Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Dacă ești un om educat și evoluat în interior, vei putea să privești ce e bun în oameni, să lași deoparte defectele lor, să nu judeci asupru și să poți să discerni ce e bun la toți cei din jur și să înveți. Astfel, devenind tu un om mai bun și mai prosper. Dacă îți vei alege oamenii ce îți plac și pe care îi admiri după criteriul "perfecțiunii", vei rămâne singur pe lume, înecat în propria ta prostie și ignoranță. Nu e nimeni perfect și fără păcate. Dar tu ia ce e bun, nobil și util de la toți, admirându-i pentru aceste lucruri. Admirația deschide canalele de învățare și transmitere a informației și a înțelepciunii. Invidia și judecata închid aceste canale. Deci ce alegi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

În momentul în care judecăm și punem o etichetă, instantaneu se închid toate canalele de învățare. Imaginează-ți oamenii pe care îi disprețuiești, ca și categorie socială. Așa-inu prea ți-a trecut prin cap vreodată că poți învăța ceva de la ei? Ce ai putea să înveți de la oameni de care fugi și vrei te îndepărtezi? Doar nu ai vrea ajungi ca ei, nu? Nu e nimic valoros în ei. Ei bine, vreau să îți spun că în fiecare ființă umană de pe Pământ vei putea să găsești lucruri rele, defecte și ceva ce nu îți place chiar deloc. De fiecare dată când vei judeca un om după defectele percepute de tine, conforme cu nivelul tău de înțelegere a vieții, îți răpești singur șansa de a lua ce este bun de la acel om, din experiența lui de viață sau din calitățile și talentele lui. Judecata este o formă de automutilare pentru că te face să îți furi ție căciula. Te privezi pe tine de șansa de a evolua și de a învăța în permanență de la tot și toți cei care te încojoară. Acesta este cel mai mare secret al personalității alfa: să nu judeci cartea doar după copertă. Să refuzi întorci spatele unei oportunități de învățare doar pentrunu e învelită în hârtie roz, cum ți-ar plăcea ție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În momentul în care judecăm și punem o etichetă, instantaneu se închid toate canalele de învățare. Imaginează-ți oamenii pe care îi disprețuiești, ca și categorie socială. Așa-inu prea ți-a trecut prin cap vreodată că poți învăța ceva de la ei? Ce ai putea să înveți de la oameni de care fugi și vrei te îndepărtezi? Doar nu ai vrea ajungi ca ei, nu? Nu e nimic valoros în ei. Ei bine, vreau să îți spun că în fiecare ființă umană de pe Pământ vei putea să găsești lucruri rele, defecte și ceva ce nu îți place chiar deloc. De fiecare dată când vei judeca un om după defectele percepute de tine, conforme cu nivelul tău de înțelegere a vieții, îți răpești singur șansa de a lua ce este bun de la acel om, din experiența lui de viață sau din calitățile și talentele lui. Judecata este o formă de automutilare pentru că te face să îți furi ție căciula. Te privezi pe tine de șansa de a evolua și de a învăța în permanență de la tot și toți cei care te înconjoară. Acesta este cel mai mare secret al personalității alfa: să nu judeci cartea doar după copertă. Să refuzi întorci spatele unei oportunități de învățare doar pentrunu e învelită în hârtie roz, cum ți-ar plăcea ție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Să ai înțelepciunea cauți o fărâmă de bine, de experiență, de înțelepciune în orice om, indiferent ce impresie ai despre el, ce prejudecăți ai sau cum arată viața lui. În momentul în care judecăm și punem o etichetă, instantaneu se închid toate canalele de învățare. Imaginează-ți oamenii pe care îi disprețuiești, ca și categorie socială. Așa-inu prea ți-a trecut prin cap vreodată că poți învăța ceva de la ei? Ce ai putea să înveți de la oameni de care fugi și vrei te îndepărtezi? Doar nu ai vrea ajungi ca ei, nu? Nu e nimic valoros în ei. Ei bine, vreau să îți spun că în fiecare ființă umană de pe Pământ vei putea să găsești lucruri rele, defecte și ceva ce nu îți place chiar deloc. De fiecare dată când vei judeca un om după defectele percepute de tine, conforme cu nivelul tău de înțelegere a vieții, îți răpești singur șansa de a lua ce este bun de la acel om, din experiența lui de viață sau din calitățile și talentele lui. Judecata este o formă de automutilare pentru că te face să îți furi ție căciula. Te privezi pe tine de șansa de a evolua și de a învăța în permanență de la tot și toți cei care te încojoară.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața ta este o melodie unică pe care tu o cânți singur la instrumentul tău, al vieții tale. Oamenii din jur vor cânte melodiile lor la instrumentul tău. Dar aceasta este viața ta pentru care tu ești răspunzător. Indiferent ce cântec alegi, doar tu vei suporta consecințele. Dacă vei falsa la un moment dat, gândește-te că așa înveți și nimeni nu e perfect. Învață astfel încât melodia sune din ce în ce mai bine. Ea îți va dărui sănătate, iubire, armonie și fericire.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii care reușesc în viață, judecă la fel cum judecă toată lumea. Ei însă nu se lasă orbiți de judecată și găsesc puterea de a găsi ceva bun și în cea mai mare mizerie. Cei mai nefericiți oameni sunt aceia care își blochează capacitatea de învățare datorită altor oameni pentruîi judecă. Când judeci, pui eticheta de "vai de capul tău, cepoți tu învăța pe mine?" altor oameni – dar surpriză! Orice om te poate învăța multe lucruri pentru că are o experiență unică de viață. Cum e să înveți din experiența tuturor și cum e să înveți doar din a ta? Diferența e uriașă. Diferența e cam aceeași ca dintre oamenii care reușesc și cei care nu. Pentru că toți judecăm, dar oamenii care reușesc aleg ce să facă cu judecata. Ceilalți se lasă prostiți și sabotați de propria lor minte care – din comoditate pentru a nu face efortul de a gândi suplimentar – pune o etichetă. Și mintea are zona ei de confort, iar tu îi poți cădea pradă dacă nu ești proactiv.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fii bun

Fii bun în fiecare zi
Atîta timp cît pe pămînt tu vei trăi
Fii bun în fiecare clipă
Chiar dacă simți că nu vei reuși

Fii bun cu cel ce te stimeaza
Învață -l respecți și tu pe el
Fii bun cu cel ce încurajeaza
Și tu mereu faci la fel

Fii bun cînd soarele răsare
Învață mereu zîmbești
Fii bun cînd rău te doboară
Învață ca să poți să te ridici

Fii bun cu toți și fiecare
Prieteni buni încearcă ții faci
Fii bun cînd norocul îți surîde
Și nu uita de oamenii cei dragi

Fii bun la bine și la rau
nu știi ce-ți rezervă viitoru
Fii bun cu cel ce ajutorul îți cere
Ajută-l, că vei fi și tu ajutat

Fii bun și nu judeca omul
Indiferent de-ți pare rău sau bun
Fii bun și ajută-ți aproapele
Că si el te va ajuta cîndva

Fii bun chiar dacă puțini te apreciază
Și nu ceda cînd cu rău ești răsplătit
Fii bun și lasă-ți sufletu vorbească
Că-n suflet oamenii mereu sunt buni

Fii bun și iartă-l pe cel ce greșește
Că doar așa îi arăți că ești deosebit
Fii bun chiar daca timpu trece
Că timpu niciodată nu-l putem opri

Fii bun și nu uita de bine
Chiar dacă binele nu este observat
Fii bun și dăruiește bunătate
Cu bunătatea ta, poți schimba lumea.

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu contează ce culoare are pielea unui om. Dacă ești bun, vei fi recunoscut, pentru că, în ciuda prejudecăților lor, oamenii vor alege întotdeauna ce e mai bun.

în Mâini înzestrate
Adăugat de LarisaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

De ce anume ți-e frică azi? Că nu vei avea ce să mănânci dacă îți pierzi job-ul sau că o ajungi într-un șanț dacă riști să îți urmezi pasiunea din toată inima? Că nu vei avea un job dacă nu mergi la școală? Că te înșală iubitul sau iubita și pierzi sursa ta de iubire, stimă de sine și satisfacere a nevoilor? Că nu te va suna nimeni în weekend te cheme la vreun party/club/ieșire? Gândește-te bine de ce ți-e cel mai frică și vei vedea mai clar închisoarea în care ești prizonier. Așa cum nu cunoști pe nimeni care să fi murit de foame, nu vei muri nici tu. Așa cum există foarte mulți oameni de succes care au refuzat prostirea unui sistem educațional, poți să devii și tu unul din ei. Așa cum foarte mulți oameni au fost părăsiți/trădați/înșelați doar pentru ca în viața lor să apară ceva mai bun, la fel ți se poate întâmpla și ție. Dacă odată depindeai de alții ca să îți dai voie fii fericit și să te distrezi într-un grup de cunoscuți, acum poți să fii perfect fericit singur cu tabieturile tale sau poți să fii tu persoana care conduce grupul și inițiază distracția și buna dispoziție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Chiar și tu ai o șansă! Relaxează-te și ia lucrurile încet. Vindecă-te. Educă-te. Antrenează-te. Și va veni și șansa ta. Lumea nu e un loc bun sau rău, ci este așa cum o vezi tu prin prisma experiențelor tale de viață. Iar dacă lumea e rea, asta e pentrutu ai cunoscut doar suferința. Dar îți promit că dacă ești perseverent și îți faci treaba, într-o zi vei vedea lumea ca pe un loc bun, plin de iubire, în care oamenii răi nu sunt decât niște oameni foarte răniți, judecați ți împinși spre propria lor distrugere, ceea ce îi face devină foarte agresivi. Ca și un câine turbat. Și ei, însă, și tu, aveți nevoie de încurajare, blândețe și iubire pentru a vă vindeca, iar apoi veți putea să vă exprimați adevărata măreție și măsură a potențialului vostru.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Chiar și tu ai o șansă! Relaxează-te și ia lucrurile încet. Vindecă-te. Educă-te. Antrenează-te. Și va veni și șansa ta. Lumea nu e un loc bun sau rău, ci este așa cum o vezi tu prin prisma experiențelor tale de viață. Iar dacă lumea e rea, asta e pentrutu ai cunoscut doar suferința. Dar îți promit că dacă ești perseverent și îți faci treaba, într-o zi vei vedea lumea ca pe un loc bun, plin de iubire, în care oamenii răi nu sunt decât niște oameni foarte răniți, judecați și împinși spre propria lor distrugere, ceea ce îi face devină foarte agresivi. Ca și un câine turbat. Și ei, însă, și tu, aveți nevoie de încurajare, blândețe și iubire pentru a vă vindeca, iar apoi veți putea să vă exprimați adevărata măreție și măsură a potențialului vostru.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citește, educă-te și învață asculți. Poate că pe moment nu vei vedea rezultatele, însă acestea apar în timp și cu siguranță vei realiza cât de importante sunt aceste aspecte. Schimbările pe care le dorim sunt rezultatul progresului personal al fiecăruia dintre noi. Cu pași mici spre un viitor mai bun. Fii un exemplu pozitiv pentru cei din jur!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Semnele care arată că nu ai destulă încredere în tine: Pui mare preț pe părerea celor din jur și ești afectat puternic când acțiunile, comportamentul sau chiar propria ta identitate sunt criticate și judecate și în același timp nu te poți bucura de o activitate sau un lucru decât dacă cei din jur își arată aprobarea și validarea. Dacă ești într-o relație care nu te împlinește și nu îți satisface nevoile, dacă ți-e teamă ieși din relație de teamă că nu vei găsi altceva mai bun, este o mare dovadă de lipsă de încredere în tine. Dacă nu acționezi când ai idei și nu le pui în practică este foarte grav pentru că se creează un cerc vicios. Nu îți dezvolți încrederea în tine pentrunu acționezi și nu treci prin curba de învățare, apoi nu acționezi pentrunu ai încredere. Nu ai cum ieși de aici decât prin FAPTE și ACȚIUNI oricât de frică îți este. Acționând, te eliberezi de frică.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu ar trebui judecăm pe nimeni pentru simplul fapt că nu este copia noastră fidelă. Fiecare este diferit, unic și special în felul său. Faptul că desconsideri pe cineva pe acest criteriu nu dovedește nici că ești mai perfect, nici că ești mai inteligent. Dovedește doar că plutești în noroioasa apă a îngâmfării. Învață vezi și să apreciezi calitățile celui de lângă tine pentru că doar așa vei putea să atragi și să păstrezi oameni în jurul tău. Când tot ceea ce vezi tu sunt defectele lor, riști rămâi pasărea solitară în înaltul cer al "perfecțiunii" tale. Deschide-ți mintea și sufletul și acceptă, o dată pentru totdeauna, că fiecare este bun la ceva în felul său. Etalonul perfecțiunii nu ești tu!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Întrebare: "De ce îngăduie Dumnezeu atât de multă suferință în lume? Întreabă pe oricine dintre cei aici de față, nimeni nu e fericit și toți își doresc fie." Mataji: "Dacă îți dorești lucruri din această lume, vei fi nefericit; dar dacă vei face pași spre Dumnezeu, vei fi fericit. Acesta este modul în care El te învață mergi la El. Dacă nu ai avea nicio problemă, nu te-ai gândi la El. Dar tu îți dorești tot felul de lucruri inutile și tocmai de aceea ești nefericit.

în Poona, 10 iulie 1961
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă încetezi te mai crezi așa important, îți rezolvi instant o căruță de probleme. Pentru că te crezi important, crezi că celorlalți le pasă foarte mult de tine. De cine ești, de cum arăți, de ce ai acasă, cu cine îți petreci timpul, cum îți câștigi banii. De aceea, investești o tonă de energie în aceste lucruri exterioare și superficiale, ca să îți păstrezi iluzia importantă. În afară de maică-ta, nimănui nu-i pasă de tine și când e vremea deciziei finale, vei vedea că în afară de 2-3 oameni din viața ta care chiar contează, de obicei prietenii ăia care nu știi nici tu ce ai făcut ca să îi meriți, nimeni nu va face sacrificii pentru tine. Încearcă ieși din tipare în familia ta, și ai vezi câtă iubire necondiționată au pentru tine cei cu același sânge cu tine. Încearcă să îți alegi propriul drum, urmezi propria viziune, care nu servește interesele familiei tale, și vei ști tot ce e de știut despre cât de important și iubit ești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubește-te pe tine și toate aspectele din tine, plăcute și neplăcute fără să te judeci și astfel te vei elibera pentru a fi ființa perfectă care ești. Atunci, și doar atunci îți vei putea iubi aproapele ca pe tine însuți, când vei vedea lupta din tine în fiecare om din jurul tău.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ai mers la școală. Ți-ai dezvoltat abilități. Ai muncit din greu și acum ai un job, o firmă sau o activitate însă te-ai blocat. Nu îți place în mod deosebit ce faci, simți că deși muncești foarte mult și ești secătuit de energie, rezultatele întârzie apară. Aștepți cu nerăbdare weekend-ul și concediile ca te relaxezi după ce ai muncit din greu. Activitatea ta zilnică ți se pare epuizantă și o povară de care de-abia aștepți scapi. Deși ești harnic și perseverent, nu ești împlinit și fericit și simți că oricât de mult vei trage, nu îți vei realiza visurile cele mai mari. Dacă te regăsești printre aceste simptome, s-ar putea să investești tot ce ai mai bun într-un drum ce duce spre o prăpastie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Și abia după ce încep munca de dezvoltare personală pentru că vor obțină aceste lucruri din exterior, își dau seama că, de fapt, tot ceea ce contează se află în interior. Adevărul e că tot ce ai în exterior este o reflectare fidelă, o oglindă, a ceea ce ai în interior. Dacă în interior e confuzie, agitație și dramă, în exterior e la fel. Dacă în interior e sărăcie, în exterior e la fel. Dacă interiorul este guvernat de toane și indisciplină, exteriorul tău ține de noroc sau ghinion. În aceste lecții despre bani, scopul meu este -ți descoperi și valorifici comoara interioară care apoi se va reflecta și în exterior. Vei avea bani mai mult decât ai nevoie și culmea, atunci când îi vei avea nu îi vei mai considera importanți pentru că ai înțeles că totul în viață pornește din interior.

în Alfa - Printre greutăți spre stele, Experiment: Fabrica de Bani
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vei fi omul înțelept

Nu lăsa timpul treacă
Fără să înveți ceva!
Având minte înțeleaptă,
Mai mult te vei înălța.

Altfel, vei avea o viață
Care duce în amurg.
Nu vei putea face față
Greutăților ce curg.

Cu multă învățătură,
În viață vei prospera.
Vei păși în lumea bună,
Mult timp te vei bucura.

Vei putea intra în lume
Fără ai remușcări.
Din nume îți faci renume,
Vei deschide multe zări.

Vei avea viață frumoasă,
Vei primi mai mult respect,
Gândul îți va sta acasă,
Vei fi omul înțelept.

poezie de (4 mai 2014)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Tu ești genetic jumătate mama și jumătate tata. Dacă îți negi un părinte prin ură, lipsă de iubire și acceptare, ucizi o bucată DIN TINE. Ești un om mutilat. Orice trăsătură care nu îți place la părinții tăi, este deja în tine și dacă nu o accepți, iubești și admiri, nu o poți folosi în avantajul tău. Așadar simte în inima ta toată iubirea, înțelegea și acceptarea pentru părinții tăi. Doar astfel, vei putea să devii tu întreg. Vrei trăiești aici și acum? Vrei dezvoltare personală și evoluție? Perfect. Te duci acum și îți iei părinții în brațe, le spui că îi iubești și îi ții în brațe, mult și cu toată acceptarea și iubirea. Și ei au lupta lor. Dacă ceva te nemulțumește la ei, atât pot ei acum. Înțelege că și ei vor lucruri așa cum vrem noi toți dar poate ceva îi oprește. Și ei suferă. Și ei vor mai bine pentru familia lor dar uneori viața dă cu tine de pământ și te ține acolo. Ăsta nu e motiv să îți privești părinții altfel decât cu maximă iubire și acceptare. Luptă tu și pentru ei, nu le mai cere nimic. Doar iubește-i și mulțumește-le apoi ieși pe ușă și mergi la război.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook