Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Suntem singurii creatori ai realității noastre. Nimic nu se întâmplă fără voia noastră. Trebuie doar să ne observăm, să privim îndeaproape creația, numai astfel putem să ne dăm seama de puterea imensă care zace în noi. Și acum o să fie cârcotași care se îndoiesc de această putere și o să spună că multe lucruri se întâmplă fără voia lor. Bineînțeles! Și total de acord, nu trebuie negate celelalte realități și nici nu are sens efortul de a încerca să le modificam, poate doar pentru ego, dar tu nu ești ego-ul. Suntem unul, însă ne manifestam diferit, prin propriile intenții creatoare. Avem puterea de a alege ce vrem să acceptăm și ce nu. Iar când nu accepți ceva, nu o face din ură sau cu un sentiment negativ, ci conștientizează simplu spunându-ți: asta nu e pentru mine!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Existența noastră nu are niciun scop în sine - noi suntem singurii responsabili de a-i da un sens. Astfel, fiecare dintre noi, pentru a avea o viață împlinită, avem nevoie de un plan pe care să ni-l construim în acord cu valorile noastre și pe care să-l punem în practică zi de zi prin acțiuni concrete. Viața ta este capodopera ta. Nu alege să trăiești la voia întâmplării, ci fă-ți planul vieții tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există lucruri care stau în controlul nostru și există lucruri pe care nu le putem controla. Cheia unei abordări sănătoase este să putem face diferența dintre ele, iar apoi avem curajul acționăm în privința lucrurilor pe care le putem schimba și să aveam puterea să acceptăm lucrurile pe care nu le putem schimba. Această acceptare nu este un lucru care se întâmplă pur și simplu, ci este rezultatul unui proces de lucru interior cu propriile temeri, convingeri, dorințe și nevoi.

în Cartea "Acum o viață"
Adăugat de Doina MSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Victime frustrate care suferă și se urăsc pe sine, pe ceilalți și viață. Oare ei conștientizează că această atitudine este doar o alegere? Nu, nu vor sa conștientizeze - dacă le spui există soluții spun "ușor de zis, greu de făcut". "Nu se poate schimba nimic", "viața e un chin", "trebuie să suferi", "lumea în care trăim mă face să fiu așa". Plasăm responsabilitatea, nu ne asumăm nimic, ni se întâmplă lucruri fără ca noi să putem face ceva, destinul face cărțile și noi privim neputincioși, dar frustrați, ceea ce ni se întâmplă. Însă lucrurile nu stau așa. Totul este o chestiune de alegere, mai exact de mentalitate și de atitudine. Viața nu ți se întâmplă, ci o faci să se întâmple. Sigur există situații neprevăzute și probleme, însă tot mentalitatea și atitudinea ta fac diferența. Acțiunile tale, reacțiile tale, procesele tale mentale, autocontrolul tău emoțional, maturitatea ta psihică, abilitatea de conștientizare și cea de asumare fac toată diferența dintre o victimă și un învingător. Tu ce alegi fii în viață? O victimă neputincioasă sau un învingător puternic și înțelept?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru că nu putem trăi numai în prezent. Mai ales noi femeile, avem dorința aceea de a ne complica viața într-un mod inedit, visăm totdeauna ce nu putem avea, și cred că asta se întâmplă până târziu. Nu cred există o vârstă a renunțărilor, eu cred că o femeie, fericită sau nu..., visează până în ultima sa clipă la fericirea aceea totală, deplină, care nu există cu adevărat, și care nu va fi să fie trăită niciodată de nici un muritor. Trebuie să fie cald, ca apoi să fie rece, poți simți așadar, să fie rău, ca apoi să fie bine și asta să zdruncine ființa ta din toate temeliile, trebuie să fie ură ca apoi să fie iubirea de după..., ea, amară, dulce, dar prezentă. Ce am fi noi fără contrastele astea, fără antagonisme?

în Picată din cer - Casa de pe plajă
Adăugat de AnoukSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nimic din ce este valoros nu se obține ușor. Dacă ar fi ușor, lumea ar fi raiul pe pământ, însă lumea e în suferință. La fel suntem și noi și relațiile noastre. Și nu spun asta nici cu optimism, nici cu pesimism, eu doar observ. Ceea ce mă bucură pe mine în schimb este conștiința faptului că și eu și tu avem puterea de a ne transforma viața, de a ne regăsi puterile pierdute și de a face din gând, emoție și energie ceva concret și palpabil. Faptul avem puterea de a crea, pentru mine e un motiv suficient pentru a trăi cu bucurie fiecare zi a existenței, și mi-ar plăcea simți și tu la fel.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu trebuie să ștergi imaginile care îți vin în cap, nu trebuie să oprești mintea, nu trebuie să te lupți cu gândurile. E de ajuns observi doar întregul joc al minții. Observă cum îți fură prezentul, cum te duce în trecut sau în viitor, fără a apuca ripostezi sau măcar să-ți dai seama ce se întâmplă. Observă frustrarea care îți apare când ai realizat iar ai fost păcălit de minte. Observă toate emoțiile, gândurile și senzațiile care vin pe ecranul mental și dă-ți seama că tu nu ești niciuna din acestea. Dă-ți seama că tu ești observatorul lor și atât. Un martor total neimplicat, detașat complet de toată tevatura care se derulează în fața ta. Nu te lupta cu gândurile, o să pierzi categoric! Doar observă totul, fără a lăsa vreun gând te ajute în această observare! Recunoaște observatorul ultim care îl ești dintotdeauna, dar pe care l-ai tot ignorat până acum.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Joey: Probabil că nu vrei auzi asta acum și sunt sigură că nu vrei s-o auzi de la mine, dar trebuie să vorbești cu ea.
Pacey: Nu, nu acum. Nici măcar nu aș putea să o privesc.
Joey: Trebuie, Pacey. Trebuie să asculți ce are de spus.
Pacey: De ce? Care ar fi diferența, ah? Indiferent de ce spune, sfârșitul este același. S-a culcat cu altcineva.
Joey: Crezi că ce a făcut ea este mai dureros doar pentru că voi doi erați împreună? Nu este așa. Nu este nicio diferență, Pacey. Adică... are doar 16 ani la fel ca și tine. Vorbim de parcă am ști ce se întâmplă, dar nu este așa. Habar n-avem. Suntem foarte tineri și o să greșim foarte mult! O să ne tot răzgândim și uneori o să avem sentimente diferite. Și singurul lucru pe care ni-l putem oferi unul altuia este iertarea. Iar eu nu am putut face asta. Sau am făcut-o prea târziu. Nu permite fii într-atât de furios încât să nu o mai iubești pentru că într-o bună zi o să te trezești din acea stare și persoana pe care o iubești nu o să mai fie lângă tine.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când încercăm îi schimbăm pe alții și să le spunem sfaturile noastre, poate că ar trebui tăcem din gură și să ne dăm seama dacă noi înșine suntem un exemplu și facem ceea ce cerem altora facă. Apoi, dacă chiar vrem să fim de folos, ar fi bine tăcem, ascultăm și să înțelegem ce vrea celălalt. Dacă oamenii nu cer să fie ajutați, LASĂ-I ÎN PACE. Viziunea fiecăruia dintre noi despre lume este atât de limitată și îngustă încât e o dovadă de aroganță maximă crezi știi ce e mai bine pentru altul când nici tu nu ai rezolvat multe dintre problemele de bază ale vieții. Ne credem superiori altora, însă la o simplă privire ne dăm seama cu smerenie că nu avem nici un drept intrăm cu bocancii în viața altora și, mai mult, vom plăti un preț uriaș pentru asta. Știu că poate nu este ce vrei auzi acum, însă mesajul acesta va face diferența în lumea în care trăim. Să lucrăm cu noi prima oară și să nu ne mai batem capul cu ce fac alții până când noi nu suntem întruchiparea a ceea ce vrem să transmitem lumii.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine face: omul sau Dumnezeu? Dragul meu, întrebarea ta e o capcană, dar nu pentru mine, ci pentru tine... Dacă faci tu, ego-ul tău se va umfla în pene, dar dacă face Dumnezeu, atunci ai găsit un vinovat la toată năpasta acestei lumi. Dacă Dumnezeu face, atunci această lume trebuie să fie reală, nu-i așa? Mintea îți spune Dumnezeu a făcut lumea în 7 zile, dar pe ea, neprihănita, nu a terminat-o nici până acum, nu? Mintea spune astfel de aiureli, nu Dumnezeu. Așadar, orice variantă ai alege, vei fi în capcana facerii și deci a minții. Întrebarea corectă ar fi: MAHARAJ, EXISTĂ FACERE? Și firește, răspunsul este: "Nu, nu există." Tu, într-un vis, visezi că ai făcut o mulțime de lucruri sau că "Dumnezeu" a mai făcut o lume pentru tine, dar imediat ce te trezești, vezi că de fapt, nimic nu era adevărat, doar visai asta. Când te vei trezi și din cel mai lung vis al tău numit "veghe", vei vedea că de fapt, nu există nici o facere, doar visai asta. Noi nu am fost născuți vreodată și atunci, cine face? Doar Dumnezeu, Sinele, e Real. Noi suntem unicul Dumnezeu! Mintea este ireală! Iată de ce, ceea "ce faci" nu are absolut nici o legătură cu ceea ce ești. Ceea ce ești, e dintotdeauna și pentru totdeauna, dar Întreaga facere a acestei lumi e doar deșertăciune sau vremelnică visare!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La baza filozofiei personalitate alfa stau asumarea responsabilității pentru cam tot ce putem controla în această lume și intenția de a fi un "spirit puternic". Nu-i putem controla pe alții, dar ne putem controla pe noi. Nu-i putem cunoaște pe alții decât în măsura în care se lasă ei cunoscuți dar ne putem cunoaște pe noi fără limite. Nu putem alege cum curge viața, ce bucurii sau nenorociri aduce ziua, dar sigur ne putem alege atitudinea cu care să întâmpinăm evenimentele și întâmplările exterioare nouă. Ah, ce binecuvântare! Să poți alege cine ești, ce simți, cum gândești și cel mai important, te iubești pe tine. Majoritatea nenorocilor și nefericirilor din viața noastră vin ca urmare a acestui raționament simplu: În afara mea, se întâmplă lucruri care mă fac nefericit. Cineva nu mă iubește. Ceva îmi lipsește. Aici și acum, nu îmi găsesc locul. Până când nu te iubești pe tine, ceri iubire de la alții. Iar alții uneori au de dat, alteori nu, iar tu devii în curând un milog, iar pomana tot pomană rămâne.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Răstălmăcire

Avem proprietatea a ceea ce suntem...
Și nimeni nu poate decide s-o pierzi;
E cum pomii știu, după ierni, sunt verzi
Și dragostea, cum , doar noi o inducem.

Existăm prin credința de propria grijă,
Luptăm peste-poate doar să existăm.
Ne-avem un integru, corp-suflet purtăm...
Pe cer suntem noi doar, suprema deviză!

Decizia, veșnic, pe treptele ființei
Noi singuri putem s-o schimbăm cum să fie.
Ne-i dat portativul, suntem melodie
Din notele-nalte-n solfegii ale știiinței...

E sigur ceva ce nu merge-n substanță,
Căci singurii noi ne dispunem menirea;
Decizia-n timp când să luăm o vacanță
E a noastră; pierim, înviem omenirea?!?

Misterul e deci că de moarte dispunem,
Ce numai cu noi stabilește sfârșitul...
E fals ce se-ntâmplă -impune Zenitul-
Un straniu ascuns, fără drept să ne-opunem!...

De naștem noi singuri prin propriile forțe,
Și clarul de zile și nopți îl avem,
Așa și pe moarte s-o-nvingem putem...
Ne-aprindem, ne ardem... Eternele torțe!!!

Ne pierdem milenii-n prostii fără sens,
Când spațiul nesaț ne așteaptă coloni;
Chiriașii -i fim, infimi cum atomi...
Să-l facem aproapele nostru, mai dens.

Sortirea ne e clară dar n-am înțeles
Că nașterea, moartea, noi singuri decidem;
Am fi imortali, dar ființa ne-o vindem!
Universul ne vrea, unicați în progres!

Început, ca și cale, sfârșit, ne sunt proprii,
Nu ele pe noi ne-au de drept, noi le-avem...
Cum unici ce suntem, doar noi le-agreem;
Numai noi le-nviem sau le dăm pierderi gropii...

... E totu-o psihoză indusă... cu popii...

poezie de (4 martie 2011)
Adăugat de Daniel Aurelian RădulescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan

Istoria umană poate fi privită ca pe o conștientizare care încet începe răsară, că noi suntem membrii unui grup mai mare. Inițial loialitățile noastre erau doar pentru noi și familia noastră imediată, după aceea, pentru grupurile rătăcitoare de vânători-culegători, apoi pentru triburi, așezări mici, orașe-state și apoi pentru națiuni. Am lărgit cercul celor pe care îi iubim. Acum, noi am organizat ceea ce sunt modest descrise drept super-puteri, care includ grupuri de oameni din medii etnice și culturale divergente care într-un anume sens lucrează, împreună - cu siguranță o experiență de umanizare și formare a caracterului. Dacă vrem să supraviețuim, loialitățile noastre trebuie extinse în continuare, pentru a include întreaga comunitatea umană, întregul Pământ. Mulți dintre cei care conduc națiunile vor considera această idee ca fiind dezagreabilă. Ei se vor teme își piardă puterea. Vom auzi multe despre trădare și lipsă de loialitate. Statele-națiune bogate vor fi nevoite își împartă bogăția cu cele sărace. Dar alegerea, după cum a spus odată H. G. Wells într-un context diferit, este clară: UNIVERSUL sau NIMIC.

în Cosmos
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.

De foarte multe ori acel "cum fac" este doar jumătate din rezolvarea unei probleme dacă nu știi motivul pentru care vrei rezolvarea. "Cum?" Apelează doar la partea rațională și după cum bine știm cu toții, noi nu suntem numai ființe guvernate de rațiune. Bazându-ne doar pe ea, omitem o mare parte din potențialul uriaș care zace în noi. Căutând și simțind emoția potrivită prin prisma căreia putem să ne rezolvăm problema, aproape că nu ne mai trebuie acel "cum". Emoția bate la orice oră din zi rațiunea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Deci cum să acceptăm toate ororile, tot mersul înspre întuneric al planetei Pământ în clipa asta, nu doar în România, peste tot în lume. Cum să acceptăm că un dement cu un creier de copil bolnav poate să devină președintele Americii? Cum putem să acceptăm că Europa va fi luată de șovinism, naționalism ca un fel de val, ca un fel de tsunami, tot ce e posibil, și cum putem să așteptăm toate astea și să nu ne pierdem pe noi înșine. Deci aici este responsabilitatea artei și a artistului de a rămâne calm, de a încerca să înțelegi, de a încerca să accepți și de a încerca să te opui acestui val de imensă negativitate. Ca te opui pentru asta îți trebuie foarte multă forță și nu e ușor, dar e obligatoriu.

în interviu (august 2016)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, și oameni fără de care nu putem trăim dar trebuie să le dăm drumul.

autor necunoscut/anonim
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adi Conțu

Copii care uităm

Atât de sus mă urci, visând,
Că totul pare foarte mic,
Privesc în jos, înțelegând,
Cum fără Tine... nu-i nimic!

Și mă întreb de ce contăm,
Când ai putea și fără noi?
De ce accepți să existăm,
Acum și-n ziua de apoi?

De ce ne ierți și ne ajuți,
Chiar și atunci când nu putem?
Știu bine Doamne, suntem mulți,
Ce te-am pierdut... sau nu te vrem

Dar totuși încă ne mai ții
În brațe, când nu merităm,
Ne dai suflarea, fim vii,
Cu toate -n păcate stăm

Atât de mare-i voia Ta
Ca noi să devenim mai buni,
Să fim copiii ce vor vrea
Doar binele acestei lumi

Am te rog... ne iartă iar!
Răbdare ai... mai încercăm,
Nu suntem Doamne în zadar,
O știm prea bine... dar uităm

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lia: Însă... Cum rămâne cu întrebarea mea?
Lucian: Nu rămâne nicicum. Încearcă să-ți dai singură seama care ar fi răspunsul. Și eu fac același lucru.
Lia: Ce vrei spui?
Lucian: Nimic. N-am să-ți spun nici un cuvânt în plus, legat de acest subiect. Dar cum rămâne cu problema urmăririi? Tu ce răspunzi la întrebarea mea? Nici tu nu m-ai lămurit pe mine, deloc.
Lia: Nici n-am s-o fac. Pentru așa suntem chit.
Lucian: Bine. De acord. Problemele noastre rămân nelămurite, întrebările fără răspunsuri, dar eu n-aș spune suntem chiar chit, pentru că problemele noastre diferă... Să trecem însă cu vederea. Ce-a fost, a fost! Oricum, faptul e deja consumat, nu mai poate fi schimbat nimic. Tu ai făcut pe Mata Hari, iar eu, ca de obicei, inevitabil, pe Don Juan... Nu?! Cred că putem pleca spre munți acum.
Lia: Mai mergem?
Lucian: Evident, mergem! Chiar dacă nu ne-am lămurit, asta nu trebuie să afecteze cu nimic planul nostru. Vom merge, așa cum am stabilit. Și pentru că am întârziat puțin cu discuția asta, o să luăm un avion din apropiere. Știu eu unde o să găsim sigur unul. Ce zici? De acord?
Lia: Desigur.
Lucian: Bine, Mata Hari. Dar nu crezi -i cam periculos pentru tine să accepți compania unui Don Juan?
Lia: Luci, nu-i de glumit!
Lucian: Ai dreptate. Însă asta presupune să nu mai faci și altădată pe spionul. Riști fii descoperită.
Lia: Fii sigur n-am mai fac. Mi-a fost de ajuns! Mi-a fost învățătură de minte!

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O mare greșeală este comisă în momentul în care privim EGO-ul nostru ca pe un dușman, ca pe un balast, ceva ce ne oprește din adevărata fericire și evoluție. Nimic mai fals. Existența pe pământ nu este posibilă fără un corp fizic și fără un EGO, fără un sentiment al individualității. Să vrei scapi de ego înseamnă vrei mori. Totuși, dacă ești deja aici, de ce te-ai grăbi? Spiritualitatea spune suntem aici cu misiune. Onorează-ți și respectă-ți ego-ul, înțelege-ți originile spirituale și ajută la eliminarea suferinței în jurul tău. Să vrei scapi de ego înseamnă vrei scapi de munca pe care o presupune existența pământească dar nu e de mirare. Mulți oameni caută scăparea în orice. De ce nu și în iluzia unei vieți superioare și spirituale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Scopul pentru care ești aici se află plantat în fiecare moment al vieții tale. Pentru a-l descoperi trebuie efectiv fii conștient de acel moment. Prezent. Aici. Astfel recunoașterea ființei tale va începe curgă de la sine, iar scopul va înflori din ce în ce mai puternic. Secole de-a rândul ne-am uitat mult prea mult în cărți religioase și mult prea puțin în noi, iar rezultatele le putem vedea cu ochiul liber pe această planetă. Suntem pregătiți să privim în noi înșine. Suntem cu adevărat pregătiți să ne ridicam în picioare și să ne exprimam adevărul ce curge direct din esența noastră. Avem nevoie de încredere pentru a face asta, claritate și iubire pentru a face asta. Vestea bună este toate astea se află deja în noi. Dovada cea mai clară este că de fiecare dată când le-am trăit ele s-au născut din noi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Schimbarea înseamnă a pierde. A pierde zona de confort, siguranța, timp și energie investite pentru a aduna obiecte, pentru a întări aparențe și măști, pentru a controla oameni. Dar totuși, ce anume ne aparține cu adevărat? Așadar, rezistența la schimbare vine din iluzia atașamentului pentru ceva ce nici măcar nu ne aparține. Nu facem schimbări în viața noastră care ne-ar aduce fericirea reală și palpabilă pentru că ne agățăm de o plăsmuire a imaginației noastre. Suntem sclavi ai minții noastre legați cu o funie invizibilă. Tot ce trebuie să facem pentru a ne elibera e să ne ridicăm și să plecăm. Tot ce trebuie sa facem pentru a ne dovedi adevărata putere și libertate este schimbăm ceva și să observăm că într-adevăr, totul depinde doar de noi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook