Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Motivul pentru care oamenii nu trăiesc iubirea este înțelegerea greșită a iubirii. Dacă întrebi un om ce vrea în iubire, îți va descrie calitățile unui partener ideal, dar nu îți va spune defectele. Îți va spune ce vrea să trăiască cu acel partener, dar nu se gândește ce își dorește partenerul să trăiască. Va spune că vrea iubire și atenție și ca cineva să aibă grijă de nevoile lui, însă nu se gândește la nevoia partenerului de atenție, servicii, afecțiune, timp. Nu înțelege care este rolul unei relații de cuplu în viața noastră, anume să ne fie o oglindă în care să ne vedem cu bune și rele și mai ales să învațăm să iubim ceea ce nu ne place la noi, văzând în partener și latura noastră întunecată. Relația de cuplu nu este doar apus și răsărit pe malul marii într-un weekend de august lipsit de griji. Relația de cuplu este muncă multă care are ca rezultat final evoluția.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Cuvântul iubire este folosit greșit. Pentru mine, iubirea adevărată este echilvalentul spiritului din noi. Atunci când descoperim iubirea adevărată, nu facem decât descoperim rezervorul uriaș de iubire și lumină din noi. Majoritatea oamenilor, însă, numesc iubire atracția dintre un bărbat și o femeie care, deși este o etapă importantă în viața noastră sau o sursă de satisfacție, este foarte departe de a fi iubire. Există pasaje în cultura omenirii care descriu iubirea spirituală, iar oamenii cred aceasta trebuie reprodusă în relații de cuplu, ceea ce este o sursă mare de nefericire. Ceea ce accentuează nefericirea oamenilor este că ei așteaptă această iubire spirituală de la alți oameni, parteneri de cuplu sau membri ai familiei și nu înțeleg că nu o vor primi niciodată decât în doze mici pentru că nimeni nu este dator să îți dea iubirea lui. Ți-o dă dacă are dispoziția necesară. Iubirea nu e doar o persoană, iubirea e pentru tot ce e viu. Tu ești responsabil de iubirea ta, adică de spiritul din tine. Fiecare cu spiritul și iubirea lui. Da poți într-o relație să îți reverși această iubire spirituală și necondiționată asupra partenerului, dar asta se va întâmpla când vrei tu, nu când vrea partenerul.

în Cartea Alfa, Vol. III - Mentor și Discipol
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine pune relația pe primul loc, pierde jocul înainte de a începe pentru că relația nu poate fi un scop al vieții. Relația este o unealtă pentru ambii parteneri, pentru evoluția lor și doar o legătură spirituală îi poate ține împreună. În relație, singurul lucru pe care trebuie îl faci este să dai, dacă ai ce să dai. Dacă nu, ești responsabil cu umplerea propriilor rezervoare de iubire. Am făcut greșeala mă agăț de partener și am suferit cumplit, la fel ca multe alte cupluri în care partenerii ajung să se țină ostatici unul pe altul în relații dependente și bolnăvicioase. Nu am să mai repet această greșeală. Oamenii sunt născuți și mor liberi și ei sunt singurii care au dreptul să își decidă soarta. Iar fericirea într-o relație de cuplu nu vine din relație ci din felul în care fiecare partener știe să se facă fericit și împlinit singur și apoi se oferă voluntar și de bunăvoie celuilalt.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru a învăța într-un mod mai blând, alege-ți un partener care nu îți apasă deodată pe toate butoanele. Alege un partener care dorește o relație conștientă și care vrea să-și asume responsabilitatea pentru a-și privi în față fricile. Alege un partener care-ți place și pe care-1 respecți, un partener care-ți poate oferi un mediu sigur și plin de iubire. Nu accepta ceva ce este mai puțin decât atât.

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.

Dacă îți imaginezi că într-o relație de cuplu intri ca să iei de la partener, vei suferi atunci când aștepți primești și nu ți se dă. Dacă îți imaginezi relația de cuplu este ca să te facă fericit, vei suferi atunci când te trezești singur pentru o clipă și îți dai seama ce viață de rahat ai. Dacă îți imaginezi că iubirea "se primește" de la celălalt, vei suferi atunci când vei uita că iubirea se "autogenerează" în fabrica din sufletul tău. Dacă îți imaginezi că într-o relație de cuplu trebuie să îți lași deoparte libertatea, propriile nevoi, hobby-urile și prietenii, vei suferi de fiecare dată când vei fi șantajat în numele iubirii să renunți la tine iar la sfârșit – suferința suprem㠖 când ești părăsit pentru că ești un om fără coloană vertebrală care a renunțat așa ușor la propriul suflet. Iar cea mai mare suferință este atunci când ți-ai format părerea despre iubire din ce spune religia, mass-media și anturajul tău. Ai un compas perfect al iubirii în inima ta. Acolo știi tot timpul ce e bine și ce e rău, știi când mergi pe un drum greșit sau unul al împlinirii, când e timpul să se încheie o relație sau înceapă una. Nu asculta pe nimeni, nici pe mine, când vine vorba de iubire. Dar ascultă-ți vocea interioară cu sinceritate brutală. Și atunci vei știi tot ce ai nevoie știi despre iubire, relații, îndrăgostire, fericire.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Rolul unei relații de cuplu în dobândirea împlinirii individuale este adesea supraapreciat. Din cauză că oamenii se avântă într-o relație agățându-se cu dinții de concepțiile stereotipizate, ei își creează singuri propriul infern emoțional. Dacă nu poți fii fericit singur, faptul că îți faci o relație de cuplu, nu îți va rezolva problemele, ci ți le va dubla pentru că și partenerul tău are problemele lui.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Crezi că rolul unei relații este să te facă fericit? Câți dintre noi am fost învățați e important să ne găsim pe cineva cu care să avem o relație de cuplu pentru că asta ne va face fericiți? Probabil, la un moment dat, toți am crezut asta. Însă din start, avem o mare problemă, încă din cum este formulată această speranță. "Vreau ca cineva să mă facă fericit". Adică există joburi pe piață care au în fișa postului "să îți faci partenerul fericit". Cu cât e plătit? Dacă un om nu e fericit poate altcineva îl facă să fie? Pentru cât timp? Dacă eu îl fac pe partener fericit, cine mă face pe mine? Dacă amândoi suntem nefericiți ce se întâmplă? Cine se sacrifică pentru cine? Când nu am partener, nu pot fiu fericit? Acest model de gândire naște foarte multe probleme și creează foarte multă suferință iar pentru mine, fericirea, împlinirea și bucuria în viață a venit când am realizat că o relație nu are ca scop te facă fericit, ci te facă evoluezi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Motivul pentru care nu ai iubire în viața ta este același pentru care nu ai toate celalalte lucruri în viața ta. Nu ai fost învățat ce este iubirea și cum se trăiește iubirea. În primul rând iubirea și atracția sexuală nu sunt același lucru dar avem nevoie de ambele în viața noastră. Iubirea fără atracție sexuală poate duce la prietenie. Iubirea are multe laturi. E iubirea părintească, iubirea de țară, iubirea de prieteni, iubirea de sine și multe alte feluri de iubire. Când un bărbat și o femeie se iubesc și sunt și atrași unul de altul sexual, poți să aibă o relație de cuplu normală în care există și sex și iubire, care merg minunat împreună. Totuși, majoritatea oamenilor pică exact examenul iubirii. Emoțiile atracției sexuale sunt foarte puternice și îi fac pe oameni simtă anumite lucruri care pot fi confundate cu iubirea sau se amestecă de obicei cu iubirea. Câteva din emoțiile atracție sexuale sunt: Fluturi în stomac, gelozie, posesivitate, dorință sexuală foarte puternică, dorința de a petrece timp cât mai mult cu persoana de care suntem atrași, dorința de a ne fi satisfăcute nevoile de afecțiune și sex. Câteva din stările iubirii sunt: Acceptare necondiționată a celuilalt, înțelegerea faptului celălalt e diferit și frumusețea lui tocmai aici se află, dorința de a-l vedea fericit pe celălalt chiar dacă asta înseamnă ca celălalt să nu mai ne satisfacă nevoile. Ca simplificăm, atracția sexuală VREA SĂ IA, iubirea VREA SĂ DEA.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ceea ce cerem altora, e ceva ce nu ne acordăm noi singuri. În cazul atenției, persoana care se plânge că nu primește atenție de la partener, este persoana ce nu își acordă ei atenție și altfel, transmite un mesaj către lume: "Eu nu merit atenție, nici măcar eu nu mi-o acord." Un alt om niciodată nu îți va oferi ceva ce tu spui că nu meriți prin comportamentele și atitudinea ta. Ce înseamnă să îți acorzi tu ție atenție? Depinde de fiecare. Poate să îți acorzi mai mult timp pentru pasiunile tale, poate mergi la sală, poate te dezvolți personal, înveți o limbă străină, sau orice altceva. Ce se întâmplă când tu îți acorzi ție atenție, când devii o persoană mai bună, mai valoroasă, mai evoluată? Începi atragi oameni ca și tine în jurul tău. Cei din jur încep să îți acorde mai multă atenție. La final, ce crezi că va face partenerul tău când vede te ocupi de tine, alți oameni îți acordă atenție și ai devenit o persoană interesantă? Cel mai probabil, îți va acorda mai multă atenție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Îndrăgostirea este despre sex. Relații de cuplu sunt despre iubire și dăruire. În sex, am o nevoie uriașă pe care o vreau satisfăcută. În iubire, am de dat timp, energie, resurse și tot ce am, pentru a-l ajuta pe celălalt elimine suferința din viața lui, și să pot contribui măcar un pic la starea lui de bine și fericire. Iubirea nu există când este pretinsă și cerută. Nu avem control asupra iubirii pe care o primim, avem doar control asupra iubirii pe care o dăruim. De aceea, îndrăgostirea este egoism, pentru că urmărește interesul individului. Mulți se vor revolta și vor spune "dar eu când sunt îndrăgostit fac orice pentru cel de care m-am îndrăgostit". Ok, și când celălalt îți întoarce spatele și nu apreciază ce faci și nu îți răspunde cu aceeași monedă, cum te simți? Cum te simți când ești îndrăgostit de cineva care nu este îndrăgostit înapoi de tine, ci de altcineva? UPS! Iubirea nu este pentru oricine pentru că nu oricine poate dăruiască fără spere la răsplată. Însă oricine își poate descoperi și dezvolta capacitatea de a iubi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Succesul în viață, atingerea dorințelor, obiectivelor tale, nu se face printr-un pas sau o soluție, ci prin efectul cumulat al mai multor factori. Un lucru aparent banal, cum ar fi "cum să numai cert cu partenerul de cuplu", nu are o soluție de genul " spune asta sau fă aialaltă". Soluția este ca tu, și în mod ideal și partenerul, vă dezvoltați abilitățile de comunicare. Să vă dezvoltați inteligența emoțională și empatia. Certurile în cuplu apar pentru că se adună tensiuni din cauza lucrurilor nespuse, a lucrurilor exprimate greșit sau înțelese greșit, precum și a "butoanelor " emoționale pe care fiecare partener le are. Ca obții acest "succes", ai o relație în care nu te mai cerți, e important să îți dorești o comunicare mai bună. Astfel, având în minte acest ideal mult mai mare decât obiectivul "să nu mă cert", într-o zi vei observa ai o comunicare frumoasă cu partenerul, acum în loc de tensiuni și impulsivitate, există înțelegere, ascultare reciprocă și soluții la probleme, în loc de reproșuri.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Succesul în viață, atingerea dorințelor, obiectivelor tale, nu se face printr-un pas sau o soluție, ci prin efectul cumulat al mai multor factori. Un lucru aparent banal, cum ar fi "cum să numai cert cu partenerul de cuplu", nu are o soluție de genul "spune asta sau fă asta". Soluția este ca tu, și în mod ideal și partenerul, vă dezvoltați abilitățile de comunicare. Să vă dezvoltați inteligența emoțională și empatia. Certurile în cuplu apar pentru că se adună tensiuni din cauza lucrurilor nespuse, a lucrurilor exprimate greșit sau înțelese greșit, precum și a "butoanelor" emoționale pe care fiecare partener le are. Ca obții acest "succes", ai o relație în care nu te mai cerți, e important să îți dorești o comunicare mai bună. Astfel, având în minte acest ideal mult mai mare decât obiectivul "să nu mă cert", într-o zi vei observa ai o comunicare frumoasă cu partenerul, acum în loc de tensiuni și impulsivitate, există înțelegere, ascultare reciprocă și soluții la probleme, în loc de reproșuri.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În vocație există mai multă iubire decât în multe relații de cuplu. Imaginează-ți. Omul cu vocație se trezește cu entuziasm de dimineață, întreaga lui viață, pentru a munci neobosit ca să dăruiască lumii creațiile sale. Munca lui va ajunge bucure oameni pe care nici măcar nu îi cunoaște dar prin ce a creat le va transmite o bucățică din spiritul lui, din iubirea lui. Câte relații de cuplu cunoști în care atitudinea permanentă este de dăruire cu bucurie, zi de zi, așa cum este în viața omului cu vocație? Poate relațiile de cuplu au alt rol în viața noastră și cei care caută iubirea aceea descrisă în mitologie și cărți ale înțelepților sau cărți sfinte, ar trebui înceapă căutarea ei în alte părți fără a minimaliza importanța relațiilor de cuplu. Dacă ar fi numesc suferința numărul 1 cu care un psiholog se confruntă, aceea ar fi dezamăgirea oamenilor ceilalți nu le fac pe plac, nu îi servesc și nu îi iubesc. E o suferință care nu și-a găsit rezolvarea niciodată aplicând metodele deja cunoscute și nici nu se va găsi o rezolvare până când căutarea și atenția omului suferind nu se vor îndrepta spre adevărata sursă a iubirii.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu confunda îndrăgostirea cu iubirea. Prima este o nebunie a simțurilor, un drog care îți inunda ființa, însă există mari șanse să nu se transforme în iubire - adică respect, admirație, grijă, afecțiune, armonie. Budiștii spun ca dacă atunci când întâlnești o persoană îți bate inima mai tare și ți se înmoaie genunchii, iar rațiunea nu mai există, atunci acel cineva nu este "alesul/aleasa". Atunci când îți întâlnești "sufletul pereche" simți cum te cuprinde calmul, toată agitația interioară dispare, apare senzația de liniște și armonie. Însă, tu poți alegi: alergi după senzații trecătoare sau cauți calmul și armonia în relația ta de cuplu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nimeni nu are puterea de a schimba pe altcineva. Cât de multă lume intră în relații în ideea "nu îmi plac câteva lucruri la partener, dar le schimb eu pe parcurs", doar ca să se trezească apoi , de fapt, acele lucruri se amplifică pe măsură ce relația se desfășoară. Știi de ce? Pentru acele lucruri care nu îți plac la celălalt, îi aparțin și fac parte din "a fi el însuși". Poți îl obligi o vreme, și partenerul, din "iubire", va renunța la sine însuși o vreme. Dar va avea resentimente și te va pedepsi și se va răzbuna prin comportamentele care știe că nu îți plac, pentru că nu îl accepți așa cum e. Pe de altă parte, când celălalt se schimbă așa ușor la cererea ta, înseamnă că nu e o persoană foarte puternică, cu coloană vertebrală și personalitate, nu? Și cine poate fi atras irezistibil de un om slab? Cei din jur pot fi schimbați cum vrei tu, cu o condiție. SĂ TE SCHIMBI TU PRIMA OARĂ. Când cerem ceva de la un partener, înseamnă e ceva ce nu ne oferim noi singuri și cerem de la altul. Până la urmă, în viață, fiecare este responsabil pentru propria sa fericire, pentru rezultatele sale și pentru calitatea vieții și a relațiilor, a iubirii pe care o simte și o primește sau o oferă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce îți dorești de la partenerul ideal? Să aibă grijă de tine? Să îți acorde atenție? Să îți spună cuvinte frumoase? Să îți ofere cadouri? Să te încurajeze și să creadă în tine? Ei bine, toate aceste lucruri trebuie le faci tu pentru tine ÎN PRIMUL RÂND. Nimeni nu te va trata mai bine și nu va avea mai multă grijă față de tine decât vei avea tu însuți. Și cum ar putea? Dacă tu fumezi, te poate convinge cineva că nu e bine? Dacă te neglijezi, poate cineva să te convingă e bine faci schimbări înainte să îți dorești tu schimbarea? Tu trebuie ai grijă de viața ta financiară și dacă tu nu înveți să îți câștigi banii de care ai nevoie, economisești și să fii o persoană responsabilă cum crezi că va veni cineva să facă asta în locul tău? Poate dacă are anumite interese, altcineva va avea grijă de tine financiar, însă să vezi ce distractiv va fi când interesul nu mai e și tu rămâi în fundul gol, fără ai abilitățile necesare pentru a-ți purta singur de grijă. Ajungi cerșetor. Înainte de a cere celor din jur atenție, iubire sau orice altceva oferă-ți ție în primul rând acel lucru.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Relația de cuplu este muncă în echipă sau este sex plătit cu compromisuri și servicii reciproce. Mulți bărbați se căsătoresc pentru o ciorbă și pentru că își imaginează că nu mai trebuie facă eforturi pentru a face sex. Ceea ce ei nu știu este faptul sexul din relație este mult mai scump decât sexul plătit cu bani cash. Prețul este însăși viața ta. De asemenea, multe femei se căsătoresc sau intră în relație pentru că aleg varianta ușoară pentru a ajunge la o poziție socială sau la o stare materială sigură. Mulți oameni intră în relații de cuplu sau se căsătoresc din motive greșite, și astfel devin sclavi ai relațiilor care le consumă toată energia, puterea și entuziasmul doar pentru a-i ține într-o mediocritate totală, lipsiți de puterea de a se elibera.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu vrei fericire? Vrei împlinire, bucurie? Vrei sănătate, bani și iubire? Vrei ai un sens al vieții clar și limpede? Vrei toate frumusețile și comorile acestei lumi? Atunci de ce ești o victimă? De ce te plângi cât e de greu, în loc să îți repeți întrebarea "ce pot face găsesc soluții la problemele mele?" Tu cauți soluții și evoluție sau cauți confirmarea ești praf și că vei fi o persoană necăjită și depresivă toată viața? Tu vrei iubire sau de fapt îți place să suferi când ești tratat ca un preș de șters picioarele de către parteneri? Pentru că iubirea și un partener care își bate joc de tine, nu au ce să caute la un loc. Faptul că nu am haine frumoase și de firmă, merg cu troleibuzul sau că nu am prieteni nu înseamnă că nu sunt bun și valoros. Ceea ce am în interiorul meu este ceea ce îmi dă o putere uriașă care poate schimba totul în viața mea. Haine, mașină și prieteni, precum și relații de cuplu sau vocație pot avea, făcând niște pași concreți pentru asta. Dar nu voi avea nimic dacă în interiorul meu NU ÎMI DORESC CU ADEVĂRAT ASTA.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce este importantă încrederea în sine? Păi simplu. Îți multiplici succesul în toate domeniile vieții și îți atingi adevăratul potențial. Cu alte cuvinte, în loc ai o slujbă toată viața în care nu te poți exprima, banii nu îți ajung și treci prin viață plin de suferințe și depresii, ai 16 surse de venit pasiv care te fac milionar și îți permit ai nevoile de bază satisfăcute astfel încât poți atingi și nevoile spirituale, acelea de a oferi ceva lumii din jur și de a face lumea mai bună. Sau, alt exemplu. Dacă ai încredere în tine, în loc rămâi într-o relație de cuplu care nu te ajută deloc evoluezi și te trezești o persoană divorțată la 40 de ani căreia îi este foarte greu să o ia de la început, ceri cu curaj de la viață și partenerul de cuplu să evolueze alături de tine și dacă nu e capabil, treci la ceva mai bun.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Care sunt câteva comportamente în relația de cuplu care exprimă teama de a fi părăsit? 1. Apelezi constant la partener pentru ajutor sau consolare, chiar dacă sunt lucruri pe care le-ai putea rezolva fără ajutor. 2. Contact fizic exagerat, îmbrățișări, săruturi și cereri de afecțiune pentru a evita orice separare fizică. 3. Sunat și dat mesaje de mai multe ori pe zi fără ca să existe probleme reale de rezolvat sau discutat, unele fiind doar de control sau pentru a testa viteza de răspuns. 4. Jocuri de la mimarea geloziei sau a pretinde ca există alți oameni interesați de tine, păstrând distanța astfel încât îl faci pe partener să vină spre tine, te prefaci ai aceleași valori și interese. 5. Exprimarea directă a furiei prin reproșuri, certuri, înjurături, jigniri sau chiar lovire fizică. 6. Exprimarea indirectă a furiei prin răzbunări mai mult sau mai puțin subtile, prin întreruperea comunicării. Știu ca unii oameni se vor uita la lista asta și vor spune "Dar așa arată o relație normală, asta e iubirea!" Nu e.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atâta timp cât în numele iubirii ne vom strădui să ne impunem prin manipulare, șantaj emoțional, control și limitarea libertății partenerului, din relațiile noastre vor lipsi respectul, prețuirea și mai ales iubirea. Iubirea înseamnă libertate. Dacă nu îți place ce face partenerul tău atunci când se simte liber, pleacă. Dar nu îi impune cum să trăiască doar ca să îți ofere ție iluzia ai înlănțuit un om care trebuie te servească. Iubirea nu ia prizonieri și nici nu ne transformă în sclavii capriciilor altora. Asta nu este iubire, ci orgoliu, posesivitate și lipsă de respect.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook