Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Când mintea este liniștită ca un lac fără valuri, atunci poți privi în interiorul ei și poți să percepi adevărata ta identitate, dincolo de orice convingeri care credeai că te definesc ca om. Când ajungi acolo, o să știi că nu ai nicio limită, nimic din ceea ce reprezintă personalitatea ta nu este real și totul este doar o "invenție" a minții. Tot ceea ce îți este acum dificil sau imposibil o să îți devină simplu și posibil după o asemenea incursiune dincolo de minte.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Osho

Singura funcție a minții este de a diviza la nesfârșit. Rolul inimii este de a vedea ceea ce unește, lucru de care mintea nu este deloc capabilă. Mintea nu poate înțeleagă ceea ce se află dincolo de cuvinte; ea poate înțeleagă numai ceea ce este corect din punct de vedere lingvistic, ceea ce este corect din punct de vedere logic. Ea nu este preocupată de existență, de viață, de realitate. Mintea este, ea însăși, o ficțiune. Poți trăi și fără minte. Însă nu poți trăi fără inimă. Și cu cât existența ta este mai profundă, cu atât este și inima ta mai implicată.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Puterea minții vine din liniștea și limpezimea ei. O minte liniștită este o minte puternică și care poate deschide ușa puterii sufletului. Nu îți poți manifesta puterea dacă mintea îți este tulburată. Și orice putere care se manifestă fără a avea mintea limpede, este una care dărâmă și nu ca una care zidește.

aforism de din Dumnezeu este lumina conștiinței noastre, Temnița Minții
Adăugat de cinepaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Rodica Nicoleta Ion

Nu vă puteți imagina cât de amar și cât de nefiresc, de insuportabil este jocul cu tine însuți, jocul de a te preface ești altcineva decât ești și de a încerca uiți ceea ce nu poți uita, ceea ce nu vrei uiți. Vrei fii altfel decât ești, dar nu poți fi nici măcar ceea ce ești cu adevărat. Ești ca un fard prost care îți demască adevărata identitate, căci lumina privirii îți întunecă pleoapele și când nu mai știi cine ești sau ce ești, ajungi să fii uitat într-un colț de suflet, ca o vechitură inutilă, roasă de carii.

în Dialog cu fericirea
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

TU EȘTI CHIAR ȘI ATUNCI CÂND NU ȘTII CĂ EȘTI pentru ești dincolo de conștientă și inconștientă. I: În starea de leșin nu mai ești conștient de tine, cum mai poți fi conștient atunci când mori? A. M: Oare nu e la fel și în somnul profund sau comă? Tu EXIȘTI chiar și atunci când mintea ta nu e conștientă de asta. Iar acest lucru îți spune 3 elemente extrem de profunde: 1. Tu ești dincolo de gluma conștientă-inconștientă. 2. Înainte ca mintea ta să existe și să devii conștientă - adică prizoniera ei - tu erai. 3. După ce mintea nu va mai fi tu vei rămâne. În final tu întrebi: "Cum mai poți fi conștient atunci când mori?" E foarte simplu, e foarte simplu, mori chiar Acum înainte de a muri și vei vedea ce erai tu înainte de a fi prizoniera mașinii de făcut rahat. După ce WC-ul ambulant nu va mai fi TU VEI RĂMÂNE! EXISTĂ O STARE ÎN NOI CARE NU POATE FI ATINSĂ DE NAȘTERE ȘI MOARTE, ACELA CARE O RECUNOAȘTE ESTE LIBER PE VECIE.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Să trăiești un acut sentiment de disconfort, un real eșec în tot ceea ce întreprinzi, o stare acută de inadaptare social-spirituală este cea mai mare binecuvântare. Este primul pas către maturizare și eliberarea din ghearele minții. Când toate "valorile" efemere ale minții sunt văzute ca umbră și deșertăciune, valorile Spiritului vor înflori în inima ta și îți vor oferi adevărata libertate. Nu cumpăra nimic de la Supermarketul de lux numit "Mintea". Tot ceea ce se vinde aici e doar Deșertăciune.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În fiecare dimineață îți scrie câte un scenariu pe care tu îl urmezi și pentru că nu poți să tragi nici măcar un pârț fără să te consulți mai întâi cu Guru tău mintea. Guru omului este mintea, după cum Guru minții este o altă scleroză de a ei numită "știința"! De exemplu: "Dacă s-ar dovedi "științific" Sinele nu există, e o utopie, ei bine atunci întreaga lume ar fi la discreția minții, pur și simplu mintea i-ar secera pe toți. Paradoxul este că nimeni nu cercetează cu onestitate ce anume este de fapt acest cumul de limitări conceptuale, fals numite "mintea mea". Pentru vezi tu; dacă după ce un om s-a sinucis, începi -l tai mărunt și să-l găsești pe Aghiuță de gând ce l-a făcut își ia viața, nu găsești nici măcar un gând al minții. Omul nu realizează odată ce am început cerebralizăm viața am uitat Adevărul simplu a ceea ce suntem și am început ne credem iureșul tremend și de neoprit al gândului. Așadar, capacitatea ta directă de a recunoaște viața e de fapt intermediată acum de gând. Cu alte cuvinte, tot ceea ce știi, știi de la limitarea numită gând. Acum înțelegi de ce mintea este Guru omului?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este un mit că adevărata iubire înseamnă intri în grațiile minții celuilalt. Chiar atunci când crezi că ai reușit, vei vedea așa ceva este imposibil. Adevărata iubire este să îl ajuți realizeze în mod nemijlocit, nu doar că el nu e mintea, ci că mintea este un simplu mit care nu există.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

A crede că știi ceea ce poți doar Fi, este începutul nebuniei. A permite gândului, întregii minții să se dizolve în ființare prin non-interferență este sfârșitul nebuniei și începutul eternei tale libertății. Orice om care îți vinde, gânduri, învățături sau înțelegeri înalte este în Realitate extrem de sărac. Adevărata libertate este tăcerea manifestată ca și supremă elocvență, tăcută ființare. Când se întâmplă ca tăcerea vorbească, te va invita non=intențional la tăcerea în care nu există nici un "eu" care să fie tăcut. Dacă dorești, poți să îi spui acestei păci infinite, absenței, Dumnezeu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Adevărul este simplu și deschis tuturor. De ce complici lucrurile? Adevărul iubește și poate fi iubit. El include totul, acceptă totul, purifică totul. Neadevărul este cel dificil, el este sursa necazurilor. El întotdeauna vrea, așteaptă, cere. Fiind fals, el este vid, întotdeauna în căutarea unei confirmări sau reasigurări. El se teme de cercetare și de aceea o evită. Se identifică cu orice suport, oricât de slab și de momentan ar fi acesta. Tot ceea ce obține, el pierde și apoi cere și mai mult. Prin urmare, nu trebuie să ai încredere în mental. Nimic din ceea ce poți vedea, simți sau gândi nu este ceea ce pare.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Experience of Nothingness: Sri Nisargadatta Maharaj's Talks on Realizing the Infinite Paperback" de Nisargadatta Maharaj este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Ia-ți înapoi coroana

Totul este atât de simplu, de ușor... trebuie doar să ne dăm pe noi la o parte.
Asta e adevărata provocare, despre asta e vorba în Trezire, Iluminare.

Sub tot noroiul și sub toată durerea se ascunde, gata răsară, o mică floare.
Nu e a nimănui, și nici nu are nume, însă e mai valoroasă decât toate bogățiile din lume.

E floarea sufletului. Un simbol al simplității, un talisman fragil ce face însă față greutății.
De orice mărime sau tonaj, de pe orice meleag și aparținând oricărui peisaj, al minții.
Da, ea este floarea pe care o poartă în suflet sfinții.

Asemenea lor aspiră fii, alege iubești atunci când poți răni.
Alege asculți atunci când poți vorbi.
Alege fii în Prezent atunci când gânduri pe cerul minții tale poți urmări.

Fă asta și vei vedea, soarele însuși va coborî din cer și-ți va lumina inima.
Inima îți va colora la rândul ei vorba, vorba îți va dicta fapta iar spontaneintatea îți va înlocui harta.

Nu te voi certa, pentru alegerile tale, nu te voi judeca pentru conținutul gândurilor tale.
Nu asta sunt aici fac.

Sunt aici să îți șoptesc, să îți zâmbesc, să te ajut să îți înlături hainele de cerșetor la porțile materiei, și să-ți iei înapoi coroana conștiinței.

poezie de
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Inconștient sau conștient ne alegem mentori în viață. Știi care este cel mai rapid și mai natural mod prin care poți obține mai mult din ceea ce îți dorești? Care este primul pas către viața pe care acum probabil o vezi doar ca pe un vis? Admirația. Nu poți deveni ceea ce urăști. E imposibil. Însă poți deveni ceea ce apreciezi. Admiră oamenii care te inspiră. Admiră oamenii care sunt și trăiesc ceea ce tu vrei trăiești și să fii. Spune-le asta. Nu ține doar pentru tine. Vei fi uimit cât de mult se pot deschide către tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

E doar gândul care salvează gândul. Gândul sunt o persoană mă face fiu o persoană. Nu numai că nu găsești nimic, afli tu ești Nimic. Trebuie fii Vidul, ca să poți să găzduiești o manifestare. Trebuie fii Nimicul, ca să poți să găzduiești ceva - o persoană. Atâta timp cât eu nu plec cu mintea să cumpăr viața, pur și simplu rămân ca Viața, rămân ca "Eu-Sunt"! Toate găurile negre din pământ le vizitezi doar în speranța ca acest zbucium interior înceteze. Dar atâta timp cât mintea există, zbuciumul nu va înceta. Trebuie vezi mai este ceva în afara minții, este însăși Conștiința. Când această Conștiință este văzută, zbuciumul încetează. Urmărește vezi Acum, în Această Clipă, dar nu ceea ce spune (a spus) nici Adyashanti, nici Mooji, nici Atmaji, ci Ceea Ce Este Acum, Aici! Îi lipsește ceva acestui Ceea Ce Este, ca eu mă duc pe ceea ce cineva a spus? Pentru atâta timp cât trăim în minte, simțul separației există, chiar și atunci când două ființe se iubesc uluitor de mult.

în Acela dinainte de "Eu-Sunt" mai poate fi pierdut?, Partea 4
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oricine ești și orice îți dorești, poți obține. Secretul este să poți să îți folosești toate abilitățile pentru a vedea dincolo de ce se vede cu ochiul liber, pentru ochiul liber este foarte, foarte superficial. Ochiul liber vede doar aparențele. Dincolo de ce se vede, este adevărata realitate și una din legile acestei realități spune înainte să ai ceva, trebuie devii ceva.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Conștiința este dincolo de noțiunile de naștere și moarte, dincolo de orice concept al eternității sau vidului sau spațiului. Ceea ce conține spațiul sau vidul sau eternitatea este conștiința, în interiorul căreia există totul.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
carte
Cartea reprezintă singurul loc în care poți examina un gând firav fără a-l rupe, sau în care poți explora un gând exploziv fără să îți fie teamă că îți va exploda în față. Ea este unul din puținele paradisuri care rămân atunci când mintea unui om caută atât provocările, cât și intimitatea.

definiție de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Socrate

Dacă nu obții ceea ce îți dorești, suferi; dacă obții ceea ce nu îți dorești, suferi; chiar și atunci când obții exact ceea ce îți dorești, tot continui suferi pentru că nu poți păstra acel lucru pentru totdeauna. Mintea ta este necazul. Ea vrea fie liberă de schimbare. Liberă de durere, liberă de obligațiile vieții și ale morții. Dar schimbarea este legea și nicio cantitate de prefăcătorie nu va modifica această realitate.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Depășirea limitei este o iluzie. Ceea ce credem noi că reprezintă o limită, nu este altceva decât o etapă intermediară către un nou orizont, către o nouă destinație. Depășirea limitei este un nonsens, căci, odată ajunși acolo, ne vom afla în fața limitei înseși, dincolo de care nu se mai află, pur și simplu, nimic!

aforism de (6 iulie 2016)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Singura diferență între tine și un om care are viața așa cum și-o dorește este capacitatea de a acționa. Acum nu mă refer doar la bani, poți la fel de bine să nu acționezi când e vorba de propria ta sănătate, de relații sociale sau de relația de cuplu, de carieră sau de hobby-urile tale. Acest lucru este primul element care îți dezvoltă puterea ta interioară. Fără acțiune nu poți să ai rezultate, oricât de genial ai fi tu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Prinde Asta și ești liber! I: De ce ratez iar și iar deși încerc mereu și mereu întâlnirea cu Sinele meu? A. M: Pentru tu crezi asta e despre ceea CE FACI, NU DESPRE CEEA CE VEȘNIC ESTI! Îți închipui că personalitatea ta nu e suficient de sculptată, de evoluată pentru topirea sau să îi zic întâlnirea cu Sinele tău. Crezi mai trebuie adaugi ceva, elimini altceva, mai practici ceva, să ajungi.. undeva, etc. Și absolut toate gândurile astea te țin și mai mult prizonierul persoanei. Observă faptul tu te poți desprinde de absolut toate aceste gânduri, te poți desprinde chiar acum, la fel de natural cum o faci la intrarea în somn de întreaga minte, însă faptul tău de "A-Fi" pe care mintea ta refuză complet -l vadă, și nici nu poate, în această căutare rămâne suveran. Reînvață natural fii fără să știi, fără ca mintea, gândirea -ți gireze asta, și această Absență Este Totul. Când această Absență se manifestă ca și primul gând, gândul existenței sau "Eu-Sunt" fără gânduri, această Prezență este însăși parfumul eternei noastre Absențe!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când simți că nimic din ceea ce vezi în lume nu este adevărat, vei începe cauți în interiorul tău. Aceasta căutare te va rupe din lume și te va conduce la adevărul ce a stat mereu ascuns în inima ta. Ai venit aici cu tot ce ai nevoie pentru existență, ba mai mult de atât vei descoperi că poți cu adevărat să te bucuri de această existență. Și care e scopul de fapt? Să mergi dincolo de cuvinte ca mama, tata, copil, om, suflet, spirit, Isus, Dumnezeu, Conștiință. Mergi dincolo de toate astea și locul pe care îl vei descoperi îți va arăta cu adevărat cine ești. Din acest loc te vei putea bucura cu adevărat de ceea ce înseamnă de fapt O Mamă, Un Tată, Un Copil, Un Om, Un Suflet, Un Spirit, Un Isus, Un Dumnezeu, O Conștiință. Toate astea adunate dau UNUL. Cine ești tu cuprinde tot ceea ce există și nu există. Toată istoria și toate posibilitățile se nasc din inima ta. Este fabulos când privești în urmă și vezi că ai pornit de la un aparent om de rând. Vei înțelege nu doar că a meritat încercarea, ci pur și simplu nu aveai cum ratezi acest scop, pentru scopul ai fost mereu Tu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook