Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cei apropiați nu te vor băga în seamă până când nu arăți prin puterea exemplului propriu efectele pozitive ale acțiunilor tale. FĂ TU prima oară ceea ce ai vrea să facă și cei apropiați ție. Doar fiind o persoană egoistă prima oară care se gândește la succesul ei personal vei putea fi o persoană altruistă care oferă ceva celor dragi. Dacă tu nu ai succes, o să stați toți prietenii și familia îmbrățișați și o să va plângeți de milă unii altora. Nu e mai bine să îi lași pe toți în urmă, să ai succes și apoi să te întorci la ei și să îi ajuți cu adevărat financiar, emoțional și psihic?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Altruismul poate fi blestemul cel mai mare care se abate asupra ta. Altruismul nu este niciodată începutul în relațiile interumane, cu atât mai mult în iubire. În iubire, dai din ce ai sau din ce ești, ca îl parafrazăm pe Arsenie Boca. Dar ce ai sau ce ești vine din ceea ce îți acorzi tu ție. Mai simplu, prima oară acumulează tu ca poți dai ceva. Adică fii egoist la început ca îți permiți luxul mai târziu de a fi altruist. Fă-ți lista cu ce vrei tu pentru tine. Și pune-o în frunte ca toți cei care te văd zilnic știe clar care îți sunt prioritățile. Pișă-te pe nevoile altora până când ale tale nu sunt satisfăcute pentru că altfel o să te duci în mormânt tu și îi tragi și pe ceilalți după tine într-un vârtej de reproșuri, răzbunări și resentimente pentru că ți-ai cheltuit viața încercând să îi faci pe alții fericiți doar ca constați că ai încercat hrănești un sac fără fund. Prima oară, fiecare e responsabil de nevoile lui. Fă orice e posibil ca fii fericit. Apoi, poate vei avea șansa să și dai din ceea ce ai. Din iubirea ta, din timpul tău, din abundența ta materială sau spirituală. Prima oara ești tu. Cine spune altceva vrea să obțină ceva de la tine și nu știe cum decât încercând să te facă să te simți vinovat invocând altruismul. Adică fii tu altruist, că egoistul din mine vrea ce ai tu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

265) Fericirea înseamnă confortul de sănătate și cel financiar, care generează starea de bine a ta și a celor apropiați sufletului: familia, rudele, prietenii. Nu poți fi fericit, când unul din cei dragi trece printr-o perioadă critică.
*8 August - Ziua Internațională a Fericirii

Maria Filipoiu/ despre fericire

în Despre fericire (august 2022)
Adăugat de maria.filipoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cea mai puternică armă pe care o ai să ajuți alți oameni este încurajarea. Funcționează pentru oricine, la orice vârstă, indiferent de probleme. Puterea exemplului e singura care educă alți oameni. Vrei să îi schimbi pe alții? Devino tu prima oară ce vrei devină ei, dacă chiar îți pasă. Dacă nu, lasă-i pe drumul lor. Totuși este foarte important înțelegem că cei din jur au lecții la fel cum avem și noi. Și ei singuri trebuie depășească provocările devenind ei oameni mai buni și mai evoluați chiar dacă de multe ori drumul evoluției trece prin multă suferință. ASTA E! Încetează plângi de mila altora pentru că asta e lecția lor. Dacă intervii, riști le răpești lecțiile. Să spunem că ești un părinte sau un partener de cuplu. Și copilul tău sau partanerul de cuplu trebuie învețe lecția banilor și a valorii. Și tu îi dai bani pentru că îl iubești. Apoi tu dispari din viața lui peste noapte. E ca și când i-ai lua unui olog scaunul cu rotile sau cârjele. Îi faci mai mult rău decât bine. Dacă vrei să ajuți, cel mai bine o faci lăsând o persoană să se dea cu capul de pereți rezolvând problemele. Am fost uimit văd cum oamenii ajung își urască binefăcătorii tocmai din cauza faptului că prin ajutorul dat, i-au făcut dependenți de ei. Când simți nevoia să ajuți, ajută-te pe tine. Fiind tu o persoană puternică, faci mult mai bine lumii. Un cerșetor nu poate ajuta alt cerșetor își depășească condiția.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Misiunea fiecărui om pe pământ este să facă lumea mai bună și fiecare are propriul fel de a face asta în funcție de combinația de trăsături de personalitate pe care o are și care îi permite aibă anumite talente pe care le poate transforma în abilități. Mulți oameni confundă incompetența cu spiritualitatea. Faptul că nu poți faci destui bani nu te face o persoană mai spirituală ci dimpotrivă. Dacă ți-ai urma misiunea spirituală, de a face lumea mai bună prin talentele tale, ai face și destui bani ca să nu mai muncești niciodată. Uită-te la toți oamenii de succes și vei vedea același tipar: Au găsit o cale de a oferi valoare lumii, de a face lumea mai bună, în o infinitate de domenii de activitate. Am un set de legi spirituale care au aplicabilitate foarte practică.. Aceste legi sunt: 1. Fii puternic TU prima oară. 2. Culegi ceea ce semeni. Karma. 3. Vocația. 4. Rătăcirea spirituală. 5. Evoluția. 6. Totul este unul. 7. Oamenii din jur ne sunt oglinzi. 8. Totul este o lecție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu contează de câte ori dai greș. Nu contează de câte ori reușești un proiect cu succes. Nimeni nu știe și nimănui nu o să-i pese de eșecurile tale și nici ție nu trebuie îți pese. Tot ce trebuie faci este înveți de la ei și de la cei apropiați pentru că tot ceea ce contează în afaceri este reușești cu succes o dată. Apoi toți iți pot spune cât de norocos ești.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sunt sigur că știți zicala: "Cine se aseamănă se adună." Știați că majoritatea oamenilor câștigă în jur de 20% din venitul mediu al celor mai apropiați prieteni? Pe scurt dacă dorești zbori ca vulturii nu înota cu rațele. Înconjoară-te de oameni de succes și ferește-te de cei cu atitudine negativă!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Încetează să te mai uiți la capra vecinului. Comparația distruge suflete. În viață te compari doar cu tine însuți. Anul acesta ești o persoană mai evoluată decât anul trecut? Rezultatele tale de anul acesta sunt mai bune decât anul trecut? Dacă răspunsul e da, ești pe drumul cel bun. Încurajează-i pe cei din jur fie cât de buni pot ei să fie. Bucură-te de succesele celor din jur și învață din ele. Nu încerca minimalizezi eforturile altora și nu descuraja când o persoană vrea să facă ceva, oricât de nebunesc ar fi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un lucru foarte interesant în programarea socială, poate ai observat, în momentul în care un om este nonconformist, în momentul în care un om încearcă să-și exprime personalitatea într-un anumit fel, vine cu un păr colorat sau vine cu o haină mai ciudată sau are un comportament mai ciudat, această programare socială i-a făcut pe oameni în așa fel încât a format o armată întreagă care să sară îl atace pe omul care vrea să iasă din turmă, pe omul care vrea să se diferențieze, fie nonconformist prin orice, prin aspect, prin comportament, prin valori, prin dorințe, prin visuri. Așadar, în momentul în care vei dori fii altfel, faci ceva, -ți descoperi talentul, vei vedea că de la părinți la anturaj vor sări toți pe tine, agresiv, chiar te vor jigni, te vor umili sau cel puțin vor încerca să facă lucrul acesta. Este important fii puternic în interior și să nu te lași jignit și umilit de remarcile lor pentru că atunci când vei reuși, vei deveni un exemplu pentru toți cei din jur pentru că așa este în viață. Parcă Ghandi spunea că la început toți ignoră ideea, apoi toți râd de ea apoi la sfârșit tu câștigi. În ideea că într-adevăr așteaptă-te la toată opoziția din lume când vei porni pe acest drum al tău care este drumul tău propriu, vocația ta chemarea ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Prima oară

Prima oară când te-am văzut
ți-am admirat buzele,
a doua oară, mi-a plăcut
-ți descopăr adânca scânteie din ochi,
a treia oară, am tinut un pic
mânuțele tale'ntra-le mele,
a patra oară am fost fermecat,
așa de mult încat n-am mai rezistat
și buzele mele te-au sărutat.
De-atunci, de când ne-am întâlnit,
prima și acum a mia oară,
la teatru, în centru, sau în parc
aceeași senzatie parcă,
ca prima oară.

poezie de
Adăugat de Marius-Mihai GolopentaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu te respecți pe tine ca persoană, oricât de bună este la suflet persoana cu care ai sau vrei să ai o relație, nici acea persoană nu te va putea respecta. Vei vedea că cealaltă persoană începe întârzie la întâlniri, nu își ține promisiunile față de tine, nu ascultă părerile tale, te ridiculizează, te înșeală și te trădează. Ceilalți sunt răi, trădători și lipsiți de suflet, nu? NU! Tu ai permis unor astfel de persoane intre în viața ta pentru că nerespectându-te pe tine te-ai bucurat la primul semn de atenție ce l-ai primit. Pentru că nu te respecți știi că lumea din jur nu îți oferă iubire, validare și atenție și te mulțumești cu orice primești la fel ca un câine flămând ce se bucură pentru orice os aruncat din milă. Pentru că nu te respecți, atragi oameni care simt asta și care vor să profite de pe urma ta și să te folosească până când nu mai au nevoie de tine. Până când nu te respecți pe tine, oamenii care se respectă vor sta departe de tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nimeni nu are puterea de a schimba pe altcineva. Cât de multă lume intră în relații în ideea că "nu îmi plac câteva lucruri la partener, dar le schimb eu pe parcurs", doar ca să se trezească apoi că, de fapt, acele lucruri se amplifică pe măsură ce relația se desfășoară. Știi de ce? Pentru că acele lucruri care nu îți plac la celălalt, îi aparțin și fac parte din "a fi el însuși". Poți îl obligi o vreme, și partenerul, din "iubire", va renunța la sine însuși o vreme. Dar va avea resentimente și te va pedepsi și se va răzbuna prin comportamentele care știe că nu îți plac, pentru că nu îl accepți așa cum e. Pe de altă parte, când celălalt se schimbă așa ușor la cererea ta, înseamnă că nu e o persoană foarte puternică, cu coloană vertebrală și personalitate, nu? Și cine poate fi atras irezistibil de un om slab? Cei din jur pot fi schimbați cum vrei tu, cu o condiție. SĂ TE SCHIMBI TU PRIMA OARĂ. Când cerem ceva de la un partener, înseamnă că e ceva ce nu ne oferim noi singuri și cerem de la altul. Până la urmă, în viață, fiecare este responsabil pentru propria sa fericire, pentru rezultatele sale și pentru calitatea vieții și a relațiilor, a iubirii pe care o simte și o primește sau o oferă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Voi privi totul și pe toți ca și cum ar fi pentru prima oar㠖 mai cu seamă lucrurile mici, cu care m-am obișnuit, uitând de vraja care le înconjoară. Vreau privesc pentru prima oară soarele, dacă mâine va fi cer senin. Vreau urmăresc încotro se îndreaptă norii, dacă cerul va fi acoperit. Întotdeauna mi se pare că nu am timp de așa ceva sau nu îi dau importanță. Ei bine, mâine mă voi uita la drumul norilor sau la razele soarelui și la și la umbrele cărora le dau naștere acestea. Pentru prima oară voi zâmbi fără vină, fiindcă bucuria nu este păcat. Pentru prima oară mă voi feri de tot ce mă face sufăr, pentru că suferința nu este o virtute. Nu mă voi plânge de viață, spunând: totul e la fel, nu pot fac nimic pentru o schimbare. Fiindcă trăiesc ziua asta ca și cum ar fi prima și voi descoperi de-a lungul ei lucruri despre care nu am știut niciodată că se aflau acolo. Chiar dacă am trecut prin aceleași locuri de nenumărate ori și am spus "Bună ziua" acelorași oameni, astăzi acest "Bună ziua" al meu va fi altfel. Nu vor fi cuvinte de om învățat, ci un fel de a-i binecuvânta pe ceilalți, dorindu-mi ca toți să înțeleagă însemnătatea faptului că sunt în viaț㠖 chiar și atunci când nenorocirea ne dă târcoale.

în Manuscrisul găsit la Accra, "Ziua de mâine"
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Orice nemulțumire sau nefericire ai în viața ta, soluția e tot timpul una și bună, aceeași pentru toți. Investești în tine, în educația ta și în dezvoltarea abilităților tale de a face lucrurile mai bine, de a fi de folos celor din jur prin talentele și darurile cu care ai fost înzestrat. Cu cât ești o persoană mai valoroasă, cu atât oamenii și întâmplările din viața ta devin mai calitative. Și este foarte relaxant știi că toată puterea e la tine. Pentru unii chiar de speriat, dar pentru toți, de neevitat.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ca poți dăruiești ceva, e nevoie posezi ceva. Fie că sunt lucruri materiale dar mai ales emoționale, psihologice sau spirituale, nu putem dărui decât din ce avem și mai mult aș spune eu, este firesc dăruim din surplusul nostru. În avion, prima oară îmi pun masca de oxigen mie și apoi copiilor pentru că dacă eu îmi pierd cunoștința și copiii sunt prea mici poată face această operațiune singuri, murim toți. Cu alte cuvinte, ca pot ajuta pe cei neajutorați, prima oară trebuie mă pot ajuta pe mine. Astfel, avem un aparent paradox. Dacă sunt egoist, mă izolez și devin nefericit și pierd sensul vieții. În același timp sensul vieții este dăruirea (vocația) dar nu pot dau fără ca eu am. Așadar, la început e nevoie îmi asum o anumită doză de egoism ca pot deveni cu adevărat altruist.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ceea ce cerem altora, e ceva ce nu ne acordăm noi singuri. În cazul atenției, persoana care se plânge că nu primește atenție de la partener, este persoana ce nu își acordă ei atenție și altfel, transmite un mesaj către lume: "Eu nu merit atenție, nici măcar eu nu mi-o acord." Un alt om niciodată nu îți va oferi ceva ce tu spui că nu meriți prin comportamentele și atitudinea ta. Ce înseamnă îți acorzi tu ție atenție? Depinde de fiecare. Poate îți acorzi mai mult timp pentru pasiunile tale, poate mergi la sală, poate să te dezvolți personal, înveți o limbă străină, sau orice altceva. Ce se întâmplă când tu îți acorzi ție atenție, când devii o persoană mai bună, mai valoroasă, mai evoluată? Începi atragi oameni ca și tine în jurul tău. Cei din jur încep îți acorde mai multă atenție. La final, ce crezi că va face partenerul tău când vede că te ocupi de tine, că alți oameni îți acordă atenție și ai devenit o persoană interesantă? Cel mai probabil, îți va acorda mai multă atenție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când încercăm să îi schimbăm pe alții și să le spunem sfaturile noastre, poate că ar trebui tăcem din gură și să ne dăm seama dacă noi înșine suntem un exemplu și facem ceea ce cerem altora să facă. Apoi, dacă chiar vrem fim de folos, ar fi bine să tăcem, ascultăm și să înțelegem ce vrea celălalt. Dacă oamenii nu cer fie ajutați, LASĂ-I ÎN PACE. Viziunea fiecăruia dintre noi despre lume este atât de limitată și îngustă încât e o dovadă de aroganță maximă crezi că știi ce e mai bine pentru altul când nici tu nu ai rezolvat multe dintre problemele de bază ale vieții. Ne credem superiori altora, însă la o simplă privire ne dăm seama cu smerenie că nu avem nici un drept intrăm cu bocancii în viața altora și, mai mult, vom plăti un preț uriaș pentru asta. Știu că poate nu este ce vrei auzi acum, însă mesajul acesta va face diferența în lumea în care trăim. Să lucrăm cu noi prima oară și să nu ne mai batem capul cu ce fac alții până când noi nu suntem întruchiparea a ceea ce vrem transmitem lumii.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Doar personalitatea educă. Dacă vrei fii un exemplu pentru alții fă tu prima oară ce le recomanzi altora să facă. Inovează, deschide drumuri arată că se poate. Contribuie la binele grupului tău, cu cât individualitățile din grup sunt mai antrenate, pregătite și competente cu atât puterea grupului crește și beneficiile personale ale fiecărui membru din grup, cresc. Fii un jucător de echipă! Fii un lider!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Încetează plângi de milă altora pentru că asta e lecția lor. Dacă intervii, riști le răpești lecțiile. Să spunem că ești un părinte sau un partener de cuplu. Și copilul tău sau partenerul de cuplu trebuie învețe lecția banilor și a valorii. Iar tu îi dai bani pentru că îl iubești. Și apoi tu dispari din viața lui peste noapte. E ca și când i-ai lua unui olog scaunul cu rotile sau cârjele. Îi faci mai mult rău decât bine. Dacă vrei să ajuți, cel mai bine o faci lăsând o persoană să se dea cu capul de pereți rezolvând problemele. Am fost uimit văd cum oamenii ajung își urască binefăcătorii tocmai din cauza faptului că prin ajutorul dat, i-au făcut dependenți de ei. Când simți nevoia să ajuți, ajută-te pe tine. Fiind tu o persoană puternică, faci mult mai bine lumii. Un cerșetor nu poate ajuta alt cerșetor își depășească condiția.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Joyce Brothers
succes
Succesul este o stare de spirit. Dacă îți dorești să ai succes, trebuie începi să te gândești la tine însuți ca la o persoană de succes.

definiție de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este mult mai bine să gândești din punct de vedere istoric, -ți amintești de lecțiile trecutului. Astfel, este mult mai bine să înțelegi puterea ca fiind făcută și din înțelepciunea de a știi când să nu folosești toată puterea pe care o ai. Este mult mai bine să fii o persoană care știe că dacă îți folosești puterea cu măsură, vei reuși să îi conduci pe alții cu mult mai bine și cu mai mult succes.

citat din
Adăugat de Nicoleta StroieSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook