Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Doar omul, în scurta sa existență pe pământ, are libertatea de a examina, de a cunoaște, de a critica și de a crea. În această libertate sălășluiește superioritatea sa față de forțele care străbat viața. El este unicul organism în termeni de materie și energie, spațiu și timp, care este mânat de un scop conștient. Rațiunea este caracteristica sa și principiul său.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Immanuel Kant

Autonomia voinței este unicul principiu al tuturor legilor morale și al datoriilor care le sunt conforme; din contră, orice eteronomie a liberului arbitru nu numai că nu întemeiază nicio obligație, ci mai curând este opusă principiului obligației și moralității voinței. Principiul unic al moralității constă în independența de orice materie a legii (anume de un obiect râvnit) și în același timp totuși în determinarea liberului arbitru de simpla formă legislativă universală de care trebuie să fie capabilă o maximă. Dar această independență este libertate în sens negativ, iar această legislație proprie a rațiunii pure, și ca atare practice, este libertate în sens pozitiv.

în Critica rațiunii practice, Legea fundamentală a rațiunii pure practice (1788)
Adăugat de Avramescu Norvegia - ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Critique of Pure Reason" de Immanuel Kant este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 56.36 lei.

Aura, această incintă care ne înconjoară, reprezintă principiul feminin; și gândirea pe care omul o proiectează, sau spiritul său care se lansează în spațiu, reprezintă principiul masculin, activ, dinamic.

în Centrii și corpuri subtile
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul spre victoria destinului sau" de Omraam Mikhael Aivanhov este disponibilă pentru comandă online la numai 18.90 lei.

Dacă admitem existența liberului arbitru fiecare acțiune umană este un miracol inexplicabil, un efect fără cauză. Iar dacă încercăm să ne reprezentăm această libertate de indiferență ne vom convinge în scurt timpîn prezența unei asemenea noțiuni rațiunea este complet paralizată: înseși formele înțelegerii o resping cu oroare, căci principiul rațiunii suficiente, principiul determinării universale și al dependenței reciproce a fenomenelor constituie forma cea mai generală a înțelegerii noastre, care, datorită diversităților obiectelor pe care le consideră, adoptă, la rândul ei, aspecte extrem de diferite.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vinogradski a spus că Pământul este un organism viu. Nietzsche a spus că pământul are piele. Eu spun că Pământul este un organism viu care, între altele, are "piele" și "păr". Pielea este stratul de sol fertil, care întreține viața vegetală și, indirect, și viața animalelor, iar plantele (ierburi și păduri) sunt părul său, care are rădăcinile în pielea lui. Ca multe organisme vii, Pământul are și paraziți, iar cel mai periculos parazit al lui este omul.

în Pământul în aforisme, epigrame, poezii, pamflete și satire (29 ianuarie 2019)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Învățătorul, unicul învățător al nostru, este Iisus, iar unicul său discipol - omul interior, de care vorbește Apostolul Pavel.

în Sacru și melancolie (1997)
Adăugat de Costel ZăganSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Apocalipsa lui Pavel. Visio Sancti Pavli Apostoli" de Cristian Bădiliță este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.00- 26.99 lei.
Alan Watts

Omul ca și organism este pentru lume ceea ce este un vârtej pentru un râu: omul și lumea sunt un singur proces natural, dar noi ne comportăm ca și cum am fi invadatori și jefuitori într-un teritoriu străin. Pentru că atunci când individul se definește și se simte ca o personalitate separată sau ca un ego, el râmâne în necunoștință de cauză că trupul său real este un tipar de energie care dansează și care pur și simplu nu apare de la sine. Apare doar în concert cu celelalte tipare nenumărate - numite animale, plante, insecte, bacterii, minerale, lichide și gaze. Definiția unei persoane și sentimentul normal de "EU" nu includ în mod eficient aceste relații. Tu spui: "Eu am venit pe această lume." Nu ai venit; Ai ieșit din ea, la fel cum iese o creangă dintr-un copac.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.

Iubirea este singura cantitate care nu are etalon pentru spațiu și timp; Ca acțiune, ea nu poate avea diateză conjunctivă (să te iubesc), nici mod optativ-condițional (aș vrea), nici interogație (mă iubești?); unicul său standard este superlativul absolut: Te iubesc veșnic!

(5 noiembrie 2012)
Adăugat de Iulia MiranceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unicul scop al unei afaceri este de a crea un client.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Deepak Chopra

Atunci când este centrată în libertatea detașată pe care o oferă momentul prezent, intenția servește drept catalizator care atrage cu precizie acele evenimente spațio-temporale, materia și energia necesare pentru a crea în termeni reali dorința pe care am emis-o.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.

Omul este o ființă liberă, o conștiință creatoare: doar ființa care suferă este o ființă necesară. Existența fără nevoi este o existență superfluă;o ființă fără nevoie este o ființă fără cauză;o ființă fără suferință este o ființă fără esență. O ființă fără suferință nu este nimic altceva decât o ființă fără sensibilitate, fără materie.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jim Rohn

Dacă nu poți crea mai mult timp, ce ai putea să creezi pentru a obține diferența în termeni economici Răspunsul este: valoare. Valoarea este cea care creează diferența.

în 7 Strategii pentru obținerea bogăției și fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "7 strategii pentru obtinerea bogatiei si fericirii" de Jim Rohn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.
Jean-Paul Sartre

Omul este liber, este libertate. Suntem lăsați singuri, fără de scuză. Asta vreau să spun atunci când afirm că omul este condamnat să fie liber. Condamnat, pentru că el nu s-a creat pe sine și totuși se găsește în libertate și din momentul în care este aruncat în această lume el e responsabil de tot ce face.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Nausea Paperback" de Jean-Paul Sartre este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -61.99- 54.99 lei.

I: Ce este iluzia? A. M: Credința mintii ca ești liber de ea este iluzia. I: Ce este libertatea? A. M: Eliberarea de minte cu toate "alegerile" sau credințele ei despre "libertate" este Libertatea. I: Este libertatea o stare a minții? A. M: Absolut nu, libertatea este de minte, nu pentru minte, de gând, nu pentru gând, de "eu", nu pentru "eu". I: Atunci cine se mai bucură de libertate dacă nu mai este "eu"-l? A. M: Libertatea este bucurie, fericire în ea însăși fără subiect și fără obiect. Când conștiința se recunoaște pe sine ca și conștiință explozia de fericire care are loc este definită drept ananda-beatitudine nețărmurită fără formă. I: Este libertatea o stare trecătoare? A. M: Cu siguranță nu, libertatea este liberă atât de stările trecătoare cât și de cele aparent netrecătoare. Ea este dincolo de orice așteptare sau dualitate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă omul acționează cu adevărat prin el insuși, atunci el acționează pornind de la sinele care este natural, rațional și divin, și tocmai atunci își realizează el, în sânul unei necesități care cuprinde întreaga lume, libertatea sa. Important este deci ca omul să asculte de rațiunea din interiorul său. Căci există o lege morală care, ca ordin al rațiunii supreme, poruncește ce se cuvine făcut și interzice ceea ce nu se cuvine făcut. Ea este consonanța dintre daimonul activ în sufletul fiecărui individ și voința a ceea ce domnește in Tot.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nikolai Berdiaev

Omul este tragic datorită naturii sale ambivalente, care îl face să aparțină celor două universuri și să nu se mulțumească doar cu unul din ele. În spatele omului natural (și includ sub această denumire omul social) se ascunde un altul, pe care îl voi numi transcendental. Acest om transcendental este omul interior, a cărui existență se situează în afara obiectivării. Lui îi aparține tot ceea ce, în ființă, n-a fost aruncat la periferie, tot ceea ce nu este alienat sau determinat în exterior; tot ceea ce este, în el, un simptom al apartenenței sale la împărăția libertății. E inexact și convențional să numim aceasta natura omului, chiar adăugând epitetul corectiv "superioară", căci libertatea nu este "natura", spiritul nu este natura, e o realitate de o altă specie... Omul transcendental se situează în afara distincției subiect-obiect.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Un nou Ev Mediu" de Nikolai Berdiaev este disponibilă pentru comandă online la 28.00 lei.
David Boia

Poem cuantic

Suntem enigme stranii
Și noi ca și universul
Materie plus spirit
Arhetipuri care ne animăm
Reciproc sau diferențiat
Din aceeași materie ca gândul
Ca și sentimentele ca și emoții le
Ca și trăirile ca și simțirile
Materie De natură variabilă
Care se tot divide
Și se schimbă și se primenește
Până se divulgă și se relevă
Și se transcrie marcă de marcă
Într-un spațiu lapidar infim
În energie condensată
De aceea așa zisa materie
Se poate controla
Prin forța rațiuni
În mod deliberat
Doar de către cei cu vocație.

poezie de (11 octombrie 2015)
Adăugat de David BoiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Mooji este sinonim doar cu Libertatea, iar Libertatea are timp doar pentru Libertate, niciodată nu are timp pentru gândirea discursivă numita "reflexie".

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce este viața

Viața este o suflare,
sau poate ceva mai mult.
Este scurtă-îmbrățișare
a timpului petrecut.

Viața e o alergare,
maraton fără sfârșit,
După fericirea care
ne-a vrăjit, ne-a amăgit.

Viața e o căutare
într-un timp nedefinit,
A miracolului care
doar în vis ne-a ispitit.

Viața este o fereastră
deschisă spre viitor,
Către care viața noastră
nu are aripi de zbor.

În zadar omul se zbate.
Idealul nu-l atinge.
Viața de trup se desparte,
Omul repede se stinge.

Vreme vine, vreme trece,
Fericirea-i doar un vis,
Rămânem statuie rece,
Cu ochii spre Paradis.

poezie de (februarie 2017)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

În personalitate se va vedea ce talente, abilități și cunoștințe ai scos la suprafață. Și în personalitatea ta stă salvarea ta pentru că orice îți dorești tu să obții poți obține cu abilitatea și competențele potrivite. Este puțin contraintuitiv pentru că omul vrea repede tot. Vrea soluția acum la greșeli făcute în 10 ani. Eu știu că nu există. Și nici nu îmi consum timp sau energie să lucrez cu oamenii aceștia până când nu vin ei, înfrânți și cu credința sfărâmată, să implore. Când omul spune smerit: "Fac orice, doar să scap din iadul ce îl trăiesc", atunci e semnul că poate începe să renască și atunci este pregătit să facă singurul lucru pe care îl știu în această lume ce poate ridica omul din iad și îi dă șansa să trăiască viața visurilor sale, să creeze raiul în sufletul lui și pe acest pământ. Să îți dezvolți personalitatea este singura cale pe care o știu pentru omul care nu are nimic altceva decât pe sine. Tu ce alegi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Alege-ți nu minute, ci câteva secunde pe zi dacă tu consideri că nu ai timp, așează-te pe un pat sau la volanul mașinii și Oferă-ți spațiu și lasă-te îmbrățișat de existență. Privește fără să atingi nimic. Doar permite-ți să ființezi. Atunci Infinitul îmbrățișează Infinitul! Această delicioasă simplitate de A Fi este cea mai mare bucurie! Tu ești acest simț al prezenței "EU SUNT" care sfințește întreaga viață și toată existența! Toată suferința acestei lumi preaslăvește și vine din minte. Dincolo de minte, ești doar Tu Infinitul! Ești doar la o secundă, fără timp sau la un gând distanță, fără spațiu de a te reîntoarce Acasă!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook