Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Titu Maiorescu

Oricât de inaccesibilă, de ideală ar fi o idee bună, e mai bine să năzuiești la realizarea ei, să năzuiești chiar fără rezultat, decât să-ți pui mâinile în poală cu înțeleaptă resemnare și să proclami: oamenii sunt ticăloși. Prea lesne se crede omul scuzabil, prea își face iluzia că poate fi atât de lesne scutit de o activitate serioasă obligatorie (nu numai pentru a-și prelungi viața, pentru a-și acoperi îndatoririle – acest jalnic minimum - ; ci și, în plus pentru semenii săi mai buni.

citat clasic din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "O cercetare critica" de Titu Maiorescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -21.19- 16.99 lei.

Citate similare

Ileana Vulpescu

De când e lumea și pământul, există o categorie sufletească de oameni puși pe capătuială, pentru care banul e mai presus de orice, e singura valoare în care cred și căreia i se închină, pentru că banul e cel mai bun prieten, cel mai bun protector, el n-are miros și deschide toate ușile. Și cum omul, spre deosebire de animale, mănâncă mai mult decât pentru a-și astâmpăra foamea, bea mai mult decât pentru a-și astâmpăra setea, face amor nu numai pentru a-și reproduce specia, ucide cu premeditare, fără să-și mănânce prada, acumulează mai mult decât ar avea nevoie chiar pentru un trai îmbelșugat, e rapace, pentru că acumularea îi dă senzația de siguranță și de superioritate asupra altuia. Asta dovedește cât de puțin evoluează mentalitatea oamenilor.

în Arta conversației
Adăugat de Alexandra MihaiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viata viata legata cu ata" de Ileana Vulpescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 29.99 lei.
Ana Blandiana

Definitie

Prea frumos
Pentru a nu fi cucerit,
Prea tânăr
Pentru a nu fi stăpânit,
Prea bogat
Pentru a-și aparține;

Prea înțelept
Pentru a lupta,
Prea curajos
Pentru a nu fi rănit
Prea sceptic
Pentru a nu fi înfrânt;

Prea înfrânt
Pentru a nu fi liber,
Prea liber
Pentru a nu fi umilit,
Prea umilit
Pentru a muri.

poezie de
Adăugat de AdelyddaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în spaniolă.
cumpărăturiCartea "Povestiri fantastice" de Ana Blandiana este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -55.00- 41.99 lei.

Dialogul este una dintre formele care contribuie cel mai mult la înflorirea vieții spirituale. Eremiții spirituali sunt excepții. Omul de cultură este însetat după replică și contrareplică. Are nevoie de aceasta pentru a-și ascuți gândurile, pentru a-și oțeli voința, pentru a scăpa de sentimentul singurătății și lipsei nemiloase de înțelegere care-l înconjoară. Atât de mult le simte nevoia, încât, fără să vrea, începe dialogul chiar și cu persoane necompetente, cu oricine se află în jurul său, pentru a avea cel puțin iluzia unui dialog.

în Aforisme și cugetări (1977)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Toți marii oameni de afaceri, fără excepție, își acordă timp pentru a reflecta, deși sunt aproape mereu înconjurați de o armată de secretare, asistenți și experți. Totuși, din când în când, se consultă și cu persoana pe care o cunosc cel mai bine - ei înșiși. Au nevoie de liniște pentru a-și forma o imagine de ansamblu asupra situației, pentru a găsi soluții, a face planuri și a-și "asculta" gândurile.

în Născut pentru succes
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii au obiceiul caute sfaturi în stânga și-n dreapta dar nu pentru a le urma, ci pentru a-și clădi pe ele încrederea lor au luat "cea mai bună" decizie. Nu e nevoie fii o minte genială să-ți dai seama , uneori, cea mai înțeleaptă decizie vine odată cu prudența și atenția pe care o acorzi detaliilor atât din jurul tău, dar și din inima ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Salvador Dali

Nu eu sunt bufonul, ci societatea monstruos de cinică și naiv de inconștientă care pretinde este serioasă numai pentru a-și ascunde mai bine nebunia. Eu, în schimb - nu sunt nebun.

citat celebru din
Adăugat de Shim'onSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil originalul în limba spaniolă.
Sunt disponibile și traduceri în engleză și catalană.

Și corupția face acte de caritate, pentru a-și acoperi relele, dar, mai ales, pentru îmbunătățirea imaginii.

aforism de din Natura din om, Corupție (2018)
Adăugat de Ștefan MîrzacSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Voltaire

Omul folosește gândirea numai pentru a-și justifica greșelile și vorbește numai pentru a-și ascunde gândirea.

citat celebru din
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Candide" de Voltaire este disponibilă pentru comandă online la 25.99 lei.

Unui om îi era frică de umbra corpului lui și căpătase oroare de urmele pașilor lui. Pentru a scăpa de acestea a luat-o la fugă. Ori, cu cât făcea mai mulți pași, cu atât lăsa mai multe urme; cu cât fugea mai repede, cu atât mai puțin îl părăsea umbra lui. Imaginându-și că mergea prea încet totuși, nu se oprea din alergarea tot mai rapidă, fără să se odihnească. Ajuns la capătul puterilor, a murit. El nu știa că pentru a-și suprima umbra ar fi fost îndeajuns să se așeze la umbră și că pentru a-și opri urmele ar fi fost îndeajuns stea liniștit. Ce culme a prostiei!

în Să nu fugim de umbra noastră
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Arta de a gasi dreapta masura" de Anselm Grun este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.90- 17.99 lei.

Mai am o îndoială. Poate că e mai mult o temere: oamenii nu mai sunt apți de iubire. Iar fără iubire nu se face nimic pe lumea asta. Totul trebuie iubit: oamenii, meseria, dreptatea, soarele, marea, piatra, pomul, locul în care trăiești, totul. Poate nu mai avem timp de iubire? Anticii, iubind, gândeau și construiau pentru eternitate. Noi trăim prea mult pentru azi și prea puțin pentru mâine.

citat din
Adăugat de Lidia ResteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă viața ta nu este așa cum vrei fie, atunci trebuie știi că o poți face mai bună. Alege un înțeles cât mai mobilizator pentru acest "mai bine", apoi învață îl dorești atât de fierbinte încât nimeni și nimic să nu te poată opri din realizarea lui. Și, într-adevăr, nu te va opri: schimbarea dorită se va produce, iar viața ta va deveni mai bună.

în Cele 12 legi universale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cele 12 legi universale ale succesului" de Herbert Harris este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 18.99 lei.

Ține minte că a pune în practică o idee proastă este de o sută de ori mai bine decât a avea o idee bună pentru realizarea concretă a căreia nu întreprinzi nimic.

în Născut pentru succes
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața vine cu aceleași eșecuri și tragedii și pentru optimiști, și pentru pesimiști, dar primul le înfruntă mai bine... Optimistul se retrage după o înfrângere și, oarecum sărăcit, o ia de la capăt. Pesimistul renunță și cade în depresie. Din cauza agerimii sale, optimistul are mai multe de câștigat la locul de muncă, în școală, și pe câmpul de joc. Optimistul are o sănătate mai bună și poate trăi mai mult. Americanii vor fie conduși de un optimist. Chiar și atunci când lucrurile merg bine pentru el, pesimistul are premonițiile unei catastrofe. Pentru pesimiști, asta înseamnă o veste proastă. Vestea bună e că pesimiștii pot prelua talentul optimiștilor pentru a-și îmbunătății calitatea vieții.

în Optimismul învățat
Adăugat de Sinziana MihalacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În iubire, stavila cea mare o închipuie tăcerea în care se zidesc oamenii; mai bine să înduri cea mai sângeroasă dintre rănirile sufletești decât să lași să-ți scape din trufie ori nevolnicie, singurul prilej de a cunoaște viața către care năzuiești din toată puterea ființei tale.

în Zulme
Adăugat de Doina BumbuțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jean-Jacques Rousseau

Întreb care din dou㠖 viața civilizată sau cea natural㠖 este mai susceptibilă devină de nesuportat celor care o trăiesc? Aproape că nu vedem în jurul nostru decât oameni care se plâng de existența lor; și mai mulți sunt aceia care nu se plâng, deși sufletul le e plin de aceasta; îmbinarea legilor divine și omenești abia dacă este de ajuns pentru a împiedica dezordinea. Concluzia va fi că, rătăcind prin păduri, fără meșteșuguri, fără grai, fără locuință, fără război și fără legături, fără a avea nevoie de semenii săi și fără a avea vreo dorință de a le face rău, poate fără a recunoaște vreodată pe vreunul dintre ei în mod individual, omul sălbatic, prea puțin supus pasiunilor și fiindu-i de ajuns lui însuși, nu avea decât sentimente și cunoștințe cu această stare.

în Discurs asupra originii și fundamentelor inegalității dintre oameni (1755)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Despre contractul social sau principiile dreptului politic" de Jean-Jacques Rousseau este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 13.99 lei.

Sfârșit de săptămână

chiar crezi poți face ceva cu viața ta când tot ce contează cu adevărat moare încet
subtil și plin de durere în fața ochilor tăi?
ei bine nu!
am simțit-o pe pielea mea
nu eram așa la început
mi-am dat seama la sfârșit cât de prețioase sunt unele persoane
mult mai prețioase decât diamantele
decât aurul
decât lumea întreagă
și tu le vezi așa zăcând, așteptând să-și verse sufletul?
e tragic
mult mai tragic decât un copil mort într-un incubator,
mult mai jalnic decât un bețiv culcat la pământ pe marginea șanțului,
mult prea mult pentru un om care se zbate ajungă dincolo,
mult prea mult pentru mine.
iar eu nu eram deloc departe
stăteam pe canapea așteptând să-și dea ultima suflare
și ea se tot zbătea
se lupta rămână în viață
picioarele îi erau reci
la fel și mâinile

poezie de
Adăugat de CucuiulSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cred că omul înzestrat cu un cât de neînsemnat dar artistic - ca și omul de știință - este dator urmărească, necontenit, frumosul și adevărul. Dacă va reuși le descopere, cu atât mai bine pentru el și pentru semenii lui; dacă nu, viața este pentru învinși, ca și pentru învingători.

în Concluzii scrise. Epigrame Juridice și Laice (1926)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pacea este vibrația dragostei în sufletul oamenilor, această dragoste ce poate să se amplifice printr-un exercițiu susținut. Pacea este calea înțelegerii, a încrederii, calea unei prietenii sincere între popoare, este condiția fericirii pe pământ. Viața poate să înflorească atunci când există o pace durabilă. Trebuie luptăm pentru menținerea păcii pe Planeta albastră, pentru a oferi tinerei generații șansa de a-și trăi viața în plenitudinea tinereții, de a-și afirma personalitatea, de a-și dărui întregul lor potențial fizic și intelectual pentru progresul umanității, pentru bunăstarea societății.

în Reflecții / Reflexions (2006)
Adăugat de Ecaterina ChifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Titu Maiorescu

Este cât se poate de lesne să îndatorezi pe cineva la recunoștință, dar foarte greu -l îndatorezi astfel încât să se bucure că e recunoscător.

citat celebru din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Titu Maiorescu

Omul, în privirile sale spre viitor, apropie totdeauna prea mult, prin micșorarea datorită perspectivei, intervalele dintre diferitele puncte ale vieții, și abia când se află între ele, își dă seama cât de mult va mai dura. Astfel, întreaga viață nu este altceva decât consumarea extensivă de proiecte intensive, ceea ce, dacă nu observi la timpul potrivit, pentru a nu te lăsa amăgit, face din existență ceva lipsit de farmec.

citat clasic din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook