexander Schmemann este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 27.99 lei.

În sine, viața nu este nici urâtă, nici frumoasă. Pentru că, spre deosebire de lume, viața nu este obiectivă, ci este a noastră. Este viața mea pe care aleg să o ratez sau să o împlinesc. Urâțenia sau frumusețea ei depinde numai de mine. Altfel spus, întrebarea dacă viața merită fie trăită nu are un răspuns prestabilit. Răspunsul la această întrebare despre viață este chiar viața noastră. Este suma de alegeri, proiecte, ezitări, aspirații și abandonuri prin care noi ne constituim ca persoane.

în Pastila roșie. Eseu despre moralitate și fericire
Adăugat de Georgiana EsteraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pastila rosie. Eseu despre moralitate si fericire" de Daniel Nica este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.08- 14.99 lei.

Viața de perfecțiune

Aspirația este viața secretă
A sufletului-sămânță al meu.
Realizarea este viața sacră
A inimii-lăstar a mea.
Revelarea este viața sigură
A minții-copac a mea.
Manifestarea este viața înălțătoare
A vitalului-floare al meu.
Perfecțiunea este viața împlinitoare
A corpului-fruct al meu.

poezie clasică de
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața este mișcare într-un spațiu și un timp propriu oricărei ființe, acea mișcare ce se integrează în mișcarea universală. Viața este dată o singură dată, iar pierderea ei este cea mai mare dramă pentru un om. Apărarea vieții este o obligație pentru fiecare cetățean, iar legile unei țări trebuie garanteze ocrotirea vieții fiecărui membru al societății.

în Reflecții / Reflexions
Adăugat de Ecaterina ChifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Gustav Jung

E important avem un secret și presimțirea a ceva ce nu poate fi cunoscut. Ne umple viața cu o nuanță de impersonal, cu un numinosum. Cine n-a făcut niciodată experiența acestui lucru a pierdut ceva esențial. Omul trebuie simtă că trăiește într-o lume care este misterioasă într-o anumită privință, simtă că în ea se întâmplă și lucruri a căror experiență o poate face, chiar dacă rămân inexplicabile, și nu numai acelea care se desfășoară în limitele așteptărilor. Neașteptatul și incredibilul țin de această lume. Numai atunci viața este întreagă. Pentru mine, lumea a fost de la bun început infinit de mare si de insesizabilă.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Opere complete. Vol. 16: Practica psihoterapiei" de Carl Gustav Jung este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.00- 35.99 lei.

Atât de mulți oameni pretind ca vorbesc despre "Libertate", "Viață îndelungată", dar doar frica de moarte a gândului le este călăuză! Omul poate trăi toată viața cu fricile gândului lui drept "adevăr pentru viată" în loc afle cine și ce este el. Paradoxul indescriptibil sau frumusețea incomensurabila a vieții este că ea, viața râde de toate gândurile tale sau am putea spune mai degrabă frici copilărești transformate în cunoaștere dietetică.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un cuget neîntinat

Evanghelia cea Sfântă cine astăzi o trăiește
E ferice acum de el căci viața o primește
Cine dar azi se hrănește din al Domnului Cuvânt
El trăiește în lumină și merge spre cerul sfânt
Căci se-ncrede-n Dumnezeu și Scriptura o trăiește
În viața lui de aici tot mai mult se curățește
A lui cuget nentinat spre Cuvântul Celui Sfânt
Zi și noapte se îndreaptă de aici de pe pământ
Evanghelia iubirii lui îi este căpătâi
Și aleargă-n sfințenie doar spre dragostea dintâi
Adevărul Sfânt al vieții cine-l caută acum
E pe-a vieții vii cărare și Hristos îi este drum
Căci lumina sfânt-a vieții prin Hristos doar ni se arată
Să trăim neprihănirea o viață fără pată

Numai cine dar veghează să trăiască viu Cuvântul
Are astăzi biruință căci Hristos îi este drumul
Evanghelia cea Sfântă nouă ne e azi destin
De aceea în lumină Domnului eu mă închin
Vreau a Ta împărăție Tu Isuse domnești
Să ne fii stăpân în viaț㠗 odată ne primești
Sus în cerurile sfinte pentru veci noi -ți slujim
Cei ce astăzi te chemăm vrem mireasă îți fim
Căci în inimă o Doamne pentru veci noi te dorim
Betania 10-11-2019

poezie de autor necunoscut/anonim
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Rebelul se revoltă împotriva a ceea ce este mort, își ia viața în propriile sale mâini. Nu îi este frică fie singur; dimpotrivă, se bucură de singurătatea sa ca de una de cele mai de preț comori. Mulțimea îți conferă securitate, siguranță - cu prețul sufletului tău. Te înrobește. Îți da îndrumări cum trăiești: ce faci, ce să nu faci.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cea mai relevantă lecție pe care am învățat-o este că viața se poate schimba într-o secundă. Din această cauză este important îți trăiești viața cât mai bine și să faci tot ce poți pentru alții.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ion Untaru

Cine trăiește numai pentru viața aceasta, se face nedemn pentru cea viitoare.


Adăugat de Ion UntaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook