Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

În fiecare clipă ești la o răscruce de drumuri, și cu fiecare alegere pornești pe un drum. Un drum este iadul și altul este raiul, și mă refer la ele ca și stări sufletești pentru că mi-e clar azi că aceste două concepte sunt mai mult psihologice decât religioase. Iadul l-am trăit toți când ne-am simțit lipsiți de speranță, trădați de cei dragi, abandonați sau respinși, fără perspective sau motive să ne mai trăim ziua. La fel, am trăit și raiul, atunci când ne-am îndrăgostit, când am fost entuziasmați de visurile noastre, când am alergat prin iarbă cu câinele sau am mers cu bicicleta într-o zi de primăvară. Într-o zi, eu am decis că vreau să trăiesc în rai și să nu mă mai întorc în iad, dacă se poate, niciodată. Și atunci mi-am spus: "Tot ce mi se întâmplă este spre binele meu."

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Dacă nu ești un om capabil ofere valoare, vei fi veșnic un cerșetor care se consideră îndreptățit la o felie din pâinea muncită de altul. Cu sau fără bani, viitorul acestei lumi aparține meritocrației. Lucrurile între oameni se vor regla dar principiile universale vor guverna în continuare. Ceea ce ești în interior se reflectă cu fidelitate HD în ceea ce ai în exterior. Este josnic arăți cu degetul vinovați pentru situația ta când tu nu ai făcut mai nimic pentru a-ți asuma responsabilitatea vieții tale. La sfârșitul zilei, când dormi în patul tău, rămâi singur în raiul sau iadul pe care ți l-ai creat în fiecare oră, a fiecărei zile, a fiecărui an. Și poți schimba asta deoarce munca necesară pentru a crea un iad este aceeași cu munca necesară pentru a crea un rai. Tu în ce investești zilnic?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dar ce e iadul? Ce e raiul? Cu siguranță totul e înăuntru. În casele noastre. Poți găsi iad și rai în fiecare odaie. În spatele fiecărei uși. Sub fiecare pătură dublă. Așa este. Un strop de răutate, și oamenii sunt unul pentru celălalt iadul. Un strop de îndurare, și oamenii găsesc unul în celălalt raiul.

în Poveste despre dragoste si intuneric
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Panther in the Basement Paperback" de Amos Oz este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -57.99- 36.63 lei.

Dacă mâine banii ar dispărea, tot ar fi cineva care ar semăna pământul, ar face făină și ar coace pâine. În lumea asta, nu banii sau lipsa lor e problema, ci valoarea pe care noi suntem capabili să o oferim. Dacă nu ești un om capabil oferi valoare, vei fi veșnic un cerșetor care se consideră îndreptățit la o felie din pâinea muncită de altul. Cu sau fără bani, viitorul acestei lumi aparține meritocrației. Lucrurile între oameni se vor regla dar principiile universale vor guverna în continuare. Ceea ce ești în interior se reflectă cu fidelitate HD în ceea ce ai în exterior. Este josnic arăți cu degetul vinovați pentru situația ta când tu nu ai făcut mai nimic pentru a-ți asuma responsabilitatea vieții tale. La sfârșitul zilei, când dormi în patul tău, rămâi singur în raiul sau iadul pe care ți l-ai creat în fiecare oră, a fiecărei zile, a fiecărui an. Și poți schimba asta pentru că munca necesară creației unui iad, este aceeași cu a creației unui rai. În ce investești zilnic?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cum e raiul sufletesc? Nu mai simți ură ci doar empatie. Te uiți în jur și vezi oameni aflați pe același drum pe care și tu ai fost. Începi înțelegi cum merge procesul și nu mai vezi dușmani care vor te distrugă ci vezi oameni care suferă și devin violenți pentru că nu știu ce să facă cu suferința aceasta uriașă. Nu îți mai este frică. Știi ai supraviețuit în iad, nu mai ai niciun motiv de frică acum. Știi că și dacă te-ai întoarce, ai ști ce ai de făcut. Începi te bucuri de prezent și să vezi bogăția din jur. Nu mai ai regrete legate de trecut și nici nu te mai agiți pentru viitor deși lucrezi zilnic la el. Simți recunoștință și apreciere pentru lucruri care au fost tot timpul în viața ta dar nu le-ai putut vedea. Începi trăiești o stare de abundență interioară care se manifestă și în lumea materială. Începi primești lucruri doar pentru că meriți. Primești iubire, atenție și cuvinte frumoase zilnic. Și apoi, fericit și mult mai liniștit, ai o realizare bruscă care te îngrozește și intrigă în același timp. Iadul nu a fost niciodată lumea, sau viața, sau întâmplările din ea. Iadul a fost și încă este în sufletul tău. La fel și raiul. Demonii din lumea exterioară, precum tata, dușmanii, răul pe care înainte îl vedeai pretutindeni, nu au fost decât o proiecție pe perete a lumii tale interioare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă îți imaginezi că într-o relație de cuplu intri ca să iei de la partener, vei suferi atunci când aștepți primești și nu ți se dă. Dacă îți imaginezi relația de cuplu este ca să te facă fericit, vei suferi atunci când te trezești singur pentru o clipă și îți dai seama ce viață de rahat ai. Dacă îți imaginezi iubirea "se primește" de la celălalt, vei suferi atunci când vei uita iubirea se "autogenerează" în fabrica din sufletul tău. Dacă îți imaginezi că într-o relație de cuplu trebuie îți lași deoparte libertatea, propriile nevoi, hobby-urile și prietenii, vei suferi de fiecare dată când vei fi șantajat în numele iubirii renunți la tine iar la sfârșit – suferința suprem㠖 când ești părăsit pentru că ești un om fără coloană vertebrală care a renunțat așa ușor la propriul suflet. Iar cea mai mare suferință este atunci când ți-ai format părerea despre iubire din ce spune religia, mass-media și anturajul tău. Ai un compas perfect al iubirii în inima ta. Acolo știi tot timpul ce e bine și ce e rău, știi când mergi pe un drum greșit sau unul al împlinirii, când e timpul să se încheie o relație sau să înceapă una. Nu asculta pe nimeni, nici pe mine, când vine vorba de iubire. Dar ascultă-ți vocea interioară cu sinceritate brutală. Și atunci vei știi tot ce ai nevoie știi despre iubire, relații, îndrăgostire, fericire.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nicholas Sparks

Despărțirea ne doare atât de tare pentru că sufletele noastre sunt îngemănate. Poate așa au fost întotdeauna și vor mai fi. Poate înainte de această viață am mai trăit o mie de vieți împreună și în fiecare dintre ele ne-am întâlnit. Și poate de fiecare dată am fost despărțiți din aceleași motive. Asta înseamnă acest rămas-bun este și pentru cei zece mii de ani, dar el reprezintă în același timp un preludiu la ceea ce va urma.

în Jurnalul unei iubiri (1 octombrie 1996)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Safe Haven" de Nicholas Sparks este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -63.00- 25.99 lei.

Uneori iubita mea

Am -ți mai scriu din când în când
nu te superi, doar în gând
Doar despre cum ne-am cunoscut
Despre imagini ce-au trecut

Sunt clipe ce-au părut un vis
Sunt amintiri de care-am scris
Ai apărut în viața mea ca din senin
Nu -ntreba de ce tu ești al meu destin

Aș vrea știu ce îți dorești
ne vedem doar vorbim
De întâmplări ce le-am trăit să ne amintim
Sau vrei să-mi spui că mă iubești

Stau și mă gândesc dacă e vis sau realitate
Atunci când tare inima îmi bate
Când totul se petrece cu multă voluptate
Cred că trăim o altă realitate

Iar uneori când mă mai bănuiești
Din nu știu ce motive
Că viața ce cu mine o trăiești
Ar îmbrăca și forme mai fictive

Nu vreau să fi un martor trist
În fața unui acatist
Ce-l dau în mod eufemist
În jurământul meu pe Crist

Vezi tu iubita mea
Atât de dor îmi e de tine
Și nu mă pot doar lamenta
Te vreau aici, chiar lângă mine

În clipele când te tot strig
De disperare și de frig
Chiar dacă este vară-afară
Trăiesc în lipsa ta, o vreme glaciară

Mai ține-mă în brațe strâns
Te rog nu mă lăsa în plâns
De mine întrebi cândva
Când îți faci timp sau poate,
Uneori iubita mea

poezie de din Orașul iubirii
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Așa cum fiecare poate reuși în felul său, la fel, fiecare se poate rata în felul său. Te poți rata în felul tău atunci când deși îți doreai, ai ales să nu spui "te iubesc" din cauza orgoliului. Te poți rata atunci când alegând siguranța iluzorie și lipsa de critici ai ales să nu dai dovadă de curaj, uitând că toți ajungem în mormânt. Te poți rata când alegi o minciună ieftină în dauna unui adevăr scump. Te poți rata uitând promisiunile pe care ți le-ai făcut, crezând că nu e nimeni care îți ceară socoteală. Așa că nu îți fă iluzii. În fiecare zi faci o alegere la o răscruce de drumuri: alegi reușesti în felul tău sau să te ratezi în felul tău?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În personalitate se va vedea ce talente, abilități și cunoștințe ai scos la suprafață. Și în personalitatea ta stă salvarea ta pentru că orice îți dorești tu obții poți obține cu abilitatea și competențele potrivite. Este puțin contraintuitiv pentru că omul vrea repede tot. Vrea soluția acum la greșeli făcute în 10 ani. Eu știu că nu există. Și nici nu îmi consum timp sau energie lucrez cu oamenii aceștia până când nu vin ei, înfrânți și cu credința sfărâmată, implore. Când omul spune smerit: "Fac orice, doar scap din iadul ce îl trăiesc", atunci e semnul că poate începe renască și atunci este pregătit facă singurul lucru pe care îl știu în această lume ce poate ridica omul din iad și îi dă șansa trăiască viața visurilor sale, creeze raiul în sufletul lui și pe acest pământ. Să îți dezvolți personalitatea este singura cale pe care o știu pentru omul care nu are nimic altceva decât pe sine. Tu ce alegi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă Raiul și Iadul sunt așa cum cei mai mulți creștini cred, atunci nu pot să nu mă întreb ce diferență va mai fi între cele două... locuri atunci când în primul se va instala... plictiseala iar în cel de-al doilea – obișnuința.

(21 octombrie 2021)
Adăugat de Marian PătrașcuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cel mai mare cadou pe care l-am primit în viața asta a fost să fiu încurajat când nici eu nu mai credeam în mine, fiu iubit când inima mea era goală, fiu iertat când am făcut greșeli de neiertat, fiu îmbrățișat când am fost cel mai vulnerabil, fiu acceptat când eram respingător, fiu ajutat când nu puteam apreciez ajutorul primit. De oameni capabili facă aceste gesturi e nevoie mai mult ca oricând și pentru că sunt puțini, e nevoie ca fiecare dintre noi își asume măcar o părticică din acestă misiune. Să fim alături de cel de lângă noi nu atunci când ne este nouă cel mai ușor, ci atunci când îi este lui cel mai greu. Fă asta, și te vei putea numi un om superior.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jorge Luis Borges

În orice moment al vieții noastre știm dacă acționăm bine sau rău. Am putea spune că ziua de apoi se întâmplă tot timpul, că în fiecare clipă a vieții noastre facem bine sau rău. Ziua de apoi nu este ceva ce vine la sfârșit. Se întâmplă tot timpul. Iar noi știm, printr-un fel de instinct, când am acționat bine sau rău.

citat din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Total Library: Non-fiction 1922-1986" de Jorge Luis Borges este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -81.00- 34.99 lei.

Există câțiva oameni, foarte puțini, cărora chiar le pasă de tine. Îi poți identifica după faptul ei sunt acolo când tu ești cea mai proastă variantă a ta posibilă. Oameni care rămân lângă tine cu iubire și compasiune chiar când nu ai nimic de oferit. Oameni care nu s-ar da înapoi te șteargă la cur dacă ai fi paralizat. Poate e mama sau tata, poate fratele sau sora, poate iubitul sau iubita SAU cel mai bun prieten sau prietenă. Oricare ar fi, identifică-i și pune-ți poza lor la vedere ca să nu uiți ai comite cel mai mare păcat îți bați joc de ei, chiar dacă ei te-ar iubi și atunci. Natura umană are câteva contradicții. Una din ele este că îi tratăm cel mai prost pe cei care ne iubesc cel mai mult.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poate ai simțit și tu, ca și mine, de multe ori, deși depui eforturi mari pentru a progresa, pentru a obține ceea ce îți dorești, progresul este greoi sau inexistent. Ba uneori poate chiar te simți dat înapoi. Ei bine, asta se întâmplă pentru că toate traumele noastre, care au lăsat urme adânci în felul în care funcționează creierul și emoțiile noastre, sunt fiecare dintre ele ca o piatră de moară. Cum poți alergi când ai pietre de moară la gât? Cum poți urci munți sau să zbori cu pietrele de moară după tine? Mai degrabă te îneci și ești doborât. De aceea spun că ce nu te omoară, rareori te face mai puternic. De multe ori te slăbește, te îmbolnăvește și te traumatizează într-un fel care te va afecta pentru tot restul vieții. Asta dacă nu folosești singura cale posibilă de a lega ceea ce simți, emoțiile tale, de puterea ta mentală, de a înțelege, de a vindeca aceste emoții și traume, iar astfel devii, poate pentru prima oară după copilărie, cu adevărat liber.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu este nimic mai plăcut decât să îți schimbi starea interioară într-o secundă prin schimbarea de perspectivă. Când ești stresat lucrurile nu au mers azi exact cum ai vrea meargă și simți stresul, fricile și supărarea cum te copleșesc, adu-ți aminte că ești în plin proces de învățare și că ziua de azi nu e decisivă, ci doar o piesă de domino. Cât timp înțelegi că e mai important apari și să îți faci partea zi după zi decât să ai un șir de zile perfecte, când înțelegi ca să rămâi pe drumul măiestriei te va face încet și sigur să nu ai competiție, știi că și azi îți poți da voie te relaxezi, iei ziua așa cum ți-a fost dată și să te poți bucura de lucrurile mici știind cele mari sunt acolo, te așteaptă faci drumul până la ele. Oricum ți-a fost ziua și cum se va termina, nu uita simți recunoștința pentru abundența în care trăiești deja. Sunt multe lucruri pe care le ai și le consideri normale și firești, însă gândește-te un pic mai bine. Chiar ți se cuvine totul sau poți apreciezi azi un pic mai mult ce ai?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Să negi sau să închizi ochii în fața defectelor tale nu le va face dispară. Doar struțul crede că dacă bagă capul în nisip nimeni nu îl vede. Acest concept ne spune trăsăturile care ne provoacă o reacție negativă atunci când le vedem la alții, le avem într-o formă mai directă sau subtilă, în noi. Merită gândești așa doar prin prisma faptului ajungi îți pui întrebări legate de tine atunci când te enervează trăsăturile altor persoane. Este amuzant vezi un om care îl ceartă pe altul pentru că e leneș și nu face nimic cu viața lui doar ca să te uiți mai atent la viața celui care ceartă și să vezi că și el este într-o perioadă "nu foarte productivă" a vieții lui. Și-a recunoscut propria lene și îl ceartă pe celălalt pentru că este MULT mai simplu vezi la altul ce ai în tine decât să te privești pe tine. De aici vorba românească, "în loc vezi paiul din ochiul altuia, mai bine vezi bârna din ochiul tău." Ce facem de fapt, atunci când îi certăm pe alții? de obicei ne certăm propriile trăsături pe care nu ni le recunoaștem.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ne-am

Ne-am mascat
Crezând așa va fi mai bine
Ne-am uitat
Și vinovat nu-i nimeni.
Ne-am pierdut
Sperând că ne v-om întălni,
Ne-am avut
În fiecare zi.
Ne-am privit
Cu inimi reci, stricate
Ne-am vorbit
Că v-om veni, chiar dacă suntem departe.
Ne-am înțeles
Sperănd așa și este
Ne-am ales,
Prieteni, doar cu fețe.
Ne-am înstrăinat
Și vinovat ne e trecutul
Ne-am acuzat
Cu el, pierdutul.
Ne-am privit
Pe-o ultimă dată
Ne-am auzit,
De atunci, niciodată.
Ne-am regăsit
După durată
Ne-am mascat
Necunoscăndu-ne cunoscuții, de odată.
Ne-am uitat
Doar trecători suntem acum,
Ne-am înstrăinat
Trecănd unul cu altul, pe un drum.

poezie de (iulie 2019)
Adăugat de Bordian CristinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Îngerului tău

În fiecare din noi e un înger ce moare
tocmai când sufletul își revine din fire,
suntem întrebați ai cui suntem fiecare...
când tu, senin cobori dintr-o poveste,
dacă spui ți-e bine cu mine
și mie îmi este...

Am crezut nimic nu mai poate da viață
vieții mele/dar azi sunt fără scăpare
vorbindu-ți te-nfrunt!
mie să nu-mi zici despărțire, plecare, uitare
azi-când mi-e drumul spre tine
deloc anevoios și abrupt!

Înger, al meu, ce-ai trăit după ureche
ca și mine-n poziție de drepți-
unde ți-ai pus pentru mine aripa?
singurătatea nu-mi mai este icoana
spânzurată de noi pe pereți-
nu anii îi vreau stăpâni peste noi
ci mai degrabă clipa!

Înger, al meu, azi nu știu ce-mi ești, ce-ți voi fi!
nici ție ce-ți mai poate fi scris,
ce știu e că vreau să iubesc
în fiecare minut câte-o zi/ până când...
bătrânul cer ne va cădea în genunchi...

poezie de (8 iulie 2016)
Adăugat de Daniela Parvu DanielaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sorin Dumitrache

* * *

te țin în palmă ca pe o scânteie
ce abia mai poate să mocnească
de parcă ai fi ultima femeie
care-ar putea în ochi să mă privească,

ești ultima... și secetă și ploaie,
ești ultimul sărut venit din munți,
mi te aștept în ultima odaie
pe care-am dat și ultimii mărunți,

eu multumesc spre cer tu exiști,
mi-ai presărat în inimă fiori,
am pariat mereu pe doi ochi triști
și am pierdut... de tot atâtea ori,

pe când iubești de parcă ești în transă
pierdut total în infinitul verde
viața îți dă de obicei o șansă,
o șansă ce de obicei... se pierde,

am apucat un timp umil... perfid...
azi zânele sunt babe cotoroanțe,
m-am așezat definitiv la zid,
când vrei apeși... sunt ultimele gloanțe...

poticnesc... aproape e să cad...
sunt tunetul ce fulgeră: MAI STAI!!!
ești raiul meu ce-o să mă ducă-n iad
sau iadul meu... ce-o să mă ducă-n rai...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Iosif M. Cristian

În ceruri vom ajunge cu toții, dar în direcția opusă celei trăite pe pământ. Raiul și Iadul dovedindu-se prea puțin, pentru gama variată de posibilități care ar fi trebuit existe după moarte. Raiul sau Iadul fiind ori prea mult ori prea puțin pentru fiecare dintre noi.

aforism de din Decadent în transcendent
Adăugat de elena denisaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Aforisme - Decadent in transcendent" de Iosif M. Cristian este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -10.00- 4.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook