Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Viața e plină de surprize pe care le descoperim în funcție de evoluția personală. Putem descoperi numai întâmplări nefavorabile, neplăcute, primejdioase atunci când nu știm cum să scăpăm de răutăți, când suntem la începutul evoluției și nu conștientizăm că orice întâmplare cu un aspect aparent negativ este o lecție sau o resursă benefică evoluției personale. Atunci când tot ceea ce ni se întâmplă pare a fi spre binele nostru, deja simțim ca trăim într-o altă realitate în care totul e o surpriză, o binefacere. Și acum natural poți să te întrebi, tu cum vezi lucrurile și întâmplările din viața ta? Dar oamenii, ei cum sunt?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Egoismul, proiecțiile, fricile și zeci de alte procese emoționale și mentale vin polueze relațiile noastre cu cei mai dragi oameni din viața noastră, fără ne dăm seama că nu le oferim celor pe care pretindem îi iubim exact ceea ce au ei cu adevărat nevoie, singurele lucruri de care au nevoie de la noi: Încurajare. Acceptare. Respect pentru drumul evoluției. Compasiune. Ascultare. Non-judecată. Uităm de multe ori fim prieteni adevărați, părinți iubitori, parteneri ce sprijină și nu care sabotează. Cum am putea noi să știm ce este mai bine pentru un alt om, indiferent în ce situație se află, când nu știm nici ce e bine pentru noi și ce surprize ne rezervă viața, ce lucruri noi vom descoperi despre noi și lume și prin ce experiențe vom trece? Nu putem ști nici pentru noi și cu atât mai puțin pentru alții. Atunci cum ar fi să le oferim celor din jur acceptare, încurajare și o îmbrățișare, având încredere că tot ce se întâmplă este spre binele lor? Și dacă ne dorim schimbări, să le facem atunci în viața noastră până când nu mai simțim nevoia schimbăm viețile altora în timp ce rămânem pasivi în ale noastre.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața are culoarea care vrei tu să i-o dai. E ca și cum ai avea ochelari. Modul cum vezi, cum tratezi și cum faci unele acțiuni depinde de modul tău de a gândi. Mai mult de atât, e vorba de alegerile tale care îți influențează viața. Ce-i drept, uneori nu poți controla chiar tot ce ți se întâmplă, dar poți controla modul cum reacționezi la asta. Și atunci, de ce am alege să trăim o viață în alb-negru când avem la dispoziție atâtea culori? De ce am alege ne gândim la tot ce nu avem și nu putem, când putem ne gândim total invers și să ne simțim bine? Oare nu ține tot de noi asta? Și atunci ce mai aștepți? Ia zâmbește doar poți!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lucrurile bune se întâmplă atunci când ai încetat să le aștepți. Când ai acceptat realitatea, așa cum este ea, când ai renunțat să te lupți cu disperare pentru ceva mai bun, sau să te simți frustrat că viața nu e așa cum o vrei. De-abia atunci realitatea se poate transfirma într-o nouă versiune, mult mai bună.

în Prin praf si vise
Adăugat de IustinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când vezi că ceva nu merge, cel mai ușor poți să îți pierzi timpul și energia cautând motivele pentru care nu merge acel ceva. NU. Atunci când ceva nu merge, fă altceva! E cea mai simplă cale prin care putem descoperi lucruri la care nu ne-am gândit până în prezent și ar putea face o mare diferență între ceea ce merge și ceea ce nu merge.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poți ieși din statutul de victimă, în momentul în care îți asumi tot ceea ce ți se întâmplă și așa treci la etapa a II-a, etapa conștientă a oamenilor de acțiune. Oamenii de acțiune sunt acei oameni care fac lucruri să se întâmple. Aici se potrivește o replică pe care am auzit-o de la un prieten de al meu: "Oamenii iau întotdeaună cele mai bune decizii pe care le pot lua". Vreau să te gândești la această replică, gândește-te la orice dezicie de care acum îți pare rău ai luat-o. Această idee te scapă din acea văicăreală atât de prezentă în viața victimei, care se uită în trecut și își aduc aminte de anumite etape din viața lor și își plâng de milă pentru că nu putut ia altă decizie care, probabil, i-ar fi dus într-un alt punct. De aceea, atunci când ești om de acțiune, pur și simplu îți setezi obiective, te duci către ele și ești mulțumit de viața pe care o duci, știind toate lucrurile care ți se întâmplă, tu le meriți "cu vârf și îndesat".

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Uneori iubita mea

Am -ți mai scriu din când în când
nu te superi, doar în gând
Doar despre cum ne-am cunoscut
Despre imagini ce-au trecut

Sunt clipe ce-au părut un vis
Sunt amintiri de care-am scris
Ai apărut în viața mea ca din senin
Nu mă-ntreba de ce tu ești al meu destin

Aș vrea știu ce îți dorești
Să ne vedem doar vorbim
De întâmplări ce le-am trăit ne amintim
Sau vrei -mi spui mă iubești

Stau și mă gândesc dacă e vis sau realitate
Atunci când tare inima îmi bate
Când totul se petrece cu multă voluptate
Cred că trăim o altă realitate

Iar uneori când mă mai bănuiești
Din nu știu ce motive
viața ce cu mine o trăiești
Ar îmbrăca și forme mai fictive

Nu vreau să fi un martor trist
În fața unui acatist
Ce-l dau în mod eufemist
În jurământul meu pe Crist

Vezi tu iubita mea
Atât de dor îmi e de tine
Și nu mă pot doar lamenta
Te vreau aici, chiar lângă mine

În clipele când te tot strig
De disperare și de frig
Chiar dacă este vară-afară
Trăiesc în lipsa ta, o vreme glaciară

Mai ține-mă în brațe strâns
Te rog nu mă lăsa în plâns
De mine să întrebi cândva
Când îți faci timp sau poate,
Uneori iubita mea

poezie de din Orașul iubirii
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dr. Meredith Grey: Disparițiile sunt posibile în știință. Maladiile pot dispărea subit, iar atunci când realizăm intervenția propriu zisă constatăm cu stupoare pacientul este perfect sănătos. O asemenea situație este inexplicabilă și extrem de rară, dar se întâmplă. Noi o numim fals diagnostic. Viața este plină de astfel de întâmplări neobișnuite. Dar oare regretăm atunci când o afecțiune de care nu știam dispare?

replică din filmul serial Anatomia lui Grey
Adăugat de Raluca PredaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ca părinte, poți sfătui, poți îndruma, poți încerca corijezi, dar nu poți să te lupți cu cel ce-ți este copil, care are personalitatea sa, puterea de a alege să-și trăiască viața. Nu ai cum să i te substitui. Nu ai cum să-i schimbi deciziile, decât atunci când își deschide mintea și sufletul, când acceptă ajutorul oferit, altfel totul este o luptă cu morile de vânt.

în Staccato - Frânturi de viață
Adăugat de IldySemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sunt și deșteaptă, sunt și proastă. Sunt și frumoasă, sunt și urâtă. Sunt și curajoasă și fricoasă. Sunt bună și rea. Toate aceste caracteristici îmi aparțin. Și încă multe altele. Le arăt cu degetul spre ceilalți pentru uneori nu le pot recunoaște în mine însămi. Integrez în mine totalitatea trăsăturilor umane căci nu aș putea recunoaște la ceilalți ceea ce nu există deja în mine. Oamenii din jurul meu sunt oglinzi care reflectă trăsături ale personalității mele de acum sau din trecut ori viitor. Atunci când îi accept pe ceilalți așa cum sunt, în realitate mă accept pe mine. Nu sunt nici mai bună, nici mai rea decât ceilalți. Sunt imperfectă. Lucrurile pe care le admir sau le detest la ceilalți se regăsesc și în mine însămi. Deseori fac lucruri prostești pentru îmi doresc și eu, ca și tine, să nu fiu respinsă, îmi doresc acceptarea și iubirea celor din jur. Abia când renunți la măștile care te compun îți dezvălui măreția și perfecțiunea din tine. Acceptă ai defecte și ai calități. Și de fiecare dată când arăți cu degetul spre ceva frumos sau urât amintește-ți lumea reflectă ca o oglindă ceea ce este în interiorul tău. Așa cum Jacques Salome spune: Și acum vorbește-mi despre tine. Spune-mi cum sunt eu?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața

Ce este viața pentru cel sărac?
Ce este viața pentru cel bogat?
Oare, împreunându-le credința,
Aflăm cu certitudine biruința?

Ce este viața pentru cel aflat în suferință?
Dar pentru cel lipsit de credință?
Oare, privindu-i cu miluință,
Aflăm provin din aceeași credință?

Ce este viața pentru cel nepăsător?
Dar pentru cel ce speranța își pierdu?
Oare, gândindu-ne la amândoi,
Aflăm cu certitudine ce scop avem noi?

Când vezi, că oamenii împraștie ură,
Este pentru , iubirea e impură.
Când vezi că, sărăcia crește,
E pentru , dragostea lipsește.

Când vezi o frunză zburând,
E pentru , se lasă împinsă de vânt.
Când vezi o floare cum înflorește,
E pentru , de sus primește, ceea ce toți primim.

Când poți să miști, să vezi, auzi,
Când poți să simți, rabzi, crezi,
Când poți să duci, pâna în mormânt,
Al tău țel, în timp parcurs;Asta e viața!

poezie de (12 noiembrie 2007)
Adăugat de Ovidiu KerekesSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Richard Brown: Dorința mea era devin scriitor, asta este tot! Îmi doream scriu despre tot. Despre tot ce se întâmplă într-un moment. Despre cum arată florile atunci când le tii în brațe. Despre acest prosop, cum miroase, cum îl percepi, acest fir. Despre toate sentimentele tale, ale tale și ale mele. Despre evoluția lor, ce eram noi odată. Totul din lumea aceasta. Totul amestecat, cum se întâmplă acum. Și am dat greș. Am dat greș. Indiferent cu ce ai începe, sfârșește prin a fi prea puțin. Să împărtășeșc nenorocita de mândrie și absurditatea!

replică din filmul artistic Orele
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La baza filozofiei personalitate alfa stau asumarea responsabilității pentru cam tot ce putem controla în această lume și intenția de a fi un "spirit puternic". Nu-i putem controla pe alții, dar ne putem controla pe noi. Nu-i putem cunoaște pe alții decât în măsura în care se lasă ei cunoscuți dar ne putem cunoaște pe noi fără limite. Nu putem alege cum curge viața, ce bucurii sau nenorociri aduce ziua, dar sigur ne putem alege atitudinea cu care să întâmpinăm evenimentele și întâmplările exterioare nouă. Ah, ce binecuvântare! Să poți alege cine ești, ce simți, cum gândești și cel mai important, să te iubești pe tine. Majoritatea nenorocilor și nefericirilor din viața noastră vin ca urmare a acestui raționament simplu: În afara mea, se întâmplă lucruri care mă fac nefericit. Cineva nu mă iubește. Ceva îmi lipsește. Aici și acum, nu îmi găsesc locul. Până când nu te iubești pe tine, ceri iubire de la alții. Iar alții uneori au de dat, alteori nu, iar tu devii în curând un milog, iar pomana tot pomană rămâne.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emil Dogaru

Ar trebui ne întrebăm din când în când câte lucruri sunt în realitate așa cum le vedem noi. Sau și mai bine spus, așa cum ne place nouă credem că sunt ele. E șocant când de cele mai multe ori, dând nas în nas cu realitatea, nu pricepi cu niciun chip cum de n-ai putut vedea până atunci lucruri care acum par atât de evidente. O explicație ar fi... Deseori, când ești prins în interiorul evenimentelor, scapi din vedere unele aspecte mai ușor de sesizat din afară. Iar cu cât ești mai sigur de ceva, cu atât vei fi luat printr-o mai mare surprindere constatând , în realitate, lucrurile stau cu totul altfel.

în Norocosul teoretician (24 ianuarie 2007)
Adăugat de Emil DogaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este uimitor cum pot să se saboteze oamenii atunci când deschid gura sau când rămân singuri cu ei înșiși. De la Buddha, acum 2600 de ani care spunea: "Suntem ceea ce gândim, cu gândurile noastre facem lumea", până la Napoleon Hill care zicea în 1937: "Autosugestia este singura cale de a schimba și influența mintea subconștientă." și până la majoritatea ramurilor psihologice de azi care spun obsesiv "Tot ceea ce ai este rezultatul gândirii tale." Așadar, cum gândim? Foarte simplu. Folosim vocabularul ce îl avem pentru a gândi, pentru a sta de vorbă cu noi înșine, pentru asta este până la urmă gânditul. Un dialog interior. Problema cea mare este că acest dialog interior se petrece de cele mai multe ori pe pilot automat. Și de cele mai multe ori pilotul automat este setat pe negativ. Gândurile și cuvintele ce le vom planta în mintea și sufletul nostru, sunt viitoarele recolte ce le vom culege. Așa cum ghinda devine stejar, cuvântul și gândul devin faptă, comportament, obicei și împreună, ele sunt chiar viața noastră. Ce recoltă vrei strângi? De buruieni sau de hrană și bunăstare?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Doza de realism. Orice comportament uman are în spate o motivație egoistă. Oamenii nu îți sunt loiali ție, ci te vor în viața lor pentru ceea ce le oferi, pentru cum se simt când sunt cu tine. De fapt, dorința lor ca tu să faci parte din viața lor este o reflecție a intereselor lor egoiste. Când nu mai au nevoie de tine, când relația nu le mai este de folos, se vor îndepărta de tine. Acceptă asta pentru că și tu faci la fel. Așa suntem noi oamenii construiți și cumva este normal ca fiecare își urmească interesul propriu. Nu are niciun sens suferi când se încheie un capitol, ci bucură-te de tot ceea ce ai trăit și învățat de la oamenii care au fost în viața ta. Cu bune, cu lecții, viața merge înainte!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubirea nu înseamnă renunțarea și fuga de frică. Ea este exact opusul, acceptarea fricii până la cel mai profund nivel al tău. Știi ce se va întâmpla? Vei experimenta cea mai vulnerabilă stare a ta, te vei vedea așa cum ești. Corpul și mintea nu vor suporta, dar nu le lăsa să te împiedice să te vezi așa cum ești. De ce? Numai atunci când ajungi să te iubești, când nu mai ai nicio opțiune în afară de iubire, te vei iubi pe tine. Iubindu-te pe tine o să îi iubești și pe alții. Fugind de frică vei experimenta numai stări superficiale care-ți bucură doar corpul și mintea. Dar nu suntem numai corp și minte, suntem ceea ce pune în mișcare corpul și mintea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când ne deconectăm natural de la gând, liniștea și pacea fără margini care rămâne și pe care veșnic o suntem, este atemporală, nenăscută și mai înainte de toi vecii. Toți oamenii sunt Dumnezeu Conștiință dar ei asculta de "Dumnezeul" lor gândul și atunci devin o conștiință personală care e atât de dureroasă și plină de suferința separării.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atunci când iubești persoana care te ucide, nu mai ai de ales. Cum poți să fugi, cum poți să lupți, când asta i-ar face rău persoanei iubite? Dacă viața ta ar fi tot ce ai putea -i dăruiești celui iubit, cum ai putea să nu i-o dai?

în Zori de zi
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Eclipse Collector's Edition" de Stephenie Meyer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -100.00- 15.99 lei.

De foarte multe ori acel "cum să fac" este doar jumătate din rezolvarea unei probleme dacă nu știi motivul pentru care vrei rezolvarea. "Cum?" Apelează doar la partea rațională și după cum bine știm cu toții, noi nu suntem numai ființe guvernate de rațiune. Bazându-ne doar pe ea, omitem o mare parte din potențialul uriaș care zace în noi. Căutând și simțind emoția potrivită prin prisma căreia putem ne rezolvăm problema, aproape că nu ne mai trebuie acel "cum". Emoția bate la orice oră din zi rațiunea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii te percep și se raportează la tine în funcție de cum sunt ei, nu de cum ești tu. Mintea noastră distorsionează ceea ce vedem în funcție de propriile noastre filtre pe care le aplicăm realității. Asigură-te că nu te vezi prin ochii oamenilor care nu te percep așa cum ești tu în realitate, sau prin ochii persoanelor care nu te prețuiesc. Cunoaște-ți propria ta valoare și nu permite nimănui să te facă să te îndoiești de tine!

în Iubire, relații și viață. Reflecții
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook