Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Rolul subconștientului în viața ta financiară este că el îți asigură creativitatea, îți asigură motivația, entuziasmul, concentrarea pe obiectivul pe care tu ți l-ai propus. O greșeală frecventă pe care am observat-o la oameni este că minimalizează rolul emoțiilor, rolul creativității și al motivației atunci când vine vorba de bani. E ca și cum separă lucrurile. În momentul în care vor să se simtă bine și să aibă emoții pozitive, acele lucruri le scot în afara profesiei și astfel neagă faptul că viața lor profesională ar putea să le aducă satisfacție, iar această negare îi ține pe loc, pentru că blochează subconștientul din a face treabă și pe plan profesional. Dă-ți voie să cauți viața profesională în așa fel încât să îți placă atât de mult încât să se deschidă poarta subconștientului. Acesta te va ajuta, doar dacă ajungi să îți placă ceea ce faci. Ești creativ doar la lucrurile care îți fac plăcere, niciodată nu vei fi creativ când vine vorba despre lucruri pe care nu le suporți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

La un moment dat în viață ai de-a face cu diverse situații dificile. Cu toții avem parte de astfel de situații, însă dacă ești pregătit vei trece mai ușor peste și nu te vei afunda și mai tare în suferință. Una din strategiile pe care le aplic este următoarea: Să-ți dorești ca lucrurile să fi fost altfel și sperând că va fi mai bine nu este o strategie. Lucrurile nu se vor îmbunătăți de la sine. Petrecem prea mult timp plângându-ne despre situația în care ne aflăm încât nu mai avem energie acționăm. Fii realist și privește viața așa cum este, nu cum ar trebui fie. Prin această strategie îți vei schimba focusul de la a te plânge la a găsi soluții pentru a trece peste situația în care ești. Până la urmă viața nu este făcută doar din momente fericite, curcubee și vată de zahăr, situațiile dificile au rolul lor. Au rolul de a te face mai puternic, mai bun, mai înțelept. Iar data viitoare când viața nu este roz, fă un pas înapoi, înțelege că face parte din procesul evoluției tale și cere mai mult, că doar poți. Nu poți fi doborît așa ușor. Viața este precum anotimpurile: toate sunt trecătoare, important este să-ți faci provizii vara ca să poți trece peste iarnă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Răbdarea este minunată atunci când vine vorba de lucrurile mărunte. Lasă zboare lucrurile mărunte. Merită să le lași plece. Când vine vorba de lucruri mari, care îți fac rău(infidelitatea de exemplu), toleranța face mai mult rău decât bine. Un bărbat bun va respecta femeia care știe diferența.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Când în sfârșit am ajuns la ceva ce individul spunea că ar vrea facă, eu îi spun: "Fă acel lucru și uită de bani!" Dacă spui că a face bani este cel mai important lucru, îți vei petrece viața irosindu-ți complet timpul. Vei face lucruri care nu îți plac ca să poți continui trăiești, și asta înseamnă continui să faci lucruri care nu îți plac, ceea ce este o prostie. Mai bine să ai o viață scurtă care este plină de lucrurile pe care dorești să le faci decât o viață lungă petrecută într-un mod mizerabil...

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.
Ionuț Caragea

Dacă și niciodată dacă...

dacă greșești îți prelungești viața cu o părere de rău
dacă ești trist îți prelungești viața cu o lacrimă
dacă întâlnești un străin pe stradă
îți prelungești viața cu un surâs
dacă îți mai aduci aminte
de lucrurile frumoase din trecut
îți prelungești viața cu o visare
dacă ai încredere în oameni
îți prelungești viața renunțând la orele fixe
dacă ții la prieteni
îți prelungești viața cu o strângere de mână
și o vorbă spusă din suflet
dacă ai speranță îți prelungești viața cu o posibilitate
dacă ești conștient totul este posibil
îți prelungești viața cu o alegere bună
dacă ești credincios îți prelungești viața
cu un crez și o rugăciune
dacă ai căzut îți prelungești viața
ridicându-te din nou
dacă te lovești de un zid
îți prelungești viața imaginîndu-ți o ușă
imaginându-ți un zbor
dacă iubești îți prelungești viața
cu o altă viață
dacă ești poet îți prelungești viața
cu fiecare cuvânt
dacă și niciodată dacă...

poezie de din Suflet zilier (23 decembrie 2010)
Adăugat de Ionuț CarageaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "In asteptarea pasarii" de Ionuț Caragea este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.43- 39.99 lei.

Îndrăgostește-te de vreo activitate, și fă-o! Nimeni nu își dă seama despre ce este viața și nu contează. Explorează lumea. Aproape toate lucrurile sunt foarte interesante dacă le vei aprofunda suficient. Muncește din greu și cât de mult vrei la lucrurile care îți plac cel mai mult să le faci. Nu te gândi la ceea ce vrei fii, ci la ce vrei să faci. Ține pasul la minim cu celelalte lucruri astfel încât societatea să nu te împiedice să faci orice.

citat clasic din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Six Not-So-Easy Pieces: Einstein's Relativity Symmetry and Space-Time Paperback" de Richard P. Feynman este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.

Emoțiile îți construiesc atitudinea. Atitudinea este cea care îți distruge sau îți creează viața pe care ți-o dorești. Așa că nu da voie altora să-ți întunece frumusețea unei zile cu problemele lor. Acestea sunt DOAR ale lor, iar tu nu ești obligat să le porți în spate pentru ei!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii din viața ta sunt de trei feluri: oameni pozitivi, care te susțin și contribuie la progresul tău, oameni neutri care nu îți aduc nimic și oameni care te trag în jos. Este foarte important vezi cu claritate rolul pe care îl are fiecare persoană din viața ta. Iar în funcție de ceea ce constați, să îți alegi cu ințelepciune relațiile, precum și timpul și energia pe care le investești în ele. Dacă vrei să ai o viață liniștită, o viață în care armonia și evoluția fie pilonii pe care îți construiești existența, claritatea viziunii este esențială, mai ales în ceea ce privește relațiile tale. Relațiile îți consuma timp și energie, de aceea și de investiția ta în ele depinde felul în care arată viața ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Călătoria prin viață nu este ca o plimbare liniștită în parc. Nu are niciun sens să te aștepți la asta și nici să îți dorești asta. Dacă ai o astfel de așteptare, vei fi frecvent dezamăgit sau frustrat, iar dacă îți dorești fie totul lin și fără niciun fel de întâmplări neprevăzute nu vei putea să descoperi cât de puternic ești de fapt. Viața este o aventură. Are suișuri și coborâșuri, momente fericite și greutăți care îți sunt date să te întărească și să te facă să te descoperi cu toate valențele tale. Cu siguranță greutățile nu apar în viața ta ca să te transforme într-o victimă, ci într-un învingător - asta dacă te mobilizezi să le depășești și nu le permiți să te definească. Poate ai observat și tu faptul că atunci când ai trecut prima dată printr-o greutate, te-ai speriat și ai suprareacționat. Apoi ai depășit-o, iar data viitoare când ai întâlnit ceva similar erai deja mult mai bine pregătit să îi faci față. Acesta este rolul problemelor din viața ta - să te facă mai puternic și mai bine pregătit pentru tot ceea ce va urma. Să depășești cu succes greutățile și să știi să te bucuri cu adevărat de momentele frumoase - acesta este dezideratul unui învingător.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă îți dorești cu adevărat ca un vis de-al tău să se împlinească, nu renunța la el niciodată. Adaptează-ți mereu strategia, învață, îmbunătățește-te și nu te lăsa până când visul tău devine realitate. Toate acestea se aplică la obiectivele care depind doar de tine ca să le îndeplinești. Însă atunci când este vorba de o altă ființă umană, acceptă "nu" înseamnă "nu". Nu poți forțezi pe cineva să te iubească sau să te dorească în viața sa. Oamenii nu sunt obiecte, nu sunt bunuri și nici lucruri. Ei au drumul lor, au viața lor și poate nu-și doresc sau nu îți mai doresc ca tu să îi însoțești în călătoria lor. Caută să ai demnitatea necesară ca, după ce le-ai arătat ce îți dorești tu de la ei, accepți faptul că ei nu își doresc același lucru ca și tine. Să fii cu un anumit om poate fi doar visul tău, care provine din motivația ta interioară, dar poate sa nu fie și ceea ce-și dorește celalalt. Mergi mai departe, dă-ți o altă șansă și cu siguranță vei găsi pe altcineva care va dori același lucru ca și tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru cei care urăsc ziua de luni și așteaptă weekend-ul și concediile ca pe o izbăvire: Dacă urăști ziua de luni este doar o chestiune de timp până când ajungi să îți urăști întreaga săptămână și, în curând, întreaga viață. Faptul urăști ziua de luni este un semn timpuriu ești pe un drum greșit și oricât de mult te-ai dus pe un drum greșit, întoarce-te. Pentru mulți oameni, ziua de luni semnifică începutul activității care le ocupă cel mai mult timp din durata existenței lor. De obicei este muncă sau școală. Faptul că nu îți place ceea ce faci, faptul că nu aștepți cu entuziasm o nouă zi pentru a face activitatea pe care o alegi în mod voluntar zi de zi, dar — deși nu îți place — continui să o faci cu perseverență, ce îți spune? Dacă nu îți place ziua de luni, e un semn activitatea principală a vieții tale îți face rău în loc să îți facă bine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poți ieși din statutul de victimă, în momentul în care îți asumi tot ceea ce ți se întâmplă și așa treci la etapa a II-a, etapa conștientă a oamenilor de acțiune. Oamenii de acțiune sunt acei oameni care fac lucruri să se întâmple. Aici se potrivește o replică pe care am auzit-o de la un prieten de al meu: "Oamenii iau întotdeaună cele mai bune decizii pe care le pot lua". Vreau să te gândești la această replică, gândește-te la orice dezicie de care acum îți pare rău că ai luat-o. Această idee te scapă din acea văicăreală atât de prezentă în viața victimei, care se uită în trecut și își aduc aminte de anumite etape din viața lor și își plâng de milă pentru că nu putut ia altă decizie care, probabil, i-ar fi dus într-un alt punct. De aceea, atunci când ești om de acțiune, pur și simplu îți setezi obiective, te duci către ele și ești mulțumit de viața pe care o duci, știind toate lucrurile care ți se întâmplă, tu le meriți "cu vârf și îndesat".

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dă-ți voie să privești lucrurile și din altă perspectivă. Doar așa îți vei da seama cu adevărat prea puține lucruri sunt întâmplătoare. Beneficiile reale stau ascunse în spatele aparentelor dezastre. Totul e să cauți dincolo de aparențe.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă Îl iubești pe Dumnezeu, mintea ta va căuta continuu cum să-L mulțumească, cum să-I placă Lui, iar nu cum să placă oamenilor. Aceasta te va ajuta mult să te slobozești din lanțurile grele ale dorinței de a plăcea oamenilor, care îți este o piedică pentru viața mai înaltă. Iar când te vei bucura că ai scăzut în ochii oamenilor, atunci vei fi îndulcit lăuntric de Dulcele Iisus.

în Patimi și virtuți, Cuvinte duhovnicești vol. V (2007)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viata, slujba, paraclisul si acatistul Parintelui Paisie Aghioritul" de Paisie Aghioritul este disponibilă pentru comandă online la numai 6.00 lei.

Orice suferință ai în viața ta sau te temi aduci în viața ta, va veni înzecit tocmai ca să te ajute rezolvi această suferință și temere o dată pentru totdeauna și – mai mult – să te facă realizezi că dacă e vreo problemă, tu ești autorul și soluția în același timp. Când tu îți faci ție promisiuni și le încalci, vor apărea în viața ta oameni care îți vor face promisiuni și le vor încălca. Când tu te trădezi pe tine, vor apărea oameni care vor trăda. Când tu te-ai abandonat, apar oameni care te vor abandona din nou și din nou și orice suferință ai, recunoaște-o ca pe un mesaj și fiecare om care te face să suferi – un mesager, iar mesajul este unul: "Vrem sa fii bine, însă ești orbit de valul iluziei, iar noi am venit să îți ridicăm vălul iluziei și să te facem vezi, să te trezești, devii o ființă conștientă". Știu că ce îți spun eu nu este nici ușor de digerat și nici ușor de aplicat, dar mai știu că dacă ești acum aici și citești, și eu sunt un mesager.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Credințele, "filtrele" tale, îți îngustează percepția asupra realității și te limitează la observa și a crede doar ceea ce este în acord cu ele. De exemplu, dacă tu crezi oamenii sunt răi sau că viața este o luptă, vei avea tendința să cauți, conștient și inconștient, acele dovezi care îți confirmă și îți întăresc aceste credințe. Vei fi "orb" și vei avea tendința treci cu vederea orice dovadă care contravine cu credința ta și astfel, pe măsură ce înaintezi în viață, gândurile tale limitative vor avea din ce în ce mai multă putere asupra ta. Însă, dacă alegi fii deschis și să vezi viața fără idei preconcepute, vei putea să observi nuanțele și să trăiești în realitate, așa cum este ea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă te concentrezi pe bani nu vei face niciodată bani. Cum se fac banii? Cineva are de oferit ceva ceea ce alții percep valoros. De la pastă de dinți până la mașini, cărți și orice lucru care costă bani. Tu ce ai valoros de oferit? Angajatul clasic își imaginează că dacă își vinde timpul (8, 10, 12 ore pe zi) este îndreptățit fie plătit. Ei bine, cât valorează acele ore luate din viața ta și vândute? Merită investiția asta? Să îl faci pe altul bogat cu orele vieții tale în timp ce tu primești niște fărâmituri? Dacă îți place, continuă. Dacă nu îți place, învață creezi valoare, să îți dezvolți abilități care să te facă o persoană valoroasă. Abia atunci vei începe să faci bani adevărați, când vei înțelege ce însemană valoarea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii nu se pornesc pe drumul schimbării pentru că nu sunt gata. Nu sunt încă pregătiți psihic și emoțional. Scuzele cu: nu am bani, nu știu de unde încep, nu am pe nimeni care să mă ajute, sunt doar mecanisme de apărare ale minții, prin care te ascunzi și fugi de schimbare. Când ești gata, totul apare în cale: maeștri, mentori, oameni care să te ajute, oportunități, totul se aranjează pentru tine. Și sufletul știe acest lucru, el nu are teamă. Dar mintea te ține pe loc în limitări, temeri și convingeri negative. Când vei fi gata renunți la ceea ce nu te-a ajutat și la ceea ce nu te ajută nici în clipa de față (gânduri, convingeri, credințe, obiceiuri), atunci te vei porni pe marele tău drum. Dar cât timp te vei încăpățâna să faci ca tine și doar ca tine, crezând că doar tu ai dreptate și refuzând orice vine spre tine ca și semn și lecție de viață, vei rămâne tot în același punct ani la rând. Ori te vei îmbolnăvi, ori viața îți va da o situație șocantă prin care să conștientizezi, dar aceste lucruri sunt dureroase. Ele se întâmplă atunci când sufletul vrea să se salveze, să îți arate că nu e bine cum trăiești și că el nu mai poate așa. Dar de ce să ajungi acolo, în acel punct dureros? Nu mai bine conștientizezi și faci schimbările care se cuvin? Ce se poate întâmpla atât de rău?!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Asumarea reponsabilității reprezintă privilegiul celor mai puternici oameni de pe pământ. Cum poți tu să îți asumi responsabilitatea pentru alții când tu nu ți-o asumi complet pentru tine? Când nu îți asumi responsabilitatea 100% pentru viața pe care o ai, corpul pe care îl ai, iubirea pe care o ai sau nu o ai, banii pe care îi ai sau nu îi ai, pentru orice este în viața ta – cum ai putea să fii un exemplu și să fii și sprijin pentru alții? Când ești o victimă a circumstanțelor, când îți petreci jumătate din viață dând mult din gură despre ce o să faci și cealaltă jumătate găsind scuze pentru că nu ai făcut – cum ai putea să faci ceva pentru semenii tăi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Găsește un serviciu care să îți placă atât de mult încât să vrei îl faci fără primești bani, apoi fă-l atât de bine încât oamenii te vor plăti să nu te oprești.

în Avantajul optimismului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Întâmplarea face ca nu tot timpul primești ceea ce îți dorești... dar asta e bine. Vei primi exact ceea ce ai nevoie pentru a învăța dobândești singur ceea ce vrei, fără a-ți creea dependențe. E nevoie doar să privești cu inima deschisă spre întâmplările din viața ta și îți vei da seama ea chiar îți oferă toate posibilitățile pentru a învăța ce înseamnă independența. Încetează să te plângi și încearcă schimbi puțin perspectiva din care privești lucrurile. Toate vor primi un nou înțeles.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook