Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Avem datoria să ne mai ocupăm și de reromânizarea tuturor locuitorilor care din cauza vitregiei timpurilor și a dominațiunii trecute și-au înstrăinat limba, cultura și portul. Statul se va ocupa și de colonizarea românilor, care peste granițele țării sunt supuși desnaționalizării. Favorizarea așezării lor în țară este o datorie etnică.

în Buletinul Eugenic și Biopolitic (1938)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Vladimir Potlog

Limba noastră

Limba noastră e dulce
Ca fagurul de miere,
E măreață și frumoasă
Ca luceafărul între stele.

E ca soarele care răsare,
Sus pe cer.
Limba noastră e plină
De taină, tandrețe și mister.

Altă limbă mai frumoasă
Nicăieri nu mai găsești,
Limba noastră cea română,
Limba gliei strămoșești!

Chiar și sufletul și dorul
Au și ele limba lor,
Acesta este limba vechilor cazanii,
Limba Românilor!

poezie de (31 august 2010)
Adăugat de Vladimir PotlogSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 12 comentarii până acum.
Participă la discuție!

La sfârșitul lunii Martie, am lichidat datoria externă a țării noastre care, în 1980, reprezenta peste 11 miliarde de dolari în total. Din 1975 și pănă în Martie 1989, am plătit cca. 21 miliarde de dolari, din care dobânzile au reprezentat peste 7 miliarde de dolari. În această datorie nu au fost cuprinse și datoriile pe care le-am avut în ruble, și care de asemenea au fost achitate demult. Așadar, suntem independenți cu adevărat.

în Plenara C.C. P.C.R (14 aprilie 1989)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Amy Lowell

Cărțile sunt mai mult decât cărți, ele sunt viața, sufletul și miezul timpurilor trecute, motivul pentru care oamenii au muncit și au murit, esența și chintesența vieților lor.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil originalul în limba engleză.
Este disponibilă și traducerea în portugheză.
Matei Vișniec

Limba română a fost degradată teribil de tare din cauza modului în care vorbesc și se exprimă politicienii, a modului în care televiziunea a înțeles nu-și facă datoria, din cauza faptului că democrația nu s-a transformat în civilizație, ci s-a transformat în gâlceavă.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tara lui Gufi" de Matei Vișniec este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -48.07- 24.99 lei.
Karl Marx

În aceeași măsură în care se dezvoltă burghezia, cu alte cuvinte capitalul, se dezvoltă și proletariatul, clasa muncitorilor moderni, care nu trăiesc decât atâta vreme cât munca lor sporește capitalul. Acești muncitori, care sunt siliți să se vândă cu bucata, sunt o marfă ca oricare alt articol din comerț și prin urmare sunt supuși deopotrivă tuturor vicisitudinilor concurenței, tuturor oscilațiilor pieței.

în Manifestul Partidului Comunist (1848)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Insemnari despre romani" de Karl Marx este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -9.63- 7.99 lei.
Liviu Rebreanu

În rezumat, proiectul cuprindea: pentru Ardeal, povestea lui Ion Glanetașu, firește, lărgită până ofere o frescă a vieții românești din provincia aceasta; pentru vechiul regat - pământul fiind o problemă socială, deci o luptă între cei puțini, care posedă pământul, și cei mulți, care îl muncesc - romanul va fi o răscoală țărănească, evident, prezentată așa încât ofere un tablou cât mai vast al contrastului dintre țară și orașe; pentru Basarabia, deposedarea românilor de pământ prin colonizarea aici de neamuri străine și mutarea românilor băștinași în alte părți ale marelui imperiu rusesc.

în Opinii personale despre romanul Răscoala
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Ion" de Liviu Rebreanu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.17- 7.99 lei.
Arthur Schopenhauer

Oamenii, care și-au petrecut viața cu cititul și au scos înțelepciunea lor din cărți, seamănă cu aceia care au dobândit cunoștințe exacte despre o țară din multe descrieri de călătorie. Aceste descrieri pot da informații despre multe lucruri, dar în fond nu dispun de o cunoaștere unitară, lămurită și temeinică a acelei țări. Dimpotrivă, acei care și-au petrecut viața cugetând, seamănă cu aceia care au călătorit în acea țară: numai aceștia știu propriu-zis despre ce este vorba, cunosc lucrurile în legăturile lor și sunt acolo cu adevărat la ei acasă.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lumea ca vointa si reprezentare Vol. 1+2" de Arthur Schopenhauer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -183.03- 137.99 lei.
C.S. Lewis

Nu am nicio datorie de a fi prietenul cuiva și niciun om din această lume nu are o datorie față de mine. Nu avem pretenții, nu avem nevoi. Pritenia este inutilă ca filozofia, arta, ca și universal însuși( Dumnezeu nu a avut nevoie creeze). Nu are valoarea vieții, mai degrabă este unul din lucrurile acelea care dă valoare dorinței de supreviețuire

în The Four Loves
Adăugat de CatalinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii" de C.S. Lewis este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 33.99 lei.

Patria nu este numai pământul din care scoatem rente. Patria o face și limba și istoria, și religia și tradițiile. A da cu piciorul în toate acestea, este a se lepăda cineva de patria sa. Precum un părinte nu are dreptul a-și lăsa copilul fără instrucție, cu mai mare cuvânt el nu are dreptul de a-i da o educație antinațională, care face dintr-însul un element înstrăinat de țară.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Operele lui Spiru Haret. Volumul I - Oficiale 1884-1888 1897-1899" de Spiru Haret este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -32.43- 20.99 lei.

Balian de Ibelin (către cei din Ierusalim): A căzut pe umerii noștri datoria de a apăra Ierusalimul, iar noi ne-am pregătit cât de bine am putut. Nici unul din noi nu le-a furat orașul musulmanilor. Niciun musulman din marea lor armată care se îndreaptă acum spre noi nu era născut pe vremea când acest oraș a fost pierdut. Ne luptăm din cauza unor ofense pe care nu noi le-am adus, împotriva unora care nici măcar nu erau în viață pentru a se considera jigniți. Ce este Ierusalimul? Templele voastre sunt construite peste templul evreu pe care romanii l-au dărâmat. Templele musulmane sunt construite peste ale voastre. Ce este mai sacru? (Pauză.) Zidul? Moscheea? Cimitirul? Cine le revendică? Nimeni n-o poate face. (Își ridică vocea.) Cu toții avem dreptul asupra lor!
Episcopul, Patriarhul Ierusalimului: Blasfemie!
Almaric (către Patriarh): Taci.
Balian de Ibelin: Apărăm acest oraș, nu pentru a proteja aceste pietre, ci pe oamenii care trăiesc printre aceste ziduri.

replici din filmul artistic Regatul Cerului, scenariu de
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Timpul eminescian

Timpul eminescian
A fost "luceafăr" pentru noi.
Multe poezii scriam,
Sau pictam "Carul cu boi".

Sculptam infinitu-n piatră,
Nu-l lăsam cadă pradă.
Eram mai stăpâni pe vatră,
Din cuvinte făceam spadă.

Am stat de strajă țării.
La Dumnezeu ne-am rugat
Să nu ne dea uitării.
Luceafărul ne-a luminat.

Dar, când Luceafărul s-a stins,
În țară multe au apus.
Monotonia ne-a cuprins
Și tot ce-am creat, s-a dus.

Astăzi nici măcar o rază,
Mintea nu ne luminează.
În zadar privim în zare,
Alt Luceafăr nu apare.

În cultura românească
Avem și minți luminate.
Ar putea strălucească.
Să dea țării nestemate.

Să nu mai avem sfială!
Să arătăm lumii ce știm!
Și-n cultura mondială
Cu opere să ne mândrim.

Pe cerul artei românești,
Noi "luceferi" apară.
Luceferi ca la Ipotești
De peste tot răsară.

poezie de (4 august 2013)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Voltaire

Sunt adevăruri care nu sunt destinate tuturor oamenilor, nici tuturor timpurilor.

citat celebru din
Adăugat de Liliana StefanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Este disponibilă și traducerea în engleză.
cumpărăturiCartea "Candide" de Voltaire este disponibilă pentru comandă online la 25.99 lei.

I: Trebuie mergi la biserică pentru a-l cunoaște pe Dumnezeu? A. M: Când și unde te-ai desprins de Dumnezeu, de trebuie mergi într-o "biserică" ca te reîntorci la EL? Cel mai mare păcat al tuturor timpurilor este religia, ea scindează Absolutul, Numenul în fenomen adică, credincios și Dumnezeu. Cel mai mare păcat al tuturor timpurilor este religia pentru că îți vinde separarea la preț de mântuire, ce boală o fi asta? Toate religiile nu sunt nimic altceva decât cultura separării și prilej de războaie. Dar de ce, nu fii mântuit, ci te topești în inima lui Dumnezeu Aici, dar de ce nu Acum și nu într-o "biserică" sau în halucinanta "viață de apoi"? Oare Dumnezeu e atât de redus încât stea într-o biserică sau el este pretutindeni? Cum ar putea fi Dumnezeu intermediat de ființe care nu se cunosc nici măcar pe ele și care vând separare la preț de viitoare (eventual la Sfântul Așteaptă!) mântuire, unitate?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sunt cam demodat?

Nu înțeleg această lume, recunosc,
În care toți golanii-și au un rost
O existență-n care din păcate
Valorile umane sunt uitate

Nu mai accept fiu sfidat
De parveniți și potentați
Sau de analfabeți cu doctorat
Cu funcții mari în stat

Trăim o lume cu multe mofturi
Nu mai există viață fără softuri
Să mergi la teatru sau balet
Este plictisitor și desuet

O lume fără trecut sau viitor
Este o lume doar a lor
A nulităților ajunși eroi
A celor ce se scaldă în noroi

În casă toți avem un Dex
Cuvântul cel mai folosit e sex
Sunt milioane fără carte
Dar cu pretenții peste poate

Avem un tineret absent
Cu gândul la plecări in occident
Ce viitor mai are-această țară
Fără cultură, fără morală

Nu mai avem justiție
Suntem o țară fără coerciție
O țară plină de egali
Conduși din umbră de penali


O lume-n care femeia e muncită
De multe ori batjocorită
Mai poate ea aibă un destin
De la bărbații înecați în vin

Bărbații care vor egalitate
Doar între ei, femeile-s uitate,
Ajungi fi oripilat
De vremurile care m-au trădat

Vă rog să ne gândim
Oare ce vremuri mai trăim
Și noi ce rol avem, m-am întrebat
Oare nu sunt eu cam demodat?

poezie de din Orașul iubirii
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Forțele progresiste, democratice pot proba autenticitatea Statului de Drept și prin elaborarea unui proiect de lege care să vizeze cuantificarea tezaurului natural impresionant al țării (populația românească este constituțional proprietara a peste 80% din resursele naturale) și echivalarea în acțiuni, certificate și bonuri de valoare puse la dispoziția tuturor românilor ce vor deveni patriotic consistent legați de pământul ancestral al României. Măsura este eminamente necesară ca urmare a "războiului" mondial economic-informațional nedeclarat care vizează resursele naturale și proprietățile naționale.

în Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice (2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Forțele progresiste, democratice pot proba autenticitatea Statului de Drept și prin elaborarea unui proiect de lege care să vizeze cuantificarea tezaurului natural impresionant al țării (populația românească este constituțional proprietara a peste 80% din resursele naturale) și echivalarea în acțiuni, certificate și bonuri de valoare puse la dispoziția tuturor românilor, ce vor deveni patriotic consistent legați de pământul ancestral al României. Măsura este eminamente necesară ca urmare a "războiului" mondial economic-informațional nedeclarat care vizează resursele naturale și proprietățile naționale.

în Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice (2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Statul Paralel [Deep State] ■
■"Statul român este eșuat pentru că statul paralel [subteran] i-a luat locul. Sunt probleme sistemice puternic disfuncționale care degradează cetățeanul, destructurează societatea. Există soluții clare transpuse însă de cetățeni integri. România are nevoie de oameni integri, nu de canalii!
Statul paralel [Deep State] este constituit din rețele sofisticate ce țin de serviciile secrete de informații ca poliție politică, informatori, colaboratori ai acestora selectați, cooptați și sprijiniți ajungă în funcții cheie ale Statului, miliardari creați peste noapte, oameni din interne, procuratură, justiție, din presa scrisă și audio-vizuală, etc. Statul paralel este o organizație complexă antidemocratică care se suprapune instituțiilor și persoanelor alese democratic, electoral, constituțional.
Statul paralel [subteran] există de zeci de ani în România și este extrem de activ, desființând cadrele democratice, instituționale și prin infiltrarea partidelor politice aflate sau nu la guvernarea țării."■
☆Adrian Ibiș

în Cartea "Intelligence. Studii de securitate", Editura Pansofia, 2012ia (2012)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubesc această țară

În tine, Românie,
țară legendară,
Trăiesc cu bucurie,
nu mai plec afară.
Aici câmpia mă hrănește
atunci când sunt flămând.
Izvorul, setea-mi potolește
de soarele arzând.
Când am fost înstrăinat
și dorul tău am dus,
La tine tu m-ai chemat,
eu la inimă te-am pus.
Aici îmi este locul,
în munții tăi de piatră.
Aici îmi port eu portul,
iubesc această vatră.

poezie de (mai 2020)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
W. Somerset Maugham

Amintește-ți că nu e mare lucru -ți faci datoria atunci când ți se impune acest lucru, nu e cu nimic mai merituos decât a-ți spăla mâinile atunci când ele sunt murdare. Singurul lucru care contează este iubirea pe care o ai față de datorie. Atunci când iubirea și datoria se contopesc, harul se află în tine și te vei putea bucura de o fericire care merge dincolo de înțelegerea omului.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Catalina" de W. Somerset Maugham este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.92- 8.99 lei.
Dana Ene

Cântec pictat

vorbim limba frunzelor
care părăsesc ramul.
vorbim limba rozelor
care ard în bătaia soarelui.
vorbim limba nucilor
care și-au aruncat în văzul prădătoarelor
camășile verzi.
vorbim limba viilor
în care locuiesc dintotdeauna
sperietorile.
vorbim limba unor șerpi încolăciți
de stâlpii caselor.
vorbim limba orologiilor
cocoțate în vechile piețe.
vorbim limba asta de pământ
aninată deasupra inimii mele
ca o ceramică de Horezu.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook