Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Astăzi România trăește sub regimul censitar. Aceasta înseamnă că, pentru a fi cineva alegător și ales, i se cere anume cens, adică să aibă proprietate imobiliară aducând un anume venit sau să aibă diploma de absolvire a universităței, a gimnaziului ori a școalei primare. Cei ce nu îndeplinesc aceste condițiuni fac parte din colegiul al treilea al cărui rol este redus aproape la nimic. Este știut, într'adevăr, că acest colegiu unde sunt toți muncitorii și țăranii, nu alege decât 38 de deputați, pe când celelalte colegii aleg 145. Și afară de aceasta, alegerile se fac într'un mod indirect, prin delegați, ceeace înlesnește ingerințele poliției care face și alegerile în col. III, numit colegiul-minciună.

începutul de la Jos regimul cenzitar! Trăiască votul obștesc! de (1910)
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Descartes

Se admite, în general, involuntare sunt actele comise prin constrângere sau din ignoranță. Actul comis prin constrângere este cel al cărui principiu se află în exterior, fiind de așa natură încât cel ce execută sau cel ce suportă acțiunea nu contribuie cu nimic la aceasta, de exemplu când vântul sau un om cu autoritate duce cu sine pe cineva într-un anumit loc. Cei care acționează din constrângere, și deci împotriva voinței lor, o fac suferind, pe când cei ce acționează de dragul a ceea ce este plăcut și frumos o fac cu plăcere. Se pare deci actul executat prin constrângere este acela al cărui principiu ne este exterior și la cel ce suportă constrângerea nu participă cu nimic.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Mișcarea aceasta a Pământului în jurul Soarelui o dovedim tot în mod indirect și anume o dovedim din mișcarea aparentă a Soarelui. Soarele se mișcă și el odată cu bolta cerească, știm răsare și apune, dar aceasta se datorește numai învârtirei Pământului în jurul axei sale. Dacă însă observăm Soarele în fiecare seară, vedem el mai are o mișcare și anume: de la apus spre răsărit, astfel dacă observăm, într'o seară, o stea mai luminoasă spre apus, peste câteva săptămâni nu o vom mai vedea, deoarece Soarele s'a apropiat prea mult de ea și tot așa, în fiecare zi.

în Cum să înveți stelele
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!

PDL-istul Cristian Boureanu, candidat în Colegiul Huși, alegerile parlamentare din 2012 și sarmalele

Moldovenii sunt "ingrați":
Postul de la deputați,
Nu l-ai luat, vedem, matale,
În zadar le-ai dat sarmale!...

epigramă de din Politică și politicieni, Alegeri, alegători și aleși (11 decembrie 2012)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Nicolae Iorga

Sunt județe în România unde țăranii n-au mălaiul bietei lor mămăligi zilnice - și silnice - și nici nu găsesc de unde să cumpere. Întâi s-a știut aceasta pentru Neamț, apoi Suceava, Prahova, Buzăul au venit la rând. Țara grânelor nu-și poate nutri fiii cei mai buni și cei mai harnici.

în Neamul românesc (9 martie 1915)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Istoria romanilor Vol. 1" de Nicolae Iorga este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.00- 54.99 lei.

Se știe Soarele duce întregul său cortej de planete într'o anumită direcție a universului, cu aproape 20 km pe secundă: faceți o simplă socoteală și veți vedea ce drum imens străbate sistemul nostru solar în Univers într'o zi, într'o lună, într'un an, în 100 de ani.

în revista "Orion"
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adolf Hitler

Nu am de gând să fac nimic împotriva evreilor în afară de a continua campania noastră educațională pe care eu am instituit-o în ultimii ani. Tot ce va face Partidul Național-Socialist pentru a-și îndeplini programul politic va face într-un mod constituțional. Viața germană trebuie curățată de toate elementele străine care deformează adevăratul spirit german. Guvernul trebuie fie în mâinile germanilor și să aibă un singur scop: elibereze Germania din sclavia din prezent. Aceasta se poate face insuflând germanilor respectul de sine pe care l-au pierdut și credința în propriile lor puteri. Propaganda pe care o derulăm este menită sporească încrederea de sine a germanilor.

în The Jewish Criterion, interviu realizat de Max Fraenkel (23 ianuarie 1931)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.
Rose Byrne

Cred că în mod indiscutabil fimul insuflă schimbarea. Arta, o carte, un tablou, un cântec, pot inspira categoric schimbarea, fie că este de mici sau mari dimensiuni. Există romane pe care le-am citit sau o scenă dintr-un film pe care am văzut-o și de unde în mod cert m-a inspirat să fac o schimbare sau să abordez o problemă din viața mea ori să fac ceva tipic, cum ar fi să dau un telefon. Categoric, aceasta este ceea ce numim puterea artei pentru că induce o mișcare în tine. Este cu adevărat puternică când se reflectă în tine și poți te raportezi la ea sau ești stimulat în vreun fel de ea.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Pentru a depăși teama de critică trebuie realizezi că aceasta nu este neapărat vătămătoare. Gândește-te cine anume te critică. Este acea persoană cineva care a realizat ceea ce încerci faci la rândul tău, sau care are succes într-un alt domeniu și ale cărei eforturi și-au găsit recunoașterea și împlinirea? Sau critica vine din partea cuiva care nu a avut succes în nimic din tot ce a încercat? Este critica motivată de adevăr și grijă față de persoana ta, sau pornește din gelozie și sentimente penibile de inferioritate?

în Cele 12 legi universale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cele 12 legi universale ale succesului" de Herbert Harris este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 18.99 lei.

Un egosim conștient sau inconștient prin care cineva își dă seama are nevoie de ceva de la tine. Bătrânii își fac griji despre ce se va întâmpla cu ei când nu mai pot să aibă grijă de ei. De aceea, îți vor propovădui siguranța în locul aventurii, de cele mai multe ori. Să stai acasă, ai familia ta, prinzi rădăcini, ca să aibă cineva grijă și de ei. Părinții te trimit la școală și se preocupă de viitorul tău pentru că se gândesc că într-o zi te duci și tu la casa ta și își recuperează și ei viața irosită cu creșterea unui puțoi nerecunoscător. Partenerii de cuplu îți țin discursuri despre respect și sinceritate, pentru că vor te controleze și nu pentru că ar intenționa ei te respecte și să fie sinceri, atunci când zarurile sunt aruncate sau apar oportunități mai avantajoase. Evident, nu toți și nu tot timpul egoismul primează, însă fă-ți un serviciu și gândește-te când ți se țin discursuri care este interesul celui care este preocupat de motivarea ta pentru a face anumite lucruri. S-ar putea faci descoperiri suprinzătoare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Titu Maiorescu

Nimic nu este mai greu în lume decât a înțelege pe altul, și iarăși fără a-l înțelege este peste putință -l convingi. A înțelege pe altul însă înseamnă a avea sau a fi avut în sine o parte identică sau analoagă cu gândirea lui; cine nu a avut aceasta îi rămâne străin. De aceea adevărații luptători pentru progres sunt cei ce-au împărtășit ei înșiși mai înainte vechea eroare și au găsit în chiar dezvoltarea lor internă argumentele pentru noul adevăr. Cu aceste argumente sunt acum în stare adapteze adevărul la gradul și la felul de inteligență al celorlalți.

citat celebru din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "O cercetare critica" de Titu Maiorescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -21.19- 16.99 lei.

Când îmi asum consecințele și prețul de plătit pentru alegerile mele, devin cu adevărat liber și fericit. Alegerile făcute pentru a da bine în ochii altora, pentru a primi confirmare și validare sunt alegerile care tot timpul ne vor face nefericiți pentru că din nou și din nou nu am făcut ce e bine pentru inima noastră, pentru fericirea noastră. Și dacă noi nu radiem de entuziasm și fericire, împăcați cu ce am ales, ce avem de oferit lumii? Când suntem triști, abătuți și nefericiți, la ce mai suntem de folos? Și cui? Nici măcar nouă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă vrei faci ceva, înseamnă că îți mai lipsește ceva, dar ce anume îi lipsește lui Dumnezeu, ce anume îi lipsește aceluia ce e deja totul din întreg? Îi lipsește lui vreo parte ca facă vreo parte? Vorbește de "utilitatea" facerii ca și cum ar fi vreo virtute și nu cea mai cruntă deșertăciune? Când afirmi asta nici măcar nu bănui îi condamni la suferință pe cei care sunt paralizați sau bolnavi, oare realizezi exact asta era ideologia fascistă? Dumnezeul minții este "a ști" și Sfântul ei duh este "A face", dar te poți face pe tine? Sau tu trebuie exiști mai întâi ca apoi faci? Află de ce exiști tu și apoi vei vedea întotdeauna și fără nici o excepție făcătorul nu-i decât o făcătură. Pentru atâta timp cât nu realizezi te afli într-un vis fals numit veghe, ego-ul tău îl va trimite pe Dumnezeu în concediu și vei face tu lumea. Dar imediat ce vezi facerea din visul din noapte este EXACTĂ cu facerea din visul din zi le vei da pe amândouă deșertăciunii în plata Domnului!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charles Swindoll

Cu cât trăiesc mai mult cu atât îmi dau seama de impactul pe care-l are atitudinea în viață. Pentru mine, atitudinea e mai importantă decât lucrurile în sine. E mai importantă decât trecutul, decât educația, decât banii, decât circumstanțele, decât eșecul, decât succesul, decât ceea ce cred sau gândesc alții. E mai importantă decât imaginea, harul sau talentul. Atitudinea poate aduce un câștig sau o pierdere pentru o companie, pentru o biserică, pentru un cămin. Este remarcabil faptul avem puterea de a alege atitudinea pe care vrem o adoptăm într-o anume zi. Nu ne putem schimba trecutul; nu puteam schimba faptul oamenii acționează într-un anume fel. Nu putem schimba inevitabilul. Singurul lucru pe care-l putem face, e jucăm singura carte pe care o avem, și anume, cartea atitudinii... Sunt convins viața înseamnă 10% fapte, și 90% modul meu de a reacționa față de ele. La fel e și cu tine. Atitudinea noastră este în responsabilitatea noastră.

citat din
Adăugat de Sinziana MihalacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Baruch Spinoza

Dacă ne imaginăm că cineva se bucură de un lucru pe care nu-l poate avea decât unul singur, vom năzui ca el să nu mai fie stăpân pe acel lucru. Vedem deci natura oamenilor este de cele mai multe ori în așa fel alcătuită, încât ei îi compătimesc pe cei nenorociți și îi invidiază pe cei fericiți, și anume cu o ură cu atât mai mare cu cât ei iubesc mai mult lucrul pe care și-l imaginează în posesia altuia. Mai departe, vedem aceeași proprietate a naturii omenești și care-i face pe oameni să se compătimească unul pe altul, îi face să fie invidioși și ambițioși. Căci, experiența ne arată copii, râd sau plâng numai fiindcă îi văd pe alții râzând sau plângând, apoi, ceea ce ei văd că fac alții, doresc imite numaidecât;în sfârșit, doresc pentru ei tot ceea ce își imaginează că face plăcere altora, fiindcă imaginile lucrurilor, sunt înseși afecțiunile corpului omenesc de cauze externe și este determinat facă cutare sau cutare lucru.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

De unde se nasc erorile? Este de știut că doar din faptul voința fiind cu mult mai amplă și mai întinsă decât intelectul, ea nu se înglobează între aceleași limite, ci se extinde și la lucruri pe care nu le înțelege, care fiindu-i în sine indiferente, o fac să se rătăcească cu extremă ușurință, și alege răul în locul binelui sau falsul pentru adevăr.

citat celebru din
Adăugat de AndreiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Satisfacție

Pe cărările vieții se perindă multă lume,
Fiecărui, o treabă, îi va reveni anume.
După modul cum o face el, bine sau rău,
Hotărăște a sa viață și a semenului său.

Cei care fac bine treaba și depun interes,
Împing ferm lumea înainte, spre progres.
Conștiința îi mână și sunt pildă de urmat,
Ei găsesc plăcere în muncă, neîncetat.

Se întâmplă uneori gândești așa, în tine,
Toate ce fac astăzi și mâine, le fac bine?
Poate nu sunt reușite toate pe care le fac,
De aș ști, m-aș corija, conștiința -mi împac

Fă treaba cât poți de bine și în timpul acordat,
Fii convins, astfel, nimic nu ai de regretat.
Dacă în orice acțiune, tu acest îndemn urmezi,
Te asigur -n viață n-ai nimic să-ți reproșezi.

poezie de (13 ianuarie 2008)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce facă americanii ca intre în corespondență cu Marte? Să sape o gaură în Pământ, cari răspundă în cealaltă parte a planetei. Bine'nțeles, gaura aceasta va trebui să aibă un diametru de câțiva kilometri; autorul T. C. M. nu ne spune dacă e bine sau nu, ca acea gaură răzbată într'un ocean. Însă când Pământul s'ar afla între Soare și între Marte, adică atunci când planeta cea roșie va fi în opozițiune, marțienii vor observa cu mirare Pământul e găurit și vor vedea prin el lumina soarelui. Noi astupăm gaura; nu se mai vede nimic; o destupăm, iar lumină... Semnale deci și marțienii vor admite existența noastră. Astfel vom începe ne trimitem salutări cordiale. Tot așa am putea facem și pentru Lună, poate din întâmplare are și ea locuitori. Autorul, sfârșind comunicarea sa, regretă că nu poate să-și trimită portretul. Păcat, poate mutra îi era mai impozantă decât teoria. Inventați, dacă sunteți în stare, o idee mai genială.

în revista "Orion" (1910)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Immanuel Kant

Să năzuim a considera multe totdeauna ca datorie. O acțiune trebuie să aibă pentru mine valoare nu pentru că e de acord cu înclinația mea, ci pentru că prin aceasta îmi îndeplinesc datoria.

în Despre pedagogie
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Critique of Pure Reason" de Immanuel Kant este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 56.36 lei.

Scriu doar pentru a afla ce anume gândesc eu, la ce mă uit, ce anume văd și ce înseamnă toate aceste lucruri. Ceea ce îmi doresc și de ce anume mă tem.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Anul gandirii magice" de Joan Didion este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.00- 18.99 lei.
Will Ferrell

Cred mare parte din instinctele pe care le obții de pe urma comediei sunt chiar aceleași ca și în cazul dramelor, și anume, este esențial asculți. Felul în care eu abordez comedia este că mă dedic trup și suflet de parcă ar fi un rol dramatic, adică interpretez fără ocolișuri.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook