Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Titu Maiorescu

Să năzuim către o viață nouă, plină de prospețime! Să contopim știința cu viața reală, să evadăm din celulele înăbușitoare ale contemplării abstracte! Iată stindardul științei actuale, iată vocația ei socială! Iar filozofia, mai mult decât oricare altă îndeletnicire, are datoria să țină seama de această vocație socială. Căci dintre toate relațiile, cele mai nobile sunt cele ce se țes între oameni; Iubirea fiind relația cea mai perfectă, pentru că este și cea mai sublimă, universală și puternică, putem afirma că filozofia, care etimologic înseamnă "iubirea de știință" este în esență știința iubirii.

în Considerații filozofice (1860)
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "O cercetare critica" de Titu Maiorescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -21.19- 16.99 lei.

Citate similare

Aristotel

Între științe, o considerăm pe cea aleasă pentru ea însăși și în vederea cunoașterii ca fiind în mai mare măsură înțelepciune decât pe cea aleasă pentru foloasele ce decurg din ea. De asemenea, este în mai mare măsură înțelepciune știința care se află mai presus decât cea situată mai prejos. Știința care cunoaște cu ce scop trebuie săvârșită fiecare acțiune este suverana științelor și se află mai presus decât știința supusă ei;căci scopul acțiunilor este binele lor, iar, în general, scopul este supremul bine în cuprinsul întregului firii.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Sfânta Tereza de Lisieux

Știința cea mai mare este iubirea, numai această știință o doresc eu, fiindcă nu am altă dorință, decât să-l iubesc pe Isus, cu pasiunea sfântă a iubirii curate.

citat din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Iubirea este de departe cea mai importantă emoție pe care o poate avea cineva. Chiar dacă este vorba de iubirea față de Dumnezeu sau de iubirea pentru un alt om, este cea mai puternică, incredibilă și copleșitoare experiență. Momentul când îți dai seama că ești capabil iubești pe cineva mai mult decât pe tine însuți este, foarte posibil, cel mai important moment din viața ta. Pentru mine, cel puțin, așa a fost.

citat din
Adăugat de Bogdan IonSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Before" de Anna Todd este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -67.99- 27.42 lei.

În esență, știința este descoperiri, și cele mai bune dintre toate descoperirile sunt cele la care nu te aștepți.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Astrophysics for People in a Hurry Hardcover" de Neil deGrasse Tyson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.99- 45.76 lei.
Alexandru Paleologu

Farmecul existenței este că nu te poți baza pe nimic. Totuși, cele mai importante lucruri în viața asta sunt, cred eu, cele pe care le-am decelat din trei spectacole regizate de Lucian Pintilie: iubirea, memoria (nu cea mecanică și plictisitoare, ci aceea care îți salvează conștiința, asa cum mi-a salvat-o mie în pușcărie) și umorul. Dacă te naști cu ele e foarte bine; dacă nu, se pot învăța, gândindu-te foarte mult la ele, reprezentându-le în diverse circumstanțe. Ceea ce salvează cele mai proaste și ingrate împrejurări, ceea ce este esențial, este totuși iubirea. Iată concluzia, după o viață de om: nimic nu contează în afara iubirii.

în Breviar pentru păstrarea clipelor (2005)
Adăugat de Maria Larisa PetracheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Lev Tolstoi

Una din cele mai nefaste rătăciri ale celor ce vor să-și îmbunătățească viața e părerea există o ordine, o rânduire socială în care oamenilor le poate fi mai bine decât in oricare alta. Lupta cronică a partidelor, păturilor sociale care formează aparența ordinii, toate astea sunt doar amăgiri care aduc cu ele un nou rău fiindcă îi distrag pe oameni de la singura preocupare ce ar duce la o mai bună rânduire socială: lucrul oamenilor asupra lor înșiși.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

A iubi și a fi iubit, a dărui iubirea și a o primi, iată de ce au oamenii cel mai mult nevoie. Adevărul este că, ei au nevoie mai mult să iubească decât să fie iubiți. Da, iubească, fiindcă iubirea lor îi însuflețește, îi inspiră. Iubirea este cel mai mare izvor de binecuvântări. De aceea, nu vă împiedicați niciodată inima iubească. Iubiți întreaga creație, toate creaturile, căutând mereu oferiți cea mai bună expresie iubirii voastre.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul spre victoria destinului sau" de Omraam Mikhael Aivanhov este disponibilă pentru comandă online la numai 18.90 lei.

Iubiți-vă oameni

Iubirea este mai veche decât omul?
Iubirea a apărut odată cu omul?

De unde vine iubirea?
Ce este de fapt iubirea?
Există fericire fără iubire?
Poate perpetua viața fără iubire?

Religia spune că iubirea
Este mai veche decât omul.
Știința spune că iubirea,
S-a născut odată cu omul.

Poeții spun că iubirea este simțire,
este extaz, că este trăire,
Și tot ei spun că viața fără iubire,
Este săracă, anostă, fără sclipire.

Iubirea este credința.
Iubirea naște și renaște ființa.

Iubirea e acel flux inefabil de șoapte,
Și dorul lăuntric de libertate.

Iubirea împlinește și-nalță.
Iubirea este viață în viață.

Iubirea este năzuința către perfecțiune.
Iubirea este uniune.

Iubirea este desăvârșire.
Iubirea înseamnă nemurire într-o existență muritoare.

Iubirea este paradis sideral.
Iubirea este spirit universal.

Iubirea este trăire în reverie.
Iubirea este sinele in sine.

Iubirea este dorul de ființă,
De tot ce ne e drag, și de tot ce există.

Iubirea este darul divin al naturii.
Iubirea este elixirul fericirii.

Iubirea e lacrimă de mamă,
Și plânset de copil cuminte,
E strigăt ce se cheamă
Iubire de copil și de părinte.

Iubirea numită dorință,
Este dragoste și năzuință,
E focul îndrăgostiților,
E fericirea iubiților.

Iubirea de oameni,
Ne face mai buni.
Iubirea de neam și de țară,
Ne face puternici aici si afară.

Iubiți-vă oameni,
Aici,
Pe Pământ și pe Lună,
clădim o lume mai bună!

poezie de (20 februarie 2021)
Adăugat de Gheorghe AlionteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Fiecare dintre concepțiile noastre principale, fiecare ramură a cunoștințelor noastre trece în mod succesiv prin trei stări teoretice diferite: - starea teologică sau fictivă, starea metafizică sau abstractă și starea științifică sau pozitivă. Astfel, a spus într-o zi Auguste Compte și formula, rezistând victorioasă încercării faptelor, a rezumat pâna aici, în mod fidel, istoria intelectuală a omenirii. Suntem oare din întâmplare la o cotitură a acestei istorii? Căci iată un fenomen straniu, fără precedent în istoria gândirii. O știință ajunsă în starea pozitivă este în curs de a-și schimba drumul ca revină la starea metafizică. Iar această știință este cea mai simplă, cea mai veche, cea mai perfectă dintre toate, anume matematica.

în Fundamentele matematicii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Meister Eckhart

Rugăciunea cea mai fierbinte este cu adevărat cea mai potrivită și mai puternică pentru a obține orice lucru, iar cea mai nobilă dintre toate lucrările este cee zămislită de un spirit abandonat. Cu cât spiritul este mai abandonat, cu atât rugăciunea si lucrarea sunt mai puternice, nobile, folositoare, vrednice de laudă și desăvârșite. Spiritul abandonat poate totul.

în Cartea consolării divine
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intrebari pariziene si alte scrieri.Editie bilingva" de Meister Eckhart este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.
Constantin Noica

Nu există decât două filozofii mari: filozofia greacă și filozofia idealismului german; filozofia ființei și filozofia spiritului.
Iar ce e interesant e amândouă s-au născut în marginea devenirii. Refuzând devenirea, filozofia greacă a găsit ființa. Integrând-o, cea germană a găsit spiritul. Poate prima și ultima problemă a filozofiei e: curgerea, pierderea, viața.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Prigoana. Documente ale procesului. 50 de ani de la pronuntarea Sentintei" de Constantin Noica este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -52.02- 36.99 lei.
Constantin Noica

Nu există decât două filozofii mari: filozofia greacă și filozofia idealismului german; filozofia ființei și filozofia spiritului. Iar ce e interesant e amândouă s-au născut în marginea devenirii. Refuzând devenirea, filozofia greacă a găsit ființa. Integrând-o, cea germană a găsit spiritul. Poate prima și ultima problemă a filozofiei e: curgerea, pierderea, viața.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Abatele Prevost

Puține persoane cunosc forța acestor neobișnuite porniri ale inimii. Îndeobște, oamenii sunt supuși numai la patru sau la cinci tensiuni, în cercul cărora își trăiesc viața și la care se reduc toate frământările lor. Luați-le iubirea și ura, plăcerea și durerea, speranța și teama și ei nu vor mai simți nimic. Dar firile mai sensibile pot fi mișcate în mii de feluri. S-ar părea acești oameni au mai mult de cinci simțuri, pot primi idei și senzații care depășesc marginile obișnuite ale naturii; și fiindcă au conștiința grandorii care-i înalță deasupra a tot ce-i vulgar, de nimic altceva nu sunt mai mândri. Iată pricina pentru care ei îndură atât de greu disprețul și batjocura, iată de ce rușinea este pentru ei un simțământ din cele mai violente.

citat clasic din romanul Manon Lescaut de (1731)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O greșeală fundamentală în felul în care funcționăm azi ca societate este diferențierea uriașă dintre muncă și plăcere. Unde este acea lege universală, divină, care spune munca trebuie fie corvoada de la care de abia aștepți scapi? Cu ajutorul psihologiei se ridică o nouă înțelepciune la suprafață: înțelepciunea vocației. Când munca și plăcerea devin una, când activitatea ce îți ocupă cel mai mult din zi te bagă în starea de flux, la fel cum te bagă joaca cu mingea de uitai te-a chemat mama la masă, când îți dezvolți abilități în timp ce te joci, atunci îți trăiești vocația. Aceasta este investiția supremă în orice ființă umană care va transforma societatea și planeta. Oamenii cu vocație sunt oameni care muncesc din și cu iubire. Într-o lume în care munca e făcută cu iubire, multe dintre suferințe rămân doar o amintire. Dar pentru a face munca din iubire... e nevoie ne găsim iubirea. Iubirea din noi, iubirea pentru viață, pentru oameni cunoscuți și necunoscuți încă, pentru planetă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ne întâlnim cu mai mulți oameni în lumea virtuală decât în cea reală, avem o intensă viață socială virtuală, în realitate am murit de mult.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
psihologie socială
Psihologia socială este știința conflictului între individ și societate.

definiție de în Psihologia socială sau mașina de fabricat zei
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Psihologie sociala" de Serge Moscovici este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -42.00- 31.99 lei.
Leonardo da Vinci

Iubirea și ura sunt cele mai puternice condiții emoționale resimțite de ființa omenească... iar ura este mai puternică decât iubirea deoarece ea ruinează și distruge iubirea.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiTextul original este scris în limba italiană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la It.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Scritti Scelti" de Leonardo da Vinci este disponibilă pentru comandă online la 60.00 lei.
Abatele Prevost

Așa cum suntem făcuți noi, oamenii, un lucru e sigur: fericirea noastră stă în plăcere; desfid pe oricine ar afirma contrariul. Iar inima nu are nevoie să se întrebe prea mult ca își dea seama că dintre toate plăcerile, cele mai dulci sunt cele ale dragostei.

citat clasic din romanul Manon Lescaut de (1731)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Care sunt problemele cele mai mari ale românilor azi? - bani puțini. - munca multă ca și povară, corvoada pentru a supraviețui încă o lună. - probleme de sănătate ca urmare a stresului, mâncatului pe fugă, suferințelor emoționale. - probleme în relația de cuplu sau familie ca și cumul al tuturor factorilor de mai sus. Toate acestea la un loc, sunt simptomele unei boli. Boala asta se cheamă: DRUMUL GREȘIT ÎN VIAȚĂ. În viață există o singură cale câștigătoare pentru tine, și aceea este calea TA. Legea ta. Vocația ta. Știința a demonstrat amprenta de la degetele tale este unică și nu mai există una la fel. Bunul simț a demonstrat ca fiecare om are o cale a lui și doar a lui și până când nu o găsește, rătăcește.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adolf Hitler

Ființele umane înțeleg tot atât de puțin motivul pentru care trăiesc ca oricare alte ființe de pe această lume, și totuși viața este plină de dorința de a nu se sfârși. Cea mai primitivă ființă este preocupată doar de propria-i supraviețuire, ființele mai avansate se gândesc și la pereche și copil, iar cele mai avansate, la întreaga specie.

în Mein Kampf (1928)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook