Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Osho

Revoluționarul este condiționat și el de trecut. Poate să nu fie condiționat de Iisus Hristos sau de Gautam Buddha, dar este condiționat de Karl Marx sau Mao Zedong ori Iosif Stalin sau Adolf Hitler ori Benito Mussolini... Revoluționarul are propria sa biblie - Das Kapital; propriul sau pământ sfânt - Uniunea Sovietică; propria sa Mecca - Kremlinul... și la fel ca orice altă persoană religioasă, nu trăiește potrivit stării sale de conștiință. El trăiește conform unei conștiințe create de alții. Din acest motiv, revoluționarul nu este decât un reacționar. El poate fi împotriva unei anumite societăți, dar este întotdeauna susținătorul unei alte societăți. Poate fi împotriva unei culturi, însă este gata cât de curând pentru o altă cultură. El nu face decât să se mute dintr-o închisoare în alta - din creștinism în comunism; de la o religie la alta - din hinduism în creștinism. Își schimbă închisorile.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Citate similare

Osho

Un rebel este un om care se debarasează de întreg trecutul pentru că vrea să-și trăiască viața potrivit propriilor sale năzuințe, conform propriei sale naturi - nu în conformitate cu Gautam Buddha, sau cu Iisus Hristos, ori cu Moise.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Revoluționarul este un om dedicat. El nu are simpatii personale, nu are afaceri personale, nu are emoții, atașamente, proprietate sau nume. Totul în el este subordonat unui singur scop, unei singure pasiuni – revoluția.... Revoluționarul se rupe de toate legăturile sale cu ordinea socială, cu lumea, de legile acesteia, de morală și de cutume. Moralitatea sa constă în tot ceea ce contribuie la victoria cauzei sale. Morala publică este disprețuită. Imoral și criminal este tot ceea ce se interpune între el și scopul său. Zi și noapte el nu trebuie aibă decât un singur gând, o singură dorință: distrugerea nemiloasă... el trebuie să fie gata să distrugă tot ceea ce îi stă în cale.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adolf Hitler

Toate religiile sunt asemănătoare, nu contează cum se intitulează. Nu au un viitor – cu siguranță niciunul pentru germani. Dacă fascismului îi place, poate face o înțelegere cu biserica. Așa voi face și eu. De ce nu? Aceasta nu mă va opri din distrugerea rădăcinii și branșelor creștine, și din anihilarea acesteia în Germania. Italienii sunt naivi; se pricep de minune în a fi păgâni și creștini în același timp. Italienii și francezii sunt cu siguranță păgâni. Creștinismul lor le este adâncit în piele. Însă germanul este diferit. Este serios în tot ceea ce face. El vrea să fie ori creștin, ori păgân. Nu poate fi ambele. Pe lângă asta, Mussolini nu va face eroi din fasciștii săi. Acolo nu contează dacă sunt creștini sau păgâni. Dar pentru oamenii noștri, este decisiv dacă recunosc crezul unui hristos evreu - împreună cu compătimitele sale etici efeminate - sau dacă adoptă o puternică credință eroică în Zeitatea Naturii, Zeitatea din proprii noștri oameni, din propriul nostru destin, din propriul nostru sânge.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.
Valeriu Butulescu

Nina: Aiurea! Trăistaru Cămătaru e mai sănătos decât ministrul sănătății!
Mișu: E bolnav, dragă! A fost eliberat condiționat! Nu suporta aerul condiționat din închisoare...
Nina (mirată): Aer condiționat?...
Mișu: Da, Nina! Azi, toate închisorile au aer condiționat... Planeta s-a încălzit global, iar deținuții trebuie stea la răcoare...

replici din piesa de teatru Bun de tipar, scenariu de (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Marin Preda

Revelarea fără pregătire într-un moment nepotrivit a unui adevăr poate dăuna. Dar falsificarea în prealabil a adevărului unei opere sau a unei vieți (deci a unei conștiințe) nu este justificată cu nimic.

în Imposibila întoarcere
Adăugat de Avramescu Norvegia - ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Morometii" de Marin Preda este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -48.00- 35.99 lei.
Dumitru Stăniloae
creștinism
Creștinismul este taina creșterii unei persoane din altă persoană.

definiție clasică de
Adăugat de Ion UntaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii - vol. 7" de Dumitru Stăniloae este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 29.99 lei.
Gustave Le Bon

Mulțimile, contrar indivizilor care le compun, nu au capacitatea unei judecăți critice. Individul din cadrul unei mulțimi nu mai este el însuși, ci un automat pe care propria sa voință nu-l mai poate dirija. În momentul în care face parte dintr-o mulțime, un individ, chiar dacă este o persoană foarte cultivată, își pierde capacitatea de a judeca critic și se comportă în mod afectiv, având chiar manifestări primitive și barbare. În consecință, judecățile morale ale unei mase sunt independente de originea sau intelectul indivizilor care le compun.

în Psihologia mulțimilor
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Crowd Paperback" de Gustave Le Bon este disponibilă pentru comandă online la 45.99 lei.

Întreaga evanghelie a lui Karl Marx poate fi rezumată într-o singură propoziție: "Urăște-l pe cel care este mai bun decât tine!" Niciodată, sub nici o circumstanță, nu se admite că succesul acestuia poate fi datorat propriilor sale eforturi, contribuției productive pe care a adus-o întregii comunități. Întotdeauna, succesul lui este atribuit exploatării, înșelăciunii, a furtului mai mic sau mai mare de la alții. Niciodată, sub nici o circumstanță, nu se admite că propriul tău eșec poate să rezulte din slăbiciunea ta ori că eșecul oricui altcuiva poate fi generat de propriile sale defecte: lenea sa, incompetența sa, nenorocul său și stupiditatea sa.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Economics in One Lesson: The Shortest and Surest Way to Understand Basic Economics Paperback" de Henry Hazlitt este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Bunătatea și compasiunea față de toate viețuitoarele este semnul unei societăți civilizate. Dimpotrivă, cruzimea, fie împotriva oamenilor, fie împotriva animalelor, nu ține exclusiv de o anumită cultură sau de o anumită comunitate de oameni. Rasismul, lipsurile econimice, luptele cu câini și luptele cu cocoși, luptele cu tauri și rodeo sunt desprinse din aceeași țesătură: violența. Numai atunci când vom deveni nonviolenți față de orice formă de viață, vom fi învățat trăim bine la rândul nostru.

în scrisoare
Adăugat de Elena GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Cred că două entități nu pot fi identice nici la nivel de teorie. Două linii nu pot fi perfect paralele, iertat -mi fie pleonasmul, nu există doi oameni identici, nici măcar în cazul gemenilor univitelini, precum nici două pietre, doi copaci sau două râme nu pot fi la fel. Mai mult decât atât, cred că nici o singură linie, un singur om, ori piatră, copac sau râmă nu poate fi copia propriei sale alcătuiri materiale. Omul zicem, deși poate părea înfricoșător, nu seamănă cu el însuși. El își dedublează propria ființă în orice moment al existenței sale, își despică sufletul fără ca "bucățile" rezultate să fie aidoma. Doi atomi dacă ar fi identici, ar dispărea unicitatea lumii. Propriul meu gând nu este una și aceeași energie creatoare cu propriul meu gând, iar acest text nu își este sieși reflexia perfectă. Citiți-l de două ori și vă veți convinge singuri de acest adevăr.

(16 februarie 2013)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Erich Fromm

Din cauza fatalității există războaie și o parte a omenirii trebuie să fie dominată de o alta. Fatalitatea se face vinovată că nu este posibil să fie mai puțină suferință pe pământ decât a fost dintotdeauna. Fatalitatea poate fi raționalizată din punct de vedere filosofic drept "lege naturală" sau "destin omenesc", din punct de vedere religios drept "voința Domnului", din punct de vedere etic drept "datorie" - pentru caracterul autoritar ea este întotdeauna o putere mai mare exterioară individului, căreia individul nu poate decât să i se supună. Caracterul autoritar venerează trecutul. Ceea ce a fost va fi în veci. Să dorești sau să muncești pentru ceva care nu există dintotdeauna înseamnă crimă sau nebunie. Miracolul creației - pentru că creația este întotdeauna un miracol - se află în afara experienței sale emoționale.

în Texte alese (1983)
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
cumpărăturiCartea "Anatomia distructivitatii umane" de Erich Fromm este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -66.47- 39.99 lei.

Tu afirmi că ar trebui am si eu o religie, că un om fără religie e un om fără "Dumnezeu"! Ok, atunci te întreb la rândul meu, oare ce religie avea Buddha, dar Profetul, dar IIsus? Oare nu cumva toți acești oameni au încercat ne redea libertății salvându-ne din ghearele oricărei religii? Poate că ceea ce ne-a învățat toți acești înțelepți și eliberați este că Dumnezeu, Sinele, Vidul nu poate fi monopolul nici unei religii, nici unei persoane sau grup extremist. Religiile sunt foarte utile celor care sunt îndrăgostiți de dezbateri spirituale lungi și sterile, dar nu acelora care vor -l realizeze direct pe Dumnezeu. Orice religie pornește de la o premisă falsă, și exact această premisă face ca orice religie să fie servită ca deșert la masa timpului, adică aibă început și sfârșit. Premisa falsă despre care vorbesc este aceea că pentru a avea nevoie de o religie, condiția falsă este să te fi desprins mai întâi de Dumnezeu, iar dacă o să îmi spui că nu ești desprins, care ar mai fi atunci scopul religiei tale?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Niciodată să nu-i spuneți unei domnișoare sau unei doamne că este drăguță sau frumușică. Ele au fost create pentru a fi frumoase, nu frumușele sau drăguțe!

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Femeia cu parul rosu" de Maria Dimian este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.25- 18.99 lei.
William Hazlitt
dragoste la prima vedere
Dragostea la prima vedere nu este decât materializarea unui vis imaginar care ne-a bântuit dintotdeauna; sau întâlnirea unei fețe, unei figuri, sau a unei expresii perfecte, dar pe care am văzut-o sau admirat-o în alte dăți, într-un grad mai mic de perfecțiune sau în circumstanțe mai puțin favorabile.

definiție clasică de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dan Puric

Femeile sunt expresia fizică a fizicii cuantice, a unei alte realități. O informație, o realitate aberantă este distrusă în cămin datorită unei femei care poate să îți fie soție, poate să îți fie prietenă, poate să îți fie mamă, sau poate să îți fie bunică.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Despre omul frumos" de Dan Puric este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -21.19- 15.99 lei.
Viorel Muha

Nu vom putea combate mizeria unei societăți cu o măsură valabilă din alt sistem sau din alt timp, dintr-o altă realitate, din contră, vom face mai mult rău! Legea si măsura trebuie să fie conforme la ceea ce suntem noi.

(octombrie 2018)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă Hristos e Acum Aici, nu cumva trebuie să fie conștiința și nu o persoană captivă timpului și unei cărți primitive? Creștinul este un primitiv, înapoiat mental, pentru că toți "creștinii" au format secte și sectuțe ce se bat pe cuvântul lui Hristos, în nici într-un caz oamenii ăștia nu sunt interesați de Hristos, ci de ce/cine crede mintea lor că a fost Hristos? Dar nu arată asta primitivism, cretinism? Oamenii ăștia au rămas înapoiați mental cu 2000 de ani, de ce ar fi ei demni de încredere? Sunt prinși de frica unui iad sau rai imaginar și se închină propriilor lor frici puerile. De ce ar fi biserica, care a strâns un profit nu mai puțin de 3 miliarde de euro, o afacere creștină? Așadar, ce fel de "religie" este asta, în care frica și înapoierea mentală, în care superstiția, vrăjitoarele creștine numite "popă", fac, și cred în părticele, descântece sau micșunele? Și nu vorbesc aici doar de creștinism, vorbesc despre oricare altă mare religie a lumii și afirm că e doar o prostituție spirituală, nu Adevărul vieții vii, care veșnic este?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Politețea nu este numai o pantomimă grațioasă. Ea este expresia unei anumite delicateți sufletești, un fel de a mișca, de a vorbi, de a comunica al unui om care trăiește într-o umanitate superioară, un mod de a reacționa împotriva grosolăniei, împotriva gândirii triviale.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Salutari de la Cannes. Jurnal 3" de Ecaterina Oproiu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.08- 17.99 lei.

Nu poți trăi decât încorporându-te unei ființe mai mari decât tine însuți, trebuie aparții unei familii, unei societăți, unei științe, unei arte.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Așadar, ce va înțelege căutătorul, care este Adevărul ce NU poate fi ținut prizonier în carapacea, închisoarea cuvintelor? Adevăr care firește nu poate fi decât infinit si indescriptibil și firește liber de închisoarea cuvintelor a conceptelor? Oamenii aceștia gen Laurențiu sau Cosmin tot mai caută Adevărul în ce au spus diferite ființe realizate și tocmai de aceea încă nu l-au găsit, dacă doar pentru o secundă l-ar fi căutat în propria lor inimă ar fi realizat că ei sunt Adevărul, că Adevărul e chiar aici, chiar Acum, veșnic fresh, liber de cuvintele oricui și fiind infinit liber de orice descriere. Adevărul e atât de simplu încât nici un gând sau minte nu-l poate prinde sau descrie! Nu poate fi monopolul unei religii darmite unei tehnici. Nu există nici o cale pentru adevăr pentru că adevărul este veșnic Aici! "A-FI" neasociat cu gândul este simplitatea sau inima libertății.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook