Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Dostoievski

Englezii, în cea mai mare parte, sunt stângaci și grosolani, pe când rușii pot distinge cu destulă sensibilitate frumusețea și sunt atrași de ea. Dar ca să distingi frumusețea sufletului și originalitatea personalității, pentru asta e nevoie de incomparabil mai multă independență și libertate decât au parte femeile noastre și cu atât mai mult domnișoarele și în orice caz de mai multă experință.

în Jucătorul (1991)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Le Joueur" de Dostoievski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 32.99 lei.

Citate similare

Jane Fonda

Sunt capabilă apreciez frumusețea în orice lucru mărunt mai mult decât atunci când eram tânără, poate pentru că acum sunt mai atentă la așa ceva. Simt că fac parte din orice.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mai multă carne - mai mulți viermi; mai multă bogăție - mai multă grijă; mai multe femei - mai multă vrăjitorie; mai multe concubine - mai multă desfrânare; mai mulți sclavi - mai multă tâlhărie. Dar mai multă Lege înseamnă mai multă viață; mai mult studiu înseamnă mai multă înțelepciune; mai multă sfătuire înseamnă mai multă claritate; mai multă sfințenie înseamnă mai multă pace.

în Talmud
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Michel de Montaigne

Ceea ce generăm cu sufletul, zămislirile spiritului și priceperii noastre, sunt produse de către o parte mai nobilă decât cea trupească și ne aparțin mai mult; suntem deodată și tată și mamă ale acestora. Ele ne costă mult mai mult și ne aduc mai multă cinste, dacă au ceva bun în ele.

aforism celebru de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "On Solitude Paperback" de Michel de Montaigne este disponibilă pentru comandă online la 49.99 lei.
Ambrose Bierce
istorie
Istorie. Un bilanț în cea mai mare parte fals, de evenimente în cea mai mare parte neimportante, care sunt cauzate de conducători în cea mai mare parte ticăloși și soldați în cea mai mare parte proști.

definiție aforistică de din Dicționarul Diavolului
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Devil's Dictionary Paperback" de Ambrose Bierce este disponibilă pentru comandă online la numai 16.99 lei.

Nimeni nu vrea se ELIBEREZE DE POVARA ATÂT DE SUFOCANTĂ A CUNOAȘTERII, toată lumea speră că mai multă cunoaștere înseamnă mai multă libertate când, de fapt, mai multă cunoaștere înseamnă ACUMULAREA hulpavă de și mai multă SEPARARE și de aici TEAMA DE NECUNOSCUTUL INFINIT INCOGNOSCIBIL ȘI INDIVIZIBIL.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Frumusețea femeii este un diamant șlefuit de bunătate și iubire. Cu cât este mai multă bunătate și iubire, cu atât frumusețea ei strălucește mai mult.

aforism de din Femeia de la A la Z în Aforisme, Frumusețe (2012)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Socrate

Frumusețea sufletului e mare atunci când vorbim de un suflet frumos; urâțenia unui suflet urât e însă mult mai mare. Sunt oameni care afirmă: în privința asta nu se poate face nimic, acesta-i destinul, asta-i voința zeilor; dar voi dragii mei, spuneți: există un remediu, cinstea și virtutea pot fi învățate și deprinse...

citat celebru din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Adevărata natură, esența sufletului este valoroasă, merită aprecierea iubirii, nu pentru că îi dă ceva, nu pentru că se adaugă ei, nu pentru că o eliberează, ci întrucât este frumoasă. Valoarea sa constă în frumusețea și perfecțiunea ei. Adevărul său este valoarea sa, iar acest adevăr este esența întregii frumuseți. Frumusețea formei se dovedește a fi această transparență către adevărata natură. Cu cât mai mult o formă manifestă exprimă și întrupează adevărata natură cu trăsăturile sale atemporale, cu atât mai mult ochii sufletului observă că este frumoasă. Frumusețea este reflecția adevărului, și este cea din urmă și autentică natură. Iar dimensiunea naturii autentice este cea care relevă că această frumusețe esențială este cea a unei iubiri divine.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atunci când vindecarea interioară este realizată, viața exterioară începe o reflecte. Cei care sunt atrași spre tine sunt mai plini de respect și te sprijină mai mult. Este mai puțină luptă și mai multă stare de grație.

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.
Osho

Cea mai mare parte a problemelor noastre apar doar pentru că nu le-am privit niciodată cu adevărat, nu ne-am îndreptat niciodată atenția asupra lor pentru a vedea ce sunt ele în realitate. Încercați creați numai lucruri frumoase, nu aduceți la viață nimic urât. Nu aveți prea mult timp și nu aveți nici multă energie de pierdut. Având o viață atât de scurtă, având o sursă de energie atât de mică, este pur și simplu stupid o pierdeți în tristețe, în furie, în ură, în gelozie. Folosiți-vă energia în iubire, folosiți-o în acțiuni creatoare, în prietenie, în meditație; îndreptați-vă spre ceva care vă înalțe. Și cu cât vă înălțați mai mult, cu atât întâlniți mai multe izvoare de energie care stau la dispoziția voastră. Depinde numai de voi.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Bertrand Russell
dragoste (vezi și iubire)
Dragostea este mai mult decât dorința de contact sexual, ea este principalul mijloc de a scăpa de singurătatea care afectează atât bărbații cât și femeile, în cea mai mare parte a vieții lor.

definiție clasică de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Problems of Philosophy" de Bertrand Russell este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 23.99 lei.

În plus, alpinismul îți oferea și sentimentul că aparții unei comunități. A deveni alpinist însemna faci parte dintr-o societate autonomă, fanatic de idealistă, în mare parte trecută cu vederea și care, surprinzător, rămăsese necoruptă de societate în general. Cultura ascensiunii era caracterizată de o competiție feroce și de un machism pur, dar, în cea mai mare parte, alpiniștii erau preocupați doar se impresioneze unii pe alții. Să ajungi pe vârful oricărui munte era mult mai puțin important decât modul în care ajungeai acolo: îți câștigai prestigiul dacă urcai cele mai dificile trasee cu minimum de echipament și în cel mai îndrăzneț stil cu putință. Nimeni nu se bucura de mai multă admirație decât așa-zișii alpiniștii solo: vizionari care se cățărau singuri, fără corzi sau echipament.

în În aerul rarefiat
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Into Thin Air: A Personal Account of the Mount Everest Disaster Paperback" de Jon Krakauer este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 40.99 lei.
Leonardo da Vinci

Omul are multă putere de discurs care în cea mai mare parte este în zadar și falsă; animalele au doar un pic, dar este de folos și adevărată, și un adevăr mic este mai bun decât o minciună grozavă.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba italiană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la It.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Este disponibilă și traducerea în engleză.
cumpărăturiCartea "Scritti Scelti" de Leonardo da Vinci este disponibilă pentru comandă online la 60.00 lei.

Scriitorii sunt mici creatori de universuri paralele, cu mai multe datorii decât drepturi, cu mai multe lacrimi decât zâmbete, cu mai multe nopți sumbre decât zile senine, cu mai multă neînțelegere decât înțelegere, cu mai multă singurătate decât mângâiere, cu mai multă critică decât susținere; cu puterea de a se dărui, de a se sacrifica fără a aștepta ceva la schimb. Adesea, totuși, așteaptă un cuvânt sprijin. Și așa și rămân - așteptând...

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sheryl Lee

Cu cât mai mult negăm că avem o parte întunecată, cu atât mai multă putere are asupra noastră.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Căldura și mișcarea membrelor provin de la corp;gândurile de la suflet. Astfel, din pricină că nu concepem ca trupul gândescă în vreun fel, avem dreptate credem că toate felurile de gânduri care sunt în noi aparțin sufletului. Și fiindcă nu ne îndoim că există corpuri lipsite de viață care se pot mișca în tot atâtea sau în mai multe feluri decât ale noastre și care au tot atâta sau mai multă căldură(ceea ce experiența arată în flacără, care ea singură are mai multă căldură și mai multe mișcări decât oricare din membrele noastre), trebuie credem că toată căldura și toate mișcările care sunt în noi, în măsura în care nu depind de gândire, nu aparțin decât corpului.

în Meditațiile
Adăugat de AdinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Dostoievski

Nu știu cum se face, dar am constatat că cu cât urăsc mai mult indivizii luați în parte, cu atât dragostea mea pentru umanitate în general e mai fierbinte...

citat celebru din romanul Frații Karamazov de
Adăugat de Florin RomilaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Mircea Albulescu

Dar de ce stați acolo și vă chinuiți faceți șurubelnița aia? Păi știi câtă lume va lucra cu șurubelnița aia? Și ei sunt cei pe care-i iubesc, deși ei sunt niște submecanici care numai învârtesc o șurubelniță. Dar ăsta este un lucru important. N-aș vrea fiu cel mai mare, cel mai primul, aș vrea fiu aparte. Mult mă bucur fiu aparte pentru că atunci noi, parte cu parte cu parte cu parte, vom ajunge sus la stele. Sunt sigur!

în ziarul "Jurnalul Național" (aprilie 2015)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carmen Pasat

Ce-ți sunt?

Lumina ochilor tăi
și durerea din lacrimile tale,
parfumul cuvintelor
și misterul din spatele tăcerii.
Frumusețea inimii tale,
cunoscutul și necunoscutul.
Vederea ochilor,
căldura îmbrătișării
și talazul valurilor din zbuciumul tău.
Frumusețea fiecărui gest,
amintirea cea mai frumoasă
cu care adormi seara,
treapta pe care pui piciorul

urci spre curcubeu,
așteptarea nesfârșită, chinuitoare,
dar atât de plăcută,
încât a ajuns -ți fie bucurie.
Fereastra la care te așezi
pentru a privi oamenii din jur,
adevărul din toate închipuirile
și tâmpla sprijinită în palmă
când crezi totul e pierdut.
Bucură-te că sunt pentru tine
ce nu mai sunt pentru nimeni
și curăță-ți oglinda sufletului
pentru a vedea toate acestea!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Dostoievski

Poate că sunt un om demn, da nu știu mă impun prin demnitate. Păi, îți dai seama că se poate întâmpla și una ca asta? Toți rușii sunt astfel și știi de ce: sunt prea bogați și multilateral înzestrați ca să poată găsi la repezeală o formulă decentă. Chestiunea stă în formă. De cele mai multe ori noi, rușii, suntem atât de bogați înzestrați, încât pentru a descoperi o formă decentă avem nevoie de genialitate. Or, genialitatea de cele mai multe ori nu există fiindcă în general există rar. Numai la francezi și poate la câțiva alți europeni s-a definitivat atât de bine o formă, încât arăți teribil de demn, iar tu însuți fii omul cel mai nedemn. De aceea forma are atâta însemnătate la ei.

în Jucătorul (1991)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook